Домакини 66/ Чест е не да попаднеш в рая, а да те изгонят от ада

• 62 868
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Привет ви момичета.
Смърфи с тоя сняг...идва тия дни и при нас .
Ма ко отивай бърже на лекар и намали задачите до като мине крака.
Вале да се оправя мама бързо,а тия кифлички снощи така изкуши че....
И аз снощи бях доктор.ММ предишния ден долната граница висока,а снощи пък много ниско кръвно 94/69...та давах какво ли не за да се покачи .Че и сърцето нещо прескачаше.Днес е 6 и дано е така,че аз сега ще съм като парцал.
Тук си захладня доста прибирам вече всички китки вътре и чакам зимата вече.

# 571
Ама вярно си за бой! Дано няма нищо по-сериозно и само падането да е било по-силно! Hug

Славе, да са ти живи и здрави и по-малко проклети! Blush
Следващия път като Ванко си дойде, сложи му в багажа една-две опаковки антибиотик (широкоспектърни). Знам колко трудно се изписват у немско такива лекарства, ама пък и ти си го познаваш и не е нужно да се влоши, че да му дадат антибиотик.
А ти може спокойно да ми дойдеш на гости, щом искаш студ и сняг! Всеки ден директен полет от Софето и след час и половина кеф ти студ, кеф ти сняг. Водка имат, колкото искаш, само с тези пелмени (тук ги зоват вареники) не се разбирам. И бира много пият, не знаех, че са такива любители - имат май повече видове бира, отколкото водка. Stuck Out Tongue Winking Eye

Писе, може да е от смяната на времето. И тук стана супер студено за 2-3 дни. До петък беше 12-14 градуса, а в събота 3-4. И все пада, де.

# 572
Остана ли кафе и за мен, Смърфи?
Бях до поликлиниката и аз днес. В класа на щерката има циганче с хепатит..... Идилия. Поне изследването е ок, но ще се повтаря след определен период.
Славе, да са ви живи и здрави бабите! Наздраве! Знам, че ще почнеш да празнуваш от обяд, пък и палтото и чантата трябва да полееш.
Сняг още не искам. И кремки! Вале, видях ги, четох коментарите, ама аз такива от едно време не помня. Сигурно защото не съм живяла в северозапада. Показах ги и на ММ- и той няма спомен да ги е ял, нито майка му да ги е правила.
Болничните теми не искам да коментирам. Радвам се, че майка ти е добре. Тя и преди имаше проблеми, нали?
Ма ко, от годинките е, да знаеш. Вчера се обаждам на педиатърката на децата ми за консултация за този хепатит. Тя бързо ми каза, че е на рехабилитация и ще се чуем по- късно. А е млада мацка на 30 и няколко. После, като се чухме ѝ казах, че на нейните години повече ѝ отива да е на разкрасителни процедури, а не на рехабилитация. Минала е втора операция на коляното. Каза, че в болницата се е чувствала първа младост, защото всички оперирани около нея били над 70- 80 годишни.

# 573
  • при късмета
Славе, бързо да се оправя Ванко, добре, че брат му е там
И за твое спокойствие, няма ад на чанти и палта, та си ги носи със здраве
Писе, и вие се находихте на доктори, дано е минало
Мария, и вие ли?
Всички по доктори се нагласихме (липсва ми човечето, което се хваща за главата)
Пак хуквам, но днес съм за малко, та ще гледам да се свържа с доктора като се върна

# 574
  • София
Ма ко, явно ги разбираш тия работи--има ли ад за шоколада? 😁
Славе, бързо оздравяване на Ванко.!

# 575
  • при късмета
Има има, Вале, и аз съм на пропусквателния пост за там. Ама има още мноооого да ядеш, че да се класираш. Не ги пускам такива като тебе с тези ниски резултати откъм ядене на шоколад. Ако пак те чуя, че само го гледаш, да знаеш, че никога няма да те пусна Joy

# 576
  • София
Оф, така и не съм пробвал дори кремките. Довечера ще дам на съседката, че прекалено много направих.

# 577
Аааа, много! Много за душманите, хаха. Поне една опитай, Вале! Кажи: тази е за Смърфи, на нейното д*пе ще се залепи.Grinning

На този студ така да ми се ядат тестени неща, не е истина. Засега се спирах, нали нямах нищо в кухнята. Ама сега като дойдоха тавите и миксерът и ръцете ме сърбят за нещо тестеничко. А пък и брашната нови (тук нали уж им били много добри тези неща), а и има прясна мая в магазините (аз с такова "животно" не съм работила), та сега се чудя как да не се предам на лакомията.

Трябва да се оправям, че сме на рд. На единствените българи, които познаваме тук засега, едното момиченце е рожденичка. Дано да има таксита или юбър, че хич не ми се ходи с метрото в това време, бррр.

# 578
Смърфи, я си направи един режимен тиквеник и се кротни! Ни-що- не- ща- на ду-пи- аз!

# 579
Хмм Славе поста ти не ми е излязъл та чак сега се върнах да го прочета.
Ако има нишадър ама ме съмнява да прави гаргара или сока на един лимон +1 кафяна чашка сода бикарбонат и се изпива.Извара на гърлото също изсмуква гнойта.
Мария дано се отървете само с боденето.
Ма ко не сме ходили на доктор,аз бях доктора.И да ида какво ,нищо само дето ще висим и мръзнем ,а в къщи ще заваря война от кучето и котката.
Днес цяяяал ден сме без вода,ама това е вече за 3 път в рамките на седмица.
Смърфи прясната мая става бързо.Правиш си като боза-мая с топло прясно мляко, захар 1-2 лъжици и толкова брашна да стане гъсто и чакаш да напълни съда.
Аз днес вече прибрах саксиите ,ама пълни с миризливки и пъпки цвят...

# 580
Писе, нямаше бодене. Само урина. След 15 дни- пак.

# 581
А аз защо си мисля ,че вземат кръв за изследването?

# 582
Писе, питах вчера педиатърката им. Тя е на мнение, че е по- добре вирусологично изследване(различно от ПКК), но трябва да се знае типа на хепатита. А ние все още чакаме официални резултати. Та, за това само урина. И в София е плъзнало, но и там правят изследване само на урина.

# 583
Мария, дано се разминете. В детска възраст ваксина за хепатит А и Б не беше ли задължителна?
А как се прави режимен тиквеник? Макар че все пак по някое време ще си направя поне един козунак. Ей, така, да ми мине меракът!

# 584
Хубава тиква се настъргва, добавят се няколко яйца, кокосово стърготини, канела, масло, наситнени орехи. Ако желаеш и бакпулвер, и наситнени плодове- фурми, стафиди(аз не сложих, нито добавих подсладител). Объркваш всичко и печеш на хартия за печене. Много вкусен ми беше на мен.

Общи условия

Активация на акаунт