Домакини 66/ Чест е не да попаднеш в рая, а да те изгонят от ада

• 62 845
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • при късмета
Добър ден!
Калинче, вече няма да изчезваш. Онзи ден си помислих, че е по някаква подобна причина. За какво сме тук? На някой като му е криво, да си каже. Hug Важното е да си добре. Честита прическа, със здраве да си я носиш.
И аз съм решила пак да си направя бретон, да видим кога ще се надигна на фризьор. Като се офъкам сама, ще ида, няма да е за първи път Joy
Значииии, изобщо няма да ви обръщам внимание какво сте сготвили. Не съм готвила от онзи ден, вчера го доядохме, а довечера с мъжа ми сме на пържени яйца. За толкова имам време. От вчера преобличам гардероба в спалнята с мебелно фолио. Добре ми се получи, обаче много време ми отне. Сега довърших и последните 2 вратички, че мъжа ми като си дойде снощи ми ги свали, не се справих с винтовете с отвертката.
На Валето целувките и отатък ги гледам. Ти продължавай само да миришеш шоколада, пък го пращай насам Joy
Смърфи, при вас ако няма отопление по-дълго време направо не знам. Втриса ме като си помисля само
Снабдих шефа и единия племеник с подаръци покрай намалението в комсед, и това отметнах на половина.
Ще отивам да оБезвредя бомабата, която е паднала в спалнята и да събирам багаж на шефа, че снощи ме уведомиха, че и този уикенд щял да е при баба си.

# 601
Хаха Ма ко ти ранена ама не спираш ремонтите.
Вале пращай на нас бе ние ще си ги похапваме с удоволствие ,а ти си мириши само шоколада.
Калинка честита прическа и дано с нея всичко приключи.Повече само за профилактика да ходиш в болницата.
Смърфи при вас парно няма ,а при нас пак пореден ден без вода.
Снощи се зарадвах ,че дойде водата и влязох да се измия,е останах си не изплакната.Утре дано има вече вода....Че иначе си грабвам багажа и бягам на топло някъде.Grinning

# 602
Аааа, ако няма отопление, директно се мятам за самолетчето и през Истанбул за Куала Лумпур. Тъкмо една дружка оттам ми писа сутринта, че ме чака на гости. Stuck Out Tongue Winking EyeИначе хората са ни посигурили и с климатици и подово, но изобщо не си представям как ще се топлим само с тях на -20, като стане.

Да дам отчет: значи направих снощи крем карамел по идея на Мария. ММ снощи опита един, добре се е получил, шупли няма, ама и карамелът се е втърдил. Туй сега защо? Направих маслинова паста, хумус и млечна салата. Вчера изцедих кисело мляко (ние нали си ходим с наличната техника и двете машинки за кис.мляко са вече в употреба). Ще направя и дом.майонеза и гръцка салата, ама това по-късно. Отделно питки за хамбургери и две чабати, значи брашното им е много хубаво. В умната тенджера се готви свинска плешки с подправки за т.нар. pulled pork. Като е готово месото, може да се обърка с барбекю сос. Идеята е нещо като хамбургер вечеря. А, забравих - ще пържа картофки.
Така - рапорт даден! Опъвам си гърбината за 20-на минутки и ставам да пускам прахосмукачка. Леле, не мога да се позная, хаха!

Писе - при нас парното дойде! Било е само авария, ама вие как търпите без вода. То е непрекъсното при вас...

# 603
Много късно се включвам, но нямахме нет. Смърфи, пробвай да сложиш една чашка с крем карамел в съд с топла вода. Да ѝ покрие само малка част, където е карамела. Може да отпусне.

Лейди, на тая прическа много отиват твоите шапки. Надявам се всичко да е ок. Горе главата!
Тортите и сладките, и шоколада няма да коментирам по разбираеми причини.

Едит
Вале, честита ви победа! Малка, но от сърце! Скоро и по- голяма!

Последна редакция: пт, 16 ное 2018, 19:38 от mariat

# 604
Привет,
чета ви обаче до писане не стигам през седмицата
Смърфи  днес покрай студа(  тази сутрин в 7 ч беше 5 градуса) и всички това коментираха с влизането в училище, една девойка от моите обясни как в Украйна вече има сняг .Всички я гледаха невярващо и аз  потвърдих че съм видяла и аз снимки   Simple Smile нали ви чета .
Тази вечер се наложи да ходя да плащам кабелна и интернет по тъмно,оказа се,  че вече две седмици не сме били платили.Добре че преди да свърши работното време на касата разбрахме.
Сега едни тиквени слади търся( винаги забравям да си запиша рецептата и все търся като правя нещо) че имам нарязана една 5-6 кг тиква, пекох и тиквеник ще направя , обаче и другата трябва да оползотворя , а моите ги хапваха миналата година.
Тъкмо прекъснаха спортните новини заради господина ....

# 605
  • при късмета
Добро утро!
Да взема да ви примамя

Писе, този път прекалиха при вас с водата.
Вио, кога пристигаш, нямам търпение

Искам да съм мечка ма...а му

Честит празник!

# 606
Добро утро! Примамена съм.
Ма ко, свърши ли ремонта?

# 607
Добро утро и от мен!

Честит празник! Да има светлина и разбирателство в семействата ви!

Вземам си от кафето, днес съм като ударена ракета. 0 градуса е навън, смятах да излизам, ама май ще пропусна. Но имам да чистя вкъщи. ММ ми е в командировка и поне няма да готвя.

Да кажа на Калинка, че и тук направихме кебапчета и се получиха доста сполучливи. Месото явно е по-мазно и само малко ще трябва да коригирам съотношението м/у плешката и гърдите за следващия път. Не че сега не са хубави, даже са много сочни. Ти опита ли при вас?
Кога е РД на Кратун?

# 608
Честит ви празник.Нека има здраве и разбирателство.
Ма ко, не прекалиха,направо се уляха с лъжи...Понеделник пак нямаше,вчера  вече не помня че бях на път,ама вечерта най накрая успях да се измия и изпера....
А да кажа вчера какво ни се случи.Събота купихме нов тел. на мм,че стария колко стар има няма 6 месеца взе да прави проблеми.Като звънне някой или говори прекъсва като задържан разговор.Ама са две карти на различен оператор и с двете ги прави номерата....Та вчера като бяхме на село си го изгуби,ама пак аз виновна.Не помни като тръгвахме че си го взе.Прибрахме се и тук го няма.Звъня на майка да го търси,обиколи всичко -няма.Звъня на вивакомската карта,няма обхват.Но пък и батерията беше на падане.Звъннах на другата карта,звъни.Хайде обратно до село и го намерих паднал вън на дъжда.Е ,заредихме го и днес си работи.Та  или водата ще е или други неща.Stuck Out Tongue Winking Eye
Смърфи ,хич не се оплаквай,още по -студено ще става.А каймата как няма да е тлъста като там за да издържат на тези температури хапват мазничко.
Днес ще готвя шкебме чорба и за лекарства ще хода,а така гадно вали....

# 609
Добро утро!
Ма ко, на 7 - ми декември пристигаме. Идеята е да се настаним и после може би в някой МОЛ ще заведем децата, ще видим.  Вторият ден е конкурсът (събота), а в неделя може би ще имаме пак да танцуваме и после се прибираме насам. Ще гледаме да тръгнем рано от София, защото автобусите, които возят деца, трябва да пътуват в  светлата част на денонощието. Аз ще пиша пак като наближи и като имам повече яснота, защото още нямаме нито програма, нито нищо. Надявам се на 7 - ми да успеем да се видим - ние като ги пуснем да се разхождат в МОЛ - а, все ще имаме свободно време за по едно кафе. Това е засега - в общи линии ако не ми мине котка път, на 7 декември съм в София. При всички случаи ще се чуем с теб, а и тук ще пиша, ако някой друг има възможност ще е супер да се  видим Wink

# 610
  • при късмета
Добро утро!
Вио, много ще се радвам да се видим пак. Само ми пиши в кой хотел бяхте, че да го намеря предварително като локация и да видя кой мол е най-близо. Може и нещо друго интересно да намеря за децата наоколо. От сега уведомявам майка да вземе шефа, че и вечерта да съм свободна, не само през деня и да мога по всяко време.
Мария, в спалнята приключихме и със стената и с щорите. Обаче ни хрумна и на шефа в стаята да сменим стъклата с тройните, като при нас. Голям ефект имат и момчето каза, че на съществуващата дограма може да се сменят само стъкропакетите. Чакам да дойде да вземе размери, че да ми каже цена

Днес явно айляк ще го давам. Към обяд с една приятелка ще ходим на откриването на един ДМ магазин, а във Фантастико гледам, че са ми сготвили, има промоция на пиле на грил с пържени картофи.

# 611
Добро утро от мен.
Вио далечко си ми за среща, иначе ми е мерак.Ще чакам  снимки да ви вида с Ма ко.
Ма ко скъпо ли излизат стъклата и какви слагахте за тройни като комбинация.Аз сложих тройни, но са обикновени и си е студено,за лятото няма проблем ,не напича в смисъл не загряват .Ама са доста прозорци на хола, та скоро няма да ги сменям.
Днес вали за сега има вода,следобяд ще сготвя кисело зеле със свински гърди.Сега подхващам плетката.
Спорен ден ви желая.

# 612
  • при късмета
Писе, не съм сигурна какви точно се водят прозорците. Анти нещо си, но не запомних. Момчето и мъжа ми ми обясниха, че зимата не дава на топлото да излиза от помещението, а лятото не влиза отвън. През прозорците се губи най-много топлина, а в случая на нашата спалня, както цялата стена практически е прозорци, има балкон и стените са по 30см. отстрани и под прозореца квадрат и половина се усеща ефекта. На мъжа ми му е топло без да пускам парното в стаята. Аз дето съм толкова зиморничава го усещам. В стъклопакета са 3, а не 2 стъкла. Затова искам и на шефа прозорците само да сменим, че да не къртим всичко. Там дограмата е алуминиева, ама момчето каза, че ще стане.
За цената мога да дам само на големия прозорец, който се чупи, че беше само той 100 лв. не знам колко се пада на квадрат, че и дограмата и един перваз, всичко ми влизаше тогава в цената. Но не е кой-знае колко по-скъпо от обикновенните стъклопакети, защото тогава исках цена и с такъв, разликата беше някъде към 150-170 лв. Нещо такова ми се върти. Като говорим за голям прозорец, малък прозорец и балконска врата

Вчера голям дъжд ни валя с шефа на прибиране, а днес даже слънце се опитва да се показва

# 613
Ма ко, нашите са точно такива. Да ти кажа, не ме спасяват от студеното време през зимата.

# 614
  • при късмета
Е аз разбрах, че не може само на тях да разчиташ, защото прозорци няма как да топлят. Просто държат температурата в помещението, а нея как ще я докараш е друг въпрос. Пуснали сме радиаторите преди 4-5 дни. Само аз се обличам у нас. Мъжа ми си ходи по къс ръкав, а шефа още стои вкъщи само и единствено по гащи. Прибира се от у-ще и не се преоблича, а само се съблича. От сега тренирам за свекърва, пришки ми излязоха да повтарям "обличай се, че МИ е студено" Joy
В спалнята и дограмата сменяхме и не мога да преценя съвсем точно. В стаята на шефа като сменим само прозорците и дограмата остане същата ще мога да преценя по-точно за ефекта от прозорците

Общи условия

Активация на акаунт