Домакини 66/ Чест е не да попаднеш в рая, а да те изгонят от ада

• 62 900
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • при късмета
Калинче, пътя е. От ремонта преди 2 години на този участък има подадени многобройни сигнали, че е хлъзгаво и при сухо време. Освен от граждани, пътуващи ежедневно по него, са подадени цели 3 официални сигнала от свогенскатка полиция до пътната агенция и да регионалното министерство със същите описания. Има приложени и независими експертизи. И днес други независими експерти са на пътя. Съвсем отговорно хората казаха, че асфалта не е както трябва и нещо в рецептата на настилката е сбъркано (разбирай спестено). Едно момче от експертите се пързаляше по асфалта (днес е сух) плъзгайки обувките си. Каза, че теглото му е 90кг., всеки може да предположи какво ще се случи със значително по-тежките превозни средства и при по-голяма скорост. Обикновенни свидетели, местни, твърдят, че е хлъзгаво при всякакви условия. Дори и ограничението да спазваш. Там е 40 и никой не може да ме убеди, че ако пътната настилка е наред, превишавайки скоростта само с десетина километра, ще стане такова меле. Невъзможно е. Нагледала съм се за 15 години на катастрофирали коли, ударени и търкаляли се по всякакъв начин и па всякакви причини. И мантинелата не е както трябва, защото дори автобуса да се е движел с 50 е трябвало да го задържи, а тя не е. Излезе някакъв идиот и заяви, че това не било в характеристиките на мантинелата, представяш ли си?

# 166
Ма ко - след такъв знак

да си позволиш да превишиш с 14км/ч указаната максимална скорост в порой, карайки висок автобус, пълен с хора - това е престъпление!!!!
Пътя може да е некачествен, може да е осеян с дупки - то и за това има пътни знаци указващи максималната допустима скорост за преминаване!!!! Този тежък и висок автобус, при такъв дъжд е трябвало да се движи с 30км/ч..... Тук е човешката грешка - да прецениш как да караш.... При порой, сняг, силен вятър, дъжд е редно да се кара с поне 10км/ч по-ниска от максимално разрешената скорост!

# 167
  • при късмета
Така е. Но на този път след ремонта, т.е. за по-малко от 2 години, са убити и ранени повече хора, отколкото откак е пуснат за главен път до София. Катастрофите са многобройни и не на дълъг участък, а само и единствено на този завой. На целия некачествен и хлъзгав асфалт, на всичко отгоре виража на завоя обратен и това пак след ремонта и с мантинела, която е сложена ей така. Ако пътя беше както трябва точно на това място, то и знака нямаше да го има, защото нямаше да има катастрофи, участъка е опасен именно заради пътя. Минавала съм от там, минахме и с калните гуми, защото и тогава валеше при одисеята по козите пътеки на врачанския балкан. Майка има колежки от Своге, които пътуват ежедневно, местни хора ползващи пътя непрекъснато твърдят едно и също, момчето експерт днес съвсем по разбираем начин онагледи всичко. Всички са на едно мнение. На мен ми е достатъчно да ме убеди. Да, карал с превишена скорост, но акта за превишаване с 10 до 20км.ч. скоростта, не случайно е най-ниската глоба от 50лв. Не се очаква това превишаване да доведе до такава катастрофа. При този знак ограничението на скоростта на колите и камионите и автобусите е едно, а не се различава като на извънградски път или магистрала.
не казвам, че шофьора няма никакви вина, ядосвам се, че за да се усвоят едни милиони за някакъв път, не им е проблем да оставят хората да се избиват с години след това

# 168
Ма ко със сигурност има проблеми с пътищата в Бг , както и с омаловажаването на разрешената скорост...
Не знам дали си виждала какво представляват тук магистралите, но разрешената максимална скорост по тях е 110км/ч......, а по Бг магистралите - 140км/ч.........
Има доста сбъркани неща.....

# 169
Добър вечер,успях да ви прочета.Посмях се с Джей и Валето,ядосвам се и аз че се опитват да ни изкарат тъпи с тая катастрофа и само си прехвърлят отговорността и се чух с Фло и внучките и днес.
Джей другия път ще поверявате,ама тока ще ви е завишен от сметката на сондата.
Вале да си прекарате страхотно,а кг -майната им,важното е да си добре ти.
Калинче с това вино изкушаваш...
Ма ко слагай банските и не го мисли,а другия път и ти полети.
Днес не ми е ден,уж щях да почивам а ме затрупаха задачи.Обаче в почивката си плета и почивам.
Обикалях с майка по лекари ,излезнали са уж обриви,оказаха се херпес зостер-обаче е нещо страшно.Хем е на две места и то доста като площ и големина.....Имам един спирт и мажа с него да прегорят,изписаха и хапчета, ама ме е страх да и давам такава висока доза 5х1 таблетка.Поне се съгласи да остане тая вечер в къщи.
А днес се разхлади,духа вятър,облачно е и сега гърми, та изчезна тв сигнала...
Отчет даден.
Ще ви пожелая успешна седмица .

# 170
Писе въоръжи се с търпение. И това ще мине. Ако имаш мента, глог, валериан дай, че ще я погнат нервите и няма да може да спи.

# 171
Ама защо слагаш предварително лимонтозу - аз знам, че се слага 10мин преди да свалиш сладкото от огъня.
Ами правя рецептата на Валето без варене и затова е  с лимонтозу.
Писе много  е неприятен този херпес  зостер, освен това ако има контакти с хора не карали варицела да се броят за контактни 21 дни мисля беше  карантината.
За катастрофата и скоростта и аз се замислих - след момента в който се загуби контрол над автобуса никой не може да ме убеди че не е възможно ускоряване . Всичко е свързано, но дали ще има друг обвинен освен шофьора?

# 172
Ами правя рецептата на Валето без варене и затова е  с лимонтозу.
Дет се вика - "упъти човека - той е просТ" - изобщо не включих този вариант!

# 173
Карах херпес зостер бременна в 8 месец- лятото. Ужасно беше.

# 174
  • при късмета
Автобуса се е ударил в 3 коли преди да стигне мантинелата и да се метне през нея. Трябва да е било повече от хлъзгаво за да не го спрат колите, все пак не се е движел със 100. На мен това ми говори, че и ниското ограничение което са сложили не е реално безопасното при мокър път. Там излиза, че и да буташ колата ще превишаваш скоростта. Не може да правят пътя само за сухо време, още повече, че е дефиле. За убиване са направо

# 175
  • Бургас
Мацки,утре заминавам на фамилната задължителна ваканция.Там интернет почти няма.Ако мога,ще пиша.Пълна къща и кола сме.Дано мине леко пътя! Praynig
Всичко хубаво желая на всички и пак ще се включа! Hug

# 176
Славе, първо лек път и второ да се забавлявате на 6!

# 177
  • при късмета
Приятна ваканция, Славе! Хубаво да се разхладиш.

# 178
Славе Kissing Heart
Мако на този път, по това време е имало и други превозни средства..., но в пропаста е само автобуса....., а пътя е еднакъв за всички.....

# 179
  • при късмета
Автобуса е паднал заради мантинелата. Едно, че не го е издържала, а е трябвало, т.е. не е здрава по стандарта, а е сложена и по-далеч отколкото трябва. Заради това автобуса се премята през нея. Колите и да са се ударили в мантинелата са ниски и затова не са и те в дерето. Автобуса е намалил доста от "огромната" скорост от 53 км/ч след като се е ударил в 3 коли, което означава, че в мантинелата се е ударил със значително по-ниска скорост. Ако и тя беше наред, както и пътя, не само, че нямаше да има катастрофа с превишени някакви си десетина киломенра, а и в дерето нямаше да е. А този който е правил пътя е слагал и мантинелите, защото е част от работата

Общи условия

Активация на акаунт