Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява биохимичният скрининг и къде може да се направи във Варна?
Какви са страничните ефекти на лекарствата Ginipral и Verapamil?
Какво е препоръчително да се купува предварително за бебето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява биохимичният скрининг и къде може да се направи във Варна?
Биохимичният скрининг е изследване, което оценява риска от генетични аномалии при бебето. Във Варна се извършва в специализирани медицински центрове или болници, предлагащи пренатални генетични изследвания. Това е неинвазивна процедура, която помага за идентифициране на риска от генетични аномалии при бебето. Във Варна този скрининг може да се извърши в Майчин дом. За повече информация свържете се с тях.
-
Какви са страничните ефекти на лекарствата Ginipral и Verapamil?
Ginipral се използва за предотвратяване на преждевременни раждания и може да причини странични ефекти като сърцебиене. Verapamil, от друга страна, се използва за лечение на различни сърдечни проблеми и може да доведе до треперене. Винаги е важно да се консултирате с лекар относно всички странични ефекти, които изпитвате.
-
Какво е препоръчително да се купува предварително за бебето?
-
Какво е мнението за кърменето и какви са препоръките за избор на шишета?
-
Как се броят седмиците на бременността - от първия ден на последната менструация или от деня на зачеването?

Все ме питат сигурна ли съм, че не са близнаци! Де да бяха - поне наведнъж 
забива половин час не мога да влезя да пиша.
Или пък, както е в твоя случай - нямам подобни преживявания, нито съм пила съответното лекарство и няма какво да кажа! Не се чувствай изолирана!
. Нямат всичко в наличност, става с поръчки. Там, в самия магазин имаше 10 модела колички, две-три креватчета, ванички, проходилки, столчета, доста дрешки...въобще всичко за което се сетиш. За дребните работи не съм и гледала, а и честно казано не знам какви са нормалните цени, така че да мога да направя сравнение!
Ако имаш време може да минеш да го видиш.
Ако има желаещи, дайте пак да се организираме!
забравих да дам отчет, нали сме в отчетна тема
акушерката се опули - вика, много голям корем! Ми, такъв е, какво да правя?! И съм с още едно кило отгоре