Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява биохимичният скрининг и къде може да се направи във Варна?
Какви са страничните ефекти на лекарствата Ginipral и Verapamil?
Какво е препоръчително да се купува предварително за бебето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява биохимичният скрининг и къде може да се направи във Варна?
Биохимичният скрининг е изследване, което оценява риска от генетични аномалии при бебето. Във Варна се извършва в специализирани медицински центрове или болници, предлагащи пренатални генетични изследвания. Това е неинвазивна процедура, която помага за идентифициране на риска от генетични аномалии при бебето. Във Варна този скрининг може да се извърши в Майчин дом. За повече информация свържете се с тях.
-
Какви са страничните ефекти на лекарствата Ginipral и Verapamil?
Ginipral се използва за предотвратяване на преждевременни раждания и може да причини странични ефекти като сърцебиене. Verapamil, от друга страна, се използва за лечение на различни сърдечни проблеми и може да доведе до треперене. Винаги е важно да се консултирате с лекар относно всички странични ефекти, които изпитвате.
-
Какво е препоръчително да се купува предварително за бебето?
-
Какво е мнението за кърменето и какви са препоръките за избор на шишета?
-
Как се броят седмиците на бременността - от първия ден на последната менструация или от деня на зачеването?

Моето е доста игриво вечер.
.За лежане и дума не може да става,защото малката си иска нейното,а друг освен мен не признава
.Така че добре че са хапченцата,иначе до сега да съм родила.На 16-06 пак съм на гинекологичен преглед и тогава ще видим дали не съм направила и 3 см разкритие вече
.Давайте идея за мястото на срещата,аз може да поканя и една Септемврийска мама(голяма сладурана),тъкмо ще се съберем повече.Призовавам и другите мами от или в близост до Пловдив да се включат този път
.Аз предлагам час на срещата 15 часа(за да е удобно и на тези,които са по-далеч),а за мястото---само да няма пързалка и люлки
.Много любов и незабравими семейни мигове
.На отиване едно куче ми се нахвърли-(то може и да искаше да си играе с мен ,но аз понежееее умирам от страх от кучета ,защото като малка ми се е нахвърляло куче и то не за да си играе с мен и още не мога да преодолея страха си )просто сърцето ми падна в гащите и краката ми се подкосиха.Продължих си по пътя, като тайничко си се молих на бебо да не му стане нещо.На прибиране пък по едно надлонище се подхлъзнах на едни камъчета и ...паднах
.Разминах се само с леко обелено коляно и малко срам-един мъж се втурна да ми помага да се изправям.Просто повече никакво излизане сама на пазаруване.Не съм казала на мъжлето-да не вземе нещо да мрънка ,защото той искаше той да излиза ама аз се занаятих нее аз та аз . 

Явно и при мен хормоните са в пове4ко,но....така или ина4е- ядосах й се доста.След малко тя гузна-гузна звъни,и мъжът ми пое дипломати4ната роля и той говори с нея.МАй се поуспокоихме и двете.Горкия- явява се като буфер на вси4ките ми странни настроения
вече незная какво да мисля????? Дали все пак нямат значение и парите??? Грях ми на душата ако не е така!