Юлчета 2018 - тема 1

• 53 577
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
О и педито каза скоро да чакаме зъб- много бил подут венеца и долу . А с каката първият зъб беше на годинка. Не ме кефи толкова рано да излиза, че скоро и четки тр да мятаме.

# 661
Да се оплача и да питам професионалистите Grinning Казаха ни, че нормата за обръщане е до 4 месец и да тренираме повече. А той дори не се опитва. Още не съм почнала да се притеснявам, но да почвам ли след седмица?

# 662
Явно всички бебенца започват по-малко да спят, а като не спят и не ги носите какво ги "правите", как ги забавлявате щото аз го слагам на люлеещо столче, после на креватче с въртележка, после малко на гимнастиката и той след всичките ми усилия да го разнообразя ме гледа все едно ми казва "само това ли ще предложиш?! Confused " Grinning иначе навсякъде умира от смях и явно не иска да спира купона, ама мама иска да хапне нещо или да си вземе душ Imp

# 663
Моята стои най-много на активната гимнастика. Има мелодии които тя сама натиска с крачета и така ми е лесно да отида и в кухнята да готвя примерно, закото я чувам от другата стая. Щом спре да се чува значи е спряла да ритка следователно е умерена и е време за сън.

# 664
Какво значи ,че нормата да се обръща сами е до 4 месеца. Какви са тези неща ? Каката изобщо не ми се е обръщала, което не й пречи да е най - активното дете сред връстниците си . Тези доктори с техните норми само могат да ни подлудят!

# 665
Няма ред, но всички ще минат през всичко! Мис В, щом й помага така, не мисля, че има нещо лошо.
Нашата бебка реве по корем и не иска да вдига много глава, но като я гушкаме си я държи сама. Още държи главата основно в дясно,та пак ще подпитвам на следващата консултация
Ох това дясно .... от няколко дни с татко и сме се побъркала само я дебнем лъжем я нещо да се завърти наляво и ние бяхме на ортопед (всичко е ок) и минахме през педиатърката и забравихме да питаме😐 за пустото дясно..... другите малчовци така ли правят  и аджаба защо го правят 🤔🤔🤔🤔🤔

# 666
Момичета на колко месеца трябва да са бебоците за очен преглед?Много ме плаши моята.Криви си погледа понякога,та се претесних.Те изобщо виждат ли всичко вече?
  пак да попитам

# 667
Нашият държеше главата основно на ляво, та го прилъгвах с разни неща да гледа на дясно или направо му завъртах главата докато спи.

И аз се чудя с какво да го занимавам и добре, че е хубаво времето, та запълваме няколко часа. Иначе освен гимнастики и шезлонги, му правя гимнастика, опитвам се да го забавлявам по корем с играчки, танцуваме- някакви глупости общо взето и все си мисля, че не е достатъчно.

# 668
  • Варна - Монреал-Едмънтън
Здравейте,
Първо за килограмите... аз качих 20 килограма.(трета бременност,  ако има значение. Огромен корем..)Сега имам още 7 да свалям. Правих тест и май имам диастаза. Но на мен корема ми е проблемна зона по принцип.
За развитието на бебето- не се притеснявайте. Има бебета  много бързат има други, които не си дават зор. Каката ми проходи на 18 месеца. Не пълзеше.. сложиш я да играе на земята и там я намираш. Прекрасно дете.
За главата -- Самуил в сравнение  с момичетата е много по стабилен.  Държи си главата като го нося. Когато е по корем му писва бързо.
За плюнките - сменям по 3 лигавника на ден.  Вечно е мокър. Лапа ръцете. Виждаше се зъб на венеца преди дни. Но не е пробил.
 За акото- моя младеж ака под налягане. 70 процента от времето му тече по гърба.. Обикновено имам минута да го сменя. Хахах

# 669
arogance, и аз съм така.Качих 20 и имам 7 да свалям. Нямам подут корем, но е мек. Нямам време за спорт още, защото ревливото бебе ми е редовно в ръцете. Иначе спи по 10мин. 😒Правя няколко серии от клякания на ден с нея на ръце и това е..😊

# 670
Здравейте,
Първо за килограмите... аз качих 20 килограма.(трета бременност,  ако има значение. Огромен корем..)Сега имам още 7 да свалям. Правих тест и май имам диастаза.
И аз имам съмнения за диастаза :/
Ако се окаже, че е така, какво трябва да направя и всъщност как мога да разбера със сигурност? Thinking

# 671
  • Далече, далече...
Момичета на колко месеца трябва да са бебоците за очен преглед?Много ме плаши моята.Криви си погледа понякога,та се претесних.Те изобщо виждат ли всичко вече?
  пак да попитам
Моята бебка също си криви погледа, но само когато погледа и е настрани. Когато гледа право напред,всичко е ок. Питах педиатъра  каза ми, че е нормално и че до 1г.е нормално леко да криви погледа.

# 672
  • Варна
 пак да попитам

Нормално  е до годинка. Ако е само това няма смисъл от офталмолог. Някои деца в по голяма степен е изразено това “ кривене” или “ събиране “ на погледа.
По мои наблюдение , често по големите и пухкавки деца по- късно започват да се обръщат. Място за притеснение няма.
Аз още съм в дилема с голямата му коса. Като го изкъпем и косата му е мокра стига до средата на носа му. Като изсъхне се вдига. Някой ми каза , че не трябвало да суша със сешоар? Ама как и защо - не ми обясни. Как да го оставя с тази коса да заспи? Все пак е влажна. Вие чували ли сте нещо подобно и каква е причината?
Та така голямо шубе ми е да хвана нижицата , да не мръдне рязко.то ясно таткото ще го държи , ама като знам какви дребни космички падат и ако му влязат в очичките? Ох , осъзнавам , че ме вълнуват Ей такива пълни глупости Simple Smile
Ха и да добавя - тези дни съм по общини да си оправя адресната регистрация , нали на пролет ще пускаме заявление да се върти в системата за ясла. Че в моя район е мисия невъзможна да приемат детето на ясла. Каката и пуснах документите когато беше на годинка и я приеха на 2.8 год. Хах

# 673
Evropa, аз си мислех, че на моя му е дълга, а е само до очите 😂 Питат ме дали е момиче, че бил с дълга коса?!? Суша му я със сешоар и за пръв път чувам, че може да не е ок.

Спирам да го мисля това въртене. Слагам го по корем, правя гимнастика и когато тогава.

Момичета, пада ли ви косата? Моята започна и е голяма мъка. Има ли какво да се направи по въпроса?

# 674
Моето спи по коремче, защото само така не връща или връща мнооого рядко, но съм все нащрек, защото не е безопасна поза. Нямам късмет да заспива по време на кърмене, защото обикновено след хапване става неспокойна, а често започва един плач като при коликите и така може да откара и час. Заради чувствителното коремче я оригвам по 1-2-3 пъти и държа поне половин час изправена. Иначе и при нея си има ръмжене, като я кърмя все едно държа грухтящо прасенце Simple Smile. Гърчи се и се радвам на моментите, когато е полу/заспала и си суче спокойно. Не знам дали това не е рефлукс, ще разберем след броени дни на прегледа. Проблем ми е че и все е неспокойна и не може да завърши храненето, а го прекъсва непрекъснато като пуска гърдата, после пак засуква и пак пуска, накрая се отказва. По-лошото е, че не иска по никакъв начин да се храни от шишето с изцедената кърма. И влизам в омагьосан кръг - хапва малко, заспива, след час е гладна, аз пък съм изцедила за да не намалява кърмата, хапва капки и остава гладна. На следващото кърмене пак е неспокойна и така се завърта кръга. Ако пък не цедя, за 2 дни ми намалява кърмата и изцеждам по 60 - 80 мл. Не знам как е правилно да постъпя, някой с опит да даде акъл, Ада ще се радвам на съвет, ако си на линия.
Честото пускане на гърдата може да има различни причини. Най-често е заради дразнене на коремчето (оригване помага тогава) или защото се дразни, че струята е намаляла - тогава може да помогне да смениш гърдата, като в рамките на едно кърмене редувате двете гърди по няколко пъти, евентуално и компресия (http://www.podkrepazakarmene.com/compression-492.html). Добре е да следиш внимателно засукването - недоброто засукване допринася и за повече поет въздух, т.е. повече дразнене на стомахчето, по-лош трансфер на млякото и по-лоша стимулация.

С каква цел изцеждаш в момента?

Ада, много ти благодаря за насоките. Проблемът ни е рефлукс (ГЕР). Изписаха и капки със симетикон за сгъстяване на кърмата, от които обаче се запече... ще давам явно по-нарядко. Засукването в много случаи е лошо, заради дискомфорта в стомаха и честото пускане на гърдата. Коригирам непрекъснато, но тя си поема въздух. А изцеждането го правя с цел да не намалее кърмата, след като бебето не доизяжда, както и да имам някакъв запас, защото в някои моменти като я сложа на гърда се оказва, че няма достатъчно мляко.

Общи условия

Активация на акаунт