Юлчета 2018 - тема 1

• 54 237
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна - Монреал-Едмънтън
Evropa_varna успех и дано всичко се нареди по възможно най-добрия начин.

# 91
Европа, и от мен успех. Сигурна съм, че е много страшно, но правиш най-доброто за себе си и следователно децата си. Мисли си за това. С бебчо всичко ще е наред, няма да си спомня за това, а след време това ще ти позволи да си на 100% с него. Е и с другото дете, и с мъжа си, и със себе си Hug

И аз в началото страдах, че не правя нещата като хората и бебчо не е попаднал на майка, но вече съм доста по-уверена. Определено забележките на околните имаха влияние, но се научих да ги отбивам, където може направо с демонстрация. За другите неща или казвам да си направят бебе и да си го гледат както искат, или се вслушвам.

# 92
Аз му слагам боди с къс или дълъг ракав, зависи дали е по-хладно и на долу има само чорапки. Вечер е по същия начин, като спи го завивам с пеленка, но той непрекъснато мята ръце и се отвива, пробвах ръкавици да му слагам, моментално ги захвърля, а ръчичките му са все студени, защото все ги отвива

На моята девойка не се и опитвам да и завивам ръцете слагам я настрани подпирам гръбче и покривам от кръста надолу иначе става страшно не търпи мърда и се буди

# 93
Slavyy, аз голяма ревла по принцип и първите няколко дена след секциото доста плаках . Тези дни пак рева, защото моята става доста активна през деня + колики + ако може да виси през час на гърда. Тая седмица ми идва в повече и жегата на вън... излизаме след 18:00 часа , после докато таткото сготви и ядем става 21:30 .. А да те казвам , че у дома е мръсно и не остава сили да чистим Sad

Вие ходихте ли на преглед месец след раждатето ? Аз днес ще ходя да ме видят . И при мен отдавна няма лохии, а само тук таме нещо жълто или леко червено ама не мисля, че е цикъла ми, защоото са по 2-3 капки.
Ааа да и това с чистенето го бях заблавила направо откачам вярвате ли ми че беба става към 5 за ядене и аз не лягам след това а чистя 🤗 основво спалнята защото беба е там луда работа во няма как през деня будува

# 94
Ох, Слави аз със сигурност ви бия всички по рев Simple Smile)))) утре заминавам за 10 + дни , предстои ми тежка операция с неясни резултати Cry и за капак оставям бебе на месец и половин и още едно дете и направо място не мога да си намеря. В главата ми все най тежките сценарии въртя. И мм вече трудно ме издържа все ми текат сълзите Ей така от нищото. Хормони . А ма да не ви занимавам .. Не мисля, че ще простудиш детето ако е по хладна водата. По добре по хладка отколкото гореща. Ако не му харесва бебето се разплаква.
Слинга е страхотен, и чистя и готвя с него. Даже май по цял ден само това правя, че ако седна и едни мисли черни започват да ме тормозят.
По желание имунизацията на първия месец може да се съчетае с петвалентна та , която е на вторият месец. Така де исках да кажа да се отложи за вторият месец. А след ваксина си вземете охлаждащи лепенки за мястото където е сложена. От всяка аптека има. С едно гел че са.
Хайде момичета сипвам си чаша вино и лягам, дано всички имаме лека и спокойна вечер Simple Smile
Стискам палци...
Всичко ще е наред с операцията сигурна съм надцакай хормоните и мисли позитивно звучи странно от моята уста имайки впредвид поста по горе но пробвай 

# 95
Европа Варна, стискаме палци всички за операцията. Отпусни се и всичко ще е наред! ❤
Моя ревлив период отмина..😉
Нямсм търпение да започна да спортувам вече. Бебето все още суче нон стоп и мога да се отделя от нея за най-много 5мин. 😮По цял ден не спи, само суче, дреме и оставя ли я наддава вой. Супер съм изтощена вече...Вечер поне се буди само два пъти, но през деня ми спира тока. Ако имате идеи как да променя този график, давайте акъл. 😌

# 96
Mom, при нас нещо подобно - сутрин и особено вечер прави някакъв маратон. Наяжда се и след това просто съм биберон за успокоение и за приспиване. Но това вечер е много дълго време и не е много приятно. Не знам дали е нормално, или аз бъркам някъде. Нощем яде по 2 или 3 пъти.

Анабел, при нас няма подобрение, каквото и да правя. Мисля да я водя на преглед следващата седмица.

# 97
Като ви чета как децата ви сучат нон стоп направо ви завиждам.Моята щерка суче малко докато струята е по-силна и се отказва.Останалата кърма изцеждам и я давам с шише.Така обаче тя взема да предпочита шишето и още по-вяло да суче.Като цяло кърмата е малко,около 70 мл,тя е лакома и се налага и 30 мл адаптирано мляко да дам.Предпочитам да е без него,а по -скоро да е следващото хранене,но тя не се ли натъпче с около 100мл не се успокоява.После прави пауза 3-3,5 ч и пак същия филм(малко сучи,кърма с шише и адаптирано).Другите деца съм кърмила доста по-успешно,но сега нещо не се получава.

# 98
Лора, то ядене е една малка част от цялото сучене. После съм залъгалка. Е, все нещо похапва, де, но основно така заспива и се успокоява. Вече май има колики и това ѝ помага.

# 99
Като ви чета как децата ви сучат нон стоп направо ви завиждам.Моята щерка суче малко докато струята е по-силна и се отказва.Останалата кърма изцеждам и я давам с шише.Така обаче тя взема да предпочита шишето и още по-вяло да суче.Като цяло кърмата е малко,около 70 мл,тя е лакома и се налага и 30 мл адаптирано мляко да дам.Предпочитам да е без него,а по -скоро да е следващото хранене,но тя не се ли натъпче с около 100мл не се успокоява.После прави пауза 3-3,5 ч и пак същия филм(малко сучи,кърма с шише и адаптирано).Другите деца съм кърмила доста по-успешно,но сега нещо не се получава.
Лора, може тази статия да ти е полезна за храненето с шише: https://xedra.wordpress.com/2009/10/29/bottlefeeding-2/

От една гърда ли кърмиш на хранене, или от две? Ако се отказва като отслабва струята може компресия да помогне да задържиш по-дълго интереса: http://www.podkrepazakarmene.com/compression-492.html както и да сменяш гърдите по няколко пъти на кърмене. Кърмата се пуска на порции, та с компресия и смяна на гърдите може да успееш да поддържаш по-дълго достатъчно силна стрия.

Аз бих ти препоръчала да потърсиш доброволен консултант по кърмене от твоя район: http://www.podkrepazakarmene.com/consulting или някоя от международно сертифицираните консултантки - Хедра или Ася Демирева примерно, за да се види на място сученето - понякога има причини бебето да не може да суче добре и съответно лесно да губи интерес, които са сравнително лесно отстраними.

# 100
  • Варна
Европа, много те мисля и ти стискам палци и всичко ще е наред Simple Smile

През деня и моята щерка и на гърда максимум на 2 часа. Будува след ядене , иска внимание , накрая се измаря и иска да спи , ама рядко заспива без цица...
Бутам биберон и в 80% от опитите повръща от него и подивявам !Явно са й големи още. Вечер по часовник на 3 часа се буди. НОоооо график нямаме ... записвам от 4 дена кога яде ... пълен хаос с часовете .
Вчера минах преглед при израждащата. Белег перфектен, матката ми я търси.. каза, че е перфектна все едно не съм раждала. Позволи спорт, без директни коремни преса Simple Smile И секс позволи ... ама ко беше туй 😂😂😂😂

# 101
Европа Варна, успех - стискам палци всичко да мине успешно и бързо!

Мами, вие как се справяте със започналите колики? Нашата педиатърка ни изписа Абоколикен+Био баланс бейби. Допълнително давам чая на Хип. Но мъничкият реве в захлас поне по 30 минути след всяко хранене, гушкаме се, правя масажче на корема...няма ефект. Давайте идеи Simple Smile

# 102
  • Варна
Аз взех абоколикен , давах няколко дни... не видях нещо като ефект.
Донесоха ми Лефакс от Германия и давам от няколко дни ама и с него не е Особенно разлика. При нас коликите са през деня от 15:00 до към 18:00 часа. Голям е ад , реве , пищи, напъва се, иска да спи , а не може ...

# 103
На нас Инфакол много ни помагна.Отделно му правя и чай от анасон и давам.За сега има добри резултати,че изкарахме 2-3 нощи с колики и беше страшен ад..

# 104
Аз взех абоколикен , давах няколко дни... не видях нещо като ефект.
Донесоха ми Лефакс от Германия и давам от няколко дни ама и с него не е Особенно разлика. При нас коликите са през деня от 15:00 до към 18:00 часа. Голям е ад , реве , пищи, напъва се, иска да спи , а не може ...

Абоколикена е с натрупване , трябва по-продължителен прием за да подейства.
Слагам го в млякото от самото начало на коликите - понякога свива крачета и толкова , рев и истерии от коликите сме нямали.
Лефакса лекарката обясни че е за по-агресивни колики , ако в началото са леки - няма смисъл от него . Аз се бях запасила с две шишета Лефакс , но така и не дадох , на скоро ги подарих на познати .

Общи условия

Активация на акаунт