Юлчета 2018 - тема 1

• 53 611
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Моето спи по коремче, защото само така не връща или връща мнооого рядко, но съм все нащрек, защото не е безопасна поза. Нямам късмет да заспива по време на кърмене, защото обикновено след хапване става неспокойна, а често започва един плач като при коликите и така може да откара и час. Заради чувствителното коремче я оригвам по 1-2-3 пъти и държа поне половин час изправена. Иначе и при нея си има ръмжене, като я кърмя все едно държа грухтящо прасенце Simple Smile. Гърчи се и се радвам на моментите, когато е полу/заспала и си суче спокойно. Не знам дали това не е рефлукс, ще разберем след броени дни на прегледа. Проблем ми е че и все е неспокойна и не може да завърши храненето, а го прекъсва непрекъснато като пуска гърдата, после пак засуква и пак пуска, накрая се отказва. По-лошото е, че не иска по никакъв начин да се храни от шишето с изцедената кърма. И влизам в омагьосан кръг - хапва малко, заспива, след час е гладна, аз пък съм изцедила за да не намалява кърмата, хапва капки и остава гладна. На следващото кърмене пак е неспокойна и така се завърта кръга. Ако пък не цедя, за 2 дни ми намалява кърмата и изцеждам по 60 - 80 мл. Не знам как е правилно да постъпя, някой с опит да даде акъл, Ада ще се радвам на съвет, ако си на линия.
Честото пускане на гърдата може да има различни причини. Най-често е заради дразнене на коремчето (оригване помага тогава) или защото се дразни, че струята е намаляла - тогава може да помогне да смениш гърдата, като в рамките на едно кърмене редувате двете гърди по няколко пъти, евентуално и компресия (http://www.podkrepazakarmene.com/compression-492.html). Добре е да следиш внимателно засукването - недоброто засукване допринася и за повече поет въздух, т.е. повече дразнене на стомахчето, по-лош трансфер на млякото и по-лоша стимулация.

С каква цел изцеждаш в момента?

# 631
И нашата беба засуква, пуска, засуква, пуска понякога и установих, че като се оригне, после продължава да се храни нормално.

# 632
Момичета на колко месеца трябва да са бебоците за очен преглед?Много ме плаши моята.Криви си погледа понякога,та се претесних.Те изобщо виждат ли всичко вече?

# 633
  • Варна
Момичета ,предстои ни покупка на сушилня . Моля , споделете марка от която сте доволни Simple Smile

Не мога да дам още отзиви, но ние купихме Беко и утре я чакаме . С термопомпа е , А+++ , абе за цената си в Технополис са казали, че е най-доброто.

# 634
Yanica, според нашата педиатърка е норнално да започнат да сърбят венците. Аз даже мажа венците на бебочка с хомеопатия - то е едно плюнчене, дъвчене (като си сложа пръста в устата й) , дъвчене на нейната ръка...
Моят бебок също ръмжи, но през ноща, като спи - след първият сън след баня пада есно въртене, лапане нна ръцете и ръмжене и всичко това със затворени очи. Много са малко нощите в които не го прави, съответно и аз не спя Grinning Simple Smile
Утре ще ходим за Ротавирусна ваксина. Някой прави ли я тази ваксина вече? Оплаквания?
[/quote
Ние дадохме първата доза Ротарикс, през устата е. Не сме имали никакъв проблем. Успех!

# 635
И моя малчо е същия. При него коликите протичаха с пръцкане и чумерене само слава богу, но сега пада едно лиготене, едни балони се надуват и тези ръце ако не спи нон стоп са в устата. Но това с ръцете знам, че е нормално по този начин децата се изучават, разбират че рачичките са част от тях, а и много умело изпълняват ролята на залъгалка. Всичко е етап и ще отмине, аз лично го оставям за сега.

# 636
Ние минахме днес рано сутринта на профилактичния преглед при ортопед. Успяхме да го вместим в последния ден на валидност на направлението, бедното дете със замотана майка Simple Smile

Лекарката много го хареса като развитие, добре раздвижени му били тазобедрените стави, включително беше много изненадана, че вече имали и оформени ядра на 2.5м, тъй като това обичайно ставало по-късно. Каза, че това обяснявало и защо вече се объща от корем по гръб. Като съвети даде обичайните неща - да правим масажче на стъпалата, да не го караме да сяда или да ходи, преди сам да е готов да прави тези неща, което напълно си съвпада и с моите виждания за нещата. Та поне това го отметнахме, олекна ми Simple Smile

# 637
Ада, може ли да напишеш къде сте били на ортопед и името на лекарката

# 638
Мен пък много ме притеснява лапането на ръцете, тъй като започна да открива и палеца и стабилно го смучи, а моя бебок твърдо и категорично отказва биберон -залъгалка.  Аз съм против и тези биберони, но тъй като знам, че по -лесно се отказват, от колкото палеца, реших да пробвам :/
Бебочка си спи по гръб или както тя си реши. От няколко дни я слагам по корем, но няма напъни от нейна страна да се ввърти, само се опитва да набира крачета и да си върти главата, май закъснявам с упражненията, като ви чета... Sad
А за ортопеда - Ада, извини невежеството ми, но какви са тези оформени ядра? Simple Smile

# 639
Ние имаме от няколко дена Бош- сушилня. Все още се опознаваме с нея Heart Eyes Нещо не успявам да се справя с програмите и видовете материи, но ще се справим някак.
 Аз също мноого лигавя дребния, толкова ми е сладък ,че само го мачкам и целувам.
Спим само по гръбче и с главата на една страна, а това че има бебе което вече.се обръща на Ада мисля беше, направо ме шокира. Горкият мой юнак не може дори да си изправи главичката добре.
Все още сме с тези гадни сополи, които се появяват само през ноща, не знам вече какво да го правя.

# 640
Ада, може ли да напишеш къде сте били на ортопед и името на лекарката
При Д-р Глогова ходихме, ето координати. Ок ми се стори, прегледът беше доста набързо, но и аз нямах някакви въпроси: http://www.fihealth.bg/68.php#24 При нас обаче записаха час за след 10 дни (поради това за малко да изтървем валидността на направлението. Не знам дали е обичайна практика или съм улучила такъв момент, но имай предвид, ако решиш да е там да се обадиш малко по-рано. 

А за ортопеда - Ада, извини невежеството ми, но какви са тези оформени ядра? Simple Smile
Не съм много наясно, с по-големите ми деца не са ми го споменавали (но и тях съм ги водила на 1 месец, а не чак на 2.5м). Доколкото разбрах, ядро на вкостеняване на бедрената кост е по-точното наименование и е маркер за степен на развитие на костта (и ставата съответно). Според лекарката обичайно се наблюдавали след 4-ти месец. Сега потърсих по-подробно от любопитство, според някои източници се развивали между 4-6 месец, според други границите са по-широки - 2-8 месеца.

Спим само по гръбче и с главата на една страна, а това че има бебе което вече.се обръща на Ада мисля беше, направо ме шокира. Горкият мой юнак не може дори да си изправи главичката добре.
Децата са различни с различни заложби и различно темпо - някои се развиват по-бързо двигателно, други по-рано започват да говорят, трети започват по-рано да рисуват, четвърти имат невероятни музикални заложби и т.н. Реално кое е започнало по-рано да прави нещо няма никакво значение - всички ще се научат с времето, а на интервю за работа след години никой няма да ги пита нито кога са си вдигнали главата, нито кога са проходили Simple Smile

Важното е да им даваме достатъчно възможности да се учат и да ги подкрепяме. И ако с нещо много се забавят, да подсигурим, че всичко е наред физиологично, а ако има отклонение, да им осигурим помощ на време. За това и са тези профилактични прегледи.

# 641
Момичета, ние от два дни сме с адски рев и не знам от Какво е. Тъкмо започна да яде, наддала е 170 гр за седмица, което за нас е световен рекорд и сега пак назад не иска да яде, само рев и бибата в устата, заспива трудно. И днес ако е така ще я водя на лекар. Вътрешно усещам, че са зъби, дори и да не избият явно я мъчат. Та такива работи спокойствие няма.

# 642
Момичета, ние от два дни сме с адски рев и не знам от Какво е. Тъкмо започна да яде, наддала е 170 гр за седмица, което за нас е световен рекорд и сега пак назад не иска да яде, само рев и бибата в устата, заспива трудно. И днес ако е така ще я водя на лекар. Вътрешно усещам, че са зъби, дори и да не избият явно я мъчат. Та такива работи спокойствие няма.
Да не е млечница и да я боли езичето?

# 643
Да не е млечница и да я боли езичето?
А можете ли да кажете как да разбера?  По принцип й е бяло езичето,  но след всяко хранене й даваме няколко лъжички вода и се изчиства. Личната ни каза да не й даваме вода, защото не наддава както трябва. Вие давате ли вода на вашите бебчета?

# 644
Аз не давам вода. Наддава доста, но съня й е ужас! 10мин й е много. Иначе в ръцете ми може да спи с часове. Ръце не ми останаха вече! 😬

Общи условия

Активация на акаунт