Юлчета 2018 - тема 1

• 53 584
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Не давам вода. Предложих 2 пъти, категорично не ѝ хареса. На баткото също не съм давала, докато сам не пропи.

# 646
И аз не давам вода. Пробвах, но тя категорично отказа и реших, че така и така е само на кърма, докато сама не поиска, няма да давам, че иначе голямо мъчение...
Вчера взехме Ротарикс и наистина няма нищо, освен може би раздразнителност, но май не трябва да я отдавам на ваксината, а просто бебочка не беше на кеф Grinning
За ортопед педиатърката препоръча доц. Драганов във ВМА. Видях че има доста мнения за него тук, ще видим дали ще ходим при него или просто в Горна баня.
Хубав и спокоен ден, мамчетаа Simple Smile Relaxed

# 647
Момичета, ние от два дни сме с адски рев и не знам от Какво е. Тъкмо започна да яде, наддала е 170 гр за седмица, което за нас е световен рекорд и сега пак назад не иска да яде, само рев и бибата в устата, заспива трудно. И днес ако е така ще я водя на лекар. Вътрешно усещам, че са зъби, дори и да не избият явно я мъчат. Та такива работи спокойствие няма.
Да не е млечница и да я боли езичето?
А можете ли да кажете как да разбера?  По принцип й е бяло езичето,  но след всяко хранене й даваме няколко лъжички вода и се изчиства. Личната ни каза да не й даваме вода, защото не наддава както трябва. Вие давате ли вода на вашите бебчета?

Ако й е бяло езичето от мляко- като минете с пръст ще се почисти. Ако са гъбички- няма да се почисти и си остава бяло. Но дори и да е млечница лечението е бързо, стига педиатърът да е адекватен.

Аз вода давам- и на баткото давах, и на бебчо давам. Но моите момчета си качват добре на грамчета.

# 648
Аз съм давала вода в началото по една лъжичка на ден с пробиотика, много му хареса на Човека, но след нея още повече повръщаше и я спрях.
Той също наддава малко на килограми,  първия месец 700 ,втория 400. След 10 дена.правим три месеца ,а за сега е качил не повече от 200 -300. Не се тревожа чак толкова ,защото ака почти на всяко хранене ,спокоен е ,а и видимо кърмата вече му стига. Вие какви изследвания сте правили за ниското тегло ?

# 649
Влизам да ви се похваля колко много промени има при нас само за последните 5 дни! Онзи ден за първи път бебка се смя със глас, звучен звънлив смях беше невероятно! Имаме си цели 2 зъбчета 💙 и другото ново е че вече посяга към играчките и явно започва да се мъчи да хваща 😀
 Въпрос за ортопеда - изчетох, че сте го посетили а с първото дете не сме ходили и даже не знаех че трябва да се ходи ? Задължително ли е ? Или аз трябва да си искам направление от личния ?

# 650
So good, на колко е бебето? Цели два зъба?

# 651
Утре става на 3 месеца. И аз много се учудих понеже на голямата зъб видяхме чак на 10м..но на всяко е за себе си ☺

# 652
Днес Вики става на цели три месеца, вече се превръща в малко човече, издава звуци, смее се, следи с поглед...не можем да се похвалим със зъб още, чакаме да се появи. На 16 сме за ваксините, които се слагат 3 месец, дано няма усложнения, предните минаха нормално. Слънчев ден на мами и бебета:)

# 653
Влизам да ви се похваля колко много промени има при нас само за последните 5 дни! Онзи ден за първи път бебка се смя със глас, звучен звънлив смях беше невероятно! Имаме си цели 2 зъбчета 💙 и другото ново е че вече посяга към играчките и явно започва да се мъчи да хваща 😀
 Въпрос за ортопеда - изчетох, че сте го посетили а с първото дете не сме ходили и даже не знаех че трябва да се ходи ? Задължително ли е ? Или аз трябва да си искам направление от личния ?
За ортопеда нашият личен ни даде направление и ни насочи към Горна Баня, щом е по ЗК е задължително и се прави до 3 месец, за да се хванат евентуални луксации...

# 654
  • София
Момичета, ако сте в София и не сте ходили на ортопед - с две ръце гласувам за Др Фурлакис, прави прегледите си в Надржда. 30 минути обстоен преглед и обяснения. Изключително внимателен и подробен!

# 655
На ортопед го водих на първия месец и всичко беше наред. Каза евентуално чак след годинка пак и се чудя дали да го водя. То и с консултациите, месеците и ваксините се омотах малко...

Малкият вече си е цяло човече - хваща, хвърля, “говори” ни, спи по 1-2 пъти на ден и само ни следи кой къде е. Вече обаче мнооого ми тежи - почти 7 кг. е, а по-лек няма да стане 😒

# 656
  • Варна
Ехеее, браво 2 зъбчета !
Миналата седмица имах среща с консултант по кърмене, акушерка и  ми каза, че е виждала в родилното новородено бебе със ЗЪБ !
Нищо не ме очудва вече Grinning

И моята госпожица става всеее по-интересна. Бърбори ни , обяснява се нещо. Смее ни се, голяма е бонбона.
Забелязвам обаче, че най-лесно ака като ние й свием крачетата . Дали не правя грешка, че често като я видя , че има зор и свивам краката й тя се изаква?

# 657
Ние с ваксините сме наЗад, заради обрив и сега пак сигурно ще отложим заради хъркането от носа. Има само против хепатит.

# 658
Аз давам вода още откакто се роди.Пие си я,особено в жегите.бая си пийваше.Сега само след хранене давам,да изплаква устата.На него му се появиха такива гъбички от млякото.и даваме едно гелче,което пед. предписа.
Рота ваксината я дадох вчера и нямаше проблеми.След месец пак.
Ние зъбче нямаме, но от скоро забелязвам че.вечно ръцете са в устата, може и да го сърбят венците.Яко дъвкане пада Grinning

# 659
Няма ред, но всички ще минат през всичко! Мис В, щом й помага така, не мисля, че има нещо лошо.
Нашата бебка реве по корем и не иска да вдига много глава, но като я гушкаме си я държи сама. Още държи главата основно в дясно,та пак ще подпитвам на следващата консултация

Общи условия

Активация на акаунт