Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 53

• 52 658
  • 765
  •   1
Отговори
# 330
Ще ставам баба февруари и снахата живее в чужбина (аз също). Чудя се колко време е платеното майчинство в България, бащинство, евентуално как се делят майчинство и бащинство между родителите, и т.н.? Любопитно ми е. Благодаря.

# 331
Здравейте, днес три пъти получих нещо като краткотрайни болки или придърпване в пъпа и около 2 пръста под него. Появяват се при леко навеждане напред и отшумяват бързо след като се изправя. Днес няма как да се свържа с лекар.Трябва ли да ме притесняват?
не мисля, че трябва да се притесняваш, аз бях така през цялата бременност като ходя особенно прерязване и придърпване над слабините...просто се разтяга има нерви това получих аз като обяснение

# 332
Ще ставам баба февруари и снахата живее в чужбина (аз също). Чудя се колко време е платеното майчинство в България, бащинство, евентуално как се делят майчинство и бащинство между родителите, и т.н.? Любопитно ми е. Благодаря.

След като живеят в чужбина, би трябвало да ползват отпуск по майчинство и бащинство, според законите на държавата, в която са.

# 333

След като живеят в чужбина, би трябвало да ползват отпуск по майчинство и бащинство, според законите на държавата, в която са.

Аз уточних, че ми е любопитно. Просто исках да сравня двете държави.

# 334
Здравейте, днес три пъти получих нещо като краткотрайни болки или придърпване в пъпа и около 2 пръста под него. Появяват се при леко навеждане напред и отшумяват бързо след като се изправя. Днес няма как да се свържа с лекар.Трябва ли да ме притесняват?
не мисля, че трябва да се притесняваш, аз бях така през цялата бременност като ходя особенно прерязване и придърпване над слабините...просто се разтяга има нерви това получих аз като обяснение

Такива по-резки болки възможно ли е от ритниците да се получат? В 30г. с. съм, втора бременност(двуплодна) имам чувството,че ще се пръсна, от седмица едва ставам, като се раздвижа и облекчава положението. Точно в слабините и към краката е най-тегаво, имам чувството, че ще се разглобя. Легна ли и почват да ме ритат здраво.

# 335
От ритниците - не, но от обръщането на бебетата насам натам - да.

# 336
О зависи,точно къде те  рита.. мен от два дни си ме рита бая здраво в дясно.. днес даже от един ритник се сгърчих и се разревах.. бая ме заболя..

# 337
Би трябвало да не е ритник, а мърдане на главичката или дупето, ритниците са слаби, не предизвикват дискомфорт. Но често самото ритниче е свързано с движение на цялото бебе и затова се усеща все едно ритането е болезнено.

# 338
Момичета имам един въпрос. Бременна съм в 8-9гс. Днес чистих банята с доместос, защото все пак не мога да оставя къщата да потъне в мизерия.
Споделих с майка ми, тя започна да ме овиква- колко бил вреден, как можело да навредя на бебето.
Винаги съм чистила с този препарат. Не сложих маска и ръкавици.
Според вас наистина ли може да навредя на бебчо?

# 339
Забрави за доместоса и всякакви такива с белина занапред .Нищо не си му направила ,но е  хубаво да се избягват Wink

# 340
  • Варна
Ами въздържай се от сега нататък да чистиш с подобни препарати. Вредно е, да. Един път едва ли е фатално, но ако смяташ всяка седмица да чистиш с доместос... не е добра идея.

# 341
  • София
melaniek, добре са ти казали момичетата. Ние сме с парочистачка и започнах да чистя само с нея откакто съм бременна.

# 342
Благодаря момичета. Единичен случей беше и усетих, че нещо не е наред като усетих миризмата в носа си много силно. Иначе не съм чистила много време 5-10мин.

# 343
А жените, които са хигиенитски и са бременни горките какво да правят? Да спрат да работят? Ще си слагаш маска и ще отваряш да се проветрява. Нищо ти няма, не се тревожи.

# 344
А жените, които са хигиенитски и са бременни горките какво да правят? Да спрат да работят? Ще си слагаш маска и ще отваряш да се проветрява. Нищо ти няма, не се тревожи.

На отворена врата бях през цялото време. Благодаря много:)

Общи условия

Активация на акаунт