Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 53

• 52 709
  • 765
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте в 36г.с седмица съм първа бременност, днес цял ден ме боли кръста, като болката от дясно е по-силна... И ме боли главата .... До сега никакви болки не съм имала ! Възможно ли е това да са контракции или просто е от разширяването Rolling Eyes моля за съвет Simple Smile (болката не е силна, но е постоянна)

Кръста не контрахира. Контрахира матката, как реши че болка в кръста е контракция ....?!

# 196
Цитат на: Salsisha link=topic=1054616.m опsg37220474#msg37220474 date=1534786676
Здравейте в 36г.с седмица съм първа бременност, днес цял ден ме боли кръста, като болката от дясно е по-силна... И ме боли главата .... До сега никакви болки не съм имала ! Възможно ли е това да са контракции или просто е от разширяването Rolling Eyes моля за съвет Simple Smile (болката не е силна, но е постоянна)

Кръста не контрахира. Контрахира матката, как реши че болка в кръста е контракция ....?!

Мии защото корема ми е е твърд не като камък но е твърд и си помислих че може да има нещо общо.... Но значи ще е от разширяването

# 197
Корема в 36та седмица може да е сравнително мек около бебето, само в легнало положение.

# 198
  • София
Много, много благодаря за информацията момичета! Hug

# 199
Здравейте мами ! И моят дългоочакван момент дойде и имам 2те чертички , който чаках с трепет! Днес за пръв път бях на преглед да се установи бременността . Но минала вечер с моя любим правихме любов и забелязахме ,че съм кръвнала . Споделих това на гинеколожката и ми изписа селен и нещото , което ме притесни Аспирин протект ... Трябва ли да се притеснявам???

# 200
А защо го е изписала след като си кръвнала? Аз го пия за по-добър кръвооток и ще го пия до 37 г.с ,но знам че ако прокървиш задължително се спира.

# 201
Нямам идея .. изписа ми го до 14та г.с всяка вечер преди лягане .

# 202
В началото на бремеността, аз също пиех аспирин и си биех фраксипарин. Изричната уговорка беше да спра незабавно и двете, ако прокървя- затова и ги спрях (когато прокървих).

# 203
Да не го почвам значи или да искам второ мнение не знам .

# 204
Според мен не го пий сега ако кървиш и се консултирай с друг лекар .Почни го чак след два- три чисти дни без зацапване.

# 205
Да не го почвам значи или да искам второ мнение не знам .

Да не би да си била на преглед и лекарката да не е разбрала, че си прокървила преди това?
За кървенето аз бях на системи с прогестерон и Вит. С.
Изобщо, има нещо неизяснено в цялата работа- най- добре си намери АГ, в което да си сигурна и да си спокойна през бремеността си!

# 206
А всъщност на вас за какво ви е бил изписан ?

# 207
На мен ми го изписаха в 12 г.с на ФМ като препоръка за по-добро кръвообращение и да се храни бебчо .Пия го всяка вечер сега съм в 20 г.с и ще го пия до 37 г.с .Иначе в началото след трансфера слагах фраксипарин всеки ден до 10 г.с.

# 208
А всъщност на вас за какво ви е бил изписан ?

Аспирина разрежда кръвта, както и фраксипарина, изписва се и като превантивна мярка срещу прееклампсия.

# 209
Аспирин се изписва като превенция за прееклампсия и по-добър кръвоток към плода. Фракси за по-добър кръвоток.

При прокървяване АП се спира, фракси не винаги. Зависи от много неща.

Може да имаш отлепване- тогава се изписва една терапия, може да имаш нисък Прогестерон- пускаш кръвен за да се види резултат и ако трябва назначават прием, може кървенето да е от друго, съответно и лечението.

Общи условия

Активация на акаунт