Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 53

• 52 704
  • 765
  •   1
Отговори
# 210
Скрит текст:
Здравейте в 36г.с седмица съм първа бременност, днес цял ден ме боли кръста, като болката от дясно е по-силна... И ме боли главата .... До сега никакви болки не съм имала ! Възможно ли е това да са контракции или просто е от разширяването Rolling Eyes моля за съвет Simple Smile (болката не е силна, но е постоянна)

Кръста не контрахира. Контрахира матката, как реши че болка в кръста е контракция ....?!

Болката от матката може, освен в самата матка, да се усети и в кръста или в бедрата. Това е и причината някои жени по време на менструация или раждане да имат болки в кръста или в бедрата. Wink

# 211
Здравейте в 36г.с седмица съм първа бременност, днес цял ден ме боли кръста, като болката от дясно е по-силна... И ме боли главата .... До сега никакви болки не съм имала ! Възможно ли е това да са контракции или просто е от разширяването Rolling Eyes моля за съвет Simple Smile (болката не е силна, но е постоянна)

Мен ме болеше последните 4 седмици супер много кръста , корема , краката. Наистина ходех буквално 10 метра и корема ниско доло и кръста ме боляха супер много и спирах за почивка и после пак , беше ужасно , но не беше признак за раждане. После родих 38 седмица и 6 дни планово секцио без никакво разкритие , а бях сигорна , че бебето ще си тръгне само и това е правене на разкритие , но просто бебето ми е  тежало. Има ги такива случаи и моменти , според мен ще си дочакаш до края и ще гушкаш пухкаво бебе 😊

# 212
  • В страната на мечтите
Не ми се смейте за невежеството, но може ли някой да ме просветли каква е идеята на специалните следродилни гащи? Ясно, че можеш да носиш каквото ти е удобно след раждането, но каква им е целта на тези еднократните, като чета не са особено комфортни, ако е само за едното пране после...

# 213
  • Blondeville
Използват се, защото са стерилни. След раждане рискът от инфекция се увеличава.

# 214
Да попитам, как се измерва тазът? Аз примерно виждам, че моят ханш се е разширил главоломно, дали е индикация, че мога да родя лесно естесвено?

# 215
  • гр. Варна
Да попитам, как се измерва тазът? Аз примерно виждам, че моят ханш се е разширил главоломно, дали е индикация, че мога да родя лесно естесвено?
На мен на прегледите ми го измерват с едно желязно нещо, като щипка не знам как се казва 😃 и моя се разшири ужаснооо много!

# 216
Лелеел а боли ли??? Не за друго, но съм с мега късата шийка и лежа от 17ма седмиц, сега съм 32+2 , а ще ходя на преглед в 33та +4 дена. Просто на последния преглед питай лекаркаъа ми как ще раждам и тя каза, че накрая се рзбирало. Беебто ми е с главата надолу, правилна позиция.

На мен на прегледите ми го измерват с едно желязно нещо, като щипка не знам как се казва 😃 и моя се разшири ужаснооо много!

# 217
  • гр.Бургас
Предварително се извинявам за може би глупавия въпрос ама как разбрахте ,че ви се е разширил ханша?

# 218
  • гр. Варна
Неее, не боли то се слага отгоре просто (както с метър се мериш, само че това е едно метално) не ти правят нищо Simple Smile
Ами аз разбрах, че ми се е разширил, защото е видимо и даже и бельото не ми става, а нямам чак толкова мазнини че да е от тях 😃

# 219
Именно и аз така, при мен има един шкембак и като се пипна отстрани имам месце, но определено това , което основно се напипва са костите, а и в гръб изглеждам една широка като деформирана.

# 220
  • гр. Варна
И аз така се чувствам.. а съм много дребна по принцип и слаба, а сега се чувствам като сумист 😃 и рамене и ханш и всичко си чувствам огромно... надявам се да си върна моето си тяло живот и здраве след раждането, че сега се чувствам ужасно Simple Smile

# 221
Това, че сте надебеляли и не ви стават гащите, не означава, че ви се е разширил ханша. Разширението е друго нещо. Не се измерва с качения номер дрехи.

# 222
  • гр. Варна
Ами как? Simple Smile

# 223
  • гр. Варна
И защо акушерката ми го измерва тогава, вече два три пъти и то отвън с тоя “метален метър” така да го нарека Simple Smile значи си е и видимо от вън..

# 224
Болезнена ли е проверката  за разкритие?

Общи условия

Активация на акаунт