КГБ = Клуб на Готините Баби - 190.

• 61 446
  • 761
  •   1
Отговори
# 345
Добро утро и от мен!
С кафето съм ,поуспах се.
Днес нали неделя и за пенсионерите трябва да е почивка  Simple Smile
КАГ, не се хаби за материални неща. Все пак е подновено ,чистичко ще стане. Ще му свикнеш.
За комина е зависело от теб. След като ти не искаш да го махнат ,майсторите не могат да се налагат.
Нищо и това ще го преодолееш.Тъкмо ще ти е повод да не ползуваш твърдо гориво. По чистичко ще ти е.
Сега е времето на новите  технологии.
Фло,вчера ви е бил ден ,наситен с положителни емоции.Вярвам ,че е било много вълнуващо на литийното шествие!
Кари,ето че си решила въпроса за боядисването на косата. Ти кога ще си тръгваш? Така и не можахме да се видим и този път,но живи и здрави дано да дойде и това време. Simple Smile Ще се чуваме .

Днес съм си оставила да напълня чушки с кайма и зеленчуци.
Отделила съм и домати да заредя една сушилна машина.
Довечера сме на благотворителен концерт на Античният театър.
За утре имаме планувано малко пътешествие .
Хайде ,дадох си иотчета за днес Satisfied
Ставам да правя чушките ,докато е по-хладно.

# 346
Хайде на следобедно кафееее!

Пия в момента.Домашните са по креватите😁Почиват.
Днес с Роската сме на еднакво меню.Пълних чушки с ориз и кайма,но с преобладаващо кайма😎
По принцип у нас се ядат постни пълнени,но от време на време разнообразявам.Направих и сос.
Малката щерка каза-мамо,една порция чушки на морето е 5 лв.
Наистина е така.Аз напълних 20 бр,струващи 50  лв.
Добре печелят,че и каймата им е тук-там.
Пекнах на скарата малко мръвки,че да има и за довечера и да разпратя по места в кутии😊

Бях обещала,че ще снимам цъфналата газания,то тя ще прецъфти докато се наканя.
Ето я.Много и се радвам,но догодина живот и здраве ще садя по-нарядко.

Днес напълнихме езерото.
Ей така за удоволствие.
Картинката придобива по-добър вид.
В момента на снимането още не е съвсем пълно,но тогава реших да снимам😄

И малко саморасли красотички

Споделих дребните си радости,но човек трябва да е доволен и от малкото,особено ако е положил труд,а и мерак в това.

До после.

Последна редакция: нд, 02 сеп 2018, 17:43 от Gabkata

# 347
  • София
Габката, много е красиво всичко. Това  цялото твоя двор ли е?
Как се поддържа толкова подредено и цветно.
Пълнените чушки и в София са към 5- 5.50 лв. Почти всяка кръчмичка готви обедни менюта: супа - до 2,80, салата 4.50, основно 5- 6.50, десерти не съм запомнила. Ако вземаш за офиса или за дома + 0.50 ст. за кутия.
Аз пак смлях 5 кг. домати, варя ги сега.

# 348
  • Кубрат/ Пишурка

Е, гледам, че и манджите са по-евтини при нас. Имаме 3-4 заведения, които предлагат обедно меню. Супите навсякъде са по 1,50, второто - от 2,50 до 3,80 \ печена риба, или шницели \, салатите са по левче. И обикновено пълнят щедро кутиите. При това в основното заведение кутиите са безплатни. Аз вземам по някога, особено като съм у Тонини, че да имам за вечерта за Анжелка. Тя обича с повече зеленчуци. Последно миналата седмица бях взела свинско капама за 3 лв.

Последна редакция: пн, 03 сеп 2018, 08:15 от Янче-то

# 349
Добър ден от мен!Да е  ползотворен в последните летни горещини!На почиващите весел релакс, на работещите-усмивки и лека работа!

# 350
  • София
Привет, привет!
БОРЯНЧИЦЕ, благодаря за пожеланието - днес ще работя усмихната. tooth А ти с какво се занимаваш? Имаш ли време за усмивки? Simple Smile
ЯНЕ, слуша ли домашният любимец? Кой се грижи за него? Simple Smile
АЙША, тези красоти в двора на ГЪБКАТА се поддържат с много труд Mr. Green
ГЪБКЕ, езерото бат'Павли ли го е майсторил? Много е красиво всичко - личи си, че с обич и фантазия е правено! Тази година си направих разсад на газании, но така и не ги посадих на село. Да видим ще цъфтят ли в сандъчетата. При нас всичко става по-късно.
ЛУСИ, гледах вчера репортаж за благотворителния концерт. Дано са се събрали необходимите пари за Арт центъра.
ГРЕТИ, не се кОси, щото ще ти мине. Мисли си за предстоящата екскурзия. newsm49
РИМАРЧЕ, пишеш, че ако можеш ще дойдеш на среща, но както виждам, работата се разсъхна. Аз ще кОпам на тръстиката и окончателно се отлюспих от мероприятието. Mr. Green
Хайде спорен ден, красавици. wavey

# 351
Фло ,нямам време да се усмихна ,но ето че намерих ,усмихната съм ,докато съхне да прибирам,то все има какво да се доправя  у нас.А градината я  зарязах ,като привърша другото важно е тя.Да му се не види  и работата ,няма свършване ,а  детето отплува па планина и като се върне да не се срамувам и да мързелувам.А от днес внуците са на детска градина ,яслата остана в миналото.

# 352
  • София
БОРЯНЧИЦЕ, хайде по вода да им върви на чаветата в градината. Вече са големи! Heart Eyes
Днес голямата внучка трябваше да започне училище. При тях тръгват в първия понеделник на септември. Снощи всичко си беше подердила-показа ми по Скайпа. Докато беше при нас купихме много красива рокля за първия учебен ден. Голямо желание за учене има. Сутринта като станала - с червено гърло. Много беше разочарована. Остана си у дома. Малката внучка от днес е на градина. Ходи с желание. Това, което най-много я вълнува е дали към досегашните приятели ще прибави нови. Много контактно детенце е. На кого ли се е метнало? Mr. Green
Продължавам с диетата. Леко ми е и да не се заричам, но смятам, че трябва да се спазват някои правила, като напр. да не се яде след залез слънце. Днес съм на салата от краставици, зелева супа и постен ориз. Редувам през два часа. Идеята е, да се успокои организЪма, че ще получи храна и така отделя излишното. Когато цял ден не го храним, залъгваме го със сокчета, кафе и солетки, вечерта като се натъпчем, нашият хитър организъм си казва: Ахаааа, тая моята шантава стопанка до утре вечер няма да ми даде храна. Я това да го трупна на запас. Това е обяснението на принципа - често и по малко. Изпитала съм го на гърба си. ( и на други части  Joy Joy Joy)
Хайде чао ви, отивам на тръстиката. Hug

# 353
Привет и от мен!

Айша,това е една много малка част от наличните площи😁
Всеки ден нещо правя,но от време на време ми писва и зарязвам.
То после мене чака😀

Фло, езерцето е изцяло дело на бат Павли -златни му ръце!
Е, с наша помощ ,където можем.
Успяхме да понаучим и щерките на труд,а и да ценят направеното.

Я кажете сега някоя правила ли е ябълков оцет?
Искам рИцепка от първа ръка.
Всяка година се каним и с това си останаме.
Дано да сте правили!

Борянчице,да не плачат малките "градинари"?Дано им хареса!
А за градини,треви и т.н не ми се говори.
Ще търся помощ срещу заплащане за почистването им.
Само със сговорната дружина ще е трудно и бавно.

Яне, готова ли е Анжелка за училище?Или още и се ще са е ваканция?
Сигурно е второто😘

Отинаме да хапнем за обяд,че то вече следобяд станало.

# 354
  • София
Гъбка, Иха май е майстор на ябълков оцет. Така съм чувала.

# 355
  • тук, на мястото си
По едно следобедно кафе за почивка и релакс!

# 356
  • Кубрат/ Пишурка
 Ето съм и аз! Ееех, Светълчо, къде си да ни разказваш за бисерите на професор Лъчко!
Гъбче, много хубавини показваш , ама и с много труд се създава! И аз имах идеи за на село, но не би! А за Анжелка - преди два дена ми казва: Бабо, може да ти е чудно, ама вече искам да съм на училище Joy Иначе от сега нататък ще купуваме всичко - и раница, че последната се скъса няколко дена преди края на у-ще. Интересно, че в Кубрат нямаме сарач - последният умря и няма наследник! И за една скъсана дръжка трябва да купуваме нова #2gunfire
За домашната любимка....ходи подир Анжелка като кудук! За сега не я пускаме в кухнята и в тоалетната \ маха капака на кошчето и разкъсва от хартиите! \ Уж я извежда навън, ама предпочита да си върши нещата у дома #2gunfire #2gunfire #2gunfire Е, чистим за сега - де Анжелка, де аз....Анжела, като излезе, ляга да спи и става чак като се върне. А като влезе в кухнята, Беята застава пред вратата и лае, докато Анжелка не излезе Joy

# 357
Специално за диетуващите!

Моят син е започнал кето диета. Доволен е и ме агитира да го последвам.
Обещах, но като свършат гроздето и крушите в градината.Grinning

Навън вали и трещи.....
Лека нощ!

# 358
  • София
Борянка, Фло, попътен вятър на градинарчетата!
Дано да не влачат много болести от кашлящите алергично другарчета.
Янке, ние кош в 00 нямаме. Но докато имах куче ролката тоалетна хартия свършваше  подозрително  бързо.
Установих, че той я яде с апетит. През това време храната в купичката му си седеше недокосната. Като го изведях навън умираше да намери изхвърлен от блока памперс и да го хапне с апетит.
Кухненския  кош за боклук беше вдигнат на висок шкаф на балкона. Домашните пантофи в коридора и те - на високо. А обувките с влизането прибирахме в шкаф с райбер. И все пак успяваше да изяде лявата джапанка на Пламен. Ама винаги точно лявата. Добре, че се отървахме и вече животно - само през трупа ми. Нормално е Анжелка да се отегчи от дългата ваканция. После пък се изморяват от много учене. Не са разпределени равномерно почивките през годината.
Тану, при нас също валя след обяд и към 19.00 ч. Сега е приятно хладно, но иде есен.
Мъчно ми е за гроздето, но само го гледам. Представям си го кисело, с много семки и твърда кожа - отяда ми се.

# 359
Здравейте! .
Здраве и на добър час на дечицата, които тръгват на градина!
Гъбка, моите адмирации за двора ви! То е като райска градина!
Фло, упорита си! Пожелавам ти много свалени килограми!
Боряна, още малко и работата в градината ще свърши, ама през зимата да не се оплакваш. че скучаеш като няма градина.
Янче, както винаги си най-ранобудната! Благодарим за кафето!
Айша, моя милост също не допуска животни вкъщи. На двора може.
Тану,  аз мога да ям и преди, и след сън. Преди малко вечерях за втори път.
Алфея,  благодарско за следобедното кафе!
Римар, ако знаеш технологията на Иха за оцета, давай я! Ябълката е родила много.

У нас всичко е наопаки. Утре ще слагат климатик в спалнята. После синът ще боядисва латекса първа ръка. В сряда отиват на море за 5 дни. Като се върнат ще е втора ръка латекс, после ще прережда ламината и  чак тогава  приключване. А аз в четвъртък заминавам. Никога не съм си оставяла къщата в такъв безпорядък. То я  изхабих  тотално,  вместо да я разхубавя, ама все пак обичам да ми е подреденко.
Иначе си се ядосвам дето не обмислих проекта предварително, ама синът ме навика, че това си ми е редовен навик и яз млъкнах. Ядосвам се  мълчешком.
Лека ви нощ, макар че вече всички спите и едва ли ще ми прочетете фермана.

Общи условия

Активация на акаунт