КГБ = Клуб на Готините Баби - 190.

• 61 259
  • 761
  •   1
Отговори
# 375
  • тук, на мястото си
Добър ден и прекрасна сряда!

Каг, много хубави са шкафовете, такива сега не могат да се намерят. И цвета е чудесен, харесвам такива млечни (така им казвам аз) цветове.
Айша, трябваше да прочита 2-3 пъти за да разбера защо поливаш тиквата с оцет, накрая разбрах Grinning
Фло, не бързай с Коледата, аз още не съм почнала с есенното почистване.
Вчера мисля, че приключих със зарзаватчийницата, остават дюлите, но още им е рано. Днес и утре ми е ред  на
 мазето, дано успея да го пререда за два дни.
Иха, горещо е, но се пази от течение и климатик, много бързо схващат.

# 376
  • София
    Здравейте,дружки!
    За малко настроение,ви поздравявам с тази песен:

Кари,не успях да ти звънна за последно.Утре ще ходя до оператора,дано решат проблема с телефона ми.Може би е късно да ти пожелая "приятно пътуване",но за "леко приземяване" дано е навреме.
    КАГ,не се ядосвай за ремонта! Розетка за комина винаги може да се постави наново.Малко разбиване,замазване и за 1-2 часа ще е готово.Останалите дефекти могат да станат ефекти с малко фантазия.Да ти подскажа-пълзящите растения вършат чудеса.Навремето,в семейните ми години бях скрила цяла стена така.
    Като чета за туршии,буркани и есенно почистване,направо се срамувам.Аз съм като щурчето от приказката.Като споменах  щурче,се сетих да ви се похваля,че имам щурец в едно от сандъчетата на прозорците.От един месец си стои там и всяка вечер свири.Защо не се мести не зная.Дали през деня излита и вечер се връща и какво яде,също не зная.Внуците ми са възхитени и много му се радваха.
    Фло,готова съм за Хасково.Намерих си удобен превоз и няма да оставам на хотел.Получих и обаждане за час в София,но за по-късна дата.Понеже си бях купила вече билетите,а и за да избързам,макар и с малко,ще отида в Хасково.
    Иха,бързо да ти минава! Hug
    Всички прегръщам! Няма да изброявам,да не изпусна някоя от вас. Hug Hug Hug

# 377
Привет на всички😊
Прибрах се около обяд, само оставих багажа и със щерката отидохме в супера, че след 3 дни е новата година и трябва да се подготвим съответно. Все пак цял месец си почивах и понасъбрах сили. Грета ми се чуди как мога да издържам😀
Радвам се че успях да се видя поне с почти всички софиянки♥
Фло  благодаря за това, което ми изпрати.❤
От утре вече си “влизам” в ролята на баба на пълна ставка и всички  са доволни😅
Хайде, лека нощ на всички❤

# 378
  • София
А добър вечер, дружки! Hug
КАРИ, добре си се завърнала у дома. Затъжили сте се едни за други. Весели предстоящи празници!
ГРАДСКО, не бях чувала тази песен, но с кеф си потанцувах. Това ми беше вместо гимнастиката. От както съм на диета, ежедневно играя десетина минути гимнастика. Понякога правя и креватна гимнастика. Не е това, което си мислите Mr. Green Размахвам краци насам натам, "карам" колело, пиша цифри от 1 до 10. За сега няма да се хваля, но съм доволна от десетдневната диета. Мотивацията е голяма - тъмно синята рокля с бели точки Simple Smile. Намерих и фирма, която ще ми изработи нашенска носия - литак. Това също ме мотивира. МъжО и децата ме подкрепят, а бабин убавец заяви, че всякак ме обича. Heart Eyes
ЯЖКЕ, ще стискам палци на 9.09. Като се прибереш - обади се.
АЛФЕЯ и твоя букет ме зареди положително. Благодаря ти.
ЯНЕ, ако кафето в твоята плантация привърши, свирни, ще изпратя от моята реколта hahaha Joy
ГЪБКЕ, ГРЕТИ, за вас изсипвам чувала с прегръдките Hug Hug
Хайде за сега - лека нощ. Може и по-късно да ви нагледам. Днес поспах след обяд, че посред нощ ще ходя да посрещам на летището една приятелка от студентската ми група.

# 379
  • София
Тук съм, но ми се спи и май ще лягам.
Фло, като писа за летището се сетих - твоите грации няма ли да идват за световното по худ. гимнастика?

# 380
  • София
Фло, не ме търси. Тук съм но нищо не мога  да кажа. Проза - едно и също всеки ден. В градината ми нищо няма, гроздето изгоря.
Останаха едни цветенца на които се радвам много. Не мога да ги снимам, щото вчера си окъпах телефона и сегаааа...добре, че децата ми са добри и не ми се скараха. Сега съм без телефон до средата на другата седмица. Малко почивка, нали ! Който иска и му трябвам, знае как да ме намери.

# 381
  • Кубрат/ Пишурка

Аз пак съм без момиче! Снощи дядо й се обади към 19 ч, че решил днес да отиде на море за 2-3 дена и да я вземе с него. Ами приготвихме на бързо багажа и тази сутрин мина да я вземе! Дано улучат хубаво време, че цяла нощ валя при нас!

# 382
  • София
Добро утро и честит  празник!
Янке, на морето ще е хубаво времето.
Поне така обещаха синоптиците.
Весело изкарване на Анжелка, че у-щето наближава.

# 383
  • София
Привет, дружки!
ЧЕСТИТ НИ ПРАЗНИК НА СЪЕДИНЕНИЕТО! Добре би било да сме по-обединени като народ!
Днес съм се посветила на гардеробите, но там е мисия - трудна. Кое да оставя, кое да изхвърля newsm78. Все пак се надявам да освободя малко място, а защо не и повече Mr. Green
АЙША, моите гимнастички са все още с жълто по човките. Ако са упорити и трудолюбиви, дай Бог да ги гледаме и по големи състезания. За сега залагам най-големи надежди на Сладичка. Другите две за сега се забавляват.
ЯНЕ, що не им даде и домашния любимец да го водят и него на море.  Joy
ХУЛИ, как така да не те търся? За къде е чета без байрактар bg Ти да няма какво да кажеш??? Хайде бе, не така. Simple Smile Жалко за провалената реколта на хората. Само като си помисля колко труд на вятъра е отишъл...И У наше село е същото-и там гроздето стана на стафиди, преди още да е узряло.
Градинарки, я да ви питам-една пациентка ми донесе зелен боб. Няма да го слагам в буркани, но се чудя дали нещо да му правя или да го хакна направо в камерата. Май ще е по-добре да го посваря и  тогава да го прибера във фризера newsm78
Хайде сега да изпием по едно чайче и да действам пак по задачите. Писна ми да се разправям с гардеробите, ще се разнообразя... с друг вид работа Mr. Green, а те не вярвам да избягат, ще ме чакат Simple Smile

# 384
  • София
Бланширай го Фло. Във вряща подсолена вода. И после във фризера.

# 385
Аз пък фасулЯ слагам директно в торбички и във фризера.
Предварително почиствам,нарязвам си го както искам и готово.

Ха сега здравейте.
Приседнах със следобедно кафе.
Преди малко обядвахме.
А кога ще вечеряме?😀😁
Днес подхванах колата.
Не беше чистена горката не хомня от кога.
Утре е на преглед.
Мислехме довечера на автомивка,ама ММ си направи един илач за кашлиця с ракия и отпадна ходенето.
Сега му искам 15 лв даже 20 щото беше много мръсна,ама не дава.😎😊
Щерките дойдоха и берат ябълки.
Аз ще сортирам.
Такива работи около мене.

Фло,едно време на годежа ни с ММ бях със синя рокля на бели точки😊
Не беше нова,но тъй като прехвалената шивачка си беше оставила ръцете на роклята за годежа се наложи с точките😀

Хийде до после

# 386
  • София
Фло,  купувам замразен зелен боб от Лидл. Той е само почистен и нарязан, сулов е.
Сега погледнах наличната опаковка в камерата.
 За роклите и шивачките роман мога да напиша.
Познатите на майка ми ревностно си пазеха частните шивачки.
За абитурентския бал която и да попитахме - все шивачката си счупила ръката, в провинцията е, болна е. Една даже каза, че е умряла. Ми здраве да е изкарах с готова рокля от ЦНСМ.
Като се зажених ме заведоха при доверена шивачка на свекърите. Беше в блока на гръмналия китайски ресторант, уж много прехвалена. 2 дни преди сватбата като взех роклята и се ужасих въпреки 3-те проби.
Ами тя с кръгъл ластик като за бабашки гащи в кръста, нищо общо с пробваната. Обадих се на братовчедка ми от Търново да вземе нейната от абитур. бал пролетта. Бяха от един и същ кремав жоржет. Та ме  бракуваха с чужда рокля. А  после за ресторанта се преоблякох с моята абитурентска. Ама бях 60 кг, а сега ....

# 387
  • тук, на мястото си
Честит празник и от мене! Още сме днес, така че важи. Grinning
Днес с ММ го ударихме по големите  магазини в голямото град.  Нищо нямахме начертано да купуваме уж, а накрая си дойдохме с две големи торби с джунджурии, а и хубава разходка  си направихме.
Гъбке, как ги запазвате това време ябълките? Ние все не можем, развалят се.
Фло, като го сложиш суров боба във фризера, после става един жилав, трябва повече да ври.
Айша, за моята бална  рокля нашите платиха 46 лв само шев на една известна шивачка в СтЗ. Много пари бяха и общо взето можех и сама да си я ушия. После булчинската сама си я ших и никой не ме върна, да ги пита някой  защо. Grinning
Лека нощ! Почивайте!

# 388
  • София
Да рапортувам! Бобът е сварен до готовност, охладен и прибран във фризера. Първоначално мислех да го бланширам, но когато точно го сложих във водата се обади една приятелка и ... той взе, че се свари. Joy
Благодаря ви дружки, за полезните съвети! Hug
Привечер мислех да гладя, но го ударих на мързел. Изгледах тържествата в Пловдив, сега гледам футбол.
Абитуриентската ми рокля уши мамината шивачка, която шиеше на мама повече от 20 години. Тоалета за дипломирането ми като стоматолог уши същата шивачка, с дребни корекции от мама. Сватбената ми рокля я уши изцяло мама. Шивачката ни наистина тогава беше със счупена ръка. Моята майчица беше счетоводител по професия и самоук шивач. Докато да се оженя ( т.е. докато бях слаба  Mr. Green), все тя ми шиеше и ходех като кукла. Много прецизна беше-всичко което правеше беше изпипано. Спомени, спомени...
Хайде, лека нощ и спокойни сънища sleepuu

# 389
Фло ,добре те гледа гаджето и добре че е той  да те поналее ,то и мама няма да шие  тънки тоалети.
Алфея ,шопинг му е майката на щастието.
КАГ отплува ,наистина показва яки шкафове ,това не трябва да се затрива ,хората луди пари дават за ретро.
Рапортувам ,обекта ми е приет ,може да посрещам гости ,сега малко по двора и пак вътре ,че зима иде да прибирам каквото се мотае по двора ,лютеница не съм правила ,тя следва и се каня да е малко ,не 30 кила.Доматите и са печени и консервирани ,син домат и  той във фризер ,остава чушките да пека.И почвам да скубя ,но сина ме подсеща ,че краставиците луднали във втора младост ,нахвърляли и да не пипам ,да хрупам със сирене  есенно.Има още много работа, ама пък и  почивки може да има ,кой казал че трябва се свърши ,а и съм през ден в кондиция ,като се изморя единия  ,на другия докато се размърдам и  мръкнало.Стига че и толкова мога ,че ще стане през два три дни  и през седмица ,това идва.
Днес сина пощуря по покривите ,чисти улуци ,поправя ,зазимява ме.Ще си тръгва тези дни,и така обича накрая да се развихри по мои  проблеми,да ме стегне.Добре че е той.След месец се надявам да се завърне за дълго и да е наблизо да помага,че той обича зеленчуците току що откъснати , а имам периоди да не смогвам и  става манджа с грозде,опускам моментите.
Всички останали съм чела и  дори си говорим ,но на момента ,после забравям умностите си.И ме е срам след всеки като на тъпана малката пръчка да пиша,да се обаждам. Гъбката да прави ябълков сок.С мъничко 5% захар става супер.Като направи да свирне да опитаме.

Общи условия

Активация на акаунт