Стара Загора - 77 тема

• 118 942
  • 824
  •   1
Отговори
# 735
Rocket, моето дете вече е на градина, преди една година беше при г-жа Мечева и г-жа Маркова.

Мерси, че сподели.
Аз сега събирам отзиви и да видим какво ще стане. Simple Smile

# 736
Здравейте, може ли мнение за детското отделение в болница Тракия. Както и за проф. Чакърова?

# 737
Здравейте, отвори ли врати обновения зоопарк в Стара Загора или още не е?

# 738
Още не е.

# 739
Четох някъде, че ще отвори на 1 май, но не знам дали е достоверна информацията!

# 740
Няма да бъде на 01.05.

# 741
Може ли някой да сподели впечатления за обучението в ГПЧЕ Ромен Ролан с френски и английски език? Синът ми е в 7 клас и ни предстои кандидатстване. Блаходаря!

# 742
Може ли някой да сподели впечатления за обучението в ГПЧЕ Ромен Ролан с френски и английски език? Синът ми е в 7 клас и ни предстои кандидатстване. Блаходаря!
[Най-добрата гимназия в града, особено за френски език. Не се колебайте, аз я завърших преди много години и боравя с 5 езика -3 от които от гимназията. В последствие и дъщерята, вече учи в Сф, а сега племеницата е в 8 клас, ФЕ/АЕ/Получават сертификат и за двата езика, но ако е пръв ФЕ, поне се научава качествено. Успех!

# 743
Аз не знам някога да са се учили 3 чужди езика в гимназията, пък и аз преди бая години съм я завършила Thinking
Освен това е единствената с френски в гимназиален етап, доколкото знам, така че е малко попресилено това с най-добрата. Сертификат за втория език също не виждам как може да се вземе предвид малкия хорариум на часовете за втори език. Ако се учи допълнително извън училище и после се явява на изпити за нива, това е съвсем друг въпрос.
Моите впечатления  са от завършващо тази година дете на близки - имаха млада и много ентусиазирана преподавателка по френски, като цяло са доволни. Има го моментът обаче, че паралелките с френски са с най-нисък бал, особено при момчетата, тъй като приемът е с квоти (по спомен нещо като 280 на второ класиране мин. година); като цяло не е много желан езикът от момчетата и това се отразява на нивото и на мотивацията в последствие.

# 744
Сигурно говорим за различни години, по мое време бяха 3 езика - френски, английски и руски. Завърших международен туризъм и прибавих още 2 - немски и италиански. Детето пък си взе френски и английски - поне за сега.

# 745
Ще да е било преди 90-те на миналия век тогава. Интересно, не знаех, че и руски се е учило, пък не е като да нямам по-големи познати също завършили там. Както и да е, дамата се интересува от положението на нещата в момента, а примери от нашето време няма да са много релевантни.

# 746
  • Стара Загора
Сигурно е доста досадно да се пише по темата Зоопарка,  но ще имам гости от чужбина и ми се искаше да ги заведа да го видят. Някой да има информация за дата на отварянето му ? Close

# 747
Вчера срещнах позната, работеща в Зоопарка. Каза, че ще отвори най-вероятно догодина.

# 748
Ехеее, те верно се оляха с тоя ремонт.

# 749
Сега майче ремонтът е приключил, но се чакат някакви разрешителни.
Дано не стане като в Пловдив.
Там майче е трябвало да отвори преди 3-4 години.

Общи условия

Активация на акаунт