Стара Загора - 77 тема

• 118 946
  • 824
  •   1
Отговори
# 720
  • Стара Загора
Здравейте на всички, обмислям преместване за живеене в Стара Загора и ще помоля за мнение. В момента живея в Пловдив,  но тук цените на жилища са за жалост непосилни за мен. От сайтовете за имоти виждам, че в Стара Загора цените на двустайни и тристайни апартаменти е доста по добра от тук. Мога ли да разчитам на това? Също ме интересува и как е околната среда? Искам чист въздух и много зеленина ( тук в Пловдив зеленината изчезва заради много строежи, а въздуха да не говорим..) как стои положението с Марица Изток и влияе ли на качеството на въздух, вода? Също кои квартали препоръчвате за живеене като важното е да има основни неща- големи хранителни магазини, аптеки, болници и разбира се да са облагородени със зеленина, дървета..може би звучи много претенциозно но това е приоритет..и тишина разбира се..да няма малцинствени групи поне в квартала. Как е здравеопазването - има ли недостиг на медицински заведения, частни болници, добри ли са специалистите? И последно - има ли места за разходка ( както например има Гребна база в Пловдив, или големи паркове ?)
Станаха доста въпросите, но ще се радвам на мнения. Благодаря!
Аз само ще отговоря на последния въпрос - все пак възнамерявате да се преместите в най-зеленият град на България!
Парк Аязмото над 3500 дка
Парк Бедечка над 1000 дка с прилежащо Езеро Загорка
Парк Зелен клин
Парк Артилерийски
Парк Пети Октомври
Парк Алана
Парк Тракия
Парк Станционна градина
Парк Йордан Капсамунов с прилежащо езеро
Мемориален комплекс “Бранителите на Стара Загора 1877г”

Може да изпускам някой  , не са малко Rolling Eyes
Тук всичко е зелено Innocent

# 721
За мен хубави райони за живеене са около МОЛ Галерия и Стадиона.

# 722
Моето мнение е, че в момента имотите в Стара Загора са много надценени. Реално почти липсва качествено ново строителство, предлагат се някакви кутийки на изключително високи цени на м2 в огромни блокове, с тераси, от които можеш да си обменяш продукти с комшията отсреща, или пък стари строителства, които са за тотален ремонт. Презастрои се изключително много и в кварталите, застроиха се междублоковите пространства, паркирането започва да става голям проблем.
В същото време населението на Стара Загора намалява, въпросните кутийки се изкупиха с цел инвестиции, но реално се получи един имотен балон, а сигурно 1/3 от жилищния фонд е празна. А икономическите преспективи за областта никак не са розови особено ако затворят ТЕЦ-овете. Чужди инвестиции също почти няма.
Паркове има, да, облагородиха се и се поддържат доста, въздухът също е по-чист през последните години.
Частните болници са ок, държавната, както и в много други населени места, целенасочено се съсипва. В доста направления директно се търсят специалисти в Пловдив или София.
За мен в Пловдив е по-перспективно, в Стара Загора - по-спокойно, поне на този етап. Съветът ми е да проучите и съпоставите много добре цените на имотите, да направите и няколко реални огледа и тогава да си претеглите плюсовете и минусите на двете места.

# 723
Здравейте,  моля дайте мнения за заведения в града от който сте доволни и с добра кухня.
Предстои ни малко събиране с роднини с хубав повод.

# 724
Здравейте,  моля дайте мнения за заведения в града от който сте доволни и с добра кухня.
Старозагорски минерални бани, хотел Извор.

# 725
# 726
  • Стара Загора
Орешков

# 727
  • Стара Загора
За малко събиране предпочитам по-компактни заведения. Ние правим такива в "Асмата" - бул. Славянски 1, на кръговото. Много добра кухня, винаги са пресни нещата, собствениците са отворени към предложения и цените са едни от добрите в града.

# 728
Здравейте,
Дали някой може да даде актуални отзиви за детска ясла 6 "Щастие"?

Бяхме се насочили към нея, но вчера една позната сподели, че отношението към децата в групите, в които лелките са по-възрастни, е лошо. Нейното детенце било там и се наложило да го премести.
Не сме от хората с връзки и възможности и съответно няма как да избираме група или от 1во лице да получим коректна информация.

# 729
Аз също ще записвам моята там, нареждам се да чакам мнение, ако може, Рокет.

# 730
Аз съм доволна от яслата. Моето дете попадна при добри госпожи Simple Smile Проблем беше, когато те са отсъствали (случвало се е рядко), защото ги заместваше една възрастна жена, която моето дете не харесваше и плачеше.

# 731
Аз съм доволна от яслата. Моето дете попадна при добри госпожи Simple Smile Проблем беше, когато те са отсъствали (случвало се е рядко), защото ги заместваше една възрастна жена, която моето дете не харесваше и плачеше.

Мерси, Ели! Simple Smile
И аз така разбрах, че много от госпожите са добри, но има някои по-възрастни, които явно не се държат хубаво към децата.
Предполагам в повечето ясли ще е така, ама ще гледам какво ще правим. Simple Smile
Кои са вишите госпожи ако мога да попитам?

# 732
Някой знае ли в кои аптеки правят лекарства по рецепта?

# 733
Някой знае ли в кои аптеки правят лекарства по рецепта?
В аптека "Ивана", срещу 2 основно училище, на ул.М.Методи Кусев.

# 734
Rocket, моето дете вече е на градина, преди една година беше при г-жа Мечева и г-жа Маркова.

Общи условия

Активация на акаунт