Влизаме в последния триместър - за СЕПТЕМВРИ викайте оркестър

• 26 172
  • 281
  •   1
Отговори
# 150
irinii много ти благодаря за отговора,вече съм по-спокойна.

# 151

Здравейте ранобуднички!
Още един ден по пътя към така желаните ни рожби, които очакваме да гушнем живи и здравички през септември. Май вече ни е тежичко -ами към понаедряване вървим, но се радвам че заедно преодоляваме това и се радваме на палавниците. представям си ги всичките как сладко спинкат в коремките зелки и ни вярват, че ги пазим и храним по най-добрия начин...

ох много лирична ме прави тази лавинообразна беб-обич Flutter

Сега положението при мен: Сутрин корема е по-малък, по-високо и по лек и мек, вечер обратното.От както спрях белия хляб /само на черен съм/не съм качила нито грам.

Вие ми заразихте любопитството колко тежи моя беб Thinking Те ми мерят само обиколка на глава, бедро, плацента - казват в норма + туптенето на сърчицето ,А НИ-ЩО за това колко тежи??? newsm78
Дали по тези параметри няма таблица за да видя приблизително колко тежи моя юнак?

Идната седмица и аз отивам за антитела за 3ти път.

Стискам паци за това да са ни добре бебчетата и всички да се опазим до ГОЛЯМОТО ГУШКАНЕ Praynig
Чета ви с нетърпение и мисля за вас.
До скоро Heart Eyes

# 152
Здравейте и от мен момичета!!! Днес най-накрая успях да вляза на консултация при лекаря по касата и в крайна сметка никаква не я свършихме, защото петък ме вика пак за да ми даде направление за антителата и да ме гледа на ехограф. Нямам търпение да дам кръв за това изследване на пустите антитела, дано всичко мине ок при всички ни. Стискам палци за всички ни момичета Peace Иначе ми изписа Магнерот  2по1 на ден , заради стягането на прасците, някой друг пие ли го в тази връзка? newsm78

Алфира и на мен досега не са ми казвали колко тежи, предния път питах за това колко е дълго , а док започна да се смее и ми вика" Е как да го измеря като е на къбенце бебенцето свито?" Mr. Green Mr. Green

# 153
Доникадд, на теб в коя седмица ти казаха да правиш за анителата?
Аз съм в 26та и другата разбрах да ги правя, предишните ми правиха 24май.

за прасците при мен става снамо на единия крак когато се протягам и си го спирам, като обръщам палеца нагоре. Нищо не пия за сега.

# 154
Привет мили мами,

Във връзка с теглото на беб4ета, изнамерих тази  формула на Шепард (доста е известна), която може да определи приблизително теглото, нанасяйки дадени размери. Ако ги имате от последната ехография, може да пробвате.

http://www.hutchon.net/Fetalwt.htm

Нанасят се  BPD, т.е диаметърът на глави4ката. (пример 60 мм)
и AC, т.е дължината от главата до опаШната кост.(пример 200мм)  И двете трябва да са в милиметри.

Дава отклонение от  10 %.
 Stop Внимание, това е приблизителен метод, който дава само представа, но не е то4ен. Ако неЩо не ви излиза, не обръЩайте внимание. Гинеколозите ни са по- прецизни и знаят добре какво е (приблизително) теглото.
 Simple Smile
Поздрави на вси4ки  bouquet

# 155
Здравейте, момичета!

Стискам палци на всички мами с отрицателен резус фактор до края на бременността си да имат само хубави резултати за антителата, на мамите с контракции - следващия път да ги усетят чак септември като дойде време за раждане.  Simple Smile

Аз продължавам да кръстосвам софийските улици пеш с часове и това не ми влияе отрицателно. Като хапна нормално или повечко обаче имам една придърпваща болка под ребрата вляво. Като полегна и отминава, но свикнах вече. Апетит хич не ми липсва. Хапвам си сладко. Вече мина месец откакто не съм се мерила, но коремчето ми видимо расте. След седмица ще ходя на консултация и ще се премеря.

Ася, много е сладко това, което ти е казала Ели. Денис, твоят калпазанин е с характер - ще трябва да пазиш любимата си жълта чаша за кафе отсега.  Wink

Мила84 - и аз като теб ще ходя от любопитство в Първа АГ. Лекцията е на 23и юни в петък, а не на 24и. Яни също спомена, че ще ходи. Надявам се да се видим там.

Момичета, имам няколко въпроса:

1. За майките, чиято бременност не се следи на абонаментен принцип към дадена болница - кой следи бременността след като ни връчат направлението за хоспитализация 45 дни преди раждането - ЖКто или болницата в която сме решили да раждаме? Нали последния месец консултациите са всяка седмица.

2. От любопитство - как точно се мери разкритието на шийката като му дойде времето?

3. За майчетата от района на 20 поликлиника в Борово/Красно село - можете ли да препоръчате добър педиатър за бебоците ни?

Предварително ви благодаря за отговорите.

По-малко дъжд и повече оптимистично и ведро настроение на всички ни!!!   bouquet

# 156
# 157
  • sofia
Здравейте Момичета!
Мама Капи, явно бебето е станало в по-особена позиция и за това те болят ребрата, моя приятелка така си носеше бебето, да те предупредя че ако е застанало като нейното може да не могат да го измерят добре и при видеозоните да ти излиза с по-малки размери отколкото е в същност, поне при нея беше така.За пишкането и аз съм така, обаче нощем се стискам одсъзнателно и.....сутрин така ме боли корема, докато не се изпишкам......не е за разправяне.
Ирини, сигурна бях, че нямаш поводи за притеснение, всичко си е до физика. И за това, което си прочела според мен нямаш повод за притеснение,знам че на всички ни е присъщо да си вменяваме всякакви болести ама е вредно.
dennis , твоя юнак направо ми разведри целия ден много се смях.
Алфира, килограмите се определят доколкото аз знам като се измери размера на главата и на бедрената кост и се умножава по някакъв коефициент.Предполагам има и по-прецизни видеозони в които формулата е заложена и като се измерят размерите на крачето и главичката дават приблизителни килограми.
Доника, за схващанията нали казват че се дължали на липса на магнезий, ако е  така има логика да ти предпишат магнезий.  Wink
Момичета за изследванията реших да отида в четвъртък и да попитам директно акушерката ако може да ми издаде направление и да си мина поне на мерене на кръвно. Ако не издава направления и няма кой да ми подпише ще си пусна сама изследванията, аз се чувствам добре, но поради одавнашна травма десния ми бъбрек е останал с по-малки размери(колкото на 7 годишно детенце), и е добре все пак да им се следи състоянието.И така с или без направления ще си пусна изследвания.  Simple Smile
Ави, чудесно е да се разхождаш толкова много и на мен ми се иска, но в това време...пък и сега съм се кротнала малко уж. Wink . за въпросите ти мисля си че 45 преди раждането вече бременността се следи в болницата където си решила да раждаш. така беше при мен предния път. За меренето на разкритието мери се с ръка, горе долу през един час.По-подробно не мога да го обясня.
Целувки на всички мами и бебоци.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 юни 2006, 15:00 от assia

# 158
Алфира ами при мен се пада да ги правя 26г.с, защото в момента съм 25, а направлението ще ми дадат в петък, кръв ще дам петък или понеделник и вторник ще са готови резултатите. По принцип доколко сме обсъждали тук се правят в 28 г.с, но аз нали съм от нетърпеливите Crazy Crazy, а предишните ги правих в 17г.с , ако не се лъжа.
Ави разкритието мисля , че се следи чрез "бъркане" образно казано, нека ме поправят ако греша. Нали се в 6 месец се прави такъв преглед за да се установи дали няма разкритие, дали канала е затворен и т.н.

# 159
Ави, разкритието се мери с ръка, както са ти казали момичетата - най-напред се опипва шийката дали е скъсена и изгладена, после се проверява разкритието. Образно казано, тази проверка представлява пробване колко пръста могат да влезат в нея. Горе-долу сметката е - 1 см=1 пръст Crazy Относно педиатър в 20 поликлиника, аз съм изключително доволна от нашата - д-р Илиева (222 кабинет), но вече повече от две години на вратата й виси бележка, че не приема нови пациенти Sad Все пак, нищо не ти пречи да я попиташ.

Irinii, не се притеснявай изобщо - големината на корема не е показателен за големината на бебчо, както вече всъщност ти е станало ясно Grinning Стискам силно палци изследванията ти да са добри! (Дали бих могла да те помоля да ми промениш датата на термина на 20.09. и да ми добавиш синьо щъркелче Blush)

Относно ритането на бебоците - моя рита така, както Ива никога не си е позволявала #Crazy Тя също беше много щура в корема ми, но още от самото начало беше заела главична позиция и риташе нагоре и навън - към коремната стена. Никога не ме е боляло и дори се чудех на майчетата дето се оплакват от болезнени ритници. Елате обаче сега да ме видите - юнака ме рита почти непрекъснато навътре по различните органи, като ми е особено неприятно, когато ми барабани ниско долу в слабините - направо подскачам от болка. Освен това се обръща по няколко пъти дневно - имам чувството, че си е застопорил главата някъде по средата на корема ми и си върти краката в кръг като часовник, ритайки колкото се може по-силно Sick

Относно контракциите - моите продължават да са по много, като има моменти, когато са през три минути, в продължение на час-два. Вече наистина не им обръщам внимание, въпреки че ми се ще да ги няма - много планове ми провалиха (сега трябваше да съм в Истанбул Cry) Не пия никакви лекарства, понеже се видя, че и с тях, и без тях, все тая. Ходя само през известно време да ме преглеждат за разкритие и понеже всичко е наред, надявам се да го добутам до деветия.

Колкото до корема - и на мене много ми тежи Tired Първият път се чувствах толкова тромава чак към края на осмия месец. Качила съм 9 кг. и се чувствам слон. Кофтито е, че не ям много, а продължавам да качвам #Cussing out

Момичета, на всички ви желая да ви е лекичко и уютничко в собствените ви кожи (доколкото е възможно) и хубавите настроения да преобладават над мрачните!

# 160
Здравейте,момичета!
Преди малко се завърнах от новата ни къща,сложихме вече и осветителните тела на всякъде и контактите,надявам се,че до 2-3 дена ще наредим и багажа.Имам чувството,че край няма,все намирам нещо ново да добавя и сигурно доста време ще се мотая с довършителните работи.Днес и времето беше ужасно,цял следобед вали и е мрачно,много ме подтиска това лошо време.Преди даже предпочитах  да вали,за да се сгуша вкъщи и да ми тропа дъжда,но от 1-2 години много зле ми действа и много мрачно ми става в душата.
Стискам палци на всички,които чакат резултатите от изследванията си,дано всичко да е наред. Peace
Моето бебче също доста ритка напоследък,не се спира на моменти,не помня с каката да е било така,но все пак от тогава е минало 2 години и може да съм позабравила  newsm78.
Относно прегледа за разкритието-незнам при дугите как е било,но това ми беше най-отвратителното нещо,което съм преживяла с предната ми бременност #Crazy #Crazy #Crazy.Когато има разкритие прегледа не боли,но когато бебето е горе и шийката не е скъсена(няма разкритие),прегледа или туширането става страшно болезнен и неприятен,имах чувството,че цялата ръка на лекаря е вътре Shocked.Не искам да плаша никой с тези мои думи,но аз докато не отида да раждам,сигурно няма да се подложа на този преглед,защото много съм наплашена от предния път.

# 161
Здравейте момичета
Не съм писала известно време но имах притеснения с бебо и изпити и не можех да седна пред пс-то
В крайна сметка лекарите решиха че имам здрави бъбреци но сме ги претоварили с конска доза желязо в резултат на което са започнали да изпускат белтък и сега общият белтък в кръвта ми е под нормата Понеже при хемоглобин 94 е немислимо спиране на желязото само ще го намалим до 2 малтофера на ден Ще следим всяка седмица белтъка ако има още спад ще се влива сигурно и така Едното вреди на другото ама без него не може и не мога да пия магнезий за да усвоявам желязото и ми се схващат краката но това ви е до болка познато
И мен малкия ме рита неприятно в слабините и се се плаша дали ще ми издържи шийката на матката
Аз с кг съм си в застой + 3 - 4 от доста време но коремчето е добре оформено и доста стърчи
Въртя си коллото когато мога за да си раздвижвам кръвта
Днес бяхме малко на пазар за дома и се обзаведох с нова прахосмукачка и много препатати Взех си нова жена да ми помага вкъщи и ми хареса Направи ми списък със препарати и принадлежности за почистване който аз днес изпълних Надявам се с нея да реша проблемите си веднъж и живот и здраве после да търся жена само за дечицата но за това има много време
Малката вече си е вкъщи и днес беше няколко часа в детския кът на Арена че няма кой да я гледа до като ние обикаляме по магазините не че тя се оплаква де
Нашият тати гледа мачове Дари гледа детски само аз си нямам какво да гледам
Надявам  се всички резултати за антитела да са ок както и да отминат всички контракции на септемврийските майчета
Момичета коя седмица се прави трета фетална морфология че не знам Чета че вие ще ходите Някой може ли да ме посъветва
Предварително благодаря
Поздрави

# 162
Момичета, кажете ми че не съм единственият бременен сомнамбул Cry

Никой не го споменава, но мен много ме мъчи пустото безсъние - лягам най-рано в 23.30, понякога и след 1 през нощта, и към 3 - 4 вече съм се ококорила и край Shocked През деня съм като парцал, трудно ми е дори да реагирам адекватно. Така съм от самото начало Tired Така бях и предишната бременност Tired Cry Явно на мен хормоните ми действат безсънно, но вече наистина едва издържам!!! Пробвала съм всичко (безвредно), но нищо не помага и само се чудя как ще остискам още 3 месеца #Crazy

Яни, много съжалявам за проблемите ти - много е гадно това, с лекарствата зле, без тях по-зле newsm78 Дано скоро да се нормализират нещата при теб и да се похвалиш с добри резултати от изследванията!
Иринии, сега ти видях запитването за миомите - струва ми се абсурдно и доста непрофесионално да не се забележи толкова голяма миома, или пък да не се спомене на майката, ако е забелязана. На мен, още на първия преглед ми откриха миомен възел в матката и сега го следят всеки път, колко се е увеличил. Лекарката ми обясни, че това е често явление по време на бременност, понеже повишеното ниво на естрогените провокират поява и растеж на подобни образувания, които обикновено изчезват след постродилния хормонален спад. Трябва обаче стриктно да се следят, за да не създават проблеми на бебето и да се вземат адекватни мерки, ако се наложи. Благодаря ти за бързата реакция по отношение на промяната в списъка   bouquet

# 163
  • София
Ави И аз се притеснявам за детската консултация, от същия район съм и въобще си и нямам представа къде ще ходя. На ъгъла на ул.Дойран и бул.Гоце Делчев има клиника "Лора" и мисля да попитам и там освен в поликлиниката.

Кика Не си само ти Crazy И мен нещо ме хванал сумнамбулизма. На денонощие не ми се събират повече от 5 часа спане. То не бяха възглавници, приспивни филми и музика, но нищо не помага. Май за напред все ще е така #Crazy

# 164
Добро утро, момичета!

Благодаря ви за отговорите! Като че ли малко слънчице се е показало. Дано се задържи!

Цвети, ако не се лъжа, Лора е за вечерите, празниците и съботите и неделите само.

Кика, и аз понякога съм като теб, но само понякога. Например тази нощ съм спала от 3 до 6 часа. Оставам да лежа в леглото, но не мога да заспя. В повечето, случаи обаче спя относително добре.

Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт