Влизаме в последния триместър - за СЕПТЕМВРИ викайте оркестър

• 26 180
  • 281
  •   1
Отговори
# 135
  • sofia
а за юли са ми тестовете за алергии къп упойките и май с това ще приключвам ако всичко е ок с изследванията.Ако се чувстваш добре няма да е късно след 3 седмици да си го изчакаш твоят лекар и да си ги пуснеш изследванията.

Живот и здраве и ние да чуваме подобни неща след време  Hug
колко близко е времето за тестовете за алергии, ей сега ще чукне септември и ще си гушкаме бебчетата  Heart Eyes Иначе аз освен тези контракции се чувствам добре така че тогава ще си изчакам доктора.
Пожелавам на всички да чуват такива неща след време живот и здраве  Heart Eyes
Аз незнам моя мъж каква кръвна група е.Това проблем ли е?Никога док не ме е питал! Thinking
мен също никой не ме е питал за кръвната група на таткото, мисля си че това има значение само ако майката е с отрицателен резус фактор, или греша   Thinking
sta_nimira , аз ще раждам в Майчин дом, раждах там предния път и съм много доволна, ако имаш някакви по-специални въпроси....
alexal , Честито за първия държавен изпит, стискам палци и за останалите два стискам палци fingerscrossed

# 136
Да ви се похваля - сега се прибирам от лабораторията и нямам антитела! Много съм щастлива! Отрицателният рф може да се окаже голям проблем.
Както Assia пише кръвната група на бащата има значение само ако рф на майката е отрицателен. В този случай ако и неговият е отрицателен - нямя проблем за бебето, но ако е положителен, то има голяма вероятност бебето да е с + рф и тогава ако по някакъв начин се смесят кръвта на бебето и майката се отделят анти тела.

Благодаря на всички за подкрепата и хубавите думи, подействаха ми страхотно!

Последна редакция: пн, 12 юни 2006, 17:50 от stes

# 137
Стес, чак сега се включвам... И точно исках да ти кажа, стискам палци с еййййййййййййййййй такава сила за изследванията ти. Нали и на мен ми предстои утре. Както съм споменавала и аз ходя в Шейново и кога да очаквам резултатите? Страшно с ерадвам, че нямаш антитела!!!! Hug И искам да ти кажа, че бебочката ти е супер хубава! /Аз ще ходя във Фемина следващия понеделник живот и здраве и се надявам, че ще имам още снимков материал  Grinning/
Асе, и аз така се умилих от думите на малката Ели  Embarassed Hug Сигурно наистина това са моментите, които оправдават всичко, през което минаваме сега. Искам да ти благодаря и за предния ти постинг по темата. Много вдъхновяващо ми подейства. За изследванията ти препоръчвам да се обадиш на доктора си и да го попиташ съвсем делово като ТВОЙ лекар какво ще ти препоръча д анаправиш. Ако каже да чакаш 3 седмици - ще чакаш - НА НЕГОВА ОТГОВОРНОСТ!
Ста-нимира, в списъка ни някои момичета вече са споделили къде смятат да раждат. Аз лично живот и здраве ще съм в Шейново.
За гърдите /забравих кой попита/ - ами моятаподготовка се изразява в мазане с гармастан общо взето през ден. Засега не мога да коментирам нищо. Все още нямам мокри петънца по сутиена...
За кръвната група на таткото - голямо значение има при рх- мама. По принцип повечето лекари питат за кр.група, защото освен рх, понякога се получава и друг тип несъвместимост /не съм сигурна дали беше между 0 и А, В.../

# 138
Irini - за антителата ми взеха кръв миналата седмица в четвъртък, като попитах кога ще бъдат готови ми казаха да не се притеснявам, че всичко ще бъде наред и ако има нещо те ще се обадят.  Знам, че изследванията стават бързо и се  обадих в петък ,но ми казаха след десетина дни, което ме изненада и днес пак звънях - изследванията се правят в друга лаборатория и моята кръв още не е занесена-не разбрах поради какви причини. Да се обадя след сряда. Но напрежението ми дойде в повече и отидох в Кандиларов.

Стискам палци и с теб всичко да е наред. Бъди спокойна и не го мисли много-много, че от притеснения полза няма, още повече, че при първа бременност риска е по- малък.

# 139
Добро утро  Hug
Не съм писала отдавна,но няма нищо ново при мен.Радвам се,че изследванията на Irini,stes и на всички други са добре,а на тези които чакат резултати пожелавам само хубави новини.
Аз вчера бях на ЖК,и този път(за първи път се случва)не ме гледа на видеозон  Sad .Слуша ми само тоновете на бебето и ми даде направления за кръвна картина и урина.
Все още незнам пола на бебчето,когато ходихме на часно се беше надупило  Laughing и неискаше да се покаже.
На 24.06 съм на училище за родители във Света София (не че ще раждам там,но ми е интересно),доколкото помня маи и Ави беше тогава.Други мами има ли?
Пожелавам ви само хубави мисли и емоции,много усмивки и не забравяите,че носите нещо много хубаво в себе си(някои носят по двечки  Wink )
Много силно ви прегръщам и целувам    newsm51

# 140
Здравейте от мен отново . Влизам , за да се оплача и малко да ми олекне . Мами , много ме болят ребрата под гърдите . Бебо явно е доста порастнал и сега се разширяват ребрата , а това е доста болезнено . По цял ден вървя и се разтривам и място не мога да си намеря от болка . Пишкам през 30 минути и почти не мога да се храня , а умирам от глад през целия ден ..  smile3518 .Килограмирте ми вече са +11 и ми иде да си  smile3511 . Как ще изтърпя оставащите месеци -  не знам ..... Weary . Поне се радвам , че с бебо всичко е наред и това малко ме успокоява .

# 141

За кръвната група на таткото - голямо значение има при рх- мама. По принцип повечето лекари питат за кр.група, защото освен рх, понякога се получава и друг тип несъвместимост /не съм сигурна дали беше между 0 и А, В.../

Доколкото си спомням имаше нещо за 0-ва и 0-ва кръвна група,ако и двамата имат такава,но не съм съвсем сигурна.
На мен пък вчера на контролния преглед отново ми казаха,че бебчо е по-голям с 2 седмици.От самото начало така върви.Но аз не се шашкам...Застанал е с главата надолу засега и получавам добри ритничета в ребрата!

# 142
Добро  утро Simple Smile
Хайде днеска  по-млко болежки и проблеми да  си  имаме  Praynig
Аз  вчера  не  писах , защото се бях сдухала. Пак ме бяха почнали  контракциите. Тъкмо бях  поспряла но-шпато, защото  мислех, че  съм добре  и те  пак се  появиха. Доки каза да  почвам наново с  голямата  доза  3 пъти на ден  ooooh!
Вчера до вечерта  ме  мъчиха  и , когато вече  съвсем се  отчаях, че  пак няма да  ми се размине  болницата, взеха , че спряха  Simple Smile Цяла  нощ си спах като  бебе , тя  и бебка се  беше  изморила явно от тях , целия ден  не  се спря да бута  и рита , та през  ноща  си спахме  спокойно и двете Crazy
Ще  видим днес как ще е , но засега съм добре , никакви  болки  Grinning

Стискам  палци на  всички за  изследванията  Peace

И искам да  ви  питам , като  походите  пеша дълго  време (повече  от  10 мин) натежава  ли ви  коремчето ? При мене е  така, започвам да  чуствам едно дърпане  при всяка  крачка и накрая  почвам да си  го  подпирам с  ръка  Rolling Eyes То малко е рано за това , но при мен , незнам защо, корема  расте много  напред, явно коремните  ми мускули нищо не държат , а се разпъват  като  локуми ... Интересно защото  преди да  забременея  ходих на  фитнес и си  бях  уж  във  форма ... Другата  причина, която намирам е , че  е от  анатомията  ми явно нещо. Каквото  и да е , скоро  ще си купувам колан за  бременни, само да  намеря подходящия Wink

# 143
 Здравейте и от нас момичета.
Писах,писах и накрая всичко се затри е много се ядосах.
walentin много хубаво че скоро с малкото човече ще влезете в нов дом,пожелавам ви да сте много задружни и щастливи.По повод на мрачните мисли напълно нормални са за състоянието ни,а и при теб умората през деня може да идва в повече,покрай ремонта.Аз също си имам такива моменти на страхове и мрачни мисли дали всичко до края ще бъде наред,т.к не съм доволна от отношението на безразличие,което получавам на консултациите.
Irini радвам се че си по-добре.Аз при мен установих същото че болките ми се получават от пълните черва,колкото и неприятно да звучи.Стискам ти палци за изследванията,дано бъдат готови бързо и съм сигурна че всичко ще е ок.Другата седмица да пишеш как е минал прегледа при д-р Марков.Аз съм отново там на 10.07.
stes браво за хубавите изследвания,а това че са ти казали че госпожицата ти е малка не трябва да те притеснява толкова,защото ехографа може да даде отклонение 2 седмици това съм го чела,т.е не винаги е прецизно измерването.
ася това което ти е казала Ели е страхотно,много ме трогна.
mamaKapi неприятно но се преживява и аз пишкам много често и затова не мога да спя вечер,но малко остана.
 Целувки на всички и хубав ден.

# 144
Здравейте приятелки!
Връщам се от Шейново и веднага да докладвам. Взеха ми кръв за антитела. Мила84, за съжаление резултатите още не са ясни, но дано всичко е наред както ри написала Grinning Ще станат след 10 дни. От Шейново кръвта се праща в Кръвен център. Взимат пробите и връщат резултатите 2 пъти седмично, заради това е и забавянето. Важното е да са ок! Praynig Praynig Praynig
Погледнаха ме и на видеозон заради контракциите. Казаха, че не виждат промени в шийката на матката и че имам достатъчно води. Искаха и вагинален преглед да ми правят, но аз категорично не дадох Naughty Някакси само на Велев имам доверие. Казаха ми ако имам такива силни контракции както предните вечери директно да отивам в болницата, за да не стане беля Confused Confused
Щастлива съм, защото премерихме бебчо и се оказа, че вече е около 1150 гр., което означава, че върви с около 1 седмица напред и е едро бебче. /а аз се бях притеснила, че понеже коремът ми не ми се вижда порастнал може и той да не расте... hahaha/ Обърнал се е с глават надолу Joy
Зия, вчера имах това чувство при ходене. Доста е неприятно и се наложи да поспирам малко. Айде дано малко ни се разминат тези контракции, че и на мен ми влияят много депресивно на настроението.
Мама Капи, днес май на теб ти е "тройно критичен ден"... Нали виждаш, че всички имаме такива моменти, в които ни изглежда, че нищо не е наред. А всъщност важното  наистина е, че човечетата в нас са си добре. Не разбирам защо не се храниш щом си гладна /при мен проблемът е, че не изпитвам глад Tired/ Да знаеш, че по принцип ребрата ти не могат да се разширяват. По-скоро бебокът ти е заел някаква странна позиция. Дано скоро се завърти в по-приятна за мама поза Praynig За облекчение можеш да си намажеш болезнените зони с лавандулов спирт. Килцата ти са си абсолютно нормални!  bouquet

# 145

И искам да  ви  питам , като  походите  пеша дълго  време (повече  от  10 мин) натежава  ли ви  коремчето ? При мене е  така, започвам да  чуствам едно дърпане  при всяка  крачка и накрая  почвам да си  го  подпирам с  ръка  Rolling Eyes То малко е рано за това , но при мен , незнам защо, корема  расте много  напред, явно коремните  ми мускули нищо не държат , а се разпъват  като  локуми ... Интересно защото  преди да  забременея  ходих на  фитнес и си  бях  уж  във  форма ... Другата  причина, която намирам е , че  е от  анатомията  ми явно нещо. Каквото  и да е , скоро  ще си купувам колан за  бременни, само да  намеря подходящия Wink

Да,точно така става и на моето коремче,стяга се.Но при повечко ходене... Също съм с доста изпъкнал напред корем.Имало два вида носене-коремно и гръбно. Та аз съм от коремните+това не нося бебчо много високо,дори си е ниско.Вчера акушерката ми обясни,че е поради по-"фините" ми размери ,т.е нямало как да го нося много високо,но не намирам общо  newsm78.Та според мен това натежаване е поради тези причини.Неприятно е като е натежаване+стягане,но това вече са си и контракции-тогава забавям темпото   tiptoe

# 146
mamaKapi съчувствам ти много!  Confused Обаче не остана ....още мъничко....,толкова много преживяхме и изтърпяхме,гадене,повръщане,изследвания,болежки,страхове ...последни метри отстават до финала после други истории ще има и така ще е винаги ,все за нещо ще се тревожим.Чак сега разбирам моята майка.Преди все си мислех,че се тревожи излишно без причина пък сега почвам полека да схващам  Rolling Eyes
Да ви разкажа случката от тази сутрин.Събуждам се аз от ритничета цяла серия и голямо преместване на малкият мъж в коремчето ми ......и без това е време за ставане,та моето мило слънчице прави кафе и ми го носи в леглото ,където аз с полупразен поглед гледам новините по БТВ,бебока е кротък и аз си подпирам любимата ми жълта чаша с топло кафе на корема и изведнъж получавам такъв изненадващ ритник ,че чашата изхвърча от ръката ми и цялото кафе се оказва върху заспалата ми физиономия  Joy  hahaha и хем голям смях ,хем очите ми пълни със сълзи защото проклетото кафе пари.Та хайде в банята и всичко около мен за пране  Laughing От сега почнахме с белите  #Crazy

# 147
dennise , нямаш идея как ме развесели  Joy . Бебо явно си има свое мнение за нещата . Simple Smile
irinii , храня се , но никога не мога да се донахраня като хората . Става ми тежко на стомаха , а пък още ми стърже отвътре от глад .Ще пробвам рецептата със спирта , дано ми олекне малко .
Благодаря ви за разбирането  Hug Hug Hug , толкова сте сладки .

# 148
irinii браво за хубавите новини,нали ти казах ,че бебо си расте и дебелее напук на всичко.А би ли писала с коремен ехограф ли установиха,че нямаш изменения вследствие на контракциите?За съжаление моята лекарка много не се трогва като и казвам за тези контракции и досега не ме е преглеждала,а ако се вижда и на коремен,то тогава д-р Марков щеше да ми каже ако има изменение.
dennis направо ме разсмя,много е щурав и силен малкия мъж,само така.
 И моята бебка вчера пощуря кога спеше това дете не разбрах,т.к непрекъснато шаваше и риткаше чак ме стряскаше на моменти.
ziyah аз от 2 седмици усещам такава тежест.Като тръгна да вървя чак имам чуството че ще се напишкам,а не я нося ниско поне не са ми казвали.Сигурно е нормално.

# 149
Спарки, мерси за окуражаването, мила. Да, гледаха ме с най-обикновен коремен ехограф. Първия път като ми се появиха контракциите док ме прегледа с ехографа, а после и вагинално, но като цяло и днес ми обясниха, че ехографът дава доста добра информация за това дали има "изглаждане" и "ракриване". Rolling Eyes Марков е абсолютен авторитет и 100% щеше да види ако има нещо притеснително!
Денис, твоят човек ми е страшен любимец. Представям си го какъв закръглен разбойник е. Heart Eyes
Момичета, чат-пат си чета в отчетните теми на раждащите сега майчета. Днес прочетох историята за раждането на Тинтири-Минтири в отчетната юнска тема и малко се притесних. При секциото се оказало, че има миомен възел с размера на мъжки юмрук, който е довел до някакви изкривявания на бебчето, до по-лошото му хранене и до това, че не се е обърнал надолу с главата и до  куп други поразии... Тя беше възмутена как при толкова прегледи с видеозон никой не е забелязал такова голямо образувание за цели 9 месеца!!! Дано човечето й се възстанови максимално бързо... Зачудих се дали е възможно да имам такова нещо и никой да него вижда. Каква превенция можем да предприемем? Thinking /аз освен прегледа при Марков, друго не виждам какво мога да направя.../

Общи условия

Активация на акаунт