Влизаме в последния триместър - за СЕПТЕМВРИ викайте оркестър

• 26 189
  • 281
  •   1
Отговори
# 180
Добрютро дами!
Вече съм в бойна готовност на работното си място smile3540 . От вчера сутринта до днес нямам никакви сигнали и позиви... Embarassed Точно както Денис ми каза - явно съм изкарала някакво еднодневно вирусче. Кика, а какви усложнения могат да възникнат от подобен тип проблеми? Иначе напълно те разбирам с отегчението от болници, прегледи и т.н., а това за кървенето след преглед - направо bishop Бог да ни пази от тези светила. Радвам се, че сега си при по-внимателен док.
Катнадийн  Heart Eyes!!! Много благодаря за инфото, мила. А това за болката и 6см разкритие - само  ме обнадеждава - ако болката е такава, значи мога да я понеса! Whistling /наистина беше мноооооого силна/ За водите ти - докторите какво казаха? Че са намалени? Ако е така, може би е добре регулярно да ходиш да ти ги следят. Ако си стоят на това ниво - всичко ще е ок. А искам да питам възможно ли е, когато водите са по-малко, в някакъв момент да се увеличи количеството им? Или по правило с колкото си - с толкова си оставаш?  Praynig От все сърце се моля да не направиш прееклампсия! Вярвам, че няма да имаш усложнения!
Роди-д,  не мога да ти отговоря за закономерността между запек и ракритие. Знам със сигурност, че бременната жена не бива да допуска запек. Напъните могат да доведат до контрахиране на матката. Както знаем контракциите изглаждат маточната шийка и следва разкритие, така че може пък да има някаква връзка?Има страшно много теми по въпроса със запека и как да не го допускаме. Прегледай ги!   bouquet

# 181
Здравейте! Времето е малко мрачничко днес и е само за почивка.

Направо съчувствам искренно на всички майки, на които им се схващат прасците, защото много добре знам какво е чувството - страшно неприятно. Вероятно не трябва да се натоварваме с много стоене и ходене пеш. При мен това схващане може и да се е подсилило и от обувките, които нося - всичките ми са на токчета от 5-8 см. и нагоре. Вече ходя повече с маратонки и чехли с по 2-3 см токчета, максимум 5см и се чувствам малко по-добре. Това за мускулните влакна и липсата на магнезии може и да е вярно, защото и мен след масаж прасците започват да ме болят още повече.

Сега съм се съсредоточила върху мазане на корема и бедрата, за да не ми се появяат повече стрии, но ...... времето ще си покаже.

Някой от вас ползва ли крема на Мустела - казват, че е много добър. Стува около 35 лв. Знаете ли какъв грамаж е? С какъв мирис е? И най-важното - има ли ефект при използването му?

# 182
Здравейте коремчовци Crazy Crazy Crazy Минавам на отчет след вчерашните страхове и притеснения , вечерта отидох на преглед. Така или иначе остава 3,4 дни до консултацията, и двамата с бебко сме добре. Само дето сме срамежливи и не искаме да си покажем пола Embarassed Mr. Green Май при нас ще си остане изненада до края. Всичко е наред, поговорихме с лекаря и той ми обясни , че след края на 6 месец е нормално да се появяват тези болки, но само понякога и не трябва да са постоянни. Каза също така и , че е в границите на допустимото да има максимум 10 безболезнени контракции за деня или както го усещаме ние "стягане" на коремките. Сега съм по-ск-покойна, но трябва повечко вече да се пазим Peace По размера на главичката доки каза, че бебко е около 900гр. , това нормално ли е? Четох някъде , че вшите бебчовци са доста по-големички май за тези седмици? newsm78

# 183
Здравейте мили септемврйиски дружки,  Hug
Аз също напоследък не успявам да пиша, но съм погълната от ремонти и издаването на книжлето ми.
Бързам да ви се похваля. Много съм горда – от издателство Труд, (много уважавано и сериозно издателство) са одобрили само моята книга от 15 за издаване, като поемат и субсидията. Това за мен е голям успех, защото се предлага само на сериозни писатели  Party . Казаха, че творбата ми била много сериозна литература  Crazy .
Е, похвалих се  Wink
много ми се иска да ви почерпя по случая... поне виртуално  Wink

Също, днес бях на преглед. Добре сме с малкия ми мъж. Той тежи около 1100гр, което било нормално за моите размери. Главичката му е 80мм, кръвопотока отличен и т.н. А и за първи път му слушаха тоновете. Много е вълнуващо. Били отлични. Водите - също. Днес съм горда мама.

С белтъка съм много зле – вече е 54. Питах 4ма доктори какво да предприема и всички казват само добра храна. Казаха, че вливането се прави ако белтъка е под 48 и ако ни е зле, защото това е чужд белтък и крие опасности. За протеините ми казаха категорично не, защото контрола върху тях бил нищожен и можело да внеса в тялото си много опасни съставки за бебо. Направиха ми силна диета, та така.

С килцата аз за сега съм + 8
Доника, мисля, че бебчето ти е съвсем добре.
Ирини, съжалявам за преживяното. И аз мисля, че си карала грипче и то още от онази трагична събота. Болките от разтроен стомах страшно наподобяват на маточните. Разликата е, че при спазъм, не се стяга корема на топка, или поне не при всеки чревен спазъм. Може да се пие без проблем 1 боскулизинче, или 2 нощ-па. Сигурно и въгленче, но за него не съм сигурна.

За връзката запек – разкритие – има определено. Разкритието се придизвиква често от натискането на главичката върху шийката. Напъна натиска бебчо, а той шийката. Бременната не бива да има много твърди изпражнения – диета, топла вода на гладно, магнезий, сок от круша и киви.
Също, не е добре много да се прегъваме напред, защото пак натискаме бебчо към шийката.

Дессси, аз ползвам над 7 неща на Мустела и от всичко съм доволна. Само на Мустела продуктите са медицински тествани и 100% противоалергични. не знам за кое питаш, сигурно за Dable Action срещу стрии. Че е ефективно - ефективно е, но пак всичко е до структура и еластичност на кожата. Има жени, които каквото и да ползват - няма резултат, а с други обратното.
Поздрави   bouquet

# 184
Лесси, страшно се радвам за теб. Да знаеш!!! Hug Стискам палци книгата ти да пожъне голям успех!Браво,че бебешорът ти е ок. Ти също ли ремонтираш? /аз сега лежа в едната стая,а в другата са едни къртежи - монтиратми кухнята... Отделно започнахме и работата по строежа в Симеоново... лудницата е пълна!/
Дессси, аз ползвам всичко възможно /и мустела, и чико, и дева, и джонсън/ Мажа се според настроението си Wink Но честно да ти кажа дали и кой от кремовете е ефективен ще разберем след около 2-3 месеца. Иначе консистенцията и миризмат на Мустела са приятни. Тубата не е особено голяма. Поради тази причина дупе, гърди  и корем мажа със специалните продукти, а останалата част от тялото с мазила за небременни. Wink
Доникая, за твоите седмици бебокът ти си е в норма. Това з адо 10 контракции на ден и аз го знам. Чудя се дали обаче жените с чувствителни матки усещаме тези подготвителни контракции като по-болезнени?

# 185
  • Бургас
Lessyy   , това е страхотно! Дано всичко мине по вода и книгата пожъне голям успех!   smile3525
irinii , поради пукването на мехура в предната ми бременност, съм изчела доста по въпроса. Количествата постоянно се менят. Има дори момичета с пукнат мехур, на които в последствие им се увеличава. Там препоръчват в такива случаи да се пият много течности - 3-4 л. вода на ден поне.

# 186
Lessyy,браво ти си нашата гордост,това наистина си е голям успех и сериозно постижение.От тук нататъка ти пожелавам изключително голям читателски интерес,а стова и много други върхове.Радвам се,че и с бебчето ти всичко е ок.
irinii страхотно е че ти се размина бързо и че вече си по-добре.Сигурно нещо се "носи по мрежата",защото и аз снощи имах кошмарни болки,най-вероятно колики,т.к нямам разстройство,но от това и матката непрекъснато контрахираше,много се стреснах,но вече и на мен ми мина.
 Ходих и на консултация и ме преглежда доста дълго заради тези ми оплаквания и при допир нямах контракции,което ме поуспокои,че все пак матката ми не е чак толкова чуствителна.Бебка си расте,сърдечния ритъм е много добър,което доста ме успокои.С килограмите мисля че също съм много добре все още съм +5кг т.е не съм мръднала от предния месец.
 Сега ще си полегна вече спокойно,защото съм крайно изтощена след снощните преживявания.

# 187
Лесси,страхотна новина Hug,радвам се наистина за теб и за бебчо,че всичко е наред!Дано  с новата си книга да покориш най-високите върхове и като излезне ще си я купя с най-голямо удоволствие и интерес.
Ирини,добре е,че се е разминало всичко,защото е много неприятно,от опит знам.
Аз още не съм ходила на ЖК да ми слушат тоновете на бебето,но утре ще гледам да отскоча до там.Днес минах през магазин "ШТЪРКЕЛ"  да набележа някои неща за бебока,но от дрехите нищо не ми хареса,само обиколници с юрганче си харесах и едно много готино одеало.
Утре смятам да мина през 2-3 магазина още и вече лека полека ще започна да си купувам нещата,които са ми необходими.

Последна редакция: чт, 15 юни 2006, 20:35 от walentin

# 188
Лесси, моите най-сърдечни поздравления по повод книгата ти! Желая ти много нови творчески успехи!!! Спомням си, че се стремеше да я завършиш преди да се появи мъничкия бебок и успя! Браво!!!   bouquet

Тези дни ни обещават малко по-слънчево време. Дано да познаят.  Simple Smile

# 189
lessyy , честито за книгата и от мен . Пожелавам ти много професионални успехи . Може ли обаче да разкажеш малко за нея  . Какъв е жанра й , за какво се разказва и кога ще можем да си я купим ?

# 190
  • sofia
Здравейте сладурки!
Леси, браво на теб за книгата и отлични отзиви, пожелавам ти още творчески успехи.Пожелавам ти и общия ви "творчески план" с таткото да завърши с такъв успех септември.
Деси, направо се чудя как успяваш да се качиш на токчета пък били те и 5 см, аз лично ходя или с маратонки или с равни ниски обувки, само да се кача на малко токче или платформа и ме болят краката както и гърба.
Ирини, супер че всичко вече е преминало.
Доника, супер ти се развива бебчето, жалко само че не можеш да видиш пола, разбирам любопитството ти, с Ели до края не видяха пола  Simple Smile
Спарки, радвам се за чудесните тонове на бебчето.
Да си направя и аз отчета. Снощи както си лежах и ме заболя корема ниско долу и видимо започна да нараства спрямо горната част на корема, направо си изкарах акъла. Станах и ми премина. Днес бях на консултация, дадоха ми направления за кръв и урина, взеха ми секрет най-на края, явно имам гъбички, тоновете на бебето са чудесни, върви обаче малко по-едричко, а с килограмите са мръднала и то +5, та общо вече са ми +10. Ами това е от мен.
Целувки на всички.

# 191
Ох, момичета, думи нямам, колко ми е мило да чета страхотните поздравления. Благодаря ви! Аз малко се съмнявам, че ще покори пазара, защото трудно се чета, но е много поучителна. Масови стават по-леките четива, а моята определено е сериозно книжище. Но се моля който трябва да я прочете.
Ирини, на теб май най-ще ти е интересна, защото съм включила малко и художествена интерпретация на наш съвместен  трудов период  Wink .
Да и аз правя усилен ремонт. Аз пък утре ще съм в къща без врати и прозорци... абе направо без стени, защото на нас външните стени са от стъкло  Crazy . Ще сменят дограмата и не ми се мисли. Иначе остана бебешката стаичка  Grinning . Ти къде ще си в Симеоново?
МамоКапи, аз вече писах за жанра и сега ще пропусна, че да не досаждам, а за излизането й на пазара ще ви пиша, но няма да е преди края на септември.
Поздрави   bouquet

# 192
  • Sofia
Здравейте отново и от мен...Лесси много се радвам  и те поздравявам за успеха ти  bouquet
ОТ мен новини няма, пълнея и вече доста ми тежи корема, имам чувството че е станал огромен. Имам и порядъчно количество киселини, основно вечер, така че сега вечерям само салата със сирене. През деня засега ги няма, та си хапвам, гледам основно супи и таратор да е храната. Напълняла съм, но не съм се мерила точно колко, чакам 4 юли за да разбера колко нагоре съм с килата.
Имам леки притеснения и с гърба и с болките ниско в корема. За корема го отдавам на секциото, понеже ме боли основно там. А и доста често започнах да ходя до тоалетната пак. При вас така ли е или да си пускам изследване за някое възпаление?
А гърба - няма спасение. Седнала, легнала все тая. Боли си...
На всички майчета поздрави

# 193
Здравейте коремчета,
Много, много отдавна не съм писала и днес цял ден чета натрупалите се коментари в прекрасната ви темичка.
Виждам ,че повечето от вас имат контракции.Аз лично до сега не съм получавала,нито леки,нито силни.Чудя се ,обче,дали пък не мога да разбера че имам такива.Какво точно се усеща?Преди около две седмици докито от здравната каса ми каза ,че коремчето ми било твърдо,но другият (на частно) категорично отрече това мнение.Опасенията ми са да не би да ги получавам а пък да не мога да разбера.
Относно стриите -аз ползвам серията на Chicco и за сега съм много доволна.Хареса ми и гела за уморени крака.Преди ми отичаха ,а сега ,от както го ползвам,нямам никакво напрежение в краката.
Вече знам и пола на бебка -малка госпожичка.

# 194
Здравейте отново момичета,
ние се завърнахме благополучно от България, изкарахме прекрасни слънчеви дни с много разходки. Успях да посетя лекцията на 23 май в Upstairs и се запознах с две бъдещи мами , Ави и Yani  Hug
Днес сутринта си взех изпита 3то ниво по Нидерландски, а току що се връщам от среща с малкия разбойник. Вече сме цели 950гр, слушахме сърчицето и го видяхме на ехограф. Всичко е наред с бебето, но аз съм качила доста килца, +12 от началото на бремеността. Страшно ме болят ребрата под гърдите, имате ли подобен проблем? Също от горещините ми се подуват краката, а доки каза че било нормално, но да се пазя???  Rolling Eyes
Виждам че сте изписали много и почвам да ви чета и да гледам нови снимки ...

Общи условия

Активация на акаунт