Влизаме в последния триместър - за СЕПТЕМВРИ викайте оркестър

• 26 159
  • 281
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте майчета! Simple Smile
Радвам се, че цари спокоен дух от вас!
Леси това с изд. Труд си е голяма победа - честито и напред!!!  bouquet
Ирини ето че си преминала още едно изпитание геройски!

За запека ooooh! ами при мен спасение няма, но не се напъвам/спасявам се с промивки Sad/
Май е време да посетя някое училище за бременни вече, защото изоставам но къде ли Thinking не знам.
С таткото решихме за вс.случай да сложим ваксината за антитела, ако не е късно вече /26-та седм. съм/ въпреки че лекарите смятат за излишно.
Албумина и захарта са ми отрицатални.
Днес извън консултно отивам да си го видя, за да знам пораснали ли сме и колко.
Гъби не са ми изследвали и се чудя как да процедирам/нямам симптоми/
Харесах си комплект за джентълмена за изписването и по влияние от вас може да се реша да го взема Heart Eyes
Това е при мен. Хубав и безгрижен ден ви желая newsm51

# 196
Здравейте,момичета! Аз не съм много по "отчетните",но затова въпроси колкото искаш... newsm78
Края на юни заминавам за моя роден град-Варна за през целия юли. ВСе още не съм ходила на 3D и смятам да го направя това във Варна.Тук ходя на консултации в МД, а там ехографа е пълна мъгла,въобще не мога да видя моя малък човек.Само веднъж,когато ми правиха амниоцентеза на 10 етаж се радвах на картинката на качествения им ехограф. Та към майките от Варна-може ли да ми препоръчате къде мога да посетя един добър специалист и горе-долу как вървят цените?
 На всички пожелавам слънчице отвътре и песен на уста! Flowers Sunflower

# 197
Здравейте мили мами   bouquet
Днес денят изглежда чудесен ! Снощи гледахте ли в новините за 4 близначета родени по-раничко....миииилите душички.Едното от тях беше 1200 грама точно колкото моят малък бандит та си го представих какъв ми е сладурко. Hug
Отностно пазаруването се стягам да се впусна следващият петък ,за сега още гледам ,набелязвам си  и т.н. Нещо ме боли гърлото от вчера и ми е кривичко настроението

алфира ти си голям отличник отностно изследванията .Браво!

MariaF позравления за взетият изпит!Добре ,че хвана добро време в Бг.

cazo отностно контаркциите и аз май съм като теб ,не съм наясно какво е и имам ли ги ,защото не ме е заболяло нищо ,нито съм усетила да ми се стяга коремчето  newsm78

Lessyy    bouquet Радвам се за твоите успехи и дано твоята книга бъде оценена подобаващо от читателите

assia дали бебко не ти се е превъртало из коремчето,че така ти се е издуло изведнъж newsm78

walentin
видях снимките от срещата ви в Пловдив с августовските мами много сте сладки. Laughing
незнам кога ще идвам към Пловдив ,още съм на работа , а и от там ме посещават всяка седмица.

Хубав ден на всички ви!

# 198

здравайте  мамчета  Hug
аз  съм отпуска  и затова малко се  губя  Simple Smile

Леси, много се радвам , че са ти  одобрили книгата, аз не съм се  и съмнявала, че е една много сериозна  и добре  написана  творба! Представям си как, някой ден децата  ни ще я изучават  по литература в  училище  Mr. Green И ще се  потят  да  й правят анализи  Joy А  ние само ще кимаме и ще  казваме " Мда, детето ми, добре написано, това е голям  роман на  нашето  време !"  Grinning

Кика, точно така се  чуствам :
...че си е голям тормоз това да броиш дните и да се радваш на всеки ден, който те доближава до термин ooooh!
Тази нощ беше  кошмарна, ужасни болки ниско долу, корема  ми на топка, целия стърчи нагоре , а бебка, горката, ритка едва едва , от  време  на  време. Колко но-шпа да  пия  вече  незнам #Cussing out И пак на сутринта,  към 6 часа, всичко си мина  от  само себе си , все едно нищо не е било. Спах до към 10 часа , станах си закусих си  и нищо!  Rolling Eyes А на  доки, доста , често му звъня и вече си мисля, че му е дошло до  гуша от  мене Wink

За водите , аз  понеже съм с увеличени води, според доки, затова са  ми и контракциите, нивото им може да се  мени през цялата бременност. Нали сега чакаме да видим дали мойте са  поспаднали, на  21 съм на  преглед ... Затова съм и на  безсолен режим , а и мисля, че  има някакви лекарства , които се дават  в  краен случай за  намаляване  на  водите. А за  увеличаването  им , тоест  когато водите са намалени, незнам нищо.

Ави, аз в четвъртак, като  видях каква  буря е  навън, сутринта и се  отказах да  ходя. То такъв дъжд се  изсипа в 8 часа! Ти ходили ? Как беше лекцията, много съжалявам, че  не  отидох особено, като излезе едно слънце след  това към 10 Wink

# 199
Здравейте, момичета!
Леси, честито за големия успех и искрено ти желая все по-големи занапред!
Vesito, мен ме боли и гърба, и таза, и корема, но не мисля, че е сериозен проблем - напротив, струва ми се съвсем нормално при +10-12кг отгоре и разтягане на цялото тяло. С ходенето да тоалетна съм същата работа - през 30мин. и вече едва издържам, предполагам, че просто госпожицата ми натежава и притиска мехура, а понякога си играе върху него - дано поне на нея да и е забавно Simple Smile
За кремовете - ползвам този против стрии на Икаров - не мирише много приятно, но пък е доста мазен - и един с витамини на Avon в комбинация с млякото на Кокона майка против стрии - последните два миришат доста приятно, но пък не са толкова мазни и попиват бързо. Гледам да ги редувам и се надявам, че кожата ми не е податлива на стрии, но това ще видим на финала. Може би за деветия месец ще си взема нещо по-добро - мисля си за Виши - за да помогна на кожата в най-екстремния момент...
MariaF, мен също понякога ме болят ребрата, особено ако седя свита по-дълго време, понякога усещам и едно краче (?), което ме побутва ту от едната, ту от другата страна и по това разбирам, че на дребната съвсем й е писнало да седи свита Wink
И сега да се оплача - тази нощ имах ужасно разстройство + повръщане - или съм яла нещо гадно, или съм пипнала някой вирус... Предполагам, че е от яденето, защото сега съм много по-добре и не ме боли корем!
Поздрави на всички и с пожелания за дълги разходки и дъъълги слънчеви дни!  bouquet

# 200
Lessyy поздравявам те за книгата.Още много успехи.
ileo Аз ходих на 4д в Майчин дом.При д-р Яков.Доволна съм,много е внимателен и обяснява всичко което те интересува.Цената без запис на диск е 45лв,със запис е 55лв.Можеш да се обадиш предварително да си запазиш час.

# 201
ileo такъв ехограф мисля че има само в Майчин дом тук, въпреки че наскоро една позната ми каза, че има и на още едно място, може би някои от момичетата са чували този доктор-Уалид, в китайската стена. Само да не те излъжа , защото не съм го видяла с очите си. Една позната ми прати снимки на бебенцето и дори и ми се видяха точно като на триизмерен, не че аз съм ходила де. Та при този Уалид било 30лв. +снимки на диск.Ще поразпитам тия дни , защото и аз искам да отида по някое време.
Относно контракциите и болките при мен болките в кръста и таза започват да стават непоносими, как ли не се въртя вечер, а сутринта като стана от леглото замятам крак от болки. Днес следобед ще ходя да си взема направлението за антителата, дано вече да имат, защото ми писна да се разкарвам и да вися в болницата. Чудя се сега дали не трябва да си поискам и направление за рутинните изследвания на кръв и урина, тъй като досега са ми правени само веднъж в 17г.с? newsm78

# 202
Та към майките от Варна-може ли да ми препоръчате къде мога да посетя един добър специалист и горе-долу как вървят цените?

Ами по тази тема се е изписало доста във форума ,но аз ще ти ги преразкажа на кратко Stop
Общо взето се ходи на 3 места - Давидков , Балев и Яков
Който ходи при единия оплюва другите двама и обратното Rolling Eyes
Така че според мен трябва ти сама да си прецениш при кого искаш Thinking
Аз избрах Давидков и съм много доволна- всичко си се вижда напълно ясно и той обяснява всичко , ако си занесете празен диск ще ви направи и 10мин. запис -на записа се чува и неговия глас докато обеснява Peace Прегледа трае около 30-40мин Simple Smile Цена-50-60лв.
За Балев мога да кажа че е добър ехографист , а не акушер-гинеколог Naughty
Яков също е добър, но.......... Зълва ми отива в 8-9м бременна и първия въпрос от неговата страна е -къде ще раждаш? ooooh! И като разбрал че няма да е при тях прегледа продължил 5 мин. и думите трябва с ченгел да му се вадят Sick
За цените при Балев и Якуб незнам нека други да се включат .
За Уалид за пръв път чувам newsm78

# 203
Здравейте мили дружки,

Зия, сега ти виждам постинга. На мен ми звучи много сериозно това с болките цяла нощ. Аз мисля, че не бива да се притесняваш и да звъннеш на доки. По-добре малко срам, от колкото съжаления после. Пък и те получават достатъчно от нас. Щом имаш такива сериозни болки, може би нещо не е преценено добре, или изпуснато...  Може би не са си свършили работата още добре. Има и други лекарства, освен но-шпа. А магнето Б6 пиеш ли го 3х2? На мен магнезий ми помага певече от но-шпа.
Пиша ти това, защото и аз много се притеснявам да му звънкам, да не досаждам, но здравето и живота на детето е над всичко!

Девойки, аз с кръста съм трагедия. Не мога да си върша домакинската работа без да ме пререже жестоко, а като излизам на вън и седя в неудобен стол, направо не издържам. Да ви кажа, поръчах си "бабешкия" космодиск. Не се кискайте! Като го пробвам, ще ви кажа има ли ефект върху нашите болежки.

Денис, много е интересно това с близначетата, не съм го чула. Аз събирам сега инфо как се справят преждевременно родените мъници   Blush . Надявам се да не сме от тях..., но аз да си знам. На скоро в МД се родило близначе 850гр и пак оцеляло. Вчера моя доки ми каза нещо много интересно - момченцата имали по-голяма нужда да седям мах. в коремчето на мама. Те се адаптирали по-трудно от момиченцата ако се родят преждевременно. Мъжки мами, да внимавате.  Naughty

За водите - Зия е казала за многото води, аз за малкото да кажа. Най-големият проблем бил, че детето няма много пространство и има риск да се деформира, изкриви... ужасии. Добрата новина е, че ако се следим редовно на добър доки и УЗ, това ще се види и могат да се вземат мерки - лекарства, диети, хоспитализиране и т.н.

За контракциите - момичета и аз вече се обърках. Често усещам болки и стягане като при контракция, но мисля, че не е това. Усещането е същото както, когато бебето щръкне на една страна - боли, стегнато е, но е от бебчо. Отпуска ме след 30 сек. Понякога, като че щръква центрирано. Коремчето ми става като трапец, твърдо е  и стегнато и после ме отпуска. Много биха казали, че си е контракция, ама аз пак си мисля, че бебчето застава някакси... посредата. Пиша ви това, защото или аз си имам чести не болезнени контракции, или много от вас се притесняват излишно.  newsm78

# 204
Е,мерси момичета! Много изчерпателно ми отговорихте!
ileo такъв ехограф мисля че има само в Майчин дом тук, въпреки че наскоро една позната ми каза, че има и на още едно място, може би някои от момичетата са чували този доктор-Уалид, в китайската стена. Само да не те излъжа , защото не съм го видяла с очите си. Една позната ми прати снимки на бебенцето и дори и ми се видяха точно като на триизмерен, не че аз съм ходила де. Та при този Уалид било 30лв. +снимки на диск.Ще поразпитам тия дни , защото и аз искам да отида по някое време.
Ако нещо разбереш,разкажи,че интересно му звучи името Simple Smile Може да се засечем с някоя от вас!

# 205

За водите - Зия е казала за многото води, аз за малкото да кажа. Най-големият проблем бил, че детето няма много пространство и има риск да се деформира, изкриви... ужасии. Добрата новина е, че ако се следим редовно на добър доки и УЗ, това ще се види и могат да се вземат мерки - лекарства, диети, хоспитализиране и т.н.

Ох,това за водите хич не ми харесва! Този ехограф в Мд е толкова лош,въобще не знам какво вижда моя доктор!  newsm78

# 206
Ави, аз в четвъртак, като  видях каква  буря е  навън, сутринта и се  отказах да  ходя. То такъв дъжд се  изсипа в 8 часа! Ти ходили ? Как беше лекцията, много съжалявам, че  не  отидох особено, като излезе едно слънце след  това към 10 Wink

Зия, като станах вчера тук такава буря се вихреше и такъв порой се лееше, но аз като си наумя нещо, нали се сещаш, и отидох. Взех и моята племенница, че бяхме двечките заедно за два дни. За да не му е съвсем скучно, оставих детето ми води записки (вчера завърши шести клас с пълно отличие  Grinning), но още не съм ги прегледала. Аз лично останах много впечатлена от лекарката-педиатър, която води лекцията - динамична, приятна и успяваща да задържи вниманието на "ученичките". Обикновено по време на тези лекции голяма част от последните се отдават на сладки приказки.  lalalala Според мен това беше най-интересната лекторка от всички, които съм слушала. Темата във вторник е "Децата и техните желания". Ще ходя да чуя и нея.

Момичета, приятна почивка без каквито и да е оплаквания!  Hug  bouquet

# 207
Здравейте момичета !

След едномесечно прекъсване ето ме отново на линия. Много ме е яд, че не можах да дойдата на първата среща за да се запознаем, но какво да се прави. Съдба.  Embarassed Разгледах ви снимките. Много свежо изглеждате.
Преди 2 дни се завърнах от България. От няколко часа ви чета постингите и още не мога да ви смогна. Много сте сладкодумни. Радвам се, че всички са добре, макар и с болежки, но то без това не може.
Дългият път му понесе на бебо много добре. Не съм имала никакви контракции, нито пък съм пила Нош-па. Повечето ми познати бяха изумени  #Crazy от смелостта ми да тръгна бременна от оня край на света, но за мен това е нормално, при положение, че се чувстам прекрасно. Никакви проблеми нямам, освен, че кръвното ми е ниско. Българската кухня ми се отрази много добре и качих 4 кг. Сега съм вече + 9 кг.

# 208
  • гр.Русе
Здравейте, майчета!  Simple Smile Аз днес изобщо не съм във форма. Чувствам се страшно отмаляла, цял ден гледам само как да си легна, а като легна не мога да стана, нямам сили и ме боли всяко мускулче. Явно нещо съм понастинала, дано утре съм по- добре.
Lessyy поздравявам те за книгата и ти желая още по- големи професионални успехи.   bouquet
Ileo аз не съм от Варна, но съм ходила при доц. Балев за фетална морфология. Той е изключителен специалист- ехографист и аз останах много доволна от прегледа.
Хей, момичета преди малко преглеждах тв програмата и видях, че тази вечер от 24.00 ч. по National Geographic ще дават филмчето "В утробата". Препоръчвам ви го горещо! Дават развитието на бебето от зачеването до раждането по седмици, ще ви бъде интересно.
Чао от мен и много усмивки!!!  Hug

# 209
Здравейте и от мен, мили момичета. Най-накрая се прибрах в София и вече постоянно ще съм с вас. Нищо ново при мен. Не съм ходила при док от 1 месец, ще ходя чак следващата събота и нямам търпение да видя как е бебка. Ходих на консултация миналата седмица, но там само ми мерят кръвното, кг и корема. Вече съм +16 и докрая ще съм слон, а после ще гладувам.
Lessyy, браво, мила  bouquet Приеми поздравите ми и пожелания за бъдещи творчески успехи. Как се казва книгата, като излезе да си я купим? Аз лично си падам по сериозните четива.
Плами, мерси за инфото за филмчето. Ще го гледам. И без това не мога да спя. Въртя се /а това е много трудно упражнение/ до 3-4 часа през нощта и чак тогава заспивам, като се будя през час. Направо мъка... Rolling EyesВсички пози са ми неудобни, пишкам през час-два. Но пък си поспивам сутрин до късно.

Общи условия

Активация на акаунт