Влизаме в последния триместър - за СЕПТЕМВРИ викайте оркестър

• 26 171
  • 281
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,ранобудни сладурки! newsm51
Кика радвам се,че се включваш,да пишеш по често.Жалко,че не си се оттървала от контракциите,много е неприятно и аз си ги имам но са по-малко и не много болезнени,но като слушам по-добре да не ме преглеждат за разкритие.Честито момче,ще рита ами това му е работата като знаеш от какво боли се търпи.Моята бебка също доста е заякнала и много щурее,смеем се с татито,че сигурно кара колело newsm39.Пожелавам ти гадните контракции да бягат надалеч.А за спането,аз в такова време спя непребудно,ставам само да ходя до тоалетна през 1час-2 Simple Smile
Яни аз ходих на Фетална морфология 24г.с и ще ходя пак30г.с.По-принцип последния срок е от 28г.с до 30г.с така че ти си прецени кога да отидеш.Дано скоро се подобри положението при теб и се почустваш по-добре. newsm10

# 166
Привет на всички!
Аз чета ли чета,но днес реших да пиша.Аз и бебчо засега сме добре,ритка ме много но не и болезнено.Засега е приятно по нататъ ще видим.
Колкото до големината на корема -не се притеснявайте. PeaceЗависи си от физиката на човек.Може жена с много голям корем да роди по малко бебе от някоя с по малък.
Моето коремче е от малките.Така беше и при първата ми бременост.
Момичета като гледам вече родилите през 2006 забелязвам че повечето бебета се раждат по рано от термина и по малко след.Дали и при нас няма да е така???? newsm78
url=http://line.mamka.ru][/url]

# 167
Здравейте  Hug

Това за  миомата  много  ме  впечатли ! И аз  се  замислих по въпроса, но така  или иначе  дори да се  открие  миомата  по-рано не е ли все едно, все  пак  не  може  да  се  оперира по време  на бременност  newsm78
Остава само да се  надяваме, че  бебоците няма да  имат  проблеми от това  Praynig

А за раждането по-рано, незнам , аз  с  моите  контракции и води все си мисля да  не взема да родя и в седмия , да  чукна на  дърво да  не става , но си ги  мисля едни такива  ooooh!

Кика, мен не  ме  гледат въобще за разкритие  на  шийката, освен един единствен път преди 15 дни, когато за  пръв  път  ми се  появиха болките. Доки казва, че  не е  хубаво в  този период да се преглежда често вагинално ...

Да  попитам утре  някой ще ходили в  Мис Каприз  на  лекцията ?
"Нервно-психично развитие на бебето от 0 до 12 месеца."

# 168
dessy1, с теб ще раждаме май по едно и също време)))))

Привет мами,
Моето бебе е такъв бяс, вчера ме гледаха на ехограф и за няколкото минути на прегледа успя да направи два лупинга. Тъкмо му видим муцунката и врът- показва се едно дупе... Не помня каката така да е шавала. А иначе се чувствам добре- шкембьо не ми тежи, черните мисли взеха да остават на заден план,  краката не ми отичат, като цяло съм шест. Не знам колко кг съм обаче. Онзи ден се теглих на един кантар в офиса на мъжо и тъкмо се зарадвах, че не го превъртях, той ми вика "Жена, не се радвай, той/кантара/ само до толкова тегли..." Mr. Green Ужас. Сигурно съм поне 85 кг, добре че съм висока. Докато родя ще заприличам на цепелин... Grinning

Витамини пиете ли? Аз пробвах с Prenatal One - отврат. Пробвах и с Центрум - същата работа. Явно не ми понасят-Гадене, киселини, виене на свят... Сега го карам само на плод-зеленчук.

Киселините ще ме побъркат. Sick особено вечер.

# 169
Здравейте момичета, аз пак да се оплаквам. Днес сутринта ме заболя страшно много коремчето , но и досега не мога да разбера дали бяха контракции или нещо друго. Болките бяха досущ като предменструалните и бяха постоянни, от 6 до 8.30 някъде. Междувременно се обаждах на лекаря, направо си мислех да отивам в болницата, но той ми каза първо да пия но-шпа и ако не ме облекчи да му се обадя. Сега вече съм по-добре, но му се обадих , че ще отида следобед на преглед да видим бебо, много ме е страх и се притеснявам. Чудя се дали може тези болки да са били от готвено прясно зеле, снощи това правих, майка ми казва че надувало червата и болките можело да са от това? newsm78 newsm78Ама чак пък такива болки и то толкова дълго, случвало ли ви се е?

# 170
  • София, "Младост 3"
НЯКОЙ С ПО-МАЛКО ВОДИ?
ИЛИ С ПРОБЛЕМИ НА КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ ЗАХРАНВАЩИ ПЛАЦЕНТАТА?
Ще съм благодарна ако някой пише!!!

# 171
  • Бургас
Здравейте!
catnadeen , много съжалявам, защо не разкажеш по-подробно какво точно са ти казали, как смята лекарката да постъпи в твоя случай и т.н. И аз имам разни такива подозрения, понеже бебка е малко по-малка, но пък колкото пъти питам,  все е наред водата ; и кръвопотока също. Но знам ,че освен почивка и стриктно наблюдение, засега друго май не може да се направи. Късмет  Peace
donikagg , и аз съм чувала, че при болки първо се взима 2 но-шпа, и ако те не помогнат, тогава вероятно става въпрос за маточни болки и контракции. Но от зеле си е напълно възможно да се получи.

Витамини пиете ли? Аз пробвах с Prenatal One - отврат. Пробвах и с Центрум - същата работа. Явно не ми понасят-Гадене, киселини, виене на свят... Сега го карам само на плод-зеленчук.

Аз пия сокчето на Hipp за бременни - Hipp prenatal activ. Приятно е на вкус,  има доста желязо , освен разните витамини. Тъкмо сега свърших двете опаковки и се чудя дали да правя пауза. Има го в " Щъркел ", струва към 7 лв за 20 дни.  Wink
Момичета, я кажете, смятате ли да си купувате книги за разбивието на бебето? Кои са най-хвалените? Най-вече ме интересува да има синтезирано за нервно психическото развитие на детето - какво трябва да се очаква да направи през различните месеци, какви масажчета и други стимули да прилагаме, също за болести и т.н. То ясно, че в нета има доста неща, но незнам дали има всичко синтезирано някъде  Rolling Eyes

# 172
 Здравейте и от мен.
 Излязоха и моите изследвания. Направо  се шашнах - хемоглобина ми е 91. Изписаха ми малтофер по 1 на ден. Иначе другите са добри.
 Корема ми е доста голям, върви напред и когато срещна познати казват, че изглеждам много добре. Но в профил да не ви говоря. Иначе съм +7 кг.

# 173
здравейте!
тази нощ бе поредното ми изпитание! Без да съм яла нищо по-специално или рисково получих страхотно разстройство / Embarassed извинете/... Цяла нощ през 2 часа бях в "00" - ужасни коремни болки и резултат 1.5 кг по-малко от снощи!!!Не знам от какво е... Моля се да не някой вирус. Какви ли не мисли ми минаха през ум. Shocked Днес съм меко казано парцал и едва сега посмях да хапна нещо дребно.
Така... оплаках се.
Яни, вторият преглед фетална морфология се прави 28-30 г.с. Той не е задължителен, а препоръчителен, защото се счита, че вече всичко е напълно оформено и информацията е още по-подробна. Аз заради контракциите нали пия тонове магнезий, а заради хемоглубина пия желязо. За да не се дезактивира действието им - желязото го пия късно вечер преди да си легна.
елист, аз пия Пренатал - 1 хапче през ден.
Катнадийн, за съжаление не съм компетентна по въпросите ти. Но и аз те приканвам да споделиш за какво става въпрос.
Доникая, да знаеш, че е от зелето, мила. Не се притеснявай. При по-чувствителни кореми изрично се препоръчва избягването на газообразуващи храни - зеле, боб... Съобрази се с това!
Зия, и аз на моменти изтръпвам като се замисля как вече съм в 7 месец и какви контракции имам. Успокоява ме факта, че имам приятелки, кито също са изкарали цялата с ибременност на магнезиеви препарати, а накрая преносиха. Wink Дано да изкараме поне до 36 г.с. Praynig
Ави, за педиатърката. Нали знаеш, че сме си комшийки и въпросът т иживо ме интересува. Засега решението, което имам за себе си е един млад доктор, който съвсем скоро се е върнал от САЩ - страхотни работи чувам за него. Работи без значение къде живееш и моя приятелка ще ме свърже с него. Дано ме смести в графика си. /освен това има опция за вяко нещо той да идва до вкъщи, което също ми се вижда много удобно/

# 174
 Simple Smile Здравейте момичета!

Катнадийн, ПО-МАЛКОТО ВОДИ И ПРОБЛЕМИ С КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ ЗАХРАНВАЩИ ПЛАЦЕНТАТА знам само,че резултата е че бебето не се храни достатъчно,но повече не мога да кажа за съжаление  Cry но смятам ,че е добре да кажеш какво точно са ти казали лекарите ? newsm78

irinii супер ми звучи за този педиатър особено опцията да идва и до вкъщи.Дай повече инфо  и координати или впечатления когато се свържеш с него.
Отностно разстройството ти може да е от летните вируси .Аз го преживях преди седмица силно разстройство и даже повръщах без да съм яла нещо което да  провокира подобни симптоми и ходих на лекар оказа се ,че доста хора го изкарват за 1 максимум 2 дни.
Ави добре ,че го подхвана този въпрос за педиатрите,че аз въобще не бях пък мислила на тази тема!

Алина за книги за разбивието на бебето аз лично си свалих от интернет книгата на Доктор Спок , защото за мен там нещата са доста синтезирани , а и преди 5 години гледах един бебшок в Холандия и на 3 месеца изневиделица се обрина ,вдигна температура и не си поемаше самостоятелно въздух докато звънях на бърза помощ разлистих точно тази книга и по симптомите в една таблица за 3 месечно бебе открих ,че причината е вируса на обикновения за възрастните херпес.По-късно в болницата след излследвания се оказа точно това ....от целувката на една от бабите ,която беше с почти зарастнал херпес на устата та откара милият 2 седмици в болница .Та оттогава тази книга ми е като библията .Това е с поред мен!

Аз не пия никакви хапчета освен зимафлуора за зъбките! newsm78

Доникая според мене абсолютно проблема е в зелцето

Много усмивки мамчета  Hug

# 175
Sparki, да ти е жива и здрава колоездачката Laughing Колкото до феталната, аз занам, че задължителната е между 18 и 22 г.с, когато е приключила органогенезата, но все още не се е натрупала много тъкан, която да пречи на оглеждането. Иначе аз си мислех да си запиша час при Марков за още една фетална - ей тъй, за кеф, ама нещо ме мързи Embarassed Писна ми от болници, прегледи, изследвания и лекари и мисля да го оставя мъжа да си се развива без да му надничат непрекъснато в бърлогата Wink Единственото, което ме кара да размисля, е че при Томова се сетих, че си нося диск за запис, два след като свърши прегледа newsm78 Embarassed , та сега си го нямам да си го гледам Cry
Зия, наистина не е добре да те пребъркват често, но между преглед и преглед има разлика. При предишната ми бременност ме следеше едно Шейновско светило, и той така ме преглеждаше, че освен че ми избиваха сълзи от очите, след това обикновено прокървявах #2gunfire Сегашната ми лекарка обаче е много внимателна - преглежда ме първо на ехограф, като така оглежда шийката на матката, а след това само ме поглежда отдолу, дали каналът е затворен, без да ме бърка. Нищиечко не усещам и освен това й имам пълно доверие!
Дано и ти се оттървеш от гадните контракции, че си е голям тормоз това да броиш дните и да се радваш на всеки ден, който те доближава до термин ooooh! Въпреки всичко, и аз като иринии, не изключвам вероятността да преносим накрая Wink
Катнадийн, нямам такъв проблем. Надявам се и ти да нямаш Praynig Дано да е само фалшива тревога и скоро да се обадиш, че всичко е наред Praynig Hug Пиши, че те мислим Hug
Алина, мога да ти препоръчам "Какво те чака през първата година на детето" - много информация, прегледно синтезирана - точно каквото търсиш!
Иринии, надявам се вече да си добре и бързо да наваксаш изгубеното, понеже това са предимно соли, вода и витамини! Дано да не е вирус, че тези ентерогадини са много коварни и могат да създадат куп неприятности Praynig
Доникая, дано следващия път когато те заболи корема, да е през септември Laughing

Аз не пия витамини, а ги ям - череши, кайсии и всякакви пресни салатки унищожавам без задръжки и изследванията ми са блестящи Laughing

# 176
Здравейте пак!

Зия, утре ще ходя на лекцията.

Ellyst, пия Пренатал по едно всеки ден и не ми се отразява зле.

bouquet

# 177
Привет и от мен!
Преди малко се завърнах от една много приятна срещичка с някои мамита от августинките,с тези,които са от Пловдив и беше много весело.С едната от тях се запознах преди няколко седмици и днес ме покани на тяхната среща,прекарахме си супер,има и снимки,но са в техния албум(сигурно по-късно ще ги качат).
Денис,чакам те с нетърпение и с теб да се видим!Нямаше ли да си идваш скоро? Hug
Ирини,много е неприятно това,което разказваш за снощи и ми се струва опасно,защото от разтройството може да се получат контракции,ако не мине обади се на док да ти изпише нещо да пиеш.
Алина-аз имам книгата на д-Спок,Храненето на детето до 1 год.,Книга за майката и детето и разни други,които са ми били от полза с дъщеря ми.
Елист и аз пия Пренатал-по 1 табл.дневно.

Последна редакция: ср, 14 юни 2006, 20:04 от walentin

# 178
  • София, "Младост 3"
ИРИНИИ, само да те успокоя /дано това не те наплаши/ - миналата бременост поради такова разстройство попаднах в МД с фалшива тревога- но честно тази болка която изпитвах - ми така не ме болеше на 6см разкритие! Трепереха ми ръцете и не знаех какво правя. Казвам ти го само защото знам, че имаш стрес от преди и да не се плашиш... надявам се да си много по-добре ид азабравиш за това гадно преживяване. Иначе е нормално да си спаднала толкова много - ние бременните пием доста вода, а ти със сигурност си намалила водата драстично както и храната...
Желая ти лека нощ и спокойствие!

Много съжалявам за мамите с проблеми с желязото - аз поне за това не се тревожа - но не щото е добре а щото никой не ми пуска изследване - имам си едно преди 5 месеца - стига толкова!

ЗА моя проблеми - имам установен проблем с кръвоносните съдове захранващи плацентата, но а сега не ъм откл прееклапсия и бебето май вече не изостава.
Имам известни съмнения за количеството води като то не е драстично малко, но все пак не бива да подценявам ако е намалено ,щото имам 6 чувство че на бебка не й е мноо комфортно.

Благодаря ви че ми обърнахте внимание - питах с големи букви защото и е много важно ако някой има подобни проблеми или поне съмнения - какво са му казали и въобще всяка инфо по въпроса!

# 179
Здравейте на всички:)
Как сте със запека?
Според вас може ли от запек(повече напъване-в рамките на що-годе нормалното) да се получи разкритие на шийката на матката?
Много ви моля,ако някой знае да ми помогне!
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт