Влизаме в последния триместър - за СЕПТЕМВРИ викайте оркестър

• 26 144
  • 281
  •   1
Отговори
# 210
  • София, "Младост 3"
ЛЕсси - поздрави за книгата и от тук насетне - още по-големи победи и успехи, както и творчески идеи и вдъхновение.

ЗИЯ- благодаря за инфото. Съжалявам, че може и при теб да има проблем - но наистина е много, много важно да се следиш ако това за водите ти не е само предположение, а лекарска констататция. Както и задължително ФЕТАЛНА МОРФОЛОГИЯ - това е повече от важно ако има проблем с водите. Аз за много води знам - уви даже повече от колкото искам, но не знаех и никъде не съм чела да може нивото на водите да се контролира!?! Сигурна ли си? ТОва е проблем който надхвърлил определено ниво е не само особеност на бремеността, тно и за жалост сочи за проблеми с бебето. И многото и малкото води. ДАно и при двете ни е просто някакво моментно състояние и после всичко си дойде на мястото!

# 211
Здравейте,момичета!
Не мога да ви изчета,доста сте написали,а и нямам търпение да ви споделя днешните преживявания.Първо-сутринта ходих на ЖК,вместо да слушаме тонове,док реши да ме гледа на видеозона и видяхме,че бебка още е седнала по турски и няма никакво намерение да се обръща с главата на долу,което ме притесни,другото е,че вече тежи 1.500 кг.,което означава,че е качила 0.500 гр.за седмица и половина-пу,пу на мама дундата,ама и мама не отстъпва,станала съм 79 кг.Цели 14 кг от както съм забременяла....ужас ooooh!,как ще ги свалям,акъла не ми побира като знам колко е трудно.После ходих до един магазин и не можах да устоя на изкушението,купих комплект за изписване(панталонки с блузка),както и един газарски джинсов панталон,взех и едно боди-всичко това за новородено.При най-удобния случай ще ги снимам и ще ви ги покажа.Лека полека започвам да си купувам нещата,този път ще се насладя максимално на този момент без да робувам на суеверия.Освен всичко,днес ни сложиха и спалното обзавеждане и вече почти си наредих багажа в него,може би до 3-4 дни ще сме в новия ни дом(ако котка да не ни мине пътя),капнала съм от умора и тази вечер ще гледам да си легна рано,но като чета от Плами за филмчето,което ще дават.... newsm78

# 212
Привет майчета!
Днес съм доволна и спокойна Grinning
Никакви задачки не си поставих,а само забавления и следобеден сън Blushох че  Blushхубаво и.....СЛОЖИХ СИ ВАКСИНАТА ЗА АНТИТЕЛА и си отдъхнах че направих всичко което зависи от мен.163 лева мускулно се слага между 26та-28ма седмица/в този период съм/, така че край с чуденките за кръв и антитела/разбрах, че ако се образуват и е след 28ма не действала ваксината/
После бебока го видях - на мама хубавеца - та и по едричък  малко, със съразмерна главица и крачета, с главичката надолу и гръбначе към лявата страна на коремката/а дупето е толкова сладко/.Околоплодна вода си има достатъчно, а плацентата е на задната страна на матката и е достатъчно високо слава Богу Simple Smile
Втора степен на зрелост плацента което е нормално и е пораснал от прегледа на 2ри, Аа аз не съм качила нито грам.

Каролина ето те най-сетне!Радваш ме че си изкарала така добре в родината, и че пътуването само те е освежило!!!Разказвай повече и за завръщането.
Шоколадче,пробвай да спиш с възглавница между краката. При мен със спането промяната е че хъркам ако не съм на 2 възглавници, за което таткото особенно се старае. rotfImbo
Денис, каква чудесна новина за 4 близначета-родители щастливци!!!!! Поощрението относно изследваниета ми даже ме амбицира да си пусна и 24часоа урина, която почам да събирам от неделя за по подробни и точни резултати.
Валентин, ама много бъррзо растете-направо ме шашна!!! А колко е главичката на Дундата? Ех каква емоция е да влизаш в новото гнездо - само красиви преживявания да имате там!
Хубава вечер Heart Eyes

# 213
 Laughing walentin браво за голямата ти бебочка,добре си папка явно.Снимай покупките да се порадваме и ние.А после и малко картини от новият ви дом  Hug
Тва филмче за което каза Плами е страшно интерестно гледала съм го 2 пъти в най разнообразни часове.Ако сте още будни го гледайте.
алфира ама от твоя постинг строй настроение много ме радваш   bouquet

# 214
Здравейте мами  bouquet
Редовно ви чета,но не съм се включвала много отдавна,понеже просто не ми остава време да напиша нещо.Дъщеря ми проявява особен интерес към клавиатурата,което не добре за джоба на тати.Да не се хваля,но маята бременност за сега протича безпроблемно,а при мен времето лети неусетно и не мога да й обърнса внимание.Е като се залежа/повече от 5мин. много рядко да ми се случи/ после трудно се раздвижвам,това ми е болката общо взето.
алфира радвам се,че си успяла да си видиш бебето,ама на живо ще е още по хубав.Аз втора бремнност карам и все не мога да си видя детето както трябва на този ехограф изобщо не си ориентирам каде само краката,главата и.т.н.
Ави ,къде ходите на лекции?Очертават ми се няколко свободни дни и искам да се разсея малко.

# 215
Кала, за лекцията във вторник можеш да се запишеш на тел. 946-13-69. Ще бъде в "Upstairs" на "Витошка" 18. Започва в 9:30 часа, но още към 9:00 часа хубавите места се изчерпват. Ще се радвам да се видим там.

Момичета, очертава ни се хубав ден!  Simple Smile  bouquet

# 216
walentin, браво на малкото човече и на теб, де, че добре го храниш. Wink Завиждам ти /добронамерено/ за новия дом, защото ние няма да успеем до раждането да подготвим новата си къща, а така ми се искаше да сме там тогава. Но за Нова година се надявам /дай Боже всичко да е наред и да има много пари за обзавеждане и майстори/ да се радваме на нова-новеничка къща. Само щастие и радост ви желая в новия дом.
алфира, радвам се, че сте добре и всичко е наред. Мерси за съвета, от известно време го практикувам това с възглавницата и май е по-добре, но пак трудно заспивам. С първата ми бременност си спях и денем, и нощем, а сега какво става... Thinking
Ави, а каква е темата на лекцията /извинявай, ако е казано и съм пропуснала/ и плаща ли се нещо?
Плами, чаках, чаках снощи до 1 часа за филмчето, но така и не го даваха. Ти къде проверяваш програмата на National Geographic?

# 217
Здравейте момичета  Simple Smile
lessyy ЧЕСТИТО  за книгата  Simple Smile  ,моята майка написа 3 книги и знам колко удовлетворена ,развълнувана и страшно щастлива е при всяка отпечатана книга  Simple Smile  ,една нейна позната от София която има печатница ,ги отпечата и ни ги прати(в доста бройки),но майка ми се притеснява (а изобщо не е притеснителна),да си ги предложи примерно на нашия книжен пазар във Варна,тя е любител в това ,далеч е от професионалистите ,но това  я прави ужасно щастлива ,КОЕТО МЕН Е РАДВА,НАЙ-МНОГО  Simple Smile
Всички които са се добрали до книгите и от познати ,колеги... искат да си ги купят но тя не се престрашава да ги извади на пазара!
УБЕДЕНА СЪМ ЧЕ КНИГАТА ТИ ЩЕ ИМА УСПЕХ И ЧЕ ТИ СИ МНОГО ЩАСТЛИВА ОТ ПОСТИЖЕНИЕТО Simple Smile ПОЖЕЛАВАМ ТИ МНОГО УСПЕХИ И ЗАНАПРЕД

IleoАз съм от Варна и за 3Д ехограф знам че има,както са казали и други ,в Майчин дом,доцент Балев"клиника Темелков",д-р Давидков,а за д-р Уалид  Simple Smile
аз съм била при него на прегледи,но преди 3години,и сега не знам дали има 3Д,той е симпатяга,но е малко цапнат в устата и не всеки можеби ще се чуства комфортно там,но до колкото знам е добър лекар,а името му е странно понеже е Сириец женен за българка  Simple Smile  много мои познати не искат да ходят при него понеже там е пълно с "роми",,но нали знаете всеки със своя личен избор.
Аз например съм чувала ужасяващи неща за д-р М.Давидков,и то доста като количество,но аз лично дори не съм го виждла затова нямам никакво право на мнение,но моя приятелка която роди през октомври беше цялата си бременност при него и казва че е много доволна(но  тя самата казва че е изкарала перфектна бременност),НАЛИ ЗНАЕТЕ ЗА ВСЕКИ ЛЕКАР ИМА 1000 ОЧАРОВАНИ И 1000 ВЪЗМУТЕНИ,така че всеки прави своя личен избор
Аз лично ходих при доцент Балев,той се води най-добрия диагностик,и съм много доволна,но зависи какво очаквате от прегледа,понеже при него не знам да се правят записи на диск,а и монитора е така че аз не можех да видя нищо,ако има някой с вас той ще бъде очарован Simple Smile ,аз отидох 19-та г.с. при него и то не за да си видя бебчетата по ясно или за пола ,а за да разбера дали са добре,той преглежда всичко много обстойно ,но не е свръх емоционален от рода"...виж пръстче ,виж веждичка..."самия ехограф има всякакви настройки и той като си замерва всичко се изписва на екрана и на снимките които ти дава после,доцента пише през цялото време на компютър и след прегледа когато плащаш на регистратурата ти дават папка в която има принтирано това което той през прегледа пише,и ти закачат и снимките там,от долу той си пише името,което означава доста поне за мен ,защото мои приятелки са ходили на прегледи и всичко е на думи и като отидеш втори път направо си отричат че даденото нещо са го казала изобщо.А и тази разпечака може да се покаже на който си решите доктор и само по данните там той да ви каже какво е положението.АЗ лично съм доволна от него,и понеже знам и от него и от други лекари че феталната се прави 3 пъти 1-12/14 г.с.(за тази не съм сигурна аз я пропуснах),2-19/22гс,и 3-30/32г.с.,смятам ако всичко е е наред и мога да отида пак при него. ТОВА Е МОЕ МНЕНИЕ НЕ НАВИВАМ НИКОГО
ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ ЛЕКО БРЕМЕНЕЕНЕ Simple Smile

# 218
  • гр.Русе
Здравейте,скадуранки!  Grinning Най- после времето се оправи, верно горещините не са много приятни, но са за предпочитане пред непрестанните дъждове, които се изсипаха напоследък.  newsm08
Hot chocolate програмата четох в dir.bg и съжалявам, че ви подведох, но така пишеше. И аз съм разочарована.  Sad Между другото тази вечер пак пише, че ще дават филма, така че ако информацията им е вярна ще можем да го гледаме.
Целувки  Hug

# 219
Hot chocolate, самата лекция е безплатна, но има куверт от 2 лева срещу който може да се консумира нещо в заведението. Темата на следващата е "Децата и техните желания".

# 220
Благодаря,LIBBRA за изчерпателния отговор.Живот и здраве ще реша като си дойда във Варна! Успех на всички! Peace

# 221
Здравейте момичета  Simple Smile
Катнадиин, това за промяната на  нивото на  водите го  знам от  курса за  бременни. Звучи ми логично да се  променя, защото при някои жени има намаление  на  водите  примерно в  9ти месец, след  като цялата бременност  са  им били нормални, това нали е  пак  промяна. Иначе, за  моя  проблем , сега  ще  видим в сряда дали има  промяна и колко точно е завишено нивото, ще  питам доки дали това  означава, че  има  проблем с  бебчо, надявам се да  няма  Praynig
Фетална  уж правим на  всеки преглед, досега на са  й забелязали проблеми на бонбонката  Heart Eyes
За контракциите ми засега държа  положението от  онази нощ преди 2 ден, досега всичко е  нормално.
Леси, пия магне б6 по две сутрин  и вечер и но-шпа  3 пъти на ден  по едно, но ако имам болки взимам по 2  Tired
Пия  още и л-тироксин , това е заради хашимото и 1 таблетка пренатал, та ми се събират  бая  неща  Crazy
Като му звънна на  дики той все  ме  пита през  колко време  чуствам контракциите, а аз всеки път все забравям да засичам за това, особено ако е  през  ноща, ту спя, ту се  будям абсолютно не  мога да  кажа през  колко време ме боли, а  и имам чуството, че ме  боли само при мърдане  Rolling Eyes

Хайде  приятен следобед  на  всички, аз след  малко ще  ходя със сетра ми да пием по едно сокче  навън   Grinning Sunglasses

# 222
Ziyah, на мен Л-Тироксина ми го спряха миналия месец, защото се оказа, че хормона се нормализира, а иначе и аз имам Хашимото и ходех през два-три месеца да ме изследват.
Сега си пия само Hipp Natal Active и се мажа за стриите.

В понеделник заминаваме за морето и сега ще стягаме багажа. Дано всичко мине добре. Някой ще даде ли съвети за безопасност на плажа?

# 223
 55 Привет момичета!
Днес имах пълна програма първо по  почистването на дома отдавна не съм се вихрила така  newsm79 wash 1ironing
 flower newsm75После една дъъълга разходка в Сити Център София ,че само бях слушала от Ирини та като стигнах до КФС въобще не се колебах.А пък бременни жени  preggo на всяка крачка...имах чувството,че е по-рядко да видиш не бременна жена отколкото обратното  newsm53 което е супер ,дечицата ни ще имат мнооого приятелчета  football piasyk.
Мен явно ме сгащи незнайно къде някакво вирусче,от 2 дни нямам никакъв глас дори да шепна,днес ми сълзят очите и ме почна едно  smile3550разтройство.Пия лимони с мед и дано да минава. Иначе времето ме радва страшно много sun
Усмивки !

Последна редакция: сб, 17 юни 2006, 19:01 от dennis

# 224
Desssy, и при мене се е  нормализирало, но само ми го  намалиха на 50 мгр. Защото не  било хубаво да се спира  от  веднъж ...  Thinking Сега ще съм така до края на  юли и ако се задържа добре  ще  ми го спрат  и на  мене   Grinning

Весело и безпроблемно изкарване  на  морето  Sunglasses И на  мене  така  ми се  ходи  Wink
В какъв смисъл безопасност  на  плажа ? Внимавай със слънцето само, че  нали знаеш, появяват се  петна, а  и има опасност  от  топлинен удар  Peace

Общи условия

Активация на акаунт