Влизаме в последния триместър - за СЕПТЕМВРИ викайте оркестър

• 26 219
  • 281
  •   1
Отговори
# 105
Ех,жалко че никой не ми е отговорил за зехтина...Пак ще попитам.според вас трябва ли да се изварява при положение,че е студено пресован.казаха ми,че зехтина е супер ефикасен срещу стрии!

# 106
Yany , аз имах също недостиг на белтъци , вследствие на което околоплодните води бяха доста намалели . Простата причина бе , че аз почти не се храних с белтъчини - месо , сирене , кашкавал , ядки  Sick Sick Sick ... Доктора ме заплаши , че ако не  се оправя ще ме вземат в болница и ще ми преливат белтък . Реши обаче да ми даде още един месец и ми каза да си купя протеини . Сега съм изпила почти цялата кутия и се надявам след десет дни като отида на преглед всичко да е ОК. Не знам дали твоят проблем е същият , но защо не питаш лекарката си за този вариянт . С две лъжички набавяш повече протеини , отколкото от всичкото изядено месо и ядки през деня .
Ileo , зехтинът се изварява , за да не се раздразни бебешката кожа , тъй като е доста нежна .За теб няма нужда да изваряваш зехтина . Simple Smile Просто си купи от по-скъпите , те са с по-добро качество .

# 107
Здравейте, моят бебко също се върти непрекъснато и само ме ритка. И аз от една-две седмици го усещам под ребрата и по цялото коремче да ритка, но това само може да ме радва.

Вчера бях при докторката. Каза ми да се мажа против стрии с Дермоластин, бил много хубав и много го хвали. Тубичката е 150 мл и е 31.70 лв. Вечерта като тръгнах да се мажа по корем, гърди, крака видях, че отзад на кръста вече са ми се образували стрии и отстрани на краката мъничко. Направо много се стресирам. Знам, че има хора и без да са бременни имат стрии, та какво остава за нас. Незнам, дали вече не е късно за мазане, ама ще пробвам. Вие как мислите. Закъсняла ли съм вече с мазането?

За секса, правим го през 2-3 дена, но мисля да го поразредим малко, защото много често започна да ми се стяга коремчето.

Иначе и аз съм понастинала. От няколко дена само кихам и ми тече носа. Днес пратих мъжа даже да ми купи какпи за нос - Коларгол, ама се чудя дали да си ги слагам, защото ту ми е добре, ту не ми е и така.

# 108
Здравейте момичета! Simple Smile
Благодаря на всички за хубавите пожелания! Да ви се връщат на всички! Heart Eyes  bouquet
Много ми се искаше вчера да се включа поне за малко и да ви почерпя виртуално с  newsm38 и  newsm24, но така и не ми остана време! Имах доста интензивен и наситен с емоции рожден ден и изкарах много добре. Малчовците ядвно също усещаха, че мама е превъзбудена, защото и те не престанаха да шават, да риткат и да се въртят newsm32 rotfImao!
Добре дошли на новите мамчета! Желая ми леко и безпроблемно да изкарате последния триместър и на есен (септември) - с песен да посрещнете прекрасните си бебчета! Hug  ylinfant baby
Приятен ден и много целувки на всички вас и на сладките ви коремчета! newsm51

# 109
Yany , аз имах също недостиг на белтъци , вследствие на което околоплодните води бяха доста намалели . Простата причина бе , че аз почти не се храних с белтъчини - месо , сирене , кашкавал , ядки  Sick Sick Sick ... Доктора ме заплаши , че ако не  се оправя ще ме вземат в болница и ще ми преливат белтък . Реши обаче да ми даде още един месец и ми каза да си купя протеини . Сега съм изпила почти цялата кутия и се надявам след десет дни като отида на преглед всичко да е ОК. Не знам дали твоят проблем е същият , но защо не питаш лекарката си за този вариянт . С две лъжички набавяш повече протеини , отколкото от всичкото изядено месо и ядки през деня .
Ileo , зехтинът се изварява , за да не се раздразни бебешката кожа , тъй като е доста нежна .За теб няма нужда да изваряваш зехтина . Simple Smile Просто си купи от по-скъпите , те са с по-добро качество .

Благодаря за отговора! 
По повод набавянето на протеини,силно препоръчвам соево мляко или соеви продукти! Естествено в нормални количества.Особено за тези,на които не им се яде месо или не ядат.Аз от години не ям месо ,а сега се чувствам много добре,тъй като наблягам на млечни и соево мляко.Хемоглобина ми засега е 108 newsm78

# 110
Здравейте момичета
МамаКапи благодаря за инфото Ще говоря с доки Ти какви протеини пиеш и доки ли ти ги изписа И на мен ми казаха че трябват да ме приемат в болница да ми вливат белтък Но в понеделник ще решат И на мен ми казаха много сирене кашкавал извара яйца и много соя
Алфира благодаря за подкрепата Именно понеже имам абумин в урината се усъмниха че губя белтък защото нямам признаци на преемклампсия или там както се казва тоест нямам отоци не качвам рязко кг и тн
Изследваха ми кръвта и потвърдиха че общият белтък в организма е под нормата а това не е добре за бебо Наистина се надявам да ме оправят защото с  тези противоречиви изследвания вече се панирам
Вчера в света софия просто отказали да ми изследват урината защото се заяли с моята гинеколожка Дали тя няма някакви вътрешни конфликти в болницата и те да се пренасят като отношение спрямо мен  newsm78 И тъй като научих че за съжаление Ташков е получил инсулт и няма да се връща се чудя кой да ме оперира Може ли да ми препоръчате добър хрург в майчин дом или Света софия Все едно просто да е добър

Деси съжалявам за стриите Ако ги мажеш с постоянство може доста да се заличат защото са пресни пресни Този крем Дермоластин на коя фирма е
Мертци супер настроение Давай само така

Момичета нещо не мога да навия татко да почнем да пазаруваме Вашите мъже как реагират Дори в бебешки магазин не мога да го вкарам А как ще си изберем ако не огледаме  newsm78
Поздрави

# 111
Яни, това с белтъка ми звучи много сериозно. Благодаря ти за инфото.
Аз се изследвах преди месец. Общия белтък ми бе 56 и нищо не ми казаха, освен да хапвам повече месо и сирене. Това ми звучи несериозно. Нито са ме викали пак да ме изследват, нито нищо. Ужас!
мамоКапи и аз се вълнувам ти кави протеини пиеш, сподели ако може.
Аз още във вторник отивам пак да се изследвам на своя глава, щом лекаря ми не се вълнува.
Яни, мисля че не бива да рискуваш в св. софия. Ако персоналът няма добро отношение към лекарката ти и на теб би се отразило.
Поздрави

# 112
  • sofia
Здравейте момичета!
Първо честито на патерица на Дилипили, Мерци и Ева 77!Пожелавам ви на всички да сте живи и здрави и Септември да ви дари с живи и здрави бебоци. Убедена съм че това ще сбъдне всичките ви мечти и ще изпълни деня ви с нов смисъл, каквото и да очаквате от майчинството, колкото и да е голям трепета и любовта с които очаквате съкровищата си, силната любов, която ще ви залее в следващите месеци и години ще ви свари неподготвени заради силата и красотата си, аз дотук не съм срещала нещо по-удовлетворяващо, красиво и изпълващо от чувството да си мама  newsm51 !
Момичета, много ми е кофти да прочета че повечето се оплакваме от разни дребни болежки, а и не толкова дребни, само искам да окуража всички вижте колко много мина, какъв дълъг път извървяхме и докъде стигнахме.стискаме зъби още съвсем мъничко остана и уверявам ви целта си заслужава така че нека всички с уверени стъпки извървим остатъка от пътя.
Яни, много съжалявам за проблемите които те терзаят.Стискам палци всичко да се оправи скоро и по възможност да не постъпваш в болница  Heart Eyes
ами това е от мен за сега!цунки на всички  Hug

# 113
Yany , Lessyy доки ми изписа Биогейм , но аз си взех от по-скъпите и по-дорите . В момента пия Pure Whey Pro .Това е 85% суроватъчен протеин . Подходящ е за различни случаи- болни деца , преболедували хора , спортисти Simple Smile . Съдържа много важни аминокиселини , витамини и протеини , освен това го има в няколко вкусови разновидности .Аз избрах бананов и когато го разтворя в чаша мляко става като шейк . Simple Smile  Този протеин можете да си го пиете и без някаква конкретна причина и няма противопоказания за бременни . Купих си го от Била .  Пожелавам ви бързо оправяне .

# 114
Цитат
Вчера в света софия просто отказали да ми изследват урината защото се заяли с моята гинеколожка Дали тя няма някакви вътрешни конфликти в болницата и те да се пренасят като отношение спрямо мен  newsm78 И тъй като научих че за съжаление Ташков е получил инсулт и няма да се връща се чудя кой да ме оперира Може ли да ми препоръчате добър хрург в майчин дом или Света софия Все едно просто да е добър

Яни, за Св.София аз съм на ж.к. при д-р Гергов и не е лош но нищо специално.Оперира защото е закъснявал от операции. Моята доки е д-р Янанакиева и е търсена много. при нея съм с препоръка и е точна и всеотдайна, но не работи към ж.к.отделенията. Има и частен прием и ако решиш ти пускам тел. за час /вс. вторник и петък следобед/ Веднага ще те ориентира какво да правиш.Ако не може да те поеме поне ще ти каже кой е човека.
Хапвай и не се тревожи. Вземи си суров сусамов тахан-съгурно е че бебо няма да му липсва нищо!!! Целувки Heart Eyes

Мамички, хубава неделя от мен Party
Ако някой има проверен фризьор за къдрене да помага Tired

# 115
Здравейте момичета!! Аз влизам за да ви се оплача:( Снощи бяхме на една сватбичка и не се сдържах да не изиграя 2,3 хорца, но вечерта на няколко пъти се събудих от стягане на прасците и на двата крака. Не можех да си поема въздух от болка, чак се разревах , добре че беше мъжлето , та с леко масажче малко ме отпусна. Днес не мога да вървя , така ме болят прасците, какво беше това чудо не мога да си обясня, цял ден лежа и само до тоалета едва се придвижвам Cry И преди ми се е случвало , но този път е направо страшно, дали има нещо общо с бременността newsm78

# 116
  • София
здравейте, момичета  bouquet!
времето е гадничко и е само за почивка и мързелуване - това и правя аз Wink!
Доника, не се притеснявай, че сега те болят прасците - скъсала си мускулни влакна/нищо сериозно/ и ще те понаболява 2-3 дена!Но не се разтривай на това място!Отивам да гледам някое филмче сега Simple Smile!

# 117
 Grinning Привет и от нас!Днес цял ден сън,филми,четене на книжки,душ и похапване на вкусотийки ,Много добре ми се отразяват подобни дни  smile3521.Всичко е повече от чудесно при нас и се надявам всички да са ок и с добро настроение въпреки дребните дискомфорти свързани с това ,че сме бременни.Аз вече гледам все по-напред към края на бременността и началото на другите радости и тревоги свързани с появата н амалкият човек и се улавям как честичко се отнасям в мисли за онзи момент когато ще му видя муцунката. Hug преградки и от утре успешна нова седмица!

# 118
Здравейте и от мен, аз също от доста време не съм се включвала, но гледам да ви чета всеки няколко дена, даже и галерията ни посетих наскоро и пуснах новия вариант на коя "коремен колаж". Laughing
При мен няма нищо кой знае какво ново, бебето си расте, не ритка кой знае колко много, по-скоро нежно се обажда понякога вечер с едно такова потупване и/ или пулсиране и то не всеки ден.
Аз тази седмица ще ходя на изследване за кръвна захар (нали се прави около 26та седм.) и се моля резултатите ми да са добри, макар че като знам особено напоследък как набивам сладко, особено шоколад... Crazy
Но ще видим де, стискам си сама палци, дано са ми ОК резултатите както казах!
...но вечерта на няколко пъти се събудих от стягане на прасците и на двата крака. Не можех да си поема въздух от болка, чак се разревах , добре че беше мъжлето , та с леко масажче малко ме отпусна. Днес не мога да вървя , така ме болят прасците, какво беше това чудо не мога да си обясня, цял ден лежа и само до тоалета едва се придвижвам Cry И преди ми се е случвало , но този път е направо страшно, дали има нещо общо с бременността newsm78
Аз по разните книжки четох, че мускулните схващания на краката (главно на прасците) са нещо типично и много срещано при бременни, особено в последните фази на бременността. Няма много ясно обяснение защо се получават, но го отдават главно на натоварването на мускулите на краката от внезапно увеличеното телесно тегло, а също и на умора, стоене по-дълго права или претоварване (ето къде твоите хорца може да са изиграли роля  Wink).
Четох, че е хубаво да се пие много, много вода и да се взима повече калций, а и че масаж помагал.  Peace

Ще гледам да се включа пак скоро, а на всички вас пожелавам лека и спокойна седмица!   bouquet

# 119
Добро утро на всички!
Закусих и сега пред компа с чаша топло кафе и бързам да ви се оплача, тази нощ почти не съм спала-едно въртене,едно сърцебиене,едни мисли(за раждането) ooooh!,незнам какво ми стана,дано да няма друга такава вечер,ужасно е!С ремонта сме почти накрая,останаха само дребни,довършителни неща и може би до 1-2 седмици ще се приместим,което означава,че сигурно за известно време ще се изгубя от хоризонта,тъй като тепърва ще си прекарваме интернет в новата ни къща и незнам за колко време ще ни го влючат.
Тази седмица ме викат на ЖК,за да слушат тоновете и ми казаха,че по-често ще трябва да ходя,заради тях. newsm78
Доника,не се притеснявай за прасците-мисля,че това е показател за липса на магнезий,но питай пак доки,почти при всяка бременна го има този проблем,още повече,че при теб е провокирано и от хорцата Laughing

Общи условия

Активация на акаунт