Февруарската дружинка,вече на половин годинка!

• 45 172
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
От бобовите до момента съм въвела само грах/ в комбинация с картоф,морков /

# 136
  • Велико Търново
Бобовите са газообразуващи, аз ще изчакам с тях до 8+месеца.  Така или иначе бебето пръцка на всеки половин час, само му липсва да го разпръцкам още повече.

# 137
Аз съм му дала зелен фасул, както и грах / и белен, и не белен/ в комбинация с каквото имаше в хладилника- фасул с грах, сладък картоф, зелена чушка.. изяде си го, не съм забелязала да има повече газове от обикновенно.
Червена леща също, стана малко гъсто, като маджун за уплатнение на прозорци, ама хапна 2-3 лъжички, преди да се усетя какво давам на милото дете Simple Smile

# 138

Поразрових се из другите теми и това намерих.Също така,че е хубаво да се сготви с морков.Имаше и предложения за комбинация с картоф или месо,но допълнително се натоварвал стомаха.

# 139

Аз бих изчакала със зеления фасул, тъй като е газообразуваш.

Аз имам чувството че всичко е газообразуващо. Каквото и да дам, каквото и да ям все пръцкат.

Газовете сами по себе си не са проблем, освен ако видимо не създават дискомфорт на бебето.
Сигурно има и издръжливи стомахчета, на които бобовите понасят от рано. Всичко е индивидуално и всеки сам следва да си прецени.

# 140
Искам да питам за кашата как я въведохте?: мислех да е първо просо но четох че по добре ориз или царевица та след тях ще дам просо но с кашата като зеленчуците ли си працедира : 1ден 1-2 л. И увеличавам и примерно на 5 ден вкарвам царевица или не е така?

# 141
Ами аз кашата я въведох на следобедно хранене. Преди това бях стигнала до 30-40 гр. плодови пюрета, съответно и на кашата започнах от 30-40 мл и по-нататък увеличавах.

# 142
  • София
Значииии, от месеци се боря с диарията на бебка. Вече изяжда блузо 100 грама пюре от тиква и е със запек. По спешност днес въведох синя слива. Както и преди писах едно го мисля, друго се получава.

# 143
Ами аз кашата я въведох на следобедно хранене. Преди това бях стигнала до 30-40 гр. плодови пюрета, съответно и на кашата започнах от 30-40 мл и по-нататък увеличавах.
И аз така. Моят син много харесва оризовата каша, но най-любим му е банана, хапва с такова удоволствие.
При нас е голямо цапотене това хранене, слагам му пластик лигавник, но той не го обича, почва да го дърпа и ако не го махна започва да реве.
Момичета, как приспивате бебетата си, моят заспива само и единствено на гърда, до кога така??? Опитвах какви ли не начини, но не заспива, накрая вече е толкова раздразнен от умора и превъзбуден, че не може да заспи и аз се предавам и го слагам пак на гърда. Биба не иска и това е, иска мен за биба....някой с подобен проблем?

# 144
И нашето момче напоследък е доста труден при заспиването.До преди месец нямаше проблем,заспиваше си сам стане ли 21.30..
Сега е чудо,сложа ли го да спи на момента се завърта по корем,вирва главата и ококорва очите.След няколко поредни обръщания от моя страна и негови преобръщания естествено идва момента в който повръща,защото е ял малко преди “сън”.Все по-трудно стана заспиването,все едно се чувства длъжен да демонстрира всички акробатични умения,които е усвоил.

# 145
И моят се обръща по корем веднага щом го сложа легнал, също се случва да повърне ако е ял преди това. Обръща се и през нощта, надига глава и почва да хленчи.

# 146
  • София
Моята започна още повече да будува. Вече заспива в 23.30 ч. Приспивам на гърда, но бързо се събужда. Баща й я приспива на ръце, после пак на гърда, после пак той. Общо взето след два часа с общи усилия я приспиваме.

# 147
И аз така. Моят син много харесва оризовата каша, но най-любим му е банана, хапва с такова удоволствие.
При нас е голямо цапотене това хранене, слагам му пластик лигавник, но той не го обича, почва да го дърпа и ако не го махна започва да реве.
Момичета, как приспивате бебетата си, моят заспива само и единствено на гърда, до кога така??? Опитвах какви ли не начини, но не заспива, накрая вече е толкова раздразнен от умора и превъзбуден, че не може да заспи и аз се предавам и го слагам пак на гърда. Биба не иска и това е, иска мен за биба....някой с подобен проблем?
Точно бях със същото питане в другата бе бешка тема, само че нашия проблем е през деня...

# 148
И моят се обръща по корем веднага щом го сложа легнал, също се случва да повърне ако е ял преди това. Обръща се и през нощта, надига глава и почва да хленчи.
Същата история и това се повтаря сигурно на всеки час, а преди спинкаше по цяла нощ... Период, период ама месеци вече минават...правих какви ли не анализи, сменях завивки,отварях, затварях прозорци, капки за корем, за зъбки...нищо не помага...

# 149
  • пловдив
И ние от близо седмица имаме проблем със заспиването.Не иска в леглото,започва да крещи направо.Обедния сън си го правеше вкъщи ,а сега като я сложа в леглото отказва, дере се направо и излизаме с количката-заспива за по-кратко от преди. ..Вечер пак проблеми-само на гърда. .. Мисля си, че е от зъбите ...Направо незнам вече.

Общи условия

Активация на акаунт