ОСМИ клас пред нас е - ваканцията още си тече -15

• 64 607
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ново 20. Нашата кампания по приемането в ново училище въобще не е приключила, както наивно си мислех:cold_sweat: Искрено ви съчувствах, че въртите километри разстояния, за да пренесете заветните удостоверения за отписване и записване, и се радвах, че поне тази бумащина ми се размина. Да, ама - не ...

Току-що ми звъннаха от бившето училище на сина ми, за да кажат, че той не си е взел отпускното и не е занесъл при тях бележка, че е записан в друго училище (сякаш може да остане при тях - училището е до 7-ми клас) Joy. Само заради него, видиш ли, не могат да си предадат хартиите в РУО, което трябвало да стане до утре.

Срам, не срам, утре ще ходя да разнасям хартии с пълното съзнание, че участвам в поредния цирк . Ако ми се беше обадила директорката хубаво щях да я подредя, но ми се обади класната му, а тя е толкова мила и добричка и никак не е виновна, че получава безумни разпореждания.

# 571
  • София
Joy Ох, gugi4ka, извинявай, но не мога да се сдържа! Имам чувството, че този набор премина през всичко възможно...
Е, без сбърканите точки, както при набора на Дидева, но мисля, че лъснаха всички "бели гащи" на РУО София... Ще се спра точно тук, че ще стана цинична!

# 572
  • София
gugi4ka, аз не бих отишла. Triumph Но ако ще ходиш до Испанската, питай кога ще е ясно разпределението по паралелки, класните ръководители, родителска среща. Да не си съвсем зян. Satisfied

# 573
Ние стартирахме с посещение в Плесио миналата седмица, взехме няколко неща, но оставихме за Джъмбо. И оттам понапазарувахме и за двете, останаха малко дрешки и учебниците на каката+ помагала, но това след РС.

Наборката е 51 кг,/а аз- 52 кг и мъча да сваля 1 кг за да не ми вика дебелана/, иначе е около 163-4 см. Дано да дръпне още малко, но крака й е 39/40 за зимна обувка/.

Иначе по цял ден е на компа, със слушалките  в ушите се движи из вкъщи, бяс ме хваща....

# 574
  • София
gugi4ka, аз не бих отишла. Triumph Но ако ще ходиш до Испанската, питай кога ще е ясно разпределението по паралелки, класните ръководители, родителска среща. Да не си съвсем зян. Satisfied
sanaka, съжалявам, сега се връщам от гимназията и виждам поста ти.
Не знаех дали утре няма да имам нещо спешно в работата и се спретнахме с младежа днес, тъкмо той да се ориентира, как се стига от вкъщи до училище.
Толкова се срамувах, че съм отишла да искам, нещо което хората не ни дължат Confused, че не ми хрумна да питам каквото и да било. Заместник-директорката беше изключително мила и веднага ни даде заветната бележка. Дори се опита да оправдае незнанието на колегите си: "Те, различните училища, имат различни изисквания. Сигурно си правят някаква статистика."
Иначе там попаднахме в такъв заразителен кипеж - едни приветливи хора ходят по етажите и коридорите, говорят си, смеят се, носят разни неща. Все повече го харесвам това място.Simple Smile

# 575
При нас има новина - публикуваха учебниците за 2018/2019 г.  Wink

# 576
  • София
На сайта вече има инфо за родителски срещи и още нещо... Wink
Аз на датата на РС не съм в бг 🤔. Тъпо, но таткото ще ходи.

# 577
  • Варна
И при нас публикуваха учебниците, но се чудя дали да изчакам родителската среща (на 10.09), където се надявам да се направи обща поръчка, както и на помагалата? Да не стане да отида и всички вече да са поръчали или купили 2-ра употреба и да закъснея, но не вярвам?

# 578
  • София
При нас нито родителска, нито учебници...
Още не усещаме предучилищна треска, явно ще се тича след 17ти.

# 579
Мислех да звъня днес да питам, слънчева, поне учебници да търсим навреме.  Дали препоръчителните остават или ще ни изненадат с други предпочитания. Хич не обичам да търся учебници след 17.09.

# 580
  • София
Аз гледах, че миналата година последната актуализация на списъка с учебниците е от 12.09. Но така зададен, на мен хич не ми става ясно за английския кой учебник ще му трябва, на кое издателство. Първоначално мислех, че са различните нива, от една поредица, но като ги издирих в гугъл, оказа се друго!

# 581
Сигурно задавам ненужен въпрос....Последните дни не следя новите. Какво се случи с така обещаните „наказания” за цялата смърдлива кампания по кандидатстването след седми клас тази година. Все още ли всички лелки и чичковци си топлят местенцето? Сигурно даже чертаят нова „ стратегия”, „ план за развитие”, може да въведат „иновативна методика за смятане на бал без формула” ...............???????

# 582
  • Варна
И при нас пълна информационна тишина - ни инфо за учебници, ни за разпределение по класове, ни за РС. Познати казват да чакаме 17.09. Явно всичко допълнително ще се поръчва онлайн. Иначе  миналия уикенд направихме една генерална обиколка из Ориндж, Джъмбо и Лидл (много им харесвам пергелите, защото са с ограничител и цветните гел химикали) и младежът си избра тетрадки, химикали и другите канцеларии.   Накупих всякакви варинати тетрадки - 60 л, 100 л, 150 л и 200 л. (искам качествена хартия и изчистен дизайн на подвързията, затова се притеснявам, че ако тръгнем да търсим тетрадки след 17.09 вече изборът ще е ограничен и ще трябва да правя компромиси с качеството), фолио за подвързване, нов пергел, маркери, акварелна хартия. Раницата купихме още юли, пак Дакин Камо ( предната издържа 3 години на всякакви наторвания). Сега съм на вълна витамини - издирвам качествени витамини за тийнейджъри и приемам предложения. В нета издирих едни Мега Вита-Мин на puritan's pride, даже сега са на промоция и приемам отзиви ако някой ги е пил. Остана ми да закупим малко дънки и анцузи, снимката за бележника и здравно-профилактичната карта.

Минахме и през офталмолог, леко е вдигнал диоптъра, но това е нормално с растежа. Но успоредно с новите очила му взех и добавка с лутеин (досега не е пил). Стъклата са с филтър за синя светлина вече 4 година. Ако има друг "колега" с очила да сподели още съвети за профилактика.

Последна редакция: вт, 04 сеп 2018, 11:07 от Manzhelka

# 583
  • В светлината на слънцето
И при нас е голямо затишие. Имаме обявени само смени и родителска среща. Но и да пуснат сега списък на учебници, няма кой да ги купи. Явно всичко ще е в последния момент.

# 584
Изобщо не бързам да купуваме, ще чакам родителските срещи и на двете, поне са в 1 ден.
Манжелка, как се вълнуваш от качеството на тетрадките и пергела, сякаш ти си ученичка. Мен хич не ме обзема такъв ентусиазъм. Simple Smile Правя се още, че не започва учебната година...Yum 

За витамини  - не съм купувала от 10на години вероятно, та не мога да помогна. Аз поръчвам от Амазон капсули Омега този вид:

За децата:

Общи условия

Активация на акаунт