ОСМИ клас пред нас е - ваканцията още си тече -15

• 64 610
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ние се информираме от сайта на у-щето. Вече знаем в кой клас, при коя класна, коя смяна ще бъдат първия срок и кога е родителската среща. Разбрахме и за учебниците по БЕЛ и Музика. Другата седмица, ще пратя осмокласника да си ги купи. За униформата още нямам яснота - откъде и колко.

# 556
  • В светлината на слънцето
При нас са ясни само смените и че ще бъдат “В” клас, защото досега немската е била винаги “В”. Силно стискаме палци да наследим класния на миналия 12 “в”. Той е по английски и бил обявен за учителя на годината, имало и тв репортажи за него, млад, иновативен, на финала ревали, че се разделят. Лошото е, че май напуска системата, за да се развива в друга посока. Дано да размисли и остане, пък и да го наследим.

# 557
  • София
В 7мо още търсят учители по английски за гимназията. Да се пробвам ли? Mr. Green

# 558
  • София
Разчисти/хме шкафа с хартиите. Всяка година се изненадвам колко торби боклук могат да излязат от шкаф с размери 60/50/50! Joy Yana, открихме и ваши тетрадки и у нас!
Вътре, от години си пази грижливо две кутии с метални колички. За да преместим количките, разчистихме и един шкаф с детски съкровища. Склони най-сетне да се раздели с част от тях, раздадохме на деца във входа. Категорично продължава да съхранява металните колички, една бебшка кола, може би първата му, едни войничета иии.... една дървена пушка! Момичета, не знам да се смея ли или да се притеснявам, но откакто извади пушката, чистенето остана на мен. Той изнесе торбите, но обикаля и си играе с "най-яката играчка"! Joy

Последна редакция: сб, 01 сеп 2018, 22:55 от Слънчевата

# 559
  • В светлината на слънцето
Хич не се и учудвам за пушката, след като преди година мъж ми с блеснали очи изрови от родната си къща една своя дървена сабя и я връчи гордо на сина. Joy

# 560
  • Sofia
Слънчевата и Лулумба, разсмяхте ме с глас! Благодаря ви Flowers Hibiscus

Александър навърши 14 години сега на 15.08.2018 г. Вчера подадохме документите му за първата му лична карта. Висок е 173 см, тежи 50 кг, носи обувки №43. За сравнение с моя милост - висока съм 149 см, тежа 69 кг, нося обувки №36 - какво ще кажете, а? Bowtie

Днес разбрах от сайта на Фотографската гимназия кога ще бъде родителската среща на бъдещите осмокласници - 12.09. в 17 ч. Ще отидем двамата с мъжа ми заедно. Любопитни сме да видим училището и да разберем колкото можем повече неща за предстоящата учебна година. Честит Септември на всички ни Flowers Four Leaf Clover

# 561
Ние още не знаем в кой клас ще е, кога ще родителската среща, какви учебници ще трябват. А Английския език от кое ниво започна да се учи? Има ли някаква входяща диагностика ?

# 562
  • София
Хич не се и учудвам за пушката, след като преди година мъж ми с блеснали очи изрови от родната си къща една своя дървена сабя и я връчи гордо на сина. Joy
И ние си пазим дървения меч на тате и още 2 лични на набора, в добавка - 3-4 клона/пръчки, свързани с някакви важни събития и „много яки”. Joy Имаме един 2-метров клон, донесен миналото лято от лагер в Еленския балкан. Крие си ги от малкото зад един шкаф и не му разрешава да ги пипа.
И той никак не се вълнува от новото училище. Търсят се с момчетата от компанията, чака кога всички ще се приберат, играе на компютъра и чете по малко.

# 563
  • Варна
Нашата родителска среща ще е утре, в А клас ще е. Някъде съм забутала квитанцията за поръчаната униформа, та се трябва да я издиря, за мога да взима нещата утре.
Госпожицата е на лагер от танците... дори не се сеща за нас, явно добре си прекарва.
Висока е 1.70, около 55 кг, 39 номер. Надмина ме по всички показатели.

# 564
      Тъй като тук си говорите за ръст и кг се включвам, макар и с бъдещ седмокласник.

Днес започна школа по БЕЛ и това, което ми направи впечатление е, че е значително по-нисичък от останалите.Преди две години ЛЛ ми предложи консултация с ендокринолог, но аз отказах.В моето поколение това мисля, че беше нормален ръст.Аз съм 163 и в VІІ клас- 160 бях на второ-трето място по височина.Всички момчета бяха по-ниски от мен.В гимназията, в осми клас бях вече към средата сред момичетата, но пак нямаше по-високо момче в началото.

Как мислите, на 13 ненавършени и недоносено/ ако в тази възраст има значение/ дали ръст 150 е аномалия.Всички напоследък "избуяха", само моето дребно и с детска физиономия. Иначе е добре развит, хармонично, с дълги спрямо ръста си крака, малко тънички и без мускули ми се струват.Обувки- 38 номер, скромно.А аз с тези крака на неговите години се чувствах като великан, масово съученичките ми носеха 36,рядко 37

# 565
  • Пловдив
Светкавица, и моят е вече на навършени 13-153 см, 36 кг. Най-дребният в отбора по футбол, но не и в класа си от момчетата. Аз също съм 163 см. Малкият ми син е доооста по-дребен -8 г 116 см и 19 кг. Така, че споко. Иначе и аз от бъдещата седмокласна тема.

# 566
Чоколина, да, утре - и униформа, и род. среща. Моята е в Г клас, няма ни едно познато дете , приятелката й е във В клас, за съжаление.

Май на никой не му се тръгва на училище....То сега се развихри това лято -  юли беше дъждовно...

# 567
  • Варна
И аз съм от съседната тема на бъдещите седмокласници, но не се сдържах, явно си отглеждам великанка или манекенка може би. На навършени преди месец 13г, щерката е вече 169см, около 46кг и 41 номер обувки. Горещо се моля поне краката да не растат повече, че влизаме вече в мъжката номерация. Аз също носех 41, но след двете бремености съм 42 номер и мразя да си търся обувки, някакъв кошмар е. Иначе съм висока 176см и предполагам и тя ще порасне още.

# 568
  • Варна
      Тъй като тук си говорите за ръст и кг се включвам, макар и с бъдещ седмокласник.

Днес започна школа по БЕЛ и това, което ми направи впечатление е, че е значително по-нисичък от останалите.Преди две години ЛЛ ми предложи консултация с ендокринолог, но аз отказах.В моето поколение това мисля, че беше нормален ръст.Аз съм 163 и в VІІ клас- 160 бях на второ-трето място по височина.Всички момчета бяха по-ниски от мен.В гимназията, в осми клас бях вече към средата сред момичетата, но пак нямаше по-високо момче в началото.

Как мислите, на 13 ненавършени и недоносено/ ако в тази възраст има значение/ дали ръст 150 е аномалия.Всички напоследък "избуяха", само моето дребно и с детска физиономия. Иначе е добре развит, хармонично, с дълги спрямо ръста си крака, малко тънички и без мускули ми се струват.Обувки- 38 номер, скромно.А аз с тези крака на неговите години се чувствах като великан, масово съученичките ми носеха 36,рядко 37

Аз водих моя син на ендокринолог когато беше 12 годишен. Беше нисичък, пълен. Имах опасения заради преживяна травма на главата 8г преди това, терапии, лекарства, както и да е. Прегледа не е нищо травмиращо за детето. Лекарят каза, че всичко е и ще бъде о.к. .
Започна да расте по-бързо чак 8ми-9ти клас. В рамките на няколко години в гимназията отслабна с почти 25кг и стана 190см - по-висок от баща си и мен.
Наблюдавам няколко момчета от стария клас на дъщеря ми... бяха буквално дребосъчета а сега са по 180см.
Има време да растат още, особено момчетата, спокойно. Peace

# 569
     Ние имаме РС довечера ,някаква извънредна.Надявам се,да е за добро,защото директорката ни обеща за запазим състава на класа,и определен учител по немски.Дано си спази обещанието.Моят син въобще не се вълнува от началото на учебната година-класът е същия,а и да има нови деца,ще са малко.Познава учителите,все пак 3 години е в това у-ще,а и сестра му го завърши,подкован е добре относно учителския състав.По принцип всяка година за подгответата има 2уседмичен опреснителен курс за преговор ,но в гимназията тече ремонт и не ми е ясно къде и как ще се случат нещата.А би било добре,защото ги водят учителите по БЕЛ и м-ка,които ще им преподават .Даже не е ясно къде ще започнат учебната година.
   В момента се вълнува от волейбол,риболов и чат с момичетата от Словакия,с които се запознаха на лагера.Снощи чух,че се уговаряше с баща си ,че сам си е купил едните учебници,но ние ще трябва да платим тези по немски.В отбора имат момчета ,които са 9ти клас,предполагам,че така се е снабдил.
       На нас ни докараха дърва за парното,спазарихме цената да се пренесат,а на всичкото отгоре се разбра и с две бабки- съседки.

Общи условия

Активация на акаунт