ОСМИ клас пред нас е - ваканцията още си тече -15

• 64 593
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Хм, има все пак разлики. Майката на моя приятел слагаше оцветени нишестета, нали се сещате, от тия едновремешните за кремове - и кексът ставаше цветен Laughing Освен това имам спомен за дъх на масло, ама може и само да е подмазвала тавичката, а не да е слагала вътре.
Детска му работа - голяма радост на кекса, че е розов, жълт и т.н.

# 646
  • София
Да, може да се направи и с такова нишесте, за кремчета, ако сте любители на ароматите. В нета съм срещала и такива рецепти, но не съм пробвала лично.

# 647
  • В светлината на слънцето
Моята твърдо ще си носи храна. Нали е леко маниак на здравословното хранене. И хич не й пука дали е модерно. Миналата година даже от нея тръгна модата в класа да се носи храна в кутия. Носила е най-различни неща - предимно плодове, салати, но също и мъфини с разни зеленчуци и семки в тях, плодови пайове, та дори и домашни френски макарони.

# 648
  • София
Девойките могат да се контролират и да се хранят по техни си правила. Моят обича мръвки. Няма начин да носи, ще си купува. Имам чувството, че яде непрекъснато.  Постоянно е гладен.

Последна редакция: вт, 04 сеп 2018, 23:52 от Тук съм

# 649
  • В светлината на слънцето
Девойките могат да се контролират и да се хранят по техни си правила. Моят обича мръвки. Няма начин да носи, ще си купува. Имам чувството, че яде непрекъснато.  Постоянно е гладен.

Все едно описваш брат й. Вечеря леща днес например, след което зададе жизненотрептящия въпрос: “И какво ще вечеряме всъщност?” Ако няма мръвка, той все едно не е ял - жив да го ожалиш. Само кучето може да го конкурира по драматизъм в стил “не съм ял от 2 минути”. Joy

# 650
  • София
Една вечер, след като разбра, че има супа, каза: "Ама каква супа, посред лято? Сега се ядат мръвки на скара! Е..., в крен случай може нещо и от фурната извадено... " И тук докарва погледа на гладен пес, баш!
Иначе и аз обичам мръвки, ама и салатите обичам!

# 651
  • Варна
Нещо полезно от друга тема, което не срещнах в тази
Да включа нещо, което ще е от полза на осмокласниците в нови училища - към снимките за бележници и ЛК, предвидете и една 3,5/4,5 см за ученическия картон.

# 652
  • 1st floor
Вчера и днес рових из сайта на 32-ро, за да видя дали са качени учебниците и да ги поръчам. Уви, нищо не открих. Ако някой е разгадал къде са качени, моля да удари едно рамо/линк. Laughing

# 653
  • София
Не ги качват на сайта.На РС ще съберете парите за АЕ.Другите всеки учител ще си каже.Това от опита ми с каката ни.

# 654
  • София
Не ги качват на сайта.На РС ще съберете парите за АЕ.Другите всеки учител ще си каже.Това от опита ми с каката ни.
Точно така е. Общо се купуват само учебниците по езици.

# 655
  • 1st floor
А аз ровя от два месеца.... Simple Smile Мисля, че така пишеше на бланката, която не дадоха при записването.

# 656
  • На черешата
На борбата до последно си носеше домашна храна, но в тяхното училище всички си носеха. Кака и, след като около шести клас отказа да си носи, в десети отново "обърна палачинката". Но мисля, че е заради джобните Joy , остават и повече за харчене.

# 657
  • София
Моите нямат проблем да си носят, даже предпочитат, но да има кой да им направи. В момента, в който казах, че не са бебета да чакат мама да им намаже филийката, правенето на сандвичи за училище приключи. Мъчиха се още месец-два - кога забравили, кога не останало време, ала-бала и край! А със спирането на занималнята и ходенето на училище за по 4-5 часа, вече не се и налага да се носи храна. Яде се вкъщи преди училище и после след връщане чак. Големият не издържа съвсем и си носи нещо за гризкане, я плод, я някоя фафла, я нещо си вземе. Малкото не носи. Ще видим тази година как ще е.

# 658
У дома ,ако няма мЕсо,ще ме изядат и после ще ме изгонят.Снощи правих пълнени чушки с кайма и ориз,оставих кайма днес за кюфтаци.Е,ядоха чушка с кайма за гарнитура,за основно кюфте и салата.Това племенникът и синът ми-да са живи и здрави,направо ми скриват шапката с ядене.Наборът яде често,определени порции,и не всичко,защото трябвало да сваля килограми.Племенникът яде всичко-той пък трябвало да качва.Според сестра ми,той не е много по месото,но за цяло лято при мен изяде едно теле.
   Ние в нас сме си месари.
    Не знам дали ще си носи от вкъщи храна,според режима на заетост.Ако се прибира след у-ще,той обича да яде топла храна,няма да носи.
     В общи линии сме се научили да се справя сам-ако в нас няма нищо за обяд си готви,ако е навън-хапва според режима му.

# 659
  • София
belinda, това с мазането на филийте, все едно нас описваш.
Все се оправдава, че не може да размаже маслото, ама и каймата на принцесите не може да намаже...
От година вече го мъча, а той все така упорито продължава да яде суха филия с нещо си, ако не му е намазано, каквото там има за мазане Joy Имам баба у дома, която тайно разваля дисциплината, но се уморих да се разправям и с нея и се правя, че не забелязвам.
Обещала съм му, че в деня, в който навърши 18, му връчвам ключове и го натирвам да живее сам, а той се хили и пита, може ли още от сега...

Общи условия

Активация на акаунт