ОСМИ клас пред нас е - ваканцията още си тече -15

• 64 590
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
  И аз така бях с щеркинса,ама сега като я натирих,любимото ми нещо е ,като си дойде,да мърка до мен на дивана,а аз да й "прислугвам".

# 661
  • На черешата
Филиите се мажат с Филаделфия, маслото трудно се мажело.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 662
  • София
У дома ,ако няма мЕсо,ще ме изядат и после ще ме изгонят.Снощи правих пълнени чушки с кайма и ориз,оставих кайма днес за кюфтаци.Е,ядоха чушка с кайма за гарнитура,за основно кюфте и салата.
+1
Моите двама големи (таткото и наборът) и те така. Ядат мусака с луканка. То това каймата не било месо, не правело "съпротивление между зъбите". Joy
Лесно беше преди малкото да започне да яде обща храна. Мръвки и салата или супа, в която бульонът е по-малко от месото - къщата пълна с доволни мъже. Малкото не може на такъв режим, не защото не обича месо, а го мързи да дъвчи, и все има някой недоволен на масата.

# 663
Моите в това отношение са адски разглезени-наборът не яде нищо зелено/а зеленият е любимият му цвят/.Не яде кайма,освен на кюфтета и правена от мен.Супата у дома е прозрачна-само бульон,картоф,лук.Вчерашно ядене не се яде,в най-добрият случай на обяд се доизяжда,и то ако не е манджа.Задължително трябва да има салата,но не туршия,прясна/аз тук нямам против/.Боб,леща,зеле-веднъж на 4 месеца е окей.Имам приятелки,които готвят в неделя 4 манджи и не пипват тенджери до следващата.Аз не бих си го причинила точно в неделя,а и аз не обичам старо ядене.
   Бих казала,че аз съм ги поразглезила,защото обожавам да готвя.Като добавим и гладенето на всичко,май не съм наред. 

# 664
  • София
Аз обичах да готвя до преди няколко години. Гурме манджи докарвах, сладкиши правех. После се случиха две неща - започнах супер натоварваща работа и децата проядоха в количество като за възрастни. И вече не ми е кеф да готвя, а време също почти не остава. Едно е да направиш десет пинизчиски кюфтенца от леща със специални подправки, гриловани зеленчуци в специална марината, да изпечеш домашен хляб, пълен със здравословности и т.н., друго е да свариш кило леща с чубрица в най-голямата тенджера, дето имат в Икеа, да нарежеш един леген салата и на другия ден да няма ни-що! Ми никакъв кеф не ми е...

# 665
  • Варна
А, Белинда, с малко уреди и предварителна  организация всичко е шест. Мяташ хляба в хлебопекарната, пулсираш в чопъра лещата за кюфтенцата и после печеш на фурна. И междувременно можеш да изиграеш едно домино с децата. Аз редовно правя такива, защото моят син иначе няма да опита ни боб, ни леща, ни нахут, освен ако не са във форма на кюфтенца, бургери или фалафели. Даже снощи се отчетох с едни бургери от черен боб, макар че истината е, че нямах търпение да си пробвам последната джаджа, която си купих от последната командировка за оформяне на бургер-кюфтета. И лук си карамелизирам, често и питките си пека, но за да си улесня живота плотовете в кухнята ми са пълни с уреди, които са мултифункционални. И всичко си ползвам, и чопъра, и планетарния миксер, и мултикукъра, и нутрибулета и т.н. (в последния става много як свеж  сос за секунди от сушени домати, босилек и чесън). Готвя с удоволствие, ама проблемът е и че ям с удоволствие Simple Smile.

Колкото до храната в училище, последните две години предпочита да си купува джънк около училище - банички, дюнери. Но като се има впредвид че държа да закусва вкъщи и готвя всеки ден, мога да прежаля един път на ден да яде разни боклуци. И освен това много се надявам скоро да си промени мисленето и да се откаже от тях - говоря, говоря, ама кой ме слуша. А мразя забраните, така че се надявам това да е просто фаза.

А за гладенето - също гладя всичко. Обичам да ми е комфортно.

# 666
Как го правите този карамелизиран лук?

# 667
  • София
Е, то аз и преди не съм си месила хляба на ръка, нито съм си мачкала лещата с вилица, ама пак си отнема време, знам аз за какво иде реч Grinning Когато се прави в количества като за 5 човека си отнема...Не че се оплаквам - да имам голямо семейство си е мой избор, просто обяснявам защото вече не ми е чак такъв кеф готвенето. Предпочитам да метна картофи с мръвка в тавата и да го забравя във фурната, търся си лесното вече.

# 668
  • Варна
Как го правите този карамелизиран лук?

Нарязвам го на полумесеци и разделям кръгчетата. Задушавам го на тиган с малко зехтин. Когато започне да поомеква, го поръсвам с кафява захар и разбъркам. Когато захарта започне да се стапя, поръсвам с балсамико и малко соев сос и махам от огъня, но оставам под затворен капак за 1-2 минутки. Цялото правене отнема около 10 мин.

# 669
  • София
И аз така, само че с масло и без соев сос.

# 670
  • Варна
Ах, Белинда, как добре те разбирам! Успокоявам се, че не съм сама в безкрайното готвене.
Иначе всички в къщи се справят с мазането на филии. Малкото понеже много се страхува да реже с нож един беше нагризало кашкавала. 😄😄😄

# 671
  • София
Пренесохме готварската тема Joy

Хайде и аз в безкрайното готвене. Само 4 сме, но всеки с претенциите си, съответно ти казваш има 3 неща за ядене, те : "друго?"
Проблем  да готвя няма, стига да дадат конкретна "поръчка" предварително.
Наборът може да живее само на паста, сирене и мляко. Месо и варива хапва избирателно, но със зеленчука и плодовете е леко скаран.
Хилии маже, "готви на MW", понякога пече сандвичи на фурната. Изявява желание да помага, от време на време ме поучава след пореден клип от Тубата. Joy

# 672
  • В светлината на слънцето
Ооо, аз с готвене си почивам. И не обичам уреди, харесва ми да усещам храната. Е, понякога търся лесното, понеже и ние сме 5 души + куче (и риби), но все гледам да импровизирам и направя и простото различно. Заразих и децата, добре се справят в кухнята. Наборката филии не маже, понеже хляб яде на високосна.

Имаме си вече и класна - по бел. Дано да ни е на късмет.

# 673
  • София
У дома ,ако няма мЕсо,ще ме изядат и после ще ме изгонят.

Това ми напомни за майката, викаща по детето си, което не иска да излезе от морето: "А се удавИ - а те убих!" Joy

Като гледам, май сте изтрещели от скука, с тези теми за готвене и гладене. Joy Поне за мъже да си говорите, а вие - битовизми нЕкви. Sleeping Направо ми залипсва екшъна около резултати и класирания. Smirk

# 674
  • София
Не бързай, sanaka. Нека си вземем последни глътки въздух. От следващата седмица ще се завъртят родителските срещи. После ще търчим за учебници. Следват входните нива, т.е. първото поливане със студена вода.

Така съветвам аз, да си починем. Скоро скачаме в дълбокото.

Общи условия

Активация на акаунт