Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 53

• 55 659
  • 797
  •   1
Отговори
# 120

Хадзапи, има значение и в каква форма са витамините. Не съм запозната с АСЕД, но Милгамата е с лоши форми на В витамините (които е за предпочитане да са метилирани или в активната си форма). Hands V

А кое е най-доброто за взимане на витамин В?

# 121
Преди няколко месеца ми се наложи да посетя гинеколог, тъй като се мина цял месец, от както не ми беше дошъл цикълът, а следа от бременност нямаше.
Откриха ми поликистоза на яйчниците, лекарката ме прати да си направя изследвания на хормоните.
Когато ги показах на позната, тя побърза да посочи, че имам дефицит на йод.
След като гинеколожката видя резултатите ме прати при ендокринолог, защото се видя че проблема е в щитовидната жлеза.
Отидох и ми накараха да направя допълнителни изследвания за анти-тела.

Беше преди около месец, когато ме диагностицираха със хипотиреоидизъм.
В първия момент се разтревожих какво ли значи. Лекарката ми изписва L-тироксин и каза, че трябва да пия половинка всеки ден. А когато се изцепи с изречението "Спокойно, ще свикнеш да ги пиеш всеки ден." вътрешно се изнервих и усетих, че има нещо гнило в това.

Не можех да си представя да пия лекарства цял живот. Вярвам, че за всичко си има лек.
Докато пиех лекарството страничните ефекти не закъсняха. Получавах екстрасистоли редовно (прескачане на сърцето), освен това се задъхвах. Отказах да се примиря с това.
Рових се много из форумите, из ютуб. Някои казваха, че се излекували със хранителен режим, други говореха за добавки.

Един ден свекърва ми дойде при мен и ми сподели, че нейна колежка имала същия проблем. Излекувала се със йодна добавка на walmark.
Вярвам, че йода е важен елемент за функционирането на щитовидната жлеза, също така и селенът.
Спрях лекарствата и започнах да приемам тези добавки. След седмица страничните ефекти от L-тироска изчезнаха. Определено се чувствам по-добре.
Щом свърша опаковките на Селена и Йода ще се изследвам допълнително за да видя резултатите и ще докладвам. Hands V

# 122
А когато се изцепи с изречението "Спокойно, ще свикнеш да ги пиеш всеки ден." вътрешно се изнервих и усетих, че има нещо гнило в това.

Не можех да си представя да пия лекарства цял живот. Вярвам, че за всичко си има лек.

А, вярвай си, няма проблем. Simple Smile

Дано само целият ти пост не е продиктуван от търговски подбуди...

# 123
И според мен си е чиста реклама тоя пост, ама айде вярвайте си.

Аз днес ходих на ендокринолог да проследим моето ТСХ и да видя как върви след огромния спад.Утре ще пусна хормоните де, че тая сутрин по навик станах и си пих хапчето без да помисля дори, че съм на лекар.

# 124
  • Far away from here...
Здравейте,
някой от вас спазвал ли е хранителния протокол на Изабела Уенц и има ли преки впечатления?
Аз си купих и двете й книги, скоро прочетох "Първопричината" и още не съм стигнала до втората.
Не съм решила и дали да го спазвам стриктно или поне да опитам, но ми се искаше да чуя и други мнения  Simple Smile
Успешен ден! bouquet

# 125
Здравейте,
някой от вас спазвал ли е хранителния протокол на Изабела Уенц и има ли преки впечатления?
Аз си купих и двете й книги, скоро прочетох "Първопричината" и още не съм стигнала до втората.
Не съм решила и дали да го спазвам стриктно или поне да опитам, но ми се искаше да чуя и други мнения  Simple Smile
Успешен ден! bouquet

Аз, от 1 година  и 3 месеца. Сега съм на по-либерална диета, но продължавам да се храня без глутен, без млечни, без соя, сладко и много други. Продължавам с добавките, не съм ги спирала. Когато започнах, ТСХ ми беше 27 и нещо и бях в шок. Хранех се безобразно и бях качила, а аз никога не съм имала проблеми с килограмите. Бях като парцал и не можех да спя, въпреки че бях нон стоп изморена. Много зле беше положението, а преди това никога не съм имала проблеми. Пиех си дозичката от 21 годишна, както ми казваше моят ендокринолог и мислех, че това е достатъчно. Преди 4 години бях развила страшна желязна анемия, искаха да ме вкарат в болница. В този период косата ми намаля на половина и се изправи- цял живот съм била с  къдрава коса! Имах и други проблеми, общо взето тва хашимото ми разказа играта.
Аз съм доволна от хранителния режим на Изабела, пуснах си изследване за алергии също. Оказа се, че имам непоносимост към доста храни, та се наложи и тях да изключа от диетата си. В момента съм на адската доза- 125мг 6 дни и 150мг 1 ден, но поне се чувствам светлинни години по-добре и се моля да продължава да е така. На последното изследване ТСХ ми беше 2.01. Няколко пъти пробвах да коментирам алтернативни методи с моя ендокринолог, но няма шанс. Не разчитам на лекари, само когато ми се наложи да променям дозата, въпреки че и сама мога да си я определям. Препоръчвам "Портоколът Хашимото", "Първопричината" не е много детайлна. Трудно е, скъпо е, но си заслужава.
Пуснах си изследване миналата седмица, дано резултатите са ок, че се опитвам да забременея.

# 126
  • Far away from here...
Много ти благодаря за бързия отговор, Julianna!
Със сигурност ще прочета и "Протоколът" и ще преценявам как да действам.
Би ли споделила междувременно как ти минава храненето в един ден?
Аз също съм спряла глутен, кафе, бобови, сладко, а млечните и яйцата ги спрях само за месец, за да пробвам как ще е. Сега пак ги въведох.
Но през този месец ми се струваше, че имам съвсем ограничен избор от храна и менюто ми беше адски еднообразно.
Очевидно има ефект върху TSH, а на антителата как се отрази?
И още един въпрос: къде си направи изследването за непоносимост към храните и колко ти струваше (чувала съм, че са доста скъпи)?

# 127
Много ти благодаря за бързия отговор, Julianna!
Със сигурност ще прочета и "Протоколът" и ще преценявам как да действам.
Би ли споделила междувременно как ти минава храненето в един ден?
Аз също съм спряла глутен, кафе, бобови, сладко, а млечните и яйцата ги спрях само за месец, за да пробвам как ще е. Сега пак ги въведох.
Но през този месец ми се струваше, че имам съвсем ограничен избор от храна и менюто ми беше адски еднообразно.
Очевидно има ефект върху TSH, а на антителата как се отрази?
И още един въпрос: къде си направи изследването за непоносимост към храните и колко ти струваше (чувала съм, че са доста скъпи)?

Сутрин започвам със зелено смути- кейл, спанак, пий протеин, кокосово мляко, вода, броколи, сол (грей селтик сий солт). После пак хапвам- варени яйца със зеленчук (вече съм въвела яйца). В книгата има много рецепти какви храни точно да ядеш през деня. Хапвам плодове, но трябва да е умерено. Изключват се сладките плодове- банани, круши, грозде, праскови. Може боровини или ягоди. На обяд хапвам месо (най-вече пилешко) със варени зеленчуци. Не ям свинско. Вечер пак хапвам месо или риба със салата (марули и краставици примерно) и сладък картоф. Може да си прави нудълс от настъргани тиквички. Ако можеш да спреш кафето, вземи си Мака на прах и си я прави с топла вода, малко канела и кокосово мляко или топла вода с лимон за събуждане. Всичко това е обяснено в книгата. Внимавай с подправките, не всичко е позволено. Доста ще си ограничена откъм продукти и ястия, които можеш да ядеш, но се свиква. Трябва и да се приготвяш от предния ден, не препоръчвам храненето в ресторанти. Искат се жертви, никак не е лесно.
Антителата ми спадат, но доста бавно! Това също е плюс. Февруари ми бяха- ТАТ 605.4, МАТ 68.63; Юли- ТАТ 282.60, МАТ 55.80.
Аз живея в Англия и една приятелка от Полша ме светна, че имало изследване, което се прави на корена на косъм от тялото. Извличат нещо като ДНК информация и успяват да видят, към какво имаш непоносимост или алергия- храни, не храни- растения, животни, дали имаш наличие на тежки метали в организма и др. Някои храни предизвикваха сърбежи и обриви, освен това в различните сезони ми се появяваха тежки алергии. Изабела доста коментираше тежките метали в книгата си. Направих си го. Пълното изследване струваше към 70-80 паунда. Когато си бях в БГ, ходих на алерголог и тя каза, че това е недоказано и че не може да се разчита на такива изследвания, но аз лично бях много доволна. Имах съмнения за някои продукти- авокадо, фурми, круши, които излязоха на изследването и се оказа, че нистатина имам непоносимост към тях.

Последна редакция: вт, 28 авг 2018, 12:55 от Анонимен

# 128
  • Far away from here...
Много полезна информация!
Благодаря още веднъж за споделянето!

# 129
Много полезна информация!
Благодаря още веднъж за споделянето!

Успех и силна воля!

# 130
Момичета, здравейте!
По препоръка на доц. Конова пуснах тези изследвания. Изненада ме високата стойност на ТАТ. Моля да някакви мнения! Благодаря 💐
http://prikachi.com/images.php?images/935/9391935m.png

# 131
А когато се изцепи с изречението "Спокойно, ще свикнеш да ги пиеш всеки ден." вътрешно се изнервих и усетих, че има нещо гнило в това.

А, вярвай си, няма проблем. Simple Smile

Дано само целият ти пост не е продиктуван от търговски подбуди...

Няма никакви търговски подбуди. Ако щете приемайте йод и селен под хранителна форма Просто казвам, каква е алтернативата, защото аз лично не мога да се примиря с факта да пия цял живот лекарства, които ме карат да се чувствам  болна и пречат на работоспособността ми.
Щом тази жена (позната на свекърва ми) се е излекувала, защо и аз да не мога? В нета четох за много други такива свидетелства.
Има хора, като мен, които търсят алтернативи, затова ги споделям. Регистрирах се, именно заради това, за да помогна.
Но явно различните мнения не се приемат тук...

Последна редакция: вт, 28 авг 2018, 18:11 от megit0y

# 132
Приемат се,но е хубаво да подкрепиш с изследване на оптимални хормони само на селен и йод.

И аз пробвам да се храня по 90-дневния протокол на Изабела Уенц с тенденция да мина на чисто АИП,че няколко пъти го започвам ,но към 2-я месец се давя.Но не съм спряла кафето,защото ми е много изморено и не мога да вляза в ежедневието.Отделно не пия всички препоръчани добавки и не бих ги пила.След време ще засека антитела.С неточното спазване на АИП и краткото време имах спад в антителата.С АИП ми беше спрял косопада ,а сега е ужас от няколко месеца.

Последна редакция: вт, 28 авг 2018, 18:31 от sun sea

# 133
Здравейте момичета.... ще се включа и аз в тема. Щитовидната ми жлеза е под наблюдение от около година и половина, резултатите от последното изследване са:
FT3- 4.1; TAT- 2.0; MAT- 3.0; TSH - 3.4; FT4- 7.2
От ехографията излезе "дифузни структорни промени".
На 24 години съм, и лекарката прецени  да се явя на повторен преглед след 6м., но не ми каза тези стойности на хормоните какво говорят, може ли да става въпрос за Хашимото?

# 134
Мей_си, а нямаш ли референтни стойности? В различните лаборатории използват различни, затова не може да се каже нищо за тези резултати, освен че ТСХ е леко висок, а ФТ3 - вероятно нисък.

Общи условия

Активация на акаунт