Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 53

• 55 699
  • 797
  •   1
Отговори
# 135
Днес преглеждах книгата "Протоколът Хашимото" дали да си я купя, но не е за мен. Имам доста др. неща, които трябва да следя и храните, които тя дава пък са забранени за едно, а това, което тя пише, че не трябва да се яде, е почти единственото, което мога да ям и без това имам много малко храни, които мога да ям. Повечето, които тя ги дава за храна, никога организмът ми не ги е понасял за храна.
Отделно тя препоръчва храни, които са противопоказни при рефлукс и проблеми със стомах и черва, вит. С не трябва да се прекалява от хора, проблемни с образуване на оксалатни камъни в бъбреците. Препоръчваните от нея лимон с вода, куркума, пък доказано не се дава при рефлукс, което си е стомашни киселини, а говори да се регулира киселинно-алкалния баланс, куркумата страшно дразни стомаха при хора с такива проблеми - вече преживяно.
Обръща се внимание на Епщайн-Бар вируса и на хламидиите обаче.
А лекарите масово не обръщат на Епщайн-бар внимание, а той прави големи поразии.
Затова ще си съставя според една книга, която имам за заболявания и храни и витамини и билки и др. неща, енциклопедия е и по нея ще си определя какво мога и какво не мога да ям според индивидуалните ми проблеми, иначе освен картофи и тиквички съвсем нищо друго няма да мога да ям.
При първа възможност, защото сега ми е много натоварено по изследвания и домашните занимания, и ще напиша от тази книга, нещата, които дават при хипотиреоидизъм.

# 136
FT3 - резултат 4.1, граници:  3.5 - 6.1.
TAT- резултат 2.0, граници: 0 - 4.
Mat- резултат 3.0, граници: 0-9
TSH- резултат 3.4, граници: 0.35 - 5.1
FT4 -резултат 7.2, граници: 7.7 - 15.5

# 137
  • София
Здравейте!  Правих наскоро изследвания - TSX ми излезна 6,4, след две седмици отново го изследвах и беше 5,39, Т4 - 13,9, ТАТ - 20, МАТ - 11,7. Т3 не е изследван. На ехографията на ЩЖ - хомогенна леко хипоехо структура на паренхима, десен лоб малко по-голям, леко ускорен кръвоток на жлезата, без данни за шийна лимфопатия. Дг. Дифузни структурни промени в жлезата. Кръвните изследвания са ми добри. Ендокринолога изскаше да ми назначи еутирокс, но аз попитах дали може да се изчака примерно още 2 месеца преди да приемам хормон и в крайна сметка за сега няма да го пия. В момента съм 52 кг, 166 см. /за половин година отслабнах с 8 кг. без диети/ , тренирам , жизнена съм.  Пия омега 3 и витамини за косата, защото ми пада. Други симптоми на Хашимото нямам, като изключим безпокойство от време на време. Попитах дали мога да взимам някакви добавки, или някакво алтернативно лечение - доктора ми каза никакви. Искам нещо да направя, ако може да се размине без хормон. Моля ви, сподели вашият опит, има ли шанс да се регулира този ТСХ хормон, какви добавки е добре да се взимат, диети някакви и въобще всичко, което може да помогне. Не знам откъде да тръгна, доста ще трябва да чета. Искам да отида на някой ендокринолог, който наистина да обърне внимание и да се направят всички нужни изследвания. Ако може да ми препоръчате някой ще съм ви много благодарна и въобще. Благодаря предварително! Хубава вечер!!

# 138
Освен да вземеш книгите Първопричината и палеопротокол....ако си навита и стриктна...иначе тука и ние търсим отговора на тези въпроси....и Ендокринолога  с главно Е търсим....

# 139
Разсмя ме този коментар...наистина всички търсим ендокринолога с главно Е !
Аз мисля че всеки сам за себе си е този с Е .Задължителна е консултацията със специалист..но субективните усещания ги знаем само ние.Колко пъти всяка от нас е пращана на психиатър?Колко пъти са ни казвали че това или онова не е от Хашимотото?Колко от нас сами си определят дозата..защото и промяна от 12 хормон е много?Колко пъти Весето нацепва дозата?
Моя непоискан съвет е да не се плашите от хормона и да пробвате как ще се чувствате с него.Опитайте и как ще подействат различните хранителни протоколи...опитвайте и ще намерите пътя..но не анатемосвайте хормона..понякога само той е решението.

# 140
При мен хормона беше спасението. Бях много изтощена и добре, че мъжа ми настоя за подробни изследвания и да не изчаквам повече. Декември се предоверих по Здр. каса да си направя само ПКК, а тя не включвала Руе и си пуснах допълнително само желязото.
То се оказа мн. ниско и започнах пиене на Малтофер, течен. До май от зле по зле ставаше всичко, да изкача 3-4 стъпала и ми ставаше уморено много.
Всичко отдавах на желязодефицитната анемия, и миомните възли и мастопатията, обаче... появиха се постепенно пъпки по колема, започнаха и по ръцете, пия антихистаминови, отзвучат за кратко и отново, мислех си, че е от алергия, обаче... После започна и световъртеж, да ми се спи повече, болки в стомаха, които пък отдавах на рефлукса, обаче...  и...
Накрая - пълния пакет Макс направих в Цибалаб с хормона, плюс окултни кръвоизливи фецес, плюс фецес за хеликобактер пилори, по настояването на мъжа ми.
И се показа - завишен хеликобактер, Те ес ха - плюс много, окултните - положителни, високо Руе, хемоглобин много зле ниско, желязо все така ниско - 2.
Веднага при гастроентеролог - назначи ми антибиотици и др. в комбинация за Хебикобактера. Аз си пуснах самостоятелно веднага за Тат и Мат, паратхормон, вит.В12, цинк, магнезий, и един туморен маркер, който е свързан и с анемия, и за гастро проблеми и за ендокринната с-ма.
Даде се високи Тат и Мат, обиколих София за спешно да си намеря ендокринолог за същия ден за консултация, в Мед. академия е големи опашки и пълна мизерия, големите болници нямаха, само с записване на час предварително, оттам хайде пак обратно в ДКЦ наблизо до нас. Оказа се, че има ендокринолог, при която мъжът ми беше ходил и работи без часове, платено ме прегледа - и хормона го започнах, както ми каза тя.
Оказа се, че ако още малко бях продължила и не си правих изследванията, от това заспиване все повече и повече съм можела да изпадна в кома и да не се събудя никога за този свят.
От започването на хормона, на 2-я ден ми спря световъртежа, а се чудех защо не ми се подобряваше от Бетасерк, поотимах и малко повече сили.
Пих си антибиотиците, после на контролната проба - хеликобактера беше изчистен.
Мъжът ми настояваше да си видя дебелото черво заради положителния резултат и направих виртуална колоноскопия, за която доплатих и за бял дроб и ми се видя всичко от шията до малкия таз - резултата - полип голям на дебелото черво, полип на ендометриума, притеснения относно гърдите.
Първото беше да се маха големия полип на дебелото черво. По препоръка на гастроентероложката, при която ходя, отидох при д-р Кацаров в болница Здравето. И там вече - 2 пъти си купувах желязо по 5 ампули за преливане венозно, защото с нисък хемоглобин нищо не можеше да се направи, докато ми се вдигна на 118 и вече можеше да се работи. Имах и с моите алергии и пролапс на митрална клапа, който се оказа, че не е безобидно нещо, както масово си говорят кардиолозите, че бил козметичен само дефект.
Преди колоноскопията си правих алергични тестове за упойващите вещества в Алергологията на Александровска и преди самата процедура няколко дена пих Ксизал и Нексиум, после вече подготовката и самата процедура. Махнаха ми полипа, като преди процедурата ми вляха антибиотик заради пролапса и опасността от него да не тръгне бактерия към сърцето и да стане огромна беля, както и отново антиалергично. Венозната упойка веднага влезе в действие, трудно се съвзех от нея, защото бях с доста паднало кръвно. Направих им цирка на хората там, изкараха ме с количка и си полежах на легло, докато се оправих и после доктора каза, че имам не 1 полип

# 141
... направих виртуална колоноскопия, за която доплатих и за бял дроб и ми се видя всичко от шията до малкия таз ...

хадзапи, а какво е това изследване по-точно и как така включва дебело черво + бели дробове, че и всичко от шията до малкия таз ти се е видяло, или аз нещо не разбрах?
Наясно съм какво представлява колоноскопията, правила съм си такава, но детайлите, които си споделила, малко ме объркаха, а се заинтригувах от изследването и затова питам. Blush

Наистина съжалявам за всички здравословни проблеми, които са те връхлетели. Sad

# 142
Мей_си, в хипофункция си и според мен не трябва да чакаш, а да започнеш лечение.

А дифузната структура по принцип си означава Хашимото, т.е. започнал е автоимунен процес и структурата е започната да се променя. Хубаво е, че антителата не са повишени, но диагнозата Хашимото, дори да не е потвърдена сега, след време ще се потвърди.

Последна редакция: ср, 29 авг 2018, 08:24 от Cioccolata

# 143
А може ли от тази диагноза да се получава ежедневно тръпнене, като втрисане в областта на гърба, краката и главата, също така в областта на гърба да имам чувството, че са ме заляли с гореща вода и се чувствам все едно имам температура, а тя е макс 37.0, 36.9. Отделно, че от два дена имам киселини и проблем със стомаха. На мен ми откриха тиреодида, след прекаран грип и усложнения. Влизах и в болница, не намериха нищо и казаха, че не могат да разберат откъде вдигам температурата и защо ме втриса. Вече 8 месеца мъки. А преди два месеца като ми пуснаха мат и ига и тсх се установи, че съм го развила. Изписаха ми селен, но в краен случай и нищо не пия за това. Дали е възможно от там да идват нещата, а отделно и повишаването на кръвното, световъртеж и болки в главата

# 144
bubulina_baby, а защо нищо не пиеш?! Какви са стойностите на хормоните ти?

# 145
... направих виртуална колоноскопия, за която доплатих и за бял дроб и ми се видя всичко от шията до малкия таз ...

хадзапи, а какво е това изследване по-точно и как така включва дебело черво + бели дробове, че и всичко от шията до малкия таз ти се е видяло, или аз нещо не разбрах?
Наясно съм какво представлява колоноскопията, правила съм си такава, но детайлите, които си споделила, малко ме объркаха, а се заинтригувах от изследването и затова питам. Blush

Наистина съжалявам за всички здравословни проблеми, които са те връхлетели. Sad

Благодаря. При мен стана така, защото сама съм си виновна, че вместо да си направя редовните изследвания в Цибалаб с пълния пакет Макс с Те Ес Ха хормона, като ми дадоха за ПКК по Здравна каса декември 2017, допълнително си пуснах само желязо. Така, че сега ми отмина първоначалният стрес и страх - беше ми най-вече от упойката как ще я преживея, че си имам куп проблеми, заради ниско кръвно и алергии, но вече ми е ясна процедурата след колоноскопията.

Виртуалната колоноскопия е на скенер, но не бих я препоръчвала, просто като чух за нея я направих и си включих и за бял дроб, като и без това си правих едното да направя за всичко - облъчването не е малко, но исках и стомах и черва и гърди, каквото има да се види заради евентуално злокачествено нещо за няма, това се показва на скенер. Това ми е причината да направя двете неща заедно.
Направих, но ми излезна само големия полип, а впоследствие при махането му се очертаха още 2 и доктора е махнал двата, остава 3-я, който след 6 месеца да махам. Доктора каза, че на виртуална колоноскопия НЕ СЕ виждат малките полипи. Затова, ако е само за оглед на дебело черво бих си препоръчала да се прави обикновената колоноскопия, но само с упойка - доволна съм от екипа на д-р Кацаров в болница Здравето - там и екипът и обстановката са много спокойни. За това писах в темата за колоноскопии или гастроентеролози.
Видя ми се и полип на ендометриума, заради който днес ще ходя при препоръчан лекар в клиника Адела, дали може да се остави за наблюдение или трябва да се маха, защото съм в климакс и като чета, тези полипи то това време може да се окажат и опасни.
Видя ми се и проблем с гърдите и в понеделник бях и на МРТ, където също съм много доволна от д-р Димова и една жена с интересното име Джейлян Якуб в Сити клиник на Цариградското шосе. Д-р Димова обърна внимание на всичко и сега вече съм за хирург дали да прецени да се наблюдавам още или да се махне това, което прозира и на скенера и на МРТ и на ехограф-а - няма опасност от лимфните възли, само нещо, което е образувание, което не омже да се каже за злокачествено, вече е в преценките на хирург. За това ще ходя другата седмица при д-р Мекянов, когато се върне от отпуска пак в болница Здравето, защото миналата година той по същия повод ме беше видял и тогава каза само да се наблюдава.

Затова правих тези изследвания и вече се водя от принципа никакво чакане по Здравна каса, освен направления, където може - личната винаги ми дава, не ми е отказвала - и задължително вече следене само с пакета Макс и като си пускам и допълнителни изследвания.
Имах и много др. неща, но ако се иска да споделя опит, тогава ще напиша - като си пуснах вече пълния Макс и с др. неща добавки - вече ми излезнаха и др. неща и оттам вече започнах да си правя цялостен ремонт на организма - като подлежа на още - основен ремонт се прави бавно Simple Smile
За Хашимото сама си пуснах веднага допълнително изследвания и др. ендокринни неща като паратхормон и един туморен маркер, който е и за ендокринни, показва и относно алергии и стомашно-чревни. Излезе, че имам високо Хашимото и веднага потърсих ендокринолог - за един ден до обяд обиколих София за платено по болниците да ме види такъв, да каже как да пия хормон, зная покрай мъжа ми, но той е само с хипофункция, че трябва веднага да се започне и по-късно се оказа, че ако не го бях започнала, постепенно вече съм била в момент на едва ли не предкоматозно състояние, от което вече можело и да не се събудя - това си го разбрах с четене - имах вече и световъртеж и спях по повече, не можех да изкачвам повече от 2-3 стълби без да се уморя и задъхам - а това го отнасях само към нисък хемоглобин и ниското много желязо.
Оказа се, че е и от щитовидната жлеза, като ми се включи хормона, световъртежа веднага ми отмина на 2-я ден, понамаля ми и съня.
Желязото си го вдигнах като на 2 пъти в болница Здравето по препоръка на доктора ми се преля желязо венозно, иначе не омжеше да ми се направи колоноскопията за махане на полипа, там пътека им направих на хората, оказах се рядък пациент с повече проблеми, но те ми обърнаха вниманието и не ме оставиха, за което съм им благодарна.
Ендокринолог иначе не открих за веднага прием, без да има предварително записан час, накрая в едно ДКЦ близо до нас отидох и там беше докторката, при която и мъжът ми беше ходил няколко пъти. Прие ме платено същия ден, тя работи без часове и веднага ми назначи какво да правя.
В ендокринологията на Медицинска академия е пълна мизерия и големи опашки, само там иначе може без час да се види човек, или да търси по малките медицински центрове някой на смяна.

# 146
А може ли от тази диагноза да се получава ежедневно тръпнене, като втрисане в областта на гърба, краката и главата, също така в областта на гърба да имам чувството, че са ме заляли с гореща вода и се чувствам все едно имам температура, а тя е макс 37.0, 36.9. Отделно, че от два дена имам киселини и проблем със стомаха. На мен ми откриха тиреодида, след прекаран грип и усложнения. Влизах и в болница, не намериха нищо и казаха, че не могат да разберат откъде вдигам температурата и защо ме втриса. Вече 8 месеца мъки. А преди два месеца като ми пуснаха мат и ига и тсх се установи, че съм го развила. Изписаха ми селен, но в краен случай и нищо не пия за това. Дали е възможно от там да идват нещата, а отделно и повишаването на кръвното, световъртеж и болки в главата

Силни болки ли имате на главата? И тези световъртежи, ако пиете хормон няма как тези светов. да са от щитовидната жлеза. Ако не взимате хормон си влошавате нещата - тогава и световъртежите и главоболието Ви е от жлезата, може да си отидете както спите, изпадате в кома - това е следствие от недостиг на хормон - при мен едва не се получи така, ако не бях открила проблеми с щитовидната - и то по настояване на мъжа ми да си правя вече пълните изследвания...
От личните ми здравословни перипетии на мен и съпруга ми Ви препоръчвам да си направите МРТ на главата, най-вече с контраст, както и на шията, ако може някой да Ви даде направление по здравна каса, се чака за одобрение около 30 дни, ако не искате да чакате, платено навсякъде приемат, като отидете на МРТ с мощност Тесла 3, в София има на 3 места такива, в медицински център в самия парк-хотел "Москва" - там е най-евтино, в Александровска - цените са по средата, и в Сити клиник на Цариградското шосе - там е най-скъпо.
Това го научих само преди няколко дни в търсене за мое МРТ на Тесла 3 на млечни жлези, но се оказа, че нямат някакво приспособление - бобина и затова правих там където имат и е 1,5 Тесла - Сити клиник на Цариградското шосе. Тесла 3 е по-скъп, но най-добре се виждат нещата. Колкото е по-малка мощност, по-малко се виждат нещата, с повечето мощност има повече разделителна способности и по-ясна картина - пиша го като пълен дилетант, както аз го разбрах.
И отидете на отоневролог - те се занимават конкретно със световъртежи. Такива специалисти има в болница "Свети Наум" на 4 км., в Транспортна болница, и б-ца "Иван Рилски". В никакъв случай не ходете при Кукушев във Военна болница - изобщо за Военна болница слушам и от личен опит мога да кажа - недобри неща.

Последна редакция: ср, 29 авг 2018, 11:18 от хадзапи

# 147
За МРТ с отстъпка има в сайт за Ваучери - https://www.ofertomat.bg/YMR-pc42.html?gclid=Cj0KCQjwiJncBRC1ARI … mkfsaAstQEALw_wcB

# 148

Силни болки ли имате на главата? И тези световъртежи, ако пиете хормон няма как тези светов. да са от щитовидната жлеза. Ако не взимате хормон си влошавате нещата - тогава и световъртежите и главоболието Ви е от жлезата, може да си отидете както спите, изпадате в кома - това е следствие от недостиг на хормон - при мен едва не се получи така, ако не бях открила проблеми с щитовидната - и то по настояване на мъжа ми да си правя вече пълните изследвания...
От личните ми здравословни перипетии на мен и съпруга ми Ви препоръчвам да си направите МРТ на главата, най-вече с контраст, както и на шията, ако може някой да Ви даде направление по здравна каса, се чака за одобрение около 30 дни, ако не искате да чакате, платено навсякъде приемат, като отидете на МРТ с мощност Тесла 3, в София има на 3 места такива, в медицински център в самия парк-хотел "Москва" - там е най-евтино, в Александровска - цените са по средата, и в Сити клиник на Цариградското шосе - там е най-скъпо.
Това го научих само преди няколко дни в търсене за мое МРТ на Тесла 3 на млечни жлези, но се оказа, че нямат някакво приспособление - бобина и затова правих там където имат и е 1,5 Тесла - Сити клиник на Цариградското шосе. Тесла 3 е по-скъп, но най-добре се виждат нещата. Колкото е по-малка мощност, по-малко се виждат нещата, с повечето мощност има повече разделителна способности и по-ясна картина - пиша го като пълен дилетант, както аз го разбрах.
И отидете на отоневролог - те се занимават конкретно със световъртежи. Такива специалисти има в болница "Свети Наум" на 4 км., в Транспортна болница, и б-ца "Иван Рилски". В никакъв случай не ходете при Кукушев във Военна болница - изобщо за Военна болница слушам и от личен опит мога да кажа - недобри неща.

Ходих при невролог, ще ми даде за ЯМР във Варна ще ходя, но май само на главата. Много ми е далеко София, нямам възможност чак там да ходя

# 149
Работя пред компютър и имам постоянни болки в главата и повишава се и кръвното. Само като пия магнезий, нямам мн болки. Световъртежите са ми от скоро. Не пия селен, защото ендокриноложката не ми каза от колко, каза три месеца и това е. Нямала съм нужда от хормони. Фт4 ми беше в норма, тсх 0.9 , а мат ми беше високо, ига също и ми казаха автоимунен тироидит

Общи условия

Активация на акаунт