Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 53

• 55 713
  • 797
  •   1
Отговори
# 150
Пуснах аз ТСХ и фТ4, нямах пари и за фТ3 ама като гледам тези резултати и то няма да е прекрасно.ТСХ се е качило - 2,94(0,27-4,2), фТ4 е ниско 15,65(12-22) Ще променяме пак дозата.Сега бях на 2 дни 50, 5 дни 75, сега ще мина само на 75, и ще видим след 2 седмици как ще е.Исками се до цикъл да е влязло в норма, за да мога да се потготвя за трансфер, но каквото такова.Излгежда положителния тест при мен след трансфера и последвалата загуба са сринали ТСХ и то е паднало до ужасната стойност от 0,014.

# 151
Момичета моля ви за съвет.
Имам хипофункция от 2011г. от тогав започнах с Еутирокс 25мкг и много скоро минах на 50мкг и така си карам до сега.
През годините хормона ми се върти около 2 . Скоро ми предстои инвитро, изследвах TSH  - 1.85 при реф (0.27-4.20)
Според вас добре ли е стойноста, притеснява ме, че при стимулация хормона скачал двойно и тройно.
Според моя ендокринолог, TSH-то било наред.
Незнам но все си мисля, че трябва да е по нисичко.
Между другото, обмислям на своя глава да започна да вземам два пъти седмично по 75 мкг...............

# 152
Абрикотин, виждам, че си изследвала досега и смяташ за най-важен ТСХ. Това е практиката на ендокринолозите - следят само него. Но имай предвид, че ТСХ дори не е хормон на щитовидната жлеза, а на хипофизата. За да знаеш как точно са ти щитовидните хормони, трябва да изследваш и ФТ4, и ФТ3. Да, за инвитро също гледат основно ТСХ, но за себе си поне имай предвид да изследваш и другите хормони.

# 153
За ин витро хормона е идеален.Дали ще се качи или не ТСХ, както и другите хормони никой не може да каже.Аз имам няколко ин витро опита при всеки ТСх е реагирал различно.Имала съм такъв при който беше бетон и не мръдна, имала съм и такъв(последния), при който на пук на всички очаквания вместо да се качи падна под долната граница.И да пускай и фТ3 и фТ4, така ще видиш цялостната картинка.

# 154
Работя пред компютър и имам постоянни болки в главата и повишава се и кръвното. Само като пия магнезий, нямам мн болки. Световъртежите са ми от скоро. Не пия селен, защото ендокриноложката не ми каза от колко, каза три месеца и това е. Нямала съм нужда от хормони. Фт4 ми беше в норма, тсх 0.9 , а мат ми беше високо, ига също и ми казаха автоимунен тироидит
Имаш ли изтръпване на ръцете?

# 155
Работя пред компютър и имам постоянни болки в главата и повишава се и кръвното. Само като пия магнезий, нямам мн болки. Световъртежите са ми от скоро. Не пия селен, защото ендокриноложката не ми каза от колко, каза три месеца и това е. Нямала съм нужда от хормони. Фт4 ми беше в норма, тсх 0.9 , а мат ми беше високо, ига също и ми казаха автоимунен тироидит

По-скоро лявата ме наболява понякога, но самото втрисане , което получавам е на главата отстрани, отзад на гърба и горната част на краката

# 156

Ако има и изтръпване на ръцете какво означава? Отново ли е от Хашимотото?

# 157
Не, по скоро би говорило за проблеми с врата.

# 158
Бубулина, а дали може да е от менопауза или перименопауза? Или просто от стрес?

# 159
МИСЛЕХ, ЧЕ Е СТРЕС, НО ОТ 4 ДЕНА ТЕМПЕРАТУРАТА НА 37.2 СЕ ВЪРНА, СТРАШНО МНОГО МИ ГОРИ ГЪРБА , ИМАМ КИСЕЛИНИ В СТОМАХА И НЯМАМ ИДЕЯ ВЕЧЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА. бЯХ И В БОЛНИЦА, НО ТАМ СИ ИЗМИХА РЪЦЕТЕ, С ТЕХНИТЕ СИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

# 160
По принцип сега има вируси, така че ако нещо се е появило преди 4 дена, вероятно е вирус. А температура 37,2 може да е дори само защото в момента си във втората фаза на цикъла (примерно, не казвам, че непременно е така, но това е една възможност).

# 161
Аз с такава температура бях 8 месеца, бяха решили докторите, че е от бъбреците... Накрая казаха - виж да махнеш сливиците - на 21 години ги махнах, едната (по-малката по размер) се оказа страшно загноила, последна ангина преди това беше на 16г. Приключи се с температурата 37-37,2 и с постоянното чувство, че ме тресе, дотолкова че ме болеше кожата само да се тръкне дреха... При майка ми точно по същото време й ги махнаха по същата причина плюс болки в ставите (и тя не е имала ангина от дете). Поне CRP не са ли ти пускали да се види дали няма някъде бактериална инфекция?

Отпреди 3-4 години температурата ми постоянно е 35,8-36,2, а това вече го отдават на Хашимото лекарите Rolling Eyes

# 162
Да, при хипофункция е ниска температурата, това всъщност е един от най-надеждните начини за бърза и лесна проверка. Но от друга страна има и напълно здрави хора с ниска телесна температура, така че не е 100% сигурен метод.

# 163
А ниската телесна температура означава ли, че трябва непрестанно да ти е студено? При мен е обратното - нон-стоп ми е горещо и се потя. Confused

# 164
Не означава непременно да ти е студено, макар че при хипофункция често го има и това. А честото потене при хипофункция е странно нещо, в интерес на истината - по-логично е изпотяването да е намалено при хипо, а повишено при хипер, то всъщност обилното изпотяване е един от класическите симптоми за хиперфункция. Но изпотяването зависи и от ген, и от други неща.

Общи условия

Активация на акаунт