Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 53

• 55 718
  • 797
  •   1
Отговори
# 165
и аз от нова година съм така, тогава изкарах гадния грип и живота ми се преобърна. В началото на август бях в болница, даваха ми антибиотици и бях на системи. До събота не бях вдигала температура, но в събота изведнъж се случи нещо. Болки в стомаха, горещина в гърба, по-късно и получих киселини. Тогава бях с 36.9 37.0. Поддържах така до тази сутрин, днес обаче 37.2
А втрисането си е ежедневно.

Последна редакция: ср, 29 авг 2018, 17:05 от bubanka

# 166
Не означава непременно да ти е студено, макар че при хипофункция често го има и това. А честото потене при хипофункция е странно нещо, в интерес на истината - по-логично е изпотяването да е намалено при хипо, а повишено при хипер, то всъщност обилното изпотяване е един от класическите симптоми за хиперфункция. Но изпотяването зависи и от ген, и от други неща.

Наистина интересно... При мен не вярвам да е до такава степен генетично обусловено, защото в миналото със сигурност не съм се потила така. Но тогава бях с много по-малко килограми от сега и вероятно без Хашимото и ИР, които със сигурност оказват голямо влияние върху терморегулацията на организма.
Сега е нещо ужасно - дори зимата, в най-големите студове, се потя обилно под якето (врата, кръста, тила, лицето), ако се наложи да повървя пеша. Confused Много е гадно да чувстваш, че си подгизнал под дрехите, когато крачиш в супер студ.

# 167
Да, килограмите със сигурност допринасят за потенето. При мен забелязах разликата - аз съм се потила винаги обилно, такъв ми е генът, но и бях с доста наднормени килограми, а когато отслабнах, потенето понамаля. Сега, откакто развих хипофункция, едно от нещата, които се промениха, е, че изпотяването ми намаля още повече, но при мен по принцип основен проблем е задържането на вода. Е, не е да не се потя изобщо, но преди се потях повече и забелязвам разликата. И я отдавам изцяло на хипофункцията. Всъщност четох, че това е и характерен признак за дефицит на йод.

# 168
FT3 - резултат 4.1, граници:  3.5 - 6.1.
TAT- резултат 2.0, граници: 0 - 4.
Mat- резултат 3.0, граници: 0-9
TSH- резултат 3.4, граници: 0.35 - 5.1
FT4 -резултат 7.2, граници: 7.7 - 15.5

Смятате, ли че може да става дума за дефицит на йод, защото имам може би 1 или 2 симптома, които се свързват с Хашимото... като цяло се чувствам добре, просто силно се надявам да не е това... обмислям да направя втора консултация с друг ендокринолог, подхода на лекарката ми до сега не ми допада - да чака нещо фрапантно да се случи, за да се вземат мерки!

# 169
Всички чакат да се случи нещо фрапантно, т.е. ТСХ да излезе от реф. граници, за да предпишат хормон. Друго не могат да направят.

# 170
МИСЛЕХ, ЧЕ Е СТРЕС, НО ОТ 4 ДЕНА ТЕМПЕРАТУРАТА НА 37.2 СЕ ВЪРНА, СТРАШНО МНОГО МИ ГОРИ ГЪРБА , ИМАМ КИСЕЛИНИ В СТОМАХА И НЯМАМ ИДЕЯ ВЕЧЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА. бЯХ И В БОЛНИЦА, НО ТАМ СИ ИЗМИХА РЪЦЕТЕ, С ТЕХНИТЕ СИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
От собствен опит, имах температура 2 години 37,2-37,3, постоянна отпадналост. Все ми вдигаха рамене, докато накрая не се намери лекар, който да ми каже да си видя за вирусите на Епщайн Бар, Херпес Зостер и Херпес Симплекс.
Лекарите не обръщат особено внимание на тези неща, но Епщайн Бара е изключително коварно нещо и прави много бели. Авторката на "Протоколът Хашимото" споменава в книгата за Епщайн-бара.
Ако прецените, вижте си тези неща, както и Ана скрининг, това е показател също, ако има нещо и е положително, да се търси по автоимунните др. заболявания.

# 171
Някой може ли да обясни за епщайн бар вируса?Ако кръвните изследвания показват че си го преболедувал...какво?Може ли ако падне имунитета той да се активира отново?Много ми е непозната тази материя..Дъщеря ми е преболедувала тази инфекция и поддържа субфебрилна температура от години.Може ли двете да имат връзка?

# 172
Според мен може, но не ми е известно какво може да се направи срещу вируса.

# 173
Може би някаква имуномодулация..но само гадая.Още не съм намерила вирусолог в Пловдив.Нека да минат отпуските и ще се заема с това. Ще споделя с вас.

# 174
За Епщайн Бар се взима изопринозин. Това е имуномодулатор и е единственият за това нещо. Пуснете си търсене по тази дума и ще Ви излезнат статии, има информация.
Ако сте в София към катедра "Херпеси" в Института по паразитни болести, може и да Ви изследват и да Ви консултират.
Моят сблъсък с това чудо беше, че след диагностицирането ми най-накрая, бях започнала да вдигам само единият от чернодробните ензими и се чудеха дали е болест на Жилбер, но нямало как да се диагностицира или Епщайн-а. Взимах хепатопротектор, но само ензима ми се оправи, билирубина продължаваше да ми е висок. И доктора - беше тогава в Иван Рилски болницата в София не можа да каже какво може би е.
Тогава в районен Медицински център в София, по препоръка на лична лекарка, попаднах на гастроентероложка, която имала в практиката си няколко случая на този вирус и ме прати да се изследвам.
Първо вижте билирубин - общ и директен.

# 175
То да пуснем ама живее в Англия..а там дори да си платиш без документ от джипито нищо не можеш да пуснеш.

# 176
То да пуснем ама живее в Англия..а там дори да си платиш без документ от джипито нищо не можеш да пуснеш.
...

Е, Вие попитахте, аз Ви отговорих моят личен опит, няма как да зная, че е в Англия, Вие не споменахте това.
Епщайн вируса може да рецивидира след 30-35 г., не е безобиден. Това са изследванията, решенията са си Ваши.

Изопринозин може да се взима и по 10 дни всеки месец - по 1 или 2 табл. сутрин и вечер, като постоянно, казано ми е от лекар УНГ, имащ в практиката си също сблъсък с това нещо, а години отне, докато лекар можа да ми каже как може да се взима изопринозина при хроничен Епщайн Бар, това го научих едва сега през март тази година.

# 177
Благодаря!Беше ми полезна информацията.Видно е че ще продължим да се лекуваме дистанционно..каца..дава кръв..аз със резултатите гоня лекари за коментар и изпращам лекарства по пощата.

# 178
Изопринозин не е безобидно лекарство. Трябва много внимателно да се прецени съотношение полза вреда, защото Изопринозин си е направо опасен. Аз лично го избягвам

# 179
Така е.. чела съм за изопринозина...лошото е също че дъщеря ми е с тежка ендометриоза и тя също дава имунен отговор.Трябва ми лекар с комплексен поглед върху нещата но не съм го намерила още! Консултации и изследвания е правила при едни от най–добрите имунолози...ендокринолози..репродуктивни специалисти..хирурзи..но всеки от тях казва че няма съществени проблеми и се въртим в един омагьосан кръг.

Общи условия

Активация на акаунт