Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 53

• 55 726
  • 797
  •   1
Отговори
# 180
Консултирайте се с лекари, казах Ви къде в България могат най-добре да обърнат на това нещо внимание. Катедра Херпеси, той бил към тази група, в Института в София по паразитни и заразни болести. Обаждах се преди време и ми бяха дали телефона на катедрата, защото в официалната страница на Института го нямаше отбелязан. Утре ще го потърся да Ви го дам, но си направете изследванията най-добре там на място, а преди това чернодробните ензими и билирубините общ и директен, те са първоосновата - билирубина. Завишен ли е той - вече катедрата в този Институт.
Хроничен Епщайн-Бар може и до смърт да доведе, четох го в статия преди месеца, нищо, че масово доктори не му обръщат никакво внимание.

# 181
https://www.blitz.bg/article/38188 - прочетете тази статия

ето данни на лекарката - https://bglekari.bg/imunologiya/item/1784-prof-anastasiya-petrov … ologiya-gr-sofiya
 Ще се ориентирам и аз да й се обадя да отида.

Последна редакция: ср, 29 авг 2018, 22:47 от хадзапи

# 182
Миналия месец бях в болницата по заразни и паразитни болести към ВМИ Пловдив...почти ме изхвърлиха въпреки че предложих да си платя консултацията.Явно в София са по–различни нещата или сте попаднали на Лекар!
Пак ви благодаря за насоките!
Чела съм статията но не съм се сетила да потърся координатите на лекарката....ето затова я обичам тази тема!

Последна редакция: ср, 29 авг 2018, 22:45 от Ваня Харбалиева

# 183
Ваня, обаче преди всичко - в Института. Покрай темата с Вас и аз се подсетих отново за този вирус, имам завишени тромбоцити малко и явно трябва отново да си направя консултация и изследвания за него, и ще отида и аз първо в Института. Дават го в статията, че е свързан и с ендокринологията...

# 184
Миналия месец бях в болницата по заразни и паразитни болести към ВМИ Пловдив...почти ме изхвърлиха въпреки че предложих да си платя консултацията.Явно в София са по–различни нещата или сте попаднали на Лекар!
Пак ви благодаря за насоките!
Чела съм статията но не съм се сетила да потърся координатите на лекарката....ето затова я обичам тази тема!

По съвсем други причини, ми се е налагало да ходя в София в Института - за изследване на кърлеж и за Т-лимфоцити и никога не ми е бил повишаван тон, но изследванията са платени там.

# 185
Аз отидох с готови изследвания само за коментар защото бях много притеснена и щях да си платя естествено.Ще се свържа с лекарката и ще опитам да си запиша час.

# 186
МИСЛЕХ, ЧЕ Е СТРЕС, НО ОТ 4 ДЕНА ТЕМПЕРАТУРАТА НА 37.2 СЕ ВЪРНА, СТРАШНО МНОГО МИ ГОРИ ГЪРБА , ИМАМ КИСЕЛИНИ В СТОМАХА И НЯМАМ ИДЕЯ ВЕЧЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА. бЯХ И В БОЛНИЦА, НО ТАМ СИ ИЗМИХА РЪЦЕТЕ, С ТЕХНИТЕ СИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
От собствен опит, имах температура 2 години 37,2-37,3, постоянна отпадналост. Все ми вдигаха рамене, докато накрая не се намери лекар, който да ми каже да си видя за вирусите на Епщайн Бар, Херпес Зостер и Херпес Симплекс.
Лекарите не обръщат особено внимание на тези неща, но Епщайн Бара е изключително коварно нещо и прави много бели. Авторката на "Протоколът Хашимото" споменава в книгата за Епщайн-бара.
Ако прецените, вижте си тези неща, както и Ана скрининг, това е показател също, ако има нещо и е положително, да се търси по автоимунните др. заболявания.

Да, както при мен е тази температура почти ежедневно. Сега явно съм лепнала и летен грип и поддържам 37.2 от вчера

# 187
Изопринизин съм пила при HPV неканцерогенен щам... Изчисти се. 5 дни 3х2, 5 дни 3х1 и после 3 месеца 2х1... И раничката се затвори спонтанно, без горене и т.н.
Но това беше преди да ми открият Хашимото... сега са ми забранили всякакви имуномодулатори, Изопринозина конкретно  беше споменат в забраната! (аз май и заради това, че не го пих тази зима, единия грип ме тръшна мнооого тежко, ама пусто - съобразявам се да не подсиля авоимунното)

# 188
Никога не са ми казвали, че не мога да взимам изопринозин, за имуностимулатори са ми казвали да не се взимат, но за имудомодулатор не бях чувала, за което - Благодаря за споделения опит, ще се допитам до лекарите,при които ходя, и ще пиша, когато това стане - какво са ми казали.

Аз сега съм на еутирокс от 1 1/2 от 25 мгр. и 2 пъти седмично по 50 мгр. Тат и Мат ми бяха много завишени. Около октомври ще си правя нови изследвания за всичко.

Ето телефона на херпесната лаборатория в Института по паразитни болести в София - 02 931 38 18
Ето и какво съм си записвала като изследвания за наблюдаване от общите кръвни, свързани и с Епщайн-Бар - хемоглобин, еритроцити, левкоцити, тромбоцити, диференциално броене на левкоцити, СУЕ, билирубин - общ и директен, чернодробните ензими, серологични проби за Епщайн Бар и моноцити.

# 189
Благодаря хадзапи!

# 190
  • София
Хадзапи, малко със закъснение, но да ти отговоря за В витамините. Simple Smile Това съм си го запаметила от друга тема:

"Списъкът на коензимни В-витамини включва:

B-1 под формата на тиамин-дифосфат (пирофосфат);
    B-2 под формата на рибофлавин -5-фосфат;
    В-3 като ниацинамид (частично коензимна форма), никотинамид-дифосфат (NAD), никотинамид-дифосфат-хидрат (NADH);
    B-5 под формата на пантетин;
    B-6 като пиридоксал-5-фосфат (P-5-P);
    B-9 като фолинова киселина и метилтетрахидрофолат;
    B-12 под формата на метилкобаламин и аденозилкобаламин.

Коензимна форма не е същото като метилирана форма, но последната я има май само за В9 и В12."

Лично аз в момента съм на подезични таблетки В12, метилкобаламин от 1000 mcg, на Jarrow. Ако искам да пия фолиева киселина, избирам Метафолат (L-5-Methylfolate или 5-HTP from (6S) - 5 - Methyltetrahydrofolic acid, glucosamine salt). Последно взех Quatrefolic (6S)-5-methyltetrahydrofolic acid, което също е добра форма с висока биоусвоимост. Ако ми трябва б-комплекс, взимам пак на Jarrow - B-right, заради формите и така. В повечето случаи избягвам комбинирани препарати, взимам си самостоятелно елементите, които ми трябват. Например, вместо Милгама бих си взела поотдено В1 мастноразтворимия Бенфотиамин (има го в iHerb и него), В12 метилкобаламин и B6 P-5-P. И дори не бих ги приемала едновременно, тъй като доколкото знам във високи дози и трите витамина (В12, В6 и В1) си взаимодействат негативно. Добре е да се взимат с 4-6 часов интервал едно от друго за максимална ефективност. Това ще значи да ги почна от обяд (за да има интервал и от хормона) и да ги пия през няколко часа чак до вечерта. Не ми се е налагало, но бих го имала предвид.

Ванче, чела съм за EBV следното: "A number of alternative treatment methods for EBV include vitamin C, selenium, Reishi mushroom extract, curcumin, and Zinc." Това е от тук: https://hypothyroidmom.com/hashimotos-disease-the-infection-connection/

Както и ".. Определени плодове и заленчуци могат да помогнат на тялото да се изчисти от ЕБВ и да се излекува. Опитайте да ядете поне по 3 от тях на ден – а най-добре колкото може повече – като ги редувате така, че в рамките на 1-2 седмици да захраните организма си с всичките 20! Подредени са приблизително по важност: Ще Ви споделя лечебните храни и добавки, които могат да Ви помогнат. Изберете си кои от тях ще ползвате. Селъри, Кълнове, Аспержи, Спанак, Пресен кориандър, Магданоз, Кокосово масло, Джинджифил, Малини, Папая, Кайсии, Нар, Грейпфрут, Кейл, Батати, Краставици, Резене. Лечебни билки и добавки (подредени приблизително по важност): Котешки нокът, Колоидно сребро, Цинк, Вит. В12 (под формата на метилкобаламин и/или аденозилкобаламин), Сладък корен, Маточина, 5-МТХФ (5-метилтетрахидрофолат), Селен, Червени морски водорасли, L-лизин, Спирулина (хавайска), Естер-С, Листа от коприва, Монолаурин, Плодове бъз, Червена детелина, Звездовиден анасон, Куркумин. Не се отчайвайте, за всичко има лек. Изпробвайте тези добавки, които може да си позволите и вижте как ще се чувствате. Основното си остава да се промени начинът на хранене и да се изключат за определен период (много е индивидуално за всеки) - да речем поне за 2 седмици тези храни, които са слузообразуващи, водят до възпаления в тялото и са храна за вирусите и бактериите: Млечните продукт,; яйца; глутенови продукти; захар, с изключение на стевия, суров мед и плодове; ориз; картофи, царевица; варивата, с изключение на леща и нахут. Разбира се и всички вредни пакетирани, ГМО храни, колбаси, газирани напитки." (Вече не помня от къде съм го запаметила.. колко е достоверно не знам).

Последна редакция: чт, 30 авг 2018, 15:50 от veseto5775

# 191
Благодаря от сърце Весе!

# 192
Весето, много Благодаря!

# 193
  • Варна
Здравейте, чета ви няколко дни дискусията за ЕБВ и реших да пиша и аз, понеже в момента е актуално вкъщи. На малкото ми дете ми направи впечатление, че има топче на вратлето-подут лимф .възел. Пуснахме за начало ДКК ръчно, всичко е в норма, лимфоцитите бяха на горна граница, но все пак в детската норма, ЦРП -също в норма. От там -ехограф на шия и коремни органи. Лимф.възли по описание от док не са притеснителни, важни бяха размерите за нашия педиатър, най-големия възел, който забелязах е 11мм, коремни органи -б.о.
Детето е здраво, падат му в момента млечните зъбки, но това се случва през юли тази година. Следващия ход , предложен от педиатъра ни -изследване на антитела за ЕБВ старо заболяване, положителен , резултата е 14. Назначи 20дни Изопринозин по схема , 10дни почивка. И това го повтаряме 3 месеца. Още след първия месец пуснахме контрола на антитела и чернодробни ензими- Антителата не са мръднали, чернодробните са ОК
След като приключим с Изопринозина на третия месец силно ми препоръчаха продукт с коластра и жълтък, но не просто коластра, а конкретна фирма и продукт. Оказа се, че са доста скъпи и трудни за поръчване. В скрит текст ще ги посоча...
Скрит текст:
Обобщено според педиатъра много трудно ще паднат антителата, но за щастие не са твърде много, и трябва да го изчистим до нулата този ЕБВ. Тъй като е трудно набавянето на тази добавка всссе пак след Изопринозин мисля да купя коластра и продължа с нея, т.е. с възможно най-добрия продукт, който намеря ..

Аз също имам  температура, почти винаги ми е 36.9-37. Меря с термометър в ухото. Има; леки притеснения, че доста време си я поддържам, при следващото изследване ще пусна и аз едно контролно ЦРП, поне да знам има ли-няма ли инфекци я ..Но нямам никакви оплаквания.

И още нещо да питам -началото на септември трябваше да пусна контрола на щитовидните, вит Д и вит Б, но си вадих кърлеж и в момента пия АБ, и ми сложиха ТАП. Колко време е добре да изчакам , за да пусна изследванията ? Най-вероятно ще хвана следващия ПМС и ще отиде към октомври, а толкова напред не ми се отлага ...

# 194
  • София
Нивата на щитовидните не знам да се влияят от прием на АБ. Не си отлагай контролата, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт