Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 53

• 55 733
  • 797
  •   1
Отговори
# 195
Веси,а този б-комплекс добре ли е:https://www.iherb.com/pr/Life-Extension-BioActive-Complete-B-Com … Veggie-Caps/67051
Може ли линк към този на Джарол?

# 196
  • София
Този б-комплекс на Life Extension не е лош. Стига за 30 дни, обаче. На Jarrow са 100 капсули Wink Ето линк: https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-B-Right-100-Veggie-Caps/110

# 197
Благодаря сърдечно! Flowers Hibiscus

# 198
Аз съм Хашимото хипофункция, с киста на щитовидната жлеза и увеличена паращитовидна жлеза.
Можете ли да ми препоръчате някой ендокринолог в София или Варна, който да разбира и от паращитовидна жлеза. Или в крайна сметка, да ме диагностицира правилно.
Ще се радвам да ми помогнете!

# 199
Аз съм Хашимото хипофункция, с киста на щитовидната жлеза и увеличена паращитовидна жлеза.
Можете ли да ми препоръчате някой ендокринолог в София или Варна, който да разбира и от паращитовидна жлеза. Или в крайна сметка, да ме диагностицира правилно.
Точно четох, че Шинков е по паращитовидните:
В работата си е насочен към диагностика и лечение на пациенти със заболявания на щитовидната жлеза, кациево-фосфатната обмяна и остеопорозата.
https://zdravenspravochnik.com/д-р-александър-шинков-специалист-ендо/

# 200
Здравейте, извинявам се ако не съм на правилното място и питам не където трябва.
Личната ми назначи изследвания на щитовидната, резултатите на пръв поглед са в граници:
FT4   18,01       pmol/l    реф: 12.00-22.00
TSH   1,63       mlU/l    реф: 0.27-4.20
Не мога да се свържа с нея за коментар.....да приема ли, че всичко е ок?

# 201
Точно четох, че Шинков е по паращитовидните:
В работата си е насочен към диагностика и лечение на пациенти със заболявания на щитовидната жлеза, кациево-фосфатната обмяна и остеопорозата.
https://zdravenspravochnik.com/д-р-александър-шинков-специалист-ендо/
Благодаря за информацията! Разрових в нета и изчетох доста, но се чудя дали д-р Александър Шинков и проф.Шинков са едно и също лице, защото в видях в сайта на Майчин дом, че има платен прием, но е записан само като д-р Александър Шинков.
Дали той има някъде прием по ЗК?

# 202
Да..добри са резултатите!
Важно е по какъв повод ви назначи изследванията.Изследвали ли сте ТАТ и МАТ?Гледана ли е жлезата на ехограф?
На хормон ли сте?Пишете малко повече за да се ориентираме.

Здравейте, извинявам се ако не съм на правилното място и питам не където трябва.
Личната ми назначи изследвания на щитовидната, резултатите на пръв поглед са в граници:
FT4   18,01       pmol/l    реф: 12.00-22.00
TSH   1,63       mlU/l    реф: 0.27-4.20
Не мога да се свържа с нея за коментар.....да приема ли, че всичко е ок?

# 203
Ваня Харбалиева, благодаря за отделеното време.
Поводът е, че имам метален вкус в устата и непрестанно усещане за студ. Не пия хормони, не целя бременост. ТАТ и МАТ  съм изследвала преди да родя, тогава също съм правила изследвания на щитовидната, не е имало отклонения. На ехограф също не съм ходила  за жлезата.

# 204
Аха..ясно..заради чувството за студ ви е изпратила.Явно оплакванията не са от щитовидната.Аз лично нямам представа какво да ви посъветвам...може някое от момичетата да има идея.Дано намерите причината..успех!

# 205
Анра, нямам представа кой е професор Шинков, и дали има такъв.
Иначе, мисля, че не преглежда по ЗК.

# 206
Във Варна търсете професор Коев, преди повече от 10 години беше шеф на Ендокринологията в София и след пенсиониране си е направил клиника във Варна. Предполагам, че ще го намерите. Докато беше все още тук, без да го познаваме, наложи се консултация с ендокринолог на съпруга ми и отидохме там с направление. Насочиха ни директно към него. Човека се държа много внимателно и обяснително за всичко.
Май и синът му също е ендокринолог, така че потърсете ги, ако си прецените.
Това ми излиза в търсачката като адрес и информация за тях - https://spravochnik.framar.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0% … D0%B5%D0%B2%D0%B8

# 207
Здравейте. Извинявам се, че така нахлувам в темата, но съм мн. объркана. В петък ми излезнаха резултати: anti Tg 493.70<115 и anti TPO 114.10<34 и личната се съмнява за Хашимото. Нз при кой лекар да ида. Досега не съм имала проблеми. От Кърджали съм и и ако може да ми препоръчате някой в Пловдив. Нз къде да ида.
 Благодаря.

# 208
Здравейте..не се плашете..ще се оправят нещата! А личната само това ли ви пусна? ТСХ?Имате ли оплаквания и какви?Трябва ендокринолог да види щитовидната жлеза на ехограф. За Пловдив най–препоръчван е др.Христо Георгиев работи със здравната каса но се чака около месец за час/със заплащане става по–бързо/.Кабинета му е срещу Военна болница.Със направление ехографа се заплаща–30лева. Други хвалени ендокринолози са др.Нончев също и ендокринолога във болница Медлайн..но му забравих името. Пишете малко повече за оплакванията си за да се ориентираме.Пишете и като минете на преглед.Успех!

# 209
  • София
Деси, вероятно действително е Хашимото. Антителата са завишени, т.е. налице е автоимуннен процес. Но трябват повече изследвания - на ТСХ и на щитовидните хормони също (FT4 и FT3). А както и Ваня е писала вече - трябва и преглед с ехограф, за да се види дали и колко е засегната структурата на жлезата. От значение за лечението е и дали имаш характерни симптоми (умора, лоша памет и концентрация, косопад, депресия... погледни на първа страница). Може да се контролира, но е добре да четеш и да се информираш сама, защото има доста за осмисляне. Късмет и пиши пак след прегледа! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт