Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 53

• 55 558
  • 797
  •   1
Отговори
# 90
  • София
...
сега си направих дозата на 31,25 мгр. но имам шум в ушите.  newsm78
преди го имах само сутрин, сега е основно вечер.
от какво е? newsm78

Аз имам шум в ушите (в различни часове), когато фт3 е в превес - изчакай малко дозата да слегне, ще отшуми. Само дано и тази доза не ти дойде малко в повече. Контролата ще покаже де.

# 91
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
да и при мен е в различни часове различни височини  Crazy

засега се чувствам добре с тази доза, но има дни, в които без кафе съм полузаспала (днес например).
на какво се държи това?
не искам нон стоп да се push-вам с кафе. Whistling

# 92
Ася, може да означава нисък кортизол или ниско кръвно, но не се наемам да дам категорично мнение, разбира се.

# 93
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ниско кръвно мисля, че не е, обикновено при причернява от ниско кръвно...
оффф тоз кортизол все се опитвам да го оправя, но не успявам: ям солено, пия някакви чайове...

# 94
Здравейте, имам нужда от помощ относно мерните единици на ТСХ и ФТ4.
Понеже проверявам в различни лаборатории, а и до скоро не съм обръщала внимание на различните единици.
Посочените на първа страница препоръчителни граници на ТСХ и ФТ4 в какви единици са?
Например аз имам преди 2 седмици TSH 2.80 miU/l (0.3-4) в подготовка за ЗЕТ, a м.юли след стимулация и в iU/ml 3.670 (0.27-4.20). Как да ги интерпертирам? Пия 25 мкг, като редувам с 25+12,5. Опасявам се да редувам с 50.
Гледах разни конвертори, но на Вас имам повече доверие. Two Hearts

Моя прозната е с положителен тест след инвитро в момента и резултатите са й следните:
TSH 3,42 uIU/ml (0,35-4,94)
FT4 0.98 ng/do (0,70-1,48)
Никога не е пила хормон, нито проблеми със щитовидната.
Моля Ви за коментар. Нужно ли е да посети ендокринолог?

# 95
Не са различни мерни единици, единицата е абсолютно една и съща (умножаваш числителя и знаменателя с 1000) на TSH. различни мерни единици са ако имаш pmol/l, miU/l или ng/l (просто различен брой неща се броят/мерят в единица обем). Гледай референтните стойности, те са съобразени с мерната единица.
TSH 3,42 uIU/ml (0,35-4,94) (тук има грешка, трябва да е μiU/ml, високо е)
FT4 0.98 ng/do (0,70-1,48) (тук трябва да е ng/dl, то е равно на около 12,6 pmol/l   а там референтните стойности са 9-19, всякак е ниско)
Да се види с ендокринолог Hands V

# 96
  • София
здравейте,

имам един въпрос: някоя от вас приемала ли е Л-карнитин съвместно с Л-тирокс и ако да как ?

# 97
Знам, че не е препоръчително да се приема "L-Карнитин", при проблеми с ЩЖ. Peace

# 98
Извинявам се ако въпроса ми е задаван вече, но на моя позната са и казали, че трябва да си прави изследвания на хормоните 7 дни след свършване на цикъла.
Има ли изискване всъщност кога да се изследват тези хормони, защото аз съм се изследвала когато ми падне?

# 99
  • в огледалото на живота
Дами,припомнете ми колко беше необходимата дневна доза от селен и в каква пауза от'хапчето' за прием?
Спряла съм се на този продукт,дали е удачен?
https://www.pompai.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B … %D0%BA%D0%B8.html

# 100
Извинявам се ако въпроса ми е задаван вече, но на моя позната са и казали, че трябва да си прави изследвания на хормоните 7 дни след свършване на цикъла.
Има ли изискване всъщност кога да се изследват тези хормони, защото аз съм се изследвала когато ми падне?
Щитовидните хормони могат да бъдат изследвани по всяко време на МЦ (може би единствено докато има кървене не е много удачно), но да се има предвид, че TSH е най-нисък, непосредствено след като менструалното кървене приключи, а най-висок - в дните преди да стартира.
Освен това, за целите на проследяването, е по-добре да си пускаш изследванията в един и същи ден от МЦ, или поне приблизително. Peace Аз, например, обикновено се тествам почти веднага, след като кървенето ми приключи.

~Dev~, лечебната доза Селен е 200 мкг., обикновената - 100 мкг. Преди да го почваш, най-добре се изследвай, за да видиш как се движат нивата му в организма ти, че не е хубаво евентуално да предозираш със Селен. Peace

# 101
  • в огледалото на живота

~Dev~, лечебната доза Селен е 200 мкг., обикновената - 100 мкг. Преди да го почваш, най-добре се изследвай, за да видиш как се движат нивата му в организма ти, че не е хубаво евентуално да предозираш със Селен. Peace
Задължително ли е изследването?Хм,мислех чисто профилактично да го вземам,но сега ме караш да се замислям ... Confused

# 102
Ами, така се оказа. Тук, в темата, май по едно време доста хора приемахме Селен, но после се появи информация, че потенциалното предозиране е токсично и е желателно, преди да се почне с приема на този елемент, да се пусне едно изследване, за всеки случай.
Аз на този етап не бих пила Селен, без да се тествам предварително. Peace

# 103
Гърне, благодаря за информацията bouquet
Беше ми много полезна.

# 104
  • в огледалото на живота
Гърненце,благодаря и от мен за инфото  Hug
Ще го имам в предвид!

Общи условия

Активация на акаунт