НОЕМВРИ още е далече, а бебче ни се гушка вече!

• 38 231
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Джорджия, хубаво е наистина и още едно мнение да имаш за положението.Може и да не изостава чак толкова бебето.С дъщеря ми около 30 и някоя седмица имахме такива притеснения и това наложи в 33-та да правя още една фетална, на която ми казаха, че наистина е по-дребничка, но въпреки това се развива добре.Така си и остана дребна, но постоянно ме наблюдаваха и още в 8ми месец бях готова ако се наложи да я вадим по-рано, за да може да продължи развитието си.Слава Богу не се наложи, роди се наистина малко по-мъничка, но все пак 2700, 49см. в 38ма седмица.Много спадана и на тегло в родилото, та си е прибрах още по-слабичка, но после си навакса.И до днес не е висока, но това всъщност е генетично.Аз съм 160, а майка ми даже 150.А дъщеря ми прилича и визуално на нея.Иначе наистина с напредването на бременността отклоненията от меренето на ехографа дават все повече отклонения.Аз очаквах около 3кг. + да е сигнала, ама не беше.Кумата ми очакваше бебе около 3500 уж, а роди 4 кг. девойка.
Надявам се и при вас да се развие всичко благоприятно!Попитай лекаря си за добавка протеин, ако не пиеш.Пази се, стискам палци всичко да е наред при вас и никакво раждане преди да влезеш в 9ти месец!

За тазът - моят очевидно се разширява вече.Боли ме тазовата става на десния крак, също и опашната кост.Имам травма там и сега от нарастването на корема и отварянето на таза усещам напрежение.И с каката беше така.Иначе не мога да се оплача за сега.Още нямам контракции от подготвителните, което е добре.С каката по това време имах по малко.Още имам опъване при кихане и резки движения вляво на пъпа.Или е мускул или някое срастване от предното секцио.Така мисля аз, според док. е мускул, ама вече 2 месеца го имам това.
Бебо в момента май ми е седалищно, освен по-глухите движения, тази сутрин ме събуди с няколко силни ритника  ниско долу и затова смятам, че там са му краченцата.Преди това пък беше главично.Въртят си се още, не им е тясно и затова.На мен понеже ще съм секцио и не ме тревожи обръщането, само това, че искам по-ясно да усещам движенията.

# 136
  • Стара Загора
Днес съм в еуфория- свалих си брекетите, толкова ми е странно да се гледам, че все едно не е моята уста. Доста път минах днес и сега легнах да почивам, а бебка здраво се върти.
Джорджия, и при мен имаше изоставане от 10 дни, второто мнение каза 3 дни. Утре съм на преглед и с нетърпение чакам да я измерят отново. Вече се убедих, че каквото ми приичини някой доктор, никой друг не може да ми го причини. Все някой умник ще се намери да ме сдуха, да ме уплаши и притесни. Чак не ми се ходи на чести прегледи вече- да си рита и расте, това ми стига като усещания.
А и с тази тромбофилия се старая да съм ипозитивна, и да си съхраня психиката, че ще ми трябва и за нататъка Simple Smile
Стискам палци всичко да е наред!

# 137
  • София
Здравейте, момичета!
Днес бях на преглед и вече официално съм в болничен. До вчера бях на работа, но от тези жеги хич не се чувствах добре напоследък. А и доктора ми настоя вече да почивам, понеже ехографа пак отчете контракции. Бебчо е вече 1180 гр. - 27 седмица. Според доктора околоплодните води са малко повече и утре ще правя изследването с глюкоза за гестационен диабет. Надявам се всичко да е наред!

# 138
Море! И аз така. Беше главично застанала и такива шутове усещах. Вчера бях на ЖК и док каза, че била седалищно, а аз точно по това разбрах, по-глухи движения, ниско долу ритничета и едни малки бабуни около пъпа. Simple Smile Предпочитам определено да си е главично разположена, но поне веднъж в месеца се завърта и то докато лежа. Даже така като е седалищно получавам и повече контракции.

Georgea, спокойно си направи едно проследяване по-често. Моите води Марков ги определи в ниската част, но в нормата и наблегна на нормата. От ЖК пък ми казва всеки път, че водите са Ок. Питах дали да пия повече вода и док каза, че прекаленото наливане няма да ги увеличи, но все пак водата трябва да дойде от някъде и затова да си пия достатъчно. Освен това ми каза, че моделът ми си е такъв, по-малък корем, по-малко води и няма да е изненада и бебето да е по-малко. Но, на мен ми е второ дете и си знам, че си имам по-малко вода и коремът ми е компактен. Родих и по-рано, само си тръгна. Така, че следи се редовно и дръж носа над водата, всичко ще е наред. Ако пък кажат да ходиш към Майчин дом, спокойно пак! Екипът на Боряна Слънчева са 100% про. Ще сте в добри ръце Simple Smile

# 139
  • София
И моя е седалищно от 6-тия месец и не иска да се завърти и ми казаха, че наистина от това положение може да имам повече контракции. Странно е обаче, че го усещам толкова много.. усещам го хем долу в ляво на мехура, хем горе в дясно леко в страни. Не знам, аз малко се отчаях, щом до сега не се завъртя, дето му беше широко, по-натам едва ли. Ама нищо не се знае де, но вече съм психически подготвена и за секцио.

# 140
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз също съм от тези, дето по цял ден са самички вкъщи и следя форума постоянно. Дори да не пиша винаги чета. И като скучая има 4-5 пуснати писания, а днес като бяхме на разходка, прибирам се и гледам нови 22.
Много отпускащо ми подейства, бяхме на един прекрасен водопад Heart Eyes но малко ни измори пътя до Велико Търново.
Аз се радвам на всяка сряда, от утре 25 г.с.
И преди съм казвала, че имах травми от спортуване и си имам болки в кръста, но стават все по-непоносими, както и в лявата част на гърба като съм седнала, а понякога и като лежа. Все едно ножове се забиват.

Ето и един тапишон с корем Grinning

Макар, че тук корема ми съвсем не изглежда толкова голям, колкото е всъщност. Уверявам ви, по-голям е Grinning едва си слагам обувки

# 141
Ух на Хотница ли сте ходили?

# 142
  • Bарна, морето, сините вълни
 Дааа, много е приятно. 
Ух на Хотница ли сте ходили?

# 143
Да там е голяма красота,за семейни разходки лятото. Събота и неделя има доста хора, които си правят пикник там.

# 144
  • София
Kamache, ох не ми говори за времето. ММ се притеснява дали ще ни стигне времето. Но ако започнем навреме, всичко ще е наред. Майстора е обещал за 20тина дни да е готов. Ние затова сега обикаляме, за да сме купили всичко възможно преди да започне. Драмата с мивката приключи - харесахме тази вечер. И фурна избрахме. И стенни плочки (за едната стена в хола) поръчахме.

Деси, и моят малък мъж не се е обръщал отдавна, някъде от 2рата фетална насам все си и седалищно, или косо. И аз започвам да се настройвам за вариант секцио, колкото и да не ми се иска. Една приятелка ми каза, че когато тя е била бременна преди 4 години нейната докторка й е казала, че който се обърнал до 29та седмица, обърнал. Аз в нета съм чела, че има шанс до към 30 и някоя седмица, та се надявам да се случат нещата. Карам ММ да му говори, че не е правилно с главата нагоре, но не знам дали ще се разберат Grinning

Despicable, много сте хубави, пу-пу!

# 145
  • София
Хахахаха освен и аз да го пазаря да се обърне Grinning Grinning иначе и при мен е от втората фетална в 21 седмица до сега - 28 си седи седалищно или косо както казваш. Аз съм чувала, че и в последния момент се случвало чудото, Божа работа, ама все пак важно е да се настроим и за двата варианта. 
Despicable страхотни сте! Благородно завиждам за разходките, така обичам и аз да ходя из планината до разни водопади Heart

# 146
  • Варна
Дъщеря ми се обърна към края на 8ми месец.Усетих я много ясно, два дни голямо наместване беше, в един момент беше напречно чак.Още е рано да се говори за окончателно обръщане.
И аз иначе срядите си чакам - утре ставам 28г.с.

# 147
Аз съботите чествам нова седмица.

Баткото ми се е въртял и след 30г.с коремът ми беше все едно съм глътнала малък пожарогасител ама напряко. Даже мускулите от дясно ми бяха по разтегнати, защото си имаше любима поза и все забиваше там глава ли, дупе ли, нещо кръгло.

# 148
Добро утро момичета,
Да ви питам За или Против съхраняването на стволови клетки сте? Някоя от вас взела ли е вече решение? Принципно ясно е че ако е минимална цената всяка една от нас ще иска да запази, по-скоро се опитвам да притегла плюсовете и минусите и да премахна фактора на бизнеса/рекламата.

# 149
  • Стара Загора
Говорила съм с българка, която работи в тази област в Лондон. Тя ми разказа подробно за какво става въпрос. Тотално ме разубеди. Имам близки, които съхраняват вече 15 години, за да помогнат на детето си, болно от талесамия.
Искам да кажа, че документално така са се подготвили тези банки, че не се знае изобщо след размразяването дали ще има останали живи клетки. Аз като тегля + и-, минусите са много, много повече, което обезсмисля парите и идеята. Лошото е , че няма как да получиш обективна информация, а само маркетингови трикове.

Общи условия

Активация на акаунт