198-мо жарко НЕМСКО лято

• 63 073
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • Берлин
За много години, момичета! Желая ви здраве и сбъдване!

# 571
  • The QC to be!!!
ЧНГ дами! Да сте здрави и усмихнати тази година и вие и семействата ви!

# 572
Мамита а какво мислите за случилото се с българското  дете в Кьолн?
Починало от лекарска небрежност казват...малко не ми се вярва,ама може и да е истина...по скоро си мисля ,че детето не е закарано навреме на лекар ,преди да се получат усложнения...  Аз имам две деца засега не съм срещала такова отношение каквото го описват тези родители,дано да не  и срещам...

# 573
Във ФБ ми направи впечатление разминаването при първоначалната и последващите версии на родителите. Според мен е комбиниране на много обстоятелства - почивни дни, незнание на езика и заради това недобре представени симптоми пред лекарите, вероятно има и доза родителско неглижиране  поради незнание/ниска образованост, доста голямо изчакване между прегледите и оттам влошаването необратимо.  Вероятно и в спешното са го карали през просото и са прегледали на конвейер, оставени неопитни екипи да поемат потока през празниците.  Лека пръст на детето.  Трагедия. 

# 574
Трагедия, но и на мен ми направи впечатление разминаването между информацията от първоначалния пост на бащата във ФБ и тази, която родителите представиха пред медиите на по-късен етап.
Не е в Кьолн, а в Порц болницата.

# 575
  • Немция
Не съм запозната добре със случая, но мнението на Сбъдваща ми звучи много реалистично, тоест:
...почивни дни, незнание на езика и заради това недобре представени симптоми пред лекарите, вероятно има и доза родителско неглижиране  поради незнание/ниска образованост, доста голямо изчакване между прегледите и оттам влошаването необратимо.  Вероятно и в спешното са го карали през просото и са прегледали на конвейер, оставени неопитни екипи да поемат потока през празниците.
Трагедия, голям кошмар!

# 576
  • Берлин
Аз ей сега се прибирам от спешното. В 7.30 бяхме пред кабинета на ортопеда заради зверски болки в гърба и кризи. Пратиха ни в болница с нот.юбервайзунг. приеха Мм в 15.30. Поопипаха го, задължителната система с обезболяващи и гуте бесерунг. Това е положението. Утре пак при ортопеда.
Вярвам,че истината за детето е някъде по средата. Аз за пръв път оставам много неприятно изненадана,а не е като да не съм обикаляла 100 хиляди лекари поради тежък проблем

# 577
Аз бих ви посъветвала да потърсите добър osteopath. Понякога вършат по- добра работа от 10 ортопеди. От опит говоря.
За детето не искам да коментирам. Грозно ми е, страшно ми е. Горкото дете и горките родители. 

# 578
  • Берлин
Благодаря ти. За пеъв път чувам за остеопат. Ще поровя в нета

# 579
  • Немция
А ако се окаже дискова херния? Не знам намесата на остеопат дали е желателна. При дисковата херния е типично болката от гърба да се пренесе към един крайник, ръка или крак. За да се стигне до някаква терапия на дискова херния, трябва да се направи ядрено-магнитен резонанс(MRT на немски), тоест трябва да се мине през болницата.
Успех, Папурче, и дано да е нещо по-безобидно и да минете само с обезболяващите. Остеопат също може да помогне, но зависи от проблема. Има възможности и за физиотерапия, които също са ефективни, питайте ортопеда.

Последна редакция: пн, 07 яну 2019, 19:17 от Бибит

# 580
ЯМР мисля, че при всички случаи ще му направят.  На мой близък един остеопат му реши проблема за 30 мин, като преди това лежа в три специализирани болници и един куп ортопеди вдигаха раменете и го караха да си пие обезболяващите, защото те не могат да помогнат. Ако е дискова херния не е за остеопат,  така е.
Успешно оздравяване и от мен✌😊

# 581
  • в сърцето на един мъж...
Аделина Върголомова, хареса ми стилът ти, както и желанието да помогнеш на сестра ти. С удоволствие бих се запознала с нея Simple Smile

# 582
По случая с българското дете от Кьолн мога да кажа само следното от моите лични наблюдения през годините ми, докато работех като сестра - ромите имат слабост на белите дробове и често се наблюдават при децата още от кърмаческа възраст пневмонии и тежко протичащи бронхити. Като включим и факта, че детето е било родено преждевременно, това обостря и без това тази слабост. Останалото се покрива като мнение с това на Сбъдваща.

Моите лични преживявания със спешното са били досега добри - т.е. бързо действане, качествени реакции и терапия, когато се е налагало при децата.
За мен като възрастен е направо кошмар да ти се наложи да чакаш там - отвисях на връх нова година повече от 3 ч в спешното заради прищипан нерв, когато влязох да ме прегледат, отнесох обвинения, че мъжа ми ме бие и крия, че това е болка от побой и подобни.
След като ме прегледа обстойно с УЗ, разбра, че не лъжа, но не предприе сериозни мерки и ме прати по живо поздраво към къщи с рецепта за новалгин, което си беше чисто и просто смешно. Само затъпи леко болката и дотам.
Едвам изтраях да минат празниците, за да се обадя на остеопата и той успя да ме приеме едва вчера. Не ме питайте как изтърпях този ад дотогава. От вчера вече мога да дишам и да се движа нормално. Ще ходя още веднъж да мен донамести, защото каза, че схващанията на мускулите са сериозни и няма да мине отведнъж. Е, да ама при положение, че отидох при него с болки *при скала 1-10 с усещане към 8 и си тръгнах с усещане за 3 и то без обезболяващи, няма какво повече да добавя.

# 583
Аз пък имам само неприятни моменти със спешните кабинети тук, съжалявам. Все гледат да те претупат - сиропче, ала-бала, ама в понеделик си отидете при вашия лекар. На мен ми трябва лекар сега, не в понеделник или след празниците. Не знам дали родителите на детето са го неглижирали, не разбрали лекаря и т.н. Но моят син правеше пристъпи с бронхитите. Днес просто кашля, утре е с пристъп. Всеки път в градинска възраст като го видех, че му текат сополи и изтръпвах, защото на следващия ден следваше пристъп. Слава богу, израстна ги тези неща.

# 584
И ние сме с положителни впечатления от посещенията ни с децата в спешното, които при нас са сравнително често.  Винаги са реагирали адекватно и достатъчно бързо.

Общи условия

Активация на акаунт