Отговори
# 585
# 586
  • В царството на игрите:)
Стана ми интересен вашия разговор за хормоналната терапия, защото и аз имам своите притеснения.Минах през всички видове лечения преди 9 години. 8 години бях на хормонална терапия /различни видове/ и тя приключи. Тъй като все още няма категорично становище за ползата от 10 годишна терапия, решиха, че 8 години ми е достатъчно. Но дори и 10 да е - говоря хипотетично - означава ли, че рецидивите са задължителни след спирането и? Имам предвид случая с armyhousewife. Сега се чувствам като преди. Пия само някакви хранителни добавки, но всъщност нищо не е като преди, а и така си бях свикнала без цикъл..Simple Smile Като ми дойде се надявах да отслабна, ама не би! Апетита си ми е същия и то все за вредни неща Simple Smile

# 587
milmich, че ти си си излекувана . Ехе, цели 8г са минали . Направо си се брой за здрава ♡♡♡ Като не забравяш профилактичните разбира се Simple Smile

# 588
Milmich,ти колко време беше на Золадекс?

# 589
Milmich,ти колко време беше на Золадекс?
Първите две години бях на Золадекс и Нолвадекс. После още три години бях на Аримидекс и Золадекс и после спрях Золадекса и 3 години /почти/ бях само на Нолвадекс. До миналата година август.Не ми дойде като спрях Золадекса, а като спрях всичко.

# 590
  • София /Абсурдистан
Имаше ли някакви странични ефекти от Нолвадекс?

# 591
На майка онкологията каза,че хормоналната терапия-Нолвадекс,при нея- си е сериозно лечение.

# 592
Лейди,следя изкъсо майка и ще кажа какви странични ефекти имаше от Нолвадекса-топли вълни и изпотяване и променливи настроения, едни 10 кг.отгоре за около година и няколко месеца.Тя си хапва добре,но ние го отдаваме и на хормона.Това изпотяване и вълни като че отмина,няколко месеца е.

# 593
Имаше ли някакви странични ефекти от Нолвадекс?
Може да ви се стори странно и безотговорно, но аз никога, ама никога, не съм чела листовките на лекарствата, които вземам. Поради тази причина и да съм имала странични ефекти или дефекти не съм го отдавала на приема на препарати.Simple Smile Виж, ако прочета листовката всичко ще ми се прояви от началото до края и. Чак като спрях приема на Нолвадекс разбрах, че той е противопоказен при съдови проблеми. Аз имам операция от разширени вени през 2007 година. Ако го знаех предварително можеше и да се притесня, а така си го пих години наред без никакви притеснения. За напълняването, напълнях, но мисля, че основната причина си е апетита ми за сладко и въглехидрати, от които не можах да се откажа. Relaxed Сега като имам цикъл в това отношение нещата са по - добре. Настроенията овладявам с антидепресанти, които си пия от години, така, че и на този фронт нещата бяха сравнително ок. Мене и без хормонална терапия си ме бие тока и мога да рева и да си се смея на почивки, така, че не знам от какво са били промените.

# 594
Лейди,следя изкъсо майка и ще кажа какви странични ефекти имаше от Нолвадекса-топли вълни и изпотяване и променливи настроения, едни 10 кг.отгоре за около година и няколко месеца.Тя си хапва добре,но ние го отдаваме и на хормона.Това изпотяване и вълни като че отмина,няколко месеца е.
Тези "странични ефекти" всъщност са най-обикновена типична стандартна менопауза. Ако си наложим да вярваме, че това е нормален период от живота, също както и пубертета, ще ни е по-красив света Grinning Доколко е нормален, като ми е предизвикан с лекарства е друг въпрос, но гледам да не мисля за това...  Grinning Напълняването сме склонни да го отдаваме на какво ли не само не и на обездвижването, и /или неправилното хранене, мързела и глезотията си. На 40-50 години вече метаболизма ни е много по-бавен, отколкото когато сме били на 20-30 и трябва да си променим поне храненето. И да спортуваме или поне да ходим пеша. Движете се Simple Smile полезно е. Миналата година при големите зимни студове ме заболяха раменете и си изкарах акъла, че е ревматизъм. Един лекар ревматолог ми се присмя - каза, че ако не си вдигна д-то от бюрото и не се размърдам и други неща ще ме заболят, не само раменете. Последно - ако не обвиняваме лекарствата за всичките си проблеми ще е по-лесно да ги решаваме. Това от личен опит. Иначе се примиряваме, че няма спасение и ще сме дебели и така ще си останем.

# 595
  • София /Абсурдистан
Е аз не мога нито спорт, нито повече ходене  заради гръбнака и ставите. Боли, та не се трае. Едвам извеждам и прибирам кучетата.
И без това съм качила 10 кг от химиите, ако кача още толкова, вече ще се търкалям, а заради гръбнака трябва да съм поне с 25 кг по- слаба, ама как да стане ... Ще го мисля още. Утре съм на скенер с контраст, но вероятно ще ме отложат, че раната още не е оздравяла. Което значи, че ще отложат и лъчето. Ама че се обърках...

# 596
Ти имаш и други проблеми и е още по-важно за теб да отслабнеш. Натоварваш се все едно с още една торба цимент върху всичките болни кости и органи и си я носиш навсякъде.

# 597
  • София
Да, но я разбирам - след страхотни болки това лято ми откриха артроза на гръбнака, трябваше да спра всички упражнения в горната част на тялото за дълго. Иначе не минаваше. Още не смея да започна. А ако те боли всичко - наистина не зная как да отслабнеш, може би само диета? Евентуално йога.

# 598
Отслабване с диета. Разбира се че е възможно. Девер ми дълги години е с наднормено тегло, дискова херния, разширени вени, проблеми с черния дроб и какво ли не. Някаква диетоложка му направила лична диета и отслабна 30кг.
А със спорт само здрав човек може да отслабне донякъде, но по-скоро заяква човек със спорт.

# 599
  • София /Абсурдистан
Ходих до клиниката и говорих с лъчетарепевта. Няма проблем с незарастналата раничка,  ще ме облъчват много по-високо от това място. Пъхнаха ме в скенера и с апартаче ми направиха временни татуирани точки. Та на 15-ти този месец заповам с лъчетерапията.
Утре съм пак в клиниката, за разнообразие при околожката да видим какво ще правим с таблетките и да и занеса изследванията. А вдруги ден - при хирурга на превръзка и евентуално за ново шиене. Не знам за вас как е, ама на мен зверски ми писна от болници, висене по болници и лечения всякакви. Аман.
/килограмите ще ги мисля по-късно, май пак ще си правя кръвния тест и ще действам според него или за по-лесно ще минавам на Зоната с готовите им рецепти/.

Общи условия

Активация на акаунт