Отговори
# 630
  • София
Спиритче ЧРД. Бъди здрава и все така позитивно настроена !
По старите стандарти трябва да минат 5 години от последната интервенция и те обявяват за здрава. На мен например ми дадоха 19 % и ме отсвириха. Е, това разбира се беше отдавна. Сега не зная как е, но след като ти дават 50% ТЕЛК пожизнено, май-май не е така.

# 631
  • В царството на игрите:)
По старите стандарти трябва да минат 5 години от последната интервенция и те обявяват за здрава. На мен например ми дадоха 19 % и ме отсвириха. Е, това разбира се беше отдавна. Сега не зная как е, но след като ти дават 50% ТЕЛК пожизнено, май-май не е така.
Сега всички преминали онкологично заболяване след петата година получават 50 %, ако нямат никакви други проблеми. Hands Thumbsup

# 632
Спирит ЧРД!
Пожелавам ти много,много,мноооого здраве и реализирани желания.
Весел и запомнящ се празник.

# 633
  • Варна
Благодаря ви много за милите думи!

Утре на мен ми е второто диспансерно наблюдение, което вече и ехография ще включва и още други "екстри", а не само опипване и вземане на кръв. Ихуууууу, гърмя конфети тук из къщата, сума ти време трябваше да мине един тъп ехограф да ми назначат вече, аз не съм се и натискала за повече де. Къде сама, къде по служебна линия си направих едни хубави обстойни прегледи, да видим утре какво ще кажат баш от онкологията, към която съм заведена и се надявам и те като подарък един хубав резултат да отчетат и да ме зарадват.

Аз съм доста "млада" и прохождаща в тези онко среди. Съжалявам, че не мога на всяка и на всеки да откликна с ценен съвет, затова гледам кураж така да ви влея между химиите и хапчетата и да ви уверя, че търпението, стискането на зъби и упоритостта си струват и рано или късно резултат дадат също както при мен дадоха.

DZ, ти все се колебаеш, миличка какво се случва с теб и те разбирам. Какво не е наред все се питаш, защо при мен така, а обикновено при другите иначе. Ти специално го отдай към момента на добър развой, т.е. тая ш*бана химия през която мина така хубаво да си е свършила работата, че да няма нужда да го доубиваш тоя рак с облъчване. Щом ти спестяват терапии, това може да означава също, че не са нужни. Щом не са нужни, значи печелиш битката убедително. Задължителното наблюдение за нищо на света не бих спестила обаче и като бащино имане ще си търся. Аз поне на твое място така бих мислила. Когато с Лейди се заговорихте и си споделихте една на друга през какво сте минали и на коя какво и предстои, ракът може да бъде какъв ли не. Единият от едно се влияе, от второ не, на трето пък избухва сякаш с пълна сила, може пък от нищо да не му пука на осмокракото. Тумори всякакви, странични заболявания всякакви, развои всякакви. Няма да им се даваме обаче, нали така момичета!

Скрит текст:
Дължа ви извинение за тия многословни изповеди... Освен извинение да прося от вас искам и благодарност да изкажа за моралната подкрепа. Страхотни сте всички... и ветераните, и новобранците, и близките... Заедно наистина можем много!

# 634
Спиритче,прекрасна си!Пожелавам ти безкрай много вдъхновяващи преживявания да ти се трупат,трупат...,ти да им се наслаждаваш и да ни разказваш и на нас от време на време ,,🎂

# 635
  • София
Честит твой ден, сладурано! Birthday
Здрава да си! Щастлива и късметлива!
Радвай се на живота и го граби с пълни шепи! Wine Glass

# 636
  • София /Абсурдистан
Спиритче, дано завинаги да си е отишла гадината!

# 637
Спирит, Честит РД и от мен Simple Smile да си жива и здрава и умна и силна Simple Smile Пожелавам ти да забравиш за рака и все по-рядко да си говорим за него.

# 638
Хули , на ясно съм че не съм много здрава. Цял живот ще съм на тръни- дай боже много години да са. Просто днес така го почувствах Simple Smile

# 639
Хули , на ясно съм че не съм много здрава. Цял живот ще съм на тръни- дай боже много години да са. Просто днес така го почувствах Simple Smile
Какви са тези твоите „тръни“? Та ти не си имала дори заразени лимфни възли..., а си преминала през толкова лечение.....и гърдата са махнали...Няма тръни вече от тук нататък.

# 640
Благодаря , Емма.
Така се настройвам,  но ми е пределно ясно , че всичко е в Божиите ръце .
Както вярвам , че при дъщеря ти всичко ще е ок 😘

# 641
  • София
Сега всички преминали онкологично заболяване след петата година получават 50 %, ако нямат никакви други проблеми. Hands Thumbsup
А получава ли се пенсия при 50%?

# 642
  • В царството на игрите:)
Да.

# 643
Cбъркана работа, 50 процента инвалидност ли е това ? Не знам как се отразява на социалната система, но след пет години не съм видяла някой тук да си лежи  с 50 процента инвалидност . Веднага се сещам за една млада жена , която работи нощни смени във фабрика и върви три километра на ден . И после няма пари за ампула лидокаин ! Емма, това е обирджийство , съчувствам ти .

# 644
  • София /Абсурдистан
Всеки случай си е различен и много зависи от увреждането. Аз когато бях с 54% за увреждане на гръбнака и артрит, почти не можех да ходя сама. Ходех бавно, с много почивки, както и сега впочем, за физическа работа и дума не може да става, нито за ползване на обществен транспорт. Понякога не мога да си намеря място от болка, вкл. и нощем. Без подкрепата на семейството ми загивам права. Всички знаем как телковете занижават процентите нарочно. То затова са и битките за индивидуална оценка на потребностите, ама едва ли ще стане. Сега ми дадоха 80% за онкологичното заболяване, но проблемите с гръбнака се влошиха още. Та при всеки човек си е различно.
Новото 20 при мен е, че и новият шев се отвори пак. В петък ще вървя да ме шият за 6-ти път ooooh! Ако някой знае някакъв лек за трудно заздравяващи рани, моля да ми пише. Приемам идеи всякакви.

Общи условия

Активация на акаунт