НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 123

• 51 548
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
Ева, да знаеш, че двата продукта са на различно място да не се очудих, че нещо липсва. Grinning

# 61
Ева, да знаеш, че двата продукта са на различно място да не се очудих, че нещо липсва. Grinning
А къде точно са стърготините?

# 62
  • Sofia
Вчера се опитах да направя кокосови палачинки и претърпях пълен провал. Сложих 2 яйца, 3 с.л. кокосово брашно и прясно мляко до гъстота на тесто за нормални палачинки. Отиде доста повече мляко от предвиденото, явно това брашно е много за 2 яйца, но така пишеше в рецептата. След което не можах да ги изпека - бързо загарят от едната страна, много са трошливи... Накрая ги изпържих като бъркани яйца и станаха едни кокосови трохи.  Joy Някаква идея къде е грешката?  newsm78

# 63
  • Бургас
Кокосови палачинки съм правила само с кокосови стърготини. 1 с.л. се накисва в 1 разбито яйце и после се пече.
С кокосово брашно не съм опитвала. То набъбва много, 3 с.л. за 2 яйца е наистина много. Мисля да опитам някой път. но с 1 с.л. на 1 яйце, даже може и по-малко да трябва.

# 64
Вчера се опитах да направя кокосови палачинки и претърпях пълен провал. Сложих 2 яйца, 3 с.л. кокосово брашно и прясно мляко до гъстота на тесто за нормални палачинки. Отиде доста повече мляко от предвиденото, явно това брашно е много за 2 яйца, но така пишеше в рецептата. След което не можах да ги изпека - бързо загарят от едната страна, много са трошливи... Накрая ги изпържих като бъркани яйца и станаха едни кокосови трохи.  Joy Някаква идея къде е грешката?  newsm78
Загарянето предполагам, че е заради прясното мляко, аз ги правя с яйца и вода и с пълномаслени кокосови стърготини, по погрешка бяха взела обезмаслени и не ми се получаваше.

# 65
Привет, в миналата тема се оплаках, че след седмица на режима съм с плюс 1,4кг. Сега, след няколко дни на скумрия, яйца и краставица, изчезна плюса. Не лунувах, не правих експерименти. След свалени 5кг. от началото на лятото с диети, сега съм близо до оптималното тегло. Целта ми е, да се разделя с подуващия се корем, след всяко ядене и поддържане на горе-долу постоянни килограми. За да не се чудя веднъж-два пъти годишно, с какви рестриктивни диети да се мъча, защото с възрастта метаболизма не е същия и си трупам..Харесвам здравословните принципи, на които стъпва това хранене и дано препрограмирам организма си, дългосрочно да свикне с него.

# 66
А къде точно са стърготините?
В нашият Кауфланд се намират в ляво където се продават кафявата захар, овесени ядки, овесени брашно. Добре е ако не ги напериш да питаш някой служител.
Кокосовото брашно е на здравословният щанд.

# 67
здравейте от месец съм на НВ ВМХ, чувствам се отлично, не ми е подут стомаха, а килограмите са около 5 на долу ( това не ми се е случвало с никой друг режим).Искам да попитам тези от вас който си изследват инсулина, след колко време забелязахте промени? и със колко е спаднал

# 68
здравейте от месец съм на НВ ВМХ, чувствам се отлично, не ми е подут стомаха, а килограмите са около 5 на долу ( това не ми се е случвало с никой друг режим).Искам да попитам тези от вас който си изследват инсулина, след колко време забелязахте промени? и със колко е спаднал
Всеки месец пускам изследвания, понякога и по два пъти. Още първият месец спадна при мен от 47 на 17-18. И така се движеше около 5-6 месеца, докато най-накрая видях едноцифрено число Simple Smile На последното изследване беше 8, след 25 свалени килограма. С ИР съм, лекарства не пия, само режим.

# 69
  • София
Между другото като стана въпрос за щитовидната - някой дали има под ръка достоверни източници, че малкото въглехидрати й вредят?
Напоследък попадам на информация, че всъщност щитовидната няма нужда от въглехидрати (глюкоза), но при този режим може да я "затрудним" от липса на витамини и минерали и ако се храним достатъчно разнообразно и се приемат някакви добавки (според личните нужди) то ниските В. сами по себе си не са проблем. Иска ми се да проуча по-детайлно въпроса.
Аз например съм с Хашимото, В. и преди и сега реших да ги държа под 20 гр. (макс 25) и се чувствам чудесно, щитовидните хормони са ми наред и общо взето само ползи виждам.
Прекалено ниските В може да попречат на конверсията на Т4 в Т3. Но по-големият проблем според мен е не толкова щитовидната, колкото надбъбречните жлези. Често Хашимото е свързано и с умора на надбъбречните жлези (OAT axis (ovarian, adrenals, thyroid) – ос на яйчниците, надбъбречната жлеза и щитовидната жлеза) . Ако се чувстваш добре така - продължавай, но ако нещо не ти е ок - променяй в движение. Често нуждите на организма се променят в течение на времето и нещо, което ни е карало да се чувстваме добре, след месец-два или дори след години да не ни понася съвсем. Правим леки корекции, докато пак се нагодят нещата и така. За мен това е огромният плюс на режима - имаш рамка, но и достатъчно място за лични интерпретации и модификации.

# 70
Всеки месец пускам изследвания, понякога и по два пъти. Още първият месец спадна при мен от 47 на 17-18. И така се движеше около 5-6 месеца, докато най-накрая видях едноцифрено число Simple Smile На последното изследване беше 8, след 25 свалени килограма. С ИР съм, лекарства не пия, само режим.
благодаряяя, аз съм пред ИР, инсулина ми е около 13-15 сваляла съм го до 10 със мнного спорт, но мисля сега че с този режим ще имам по -добри резултати

# 71
[Савина, палачинките ги правя на 4 яйца с 2 лъж. кокосово брашно, без вода и мляко. Отлепят перфектно.

# 72
[Савина, палачинките ги правя на 4 яйца с 2 лъж. кокосово брашно, без вода и мляко. Отлепят перфектно.
Мда, подобно съотношение е по-добре. Веднъж правих само, колкото да пробвам, а пък те взеха че станаха. На две яйца сложих 3 чаени лъжички кокосово брашно, което си е една супена. Имаше в рецептата и към една лъжица масло, мисля, както и съвет да се разбъркат и да престоят няколко минути. После ако има нужда да се добави малко течност. Котлонът също не бива да е много силен, аз ги правих на степен 4 от общо 6 и бяха малки, за по-лесно обръщане. От това количество станаха 4 неголеми палачинки, на мен лично ми бяха много да ги изям сама, че ги мазах с краве масло.

# 73
  • Sofia
Благодаря.  Hug

# 74
Пълномаслени кокосови стърготини има и в Метро. На Биосет май бяха, 500гр пакет.

Общи условия

Активация на акаунт