НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 123

• 51 597
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
На 40-50 грама В дневно не ми се вярва да е в кетоза. В момента съм на същото количество и вече нямам кетони в урината. Имах докато бях до 30 грама.

# 136
  • Бургас
40-50 грама общи въглехидрати или нетни (без фибрите)? Ако е първото, по-скоро е от ниските въглехидрати (аз бях така). Може да ги увеличите за няколко дни, да видите дали ще има разлика.

# 137
Savina_33, да ти напомня и за водата.  Нали не забравяте да я пиете с детето в достатъчно количество?  Дори в кетоза се препоръчва от време на време чаша вода с щипка сол за поддържане на електрлитния баланс.

https://www.dietdoctor.com/low-carb/keto/flu-side-effects

# 138
  • Sofia
Уж пием достатъчно. Сега като се замисля обаче, вчера и днес май не сме пили достатъчно. Вчера се качвахме на Черни връх, където тоалетната е проблем, та гледах да не се наливам много. Simple Smile

# 139
По принцип не закусвам. Днес, обаче станах много рано и тъй като имах излизане реших да си направя за първи път режимна палачинка с яйце и кокосови стърготини. Оставих сместа малко да отлежи, докато си забъркам крема. Кокосово масло, краве масло, пълномаслено какао. После добавих и една лъжица от сладкарската извара на Пилос. Мога само да съжалявам, че до сега не съм закусвала.....

# 140
Мацки, мина ми онова разяждане, за което писах. Явно е бил наистина някакъв период. Ядох, ядох, колко да съм яла - няколко дни по 1500-1600 ккал. Една седмица не можах да се претегля, че нямах батерия за кантара и днес вече сложих. Минус 1,2 кг. Чудни работи стават...

# 141
Скрит текст:

Направих скрийншот.
  може ли да споделите кое е това приложение

# 142
Това е от MyFitnessPal. Hands V

# 143
Това е от MyFitnessPal. Hands V
Благодаря! От днес започвам и аз да огранича силно въглехидратите. Имам нужда да отслабна и да не злоупотребявам с "боклучави" храни. Има ли някои от вас , който не обича сланинки и други подобни храни, карантии, и как се справя с това. Благодаря предварително!

# 144
  • до най-прекрасния мъж
Сланината успешно се замества с масло, зехтин, сметана, авокадо. Аз също не обичам сланина, но ям по-мазни меса и горепосочените мазнини /без авокадото, което опитах, но не ми допадна/.

# 145
  • Варна
Аз не обичам. Така че наваксвам с масло, зехтин и синьо сирене. Млечните почти съм ги спряла, въпросното синьо сирене не го причислявам към тях, защото се оказа, че в него има нищожно количество въглехидрати, основно е протеин и мазнини.

Добре ме подсетихте за авокадото, на мен ми допада вкуса му, а бях го забравила. Ще си купя.

# 146
Още чудни неща от мен. Laughing Днес постигнах голям връх в мазнинното хранене и хем съм изумена, хем съм някак горда със себе си. Взех че изядох три печени ребра, барабар с цялото мазно. Без да бутна настрани в чинията нито една сланинка! Преди една година само да го погледна това нещо, не да го ям, и ми се повдигаше. ММ винаги сам си правеше за себе си такива мазньочи и аз твърдо заявявах, че поне два дни няма да го целуна. Усещам, че за чиста, натурална сланина още не съм психически готова Grinning Но май ще мога вече да мина от котлет на вратна пържола.

# 147
. Така кръвта не може да се оттича. Ние като ходим 10-15 км на Витоша после пръстите на ръцете ми са като кебапчета. За това на хубавите раници има едни ушички в горната част, да си слагаш палците там, да не ти висят ръцете. Малко раздвижване на пръстите и ръцете на високо помага.
Другото решение е при дълго ходене е да се използват трекинг палки. Подобряват и кръвообращението в ръцете.
Божкееее, за пръв път намирам обяснение за тези "трекинг палки", знаеш ли колко време съм се чудила защо ги ползват хората /най-често по-възрастни/ като изобщо не виждах  как им помагат при ходене. Ама те това е да си пишман турист!

# 148
Бледолилава, и аз съм така с мазното.На този етап наблягам на риба, яйца и масло.С месото е малко по трудно, но викаш, че има надежда за хора като нас Simple Smile

# 149
  • Sofia
Аааа щеките са си полезни на по-стръмни участъци.  Laughing

Момичета, каква сланина купувате? Аз обичам по принцип, малко трудно я ям без хляб, но ще се науча. Въпросът е, че два пъти купувах и двата пъти ми беше много солена. Кажете коя е хубава?

Общи условия

Активация на акаунт