С какво ви дразнят свекървите - тема 97

• 62 442
  • 772
  •   1
Отговори
# 435
Ива аз нямах предвид омъжването ти и като цяло не визирах твоя случай , просто дадох  като пример въпросите към теб , при теб единственото  необмислено звучи съгласието да живееш при свекървата , а тези които те питат защо си се омъжила на 5тия ден ,според тях явно си направила грешка . Коментара ми беше към дълбаещите с въпроси като "защо"

# 436
Минавам сега край една жена на моите години,работи за точки още и казва,че майка и на 93 не я тормози само когато е на работа.Иска да пътува сега от Плевен до Пловдив при другата си дъщеря ,която да я посрещне на автогарата.И която хабер няма да я  посреща.И натиска да тръгва и не разбира  от дума.
Да замълчим пред поносимите свекърви.Дето поне понякога проявяват мозъка си.
И господ да ме прибира преди да откача напълно, че не е сигурно на кой съм етап.

# 437

Не знам, все си мисля , че тези съжителства принудителни , не са продиктувани от немотия , а от начин на мислене. Всичко се заплаща , това е.
Просто не са принудителни, а реално подпомагащи, но като куца комуникацията и като някой се е сетил да си играе на семейство, ама не му се поема изцяло грижата, така се получава.
Ето и в случая- има етаж, който може да се направи за самостоятелно живеене, ама реално и двамата с булката се натискат да им върти друг домакинството.

Ооо,ама моля ви се,натискат се,не слагайте,ако обичате всички под един знамеател,не се знае...

# 438
То ако имаше справяне със ситуацията, нямаше да я има тая тема. Защото не е ситуация, а конкретен човек дразнител. Как се справяш с това - има човек - има проблем, няма човек - няма проблем? Звучи чудесно, но има затвор после.

# 439
  • София
Аз се справих като отказах да живея при свекърите.

# 440
  • Blondeville
Минимизиране на контактите - изцяло отделно домакинство в рамките на етажа, или изнасяне. Като не им се налага да се редуват пред пералнята и да спорят дали и какъв дезинфектант да се ползва, значително ще си улеснят живота.

То ако имаше справяне със ситуацията, нямаше да я има тая тема. Защото не е ситуация, а конкретен човек дразнител. Как се справяш с това - има човек - има проблем, няма човек - няма проблем? Звучи чудесно, но има затвор после.

# 441
Повечето хора не живеем, нито сме живели с тия, но ето на ... пак намират начин да ти лазят по нервите.
Ако живеех в Щатите, където мога да гръмна всеки, който ми влезе в къщата ... тогава щеше да е друго.

# 442
То ако имаше справяне със ситуацията, нямаше да я има тая тема.
Не съм съгласна. Много често справяне има, но то изисква усилия, които оплакващият се не е склонен да направи. Другм на негово място, би положил тези усилия и би се справил.

# 443
Няма.
Вариант едно - разговори, отстъпки, пируети до постигане на лицемерно, повърхностно спокойствие и безброй подводни дупки и течения.
Вариант две - пълно прекратяване на контакт - ампутация.

И двете не са точно справяне със ситуацията, като я доведат до нормална такава. Напълно невъзможно е две жени от различни поколения, с различна връзка с мъжа /муньото Simple Smile/ да се разбират толкова добре, че да няма повод за оплакване.

# 444
  • София
Целта не е да сте първи дружки със свекървата, а да не ви кипват л...а по пет пъти на ден една от друга. Ама щом ви харесва за си ревете по форумите...

# 445
И по веднъж седмично да ми кипват, пак ми е много. Месечно, годишно, все тая. Целта е да не кипват изобщо, но няма как да стане с такива диви прасета.

# 446
  • София
На много жени не им кипват. Защо ли?

# 447
На много жени не им кипват. Защо ли?

Защото са позьорки и веднъж, като са го казали, няма как да си плюят на фасона и да се оплачат. Затова.

# 448
И по веднъж седмично да ми кипват, пак ми е много. Месечно, годишно, все тая. Целта е да не кипват изобщо, но няма как да стане с такива диви прасета.
Е, като сте се намерили две такива 'диви прасета', няма как.

# 449
Далеко съм от прасе аз, иначе може би щяхме да се разбираме. Поне две, като мене трябват, за да направят едно прасе, като нея.

Общи условия

Активация на акаунт