С какво ви дразнят свекървите - тема 97

• 62 447
  • 772
  •   1
Отговори
# 420
Ох защо всеки път почвате с въпросите "защо се съгласи? " ? снахата защо се съгласила, свекървата защо се съгласила ,защо се омъжила на 5тия ден , хората грешат, за това. Всички взимат необмислени решения понякога. Защо не гледате сегашната ситуация ,  ами само разнищвате до 9то коляно безсмислено е.

Така е. Всеки безплоден разговор, започва със "защо ...". Толкова по-интересно и реално е да се коментира "как и какво" от тук нататък.

# 421
  • София

Пак опираме до това какви мъже си избираме. Щом снахата е готова да се внесе в чуждото семейство и да търпи порядките му, не е виновно възпитанието на Мунчо, а собствения и избор.

Не мога да си представя да се мотае снаха из къщата ми , да готви на печката ми, да ползва приборите ми, да отваря хладилника ми, не мога.
Добре , че засега няма такава опасност. Пу-пу.

Не можеш да си представиш, защото си осигурила на сина си жилище и той работи за много пари.
Ако си в провинцията и децата ти не са духнали по света или по София, а са решили да останат, вероятността да сте заедно е голяма- много хора живеят в големи къщи, правени по соц. време с идеята за няколко поколения на различни етажи.
Или на един етаж има 5 стаи, а останали само 2 души.

Въпросът не е в механичното отделяне на млади и стари, а във възпитанието и ценностната система.
От друга страна, нали все се декларира, че ако се върне момата с бебе в детската стая, ще бъде подкрепена.
Защо да не бъде подкрепена ако е с 1 човек повече, докато си стъпят на краката?

На мен друго ми прави впечатление- не съм чула тъща да се тръшне, че иска дъщерята и зетя да живеят при нея.
И аз не само, че не съм се тръшкала, ами директно казах, че наем плащам, но заедно- не.
Имам си сериозните основания, ама всички ли ги имат, та са готови да оставят щерката да се навре при свеки? newsm78

# 422
Ох защо всеки път почвате с въпросите "защо се съгласи? " ? снахата защо се съгласила, свекървата защо се съгласила ,защо се омъжила на 5тия ден , хората грешат, за това. Всички взимат необмислени решения понякога. Защо не гледате сегашната ситуация ,  ами само разнищвате до 9то коляно безсмислено е.
Да де, ама като "изреве" тук, че е сгрешила, това няма да й оправи грешката.
Грешките се оправят с действия, не с мрънкане срещу свекА.

# 423
  • София
Поради същата причина, поради която се започва с въпроса "Свекървата защо така си е възпитала синчето?".

Освен това, да сгрешиш е едно. Да обвиняваш друг за собствените си грешки е друго.

# 424
АбсурТ , наясно съм, че не всички имат равен старт. Но пък правят житейски избор . Ако е временно решение живеенето под един покрив , е едно. Ако е завинаги, ами има си всичките произтичащи от това последствия и те трябва да се осъзнаят- без компромиси от всички страни , не става. И компромиси , в смисъл не на жертви, а на осъзнати отстъпки / без настъпки/. Еми висш пилотаж си е. И защо - за едното тикане в двора, по уредите и т.н.
За случая с малките населени места - ами там има и доста изоставени къщи , които се продават на безценица. За наем не зная , но все пак , хората се познават , може някой "невъзвращенец" или временно отсъстващ роднина, приятел, да си отдаде за временно и възмездно ползване къщата , за да бъдат отделни младите. А и колко ли струва един такъв имот , че да не може да се изтегли кредит...
Не знам, все си мисля , че тези съжителства принудителни , не са продиктувани от немотия , а от начин на мислене. Всичко се заплаща , това е.

# 425
  • София

Не знам, все си мисля , че тези съжителства принудителни , не са продиктувани от немотия , а от начин на мислене. Всичко се заплаща , това е.
Просто не са принудителни, а реално подпомагащи, но като куца комуникацията и като някой се е сетил да си играе на семейство, ама не му се поема изцяло грижата, така се получава.
Ето и в случая- има етаж, който може да се направи за самостоятелно живеене, ама реално и двамата с булката се натискат да им върти друг домакинството.

# 426
Тя забрани да разискваме ситуацията и, но ми остана от преразказчето , че мъжът и работи в едно населено място , тя - в друго , а живеят в трето и така изначално са си решили да им е сложно / според мен/. Замислих се , когато тя започне работа , дали не разчита свека да гледа детето , ще им трябват две мпс-та , офффф. Не зная, за мен е добре да се изместят там , където работи мъжа и , но тя имаше други "дертове".
ПП Няма да престана да се слисвам , колкото и дълго да живея. Така и ще ме прибере оназискосата-слисана ще си тръгна от тоА живот.

# 427
 Има мами ,които отглеждат децата си до по-късна възраст, защото смятат, че тяхната грижа е най-добрата.Всичко правят в името на семейството и децата си, често "заради децата" не работят.
Та и на Ива свекърите са направили втори етаж заради сина си.Предполагам от малък са му казвали, че вторият етаж е на него,  после са потретвали и след като се е оженил е нормално  да живее на етажа си със семейството си. Обаче на две домакини в една кухня им е тясно, свекървата няма нужда от промяна, тя си е в дома, на който не му харесва да си направи свое или се примирява.

# 428
  • Blondeville
Мило момиче, получи наистина добри съвети. Помисли си за себе си така ли си представяш целият си живот оттук насетне и си отговори сама на себе си, на нас не е нужно. Направете си нужния ремонт, за да се обособите като изцяло отделно домакинство, докато настъпи момента за изнасяне. Наистина реагираш твърде остро, но ако помислиш може да извлечеш полза от всяко мнение. Представи си какво удобство и душевно спокойствие ще ти донесе моментът, в който сама ще си определяш порядките и правилата, в твоето си домакинство.

# 429
Много рядко две семейства се разбират, когато са заедно и се изживяват като едно домакинство.
Даже и когато се разбират, аз си мисля, че тайно се дразнят един на друг.
Слава Богу няма да имам снахи Grinning ....ще имам зетчета. Дано се извъдят работни, та да ми памогат...Grinning
Отделно си е най-добре. Хората се виждат по-рядко и са си по-мили. Десет години живеехме със свекърите и то не заедно и се изпокарахме. В един момент ми писна и реших, че ако трябва ще плащаме наем, но няма да сме си заедно. На тях им е гадно/не че много ми пука/, на мен ми е гадно/пука ми/, на мъжа ми му е гадно/пука ми/. А пък те са му родители.
Както аз съм носила детето си 270 дни, раждала съм го, радвала съм му се, бодувала съм за него, лекувала съм го при болест и съм полагала много грижи, така и неговата майка с детето си /мъжът ми/. Мъжът може и да има сто жени, да му раждат деца всички жени, но майката е една и връзката между дете и майка е свещена. Няма да си трупам лоша карма повече Simple Smile Някой ден като си отидят, а сме прекарали времето скарани, мразейки се и правейки си на пук...ще ми е гадно и сигурно ще го нося винаги като тежест. Е, не ми трябва такава тежест
Не ми е хич приятна майка му, не я харесвам, но ще я изтърпя няколко пъти в годината да се прави на много важна.

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 17:34 от Щастливкoвка

# 430
  • София
Виж сега, Ива. Ядосана си, защото някой те критикува, макар и отдалече. Я си представи как се чувства свекърва ти, като я критикуваш постоянно? Не пере като хората, не готви както трябва...диша. Отдръпнете се, та да нямате всекидневните търканици. Иначе няма да стане. Не говоря ей така. Живяла съм "на етаж" и знам от личен опит какво е. Но...ние си бяхме отделно домакинство. Никога, никога не ми е готвено или гладено. Нито чистено. Аз пък не се чувствах като у нас си в хладилника на свекърите. И така. Трудно е да се живее в близост, но не е невъзможно. Ако и двете страни полагат старание, де. Имали сме моменти, но се преодоляват. И все пак ми е по-спокойно, като сме по-далеч. А сме нямали дори битовизми за разлъка.

# 431
Да, хората грешат. Всяка грешка има своите последици и цена. Сегашната ситуация е последица от предишните грешки и ние само напомняме, че нито една грешка в този живот не е безплатна.

# 432
Коя е змийската тема?

# 433
То на Ивето цял свят й е крив - само змии и гущери има, а тя единствена нормална се чуди как да оцелее ... Joy
Ама те хората са го казали - ако във всички виждаш проблем, вероятно проблема е при теб.
Аз пък се чудя каква ще е тази кариера, която не иска да зареже за общото благо на семейството й, при все, че с този й характер, изказ и поведение вероятно се разбира само с образа в огледалото, и то не винати Rolling Eyes

# 434
Коя е змийската тема?
Това реторичен въпрос ли е?

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 19:36 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт