С какво ви дразнят свекървите - тема 97

• 62 420
  • 772
  •   1
Отговори
# 510
milenaka, коя влиза тук с рогата напред? Обикновено влизат да се оплачат, мислейки си, че в темата е пълно с жени в ситуация, близка до тяхната собствена , а и заглавието това предполага.
 Никак не оспорвам впечатлението, което потребител оставя за себе си с думите и изразните средства, които ползва, с езика си...
Това, което определя последващото му поведение е не само акълът и възпитанието, те се проявяват тъй или иначе при всякакъв прием, а и посрещането.  Посрещането определя обаче само посрещачите.
Твърде често тук разразилите се препирни ми напомнят на снахо-свекървенски стръвни битки за глупости. Не ангажирам никого с мнението си, но е определено слабост в моите очи на уж по-мъдрите, да постъпват по същия незрял и конфликтен начин, срещу когото роптаят и се възмущават.
Усмихнат ден на всички пожелавам. Grinning

# 511
  • София
Никой на никого не пречи да се оплаква. Обаче да очакваш, че в един форум, при това толкова голям, всички ще бъдат на сходни мнения, е абсурдно. Ако някой иска разговори тип "монолози", форумите не са подходящи за целта.

# 512
Самата Ива толкова "пресоли манджата", та в тема за оплаквания от свекърви, се стигна до защитата им. И когато се оплаква човек, трябва да има мярка, т.е. да спазва някакъв общоприет тон все пак. Така поднесената информация просто предизвиква защита на свекървата. Peace

# 513
Различното мнение може да се представи и без нападки и обиди. Това обаче вече зависи от пишещия с различното мнение.

# 514
За мен тъкмо са се намерили син-маме-снаха, ако има някаква истина в историята с етажи, панти, змии и тн. И по-бедничко да се живее, нищо не пречи на цивилизованите взаимоотношения, при добро желание на героите в конфигурацията.
Ива по-скоро подскочи от критиките към мъжа й, а реално само той може да облекчи ситуацията, ако е такава изобщо.

# 515
Като прочетох Зелена салата, се върнах години назад. И аз като нея отидох с един куфар  при свекърите, С моя мъж решихме да се женим по средата на ученето-той в 3, а аз във 2 курс.  Нямахме и стотинка собствени средства. Моите родители ми даваха  необходимия минимум, докато учех + малка стипендия. Тогава свекърва ми беше на 44 г. , а свекъра малко по-голям. С тяхната печка, с техните продукти,  пералня, чаршафи, и всякакви битови уреди . Неговите родители си ни отглеждаха изцяло, а и внуче им натресохме малко след като завърших аз, а той още студент в 5 курс. А имаше после и 1 година стаж, преди да почне истинска работа.  Един хляб не сме купили с наши пари. Да, ама аз ОСЪЗНАВАХ  в каква ситуация сме ги поставили и никога за нищо не съм недоволствала. Имала съм несъгласия, но са си оставали в мен. В тяхната къща - техните закони. Така 7 години, докато си стъпихме на краката.
Ето това не осъзнава Ива. Гола, пък голяма.

Последна редакция: нд, 26 авг 2018, 19:33 от K.A.G.

# 516
  • София
За мен е некоректно да се обявява единият за виновен.
И двамата са решили да си правят семейство, въпреки че нямат къде да живеят самостоятелно.
Не е в това проблема- всъщност, имат къде, но не са на нашия акъл, за да си разрешат с магическа пръчка проблемите.
Надявам се авторката да прикотка мъжа си да си обособят отделно домакинство, за да не си мешат шапките с майка му.
Всичко е до такт и умение да го подхване- дано успее да налучка как, защото не е видяла как се прави през детството си.

# 517
  • някъде в орбита...
Обаче все пак, при евентуално убийство дали ще ме пуснат след 17 г за завършването на малката?
По-добре намери хора дет знаят как се копае и осигуряват алиби Grin

Имала съм несъгласия, но са си оставали в мен. В тяхната къща - техните закони. Така 7 години, докато си стъпихме на краката.
Ето това не осъзнава Ива. Гола, пък голяма.
Много точно изказване. Но трябват мисъл и възпитание  Neutral Face

# 518
Идвам да се оплача. 😀 С уговорката, че много уважавам свекървата, но понякога ми идава да я убия. Вчера и двамата с ММ бяхме на работа и тя гледаше детето. Не знам какво са правили, но малката е заспала в 17ч. чак и се е събудила в 19:30. Ами познайте, заспа отново чак в 01:30 през нощта...
Много ни помага с малката, тъй като аз работя на смени, а баща ѝ се прибира чак към 19-20ч. Дала съм ѝ пълна свобода за действие, да ходят където искат - площадки, кафета.. Само държа да не ѝ дава сладко и много се надявам наистина да не ѝ дава. Обаче все пак, при евентуално убийство дали ще ме пуснат след 17 г за завършването на малката?

Как сте я захапали тази Ива, та почти никой не обърна внимание и не изкоментира това.
  Аз тук съм само четяща, защото нямам свекърва (бог да я прости) и защото вече съм на години да бъда такава. Но темата ми е интересна.
  Та към Надя - не я убивай за такова нещо. Почакай да поотрасне детето и да почнат да крият момчетата от теб или поне като откриеш опаковките от 300 гр шоколад.

# 519
  • София
Идвам да се оплача. 😀 С уговорката, че много уважавам свекървата, но понякога ми идава да я убия. Вчера и двамата с ММ бяхме на работа и тя гледаше детето. Не знам какво са правили, но малката е заспала в 17ч. чак и се е събудила в 19:30. Ами познайте, заспа отново чак в 01:30 през нощта...
Много ни помага с малката, тъй като аз работя на смени, а баща ѝ се прибира чак към 19-20ч. Дала съм ѝ пълна свобода за действие, да ходят където искат - площадки, кафета.. Само държа да не ѝ дава сладко и много се надявам наистина да не ѝ дава. Обаче все пак, при евентуално убийство дали ще ме пуснат след 17 г за завършването на малката?

Как сте я захапали тази Ива, та почти никой не обърна внимание и не изкоментира това.
  Аз тук съм само четяща, защото нямам свекърва (бог да я прости) и защото вече съм на години да бъда такава. Но темата ми е интересна.
  Та към Надя - не я убивай за такова нещо. Почакай да поотрасне детето и да почнат да крият момчетата от теб или поне като откриеш опаковките от 300 гр шоколад.

На съфорумката ѝ бяха предложени алиби, адвокат и тиган, доколкото помня, така че проблемът ѝ е решен Joy

# 520

Какво да му коментираме?
Една от ежедневните майчински тегоби и бури в чаша вода. Когато си недоспала, ти се струва краят на света и ти иде да трепеш наред. Като се наспиш, ти минава и им опрощаваш живота.  Laughing

# 521
 Какво е виновна бабата, че внучето е заспало в 17 ч. ?! Не можеш да накараш някое дете да заспи насила. И  моята внучка трябва да спи  от 14 до 16 ч. , ама има дни, в които изобщо не заспива, в  други дни чак към 15 или дори в 15. 30. Какво да я правя?! Лежим, четем, и когато реши, тогава заспива или не заспива. Казвала съм  на сина и снахата да я слагат вечер по-рано, та и сутрин като стане по-рано, следобед й се доспива. И те казват, че  вечер не иска да заспива рано. Така че режимът зависи и от детето.

# 522
Като заспи в 17, ще го събудиш след 40-50 мин. Ще киселее малко, пък като си хапне нещо малко и сладичко (все пак и вечеря предстои) ще му мине. Но да, минават и заминават такива драми.

# 523
Сутрин се опитвах да я будя към 9, ама  почва да реве и да рита! После насреща й се не излиза. Затова да спи до колко и когато иска. Лято е, у дома сме, стои се до късно . Като тръгне на градинка след 2 седмици, ще влезе в ритъм.

# 524
Съгласна съм, че няма как да я накара да спи насила. Обаче като е заспала в 17ч можеше да я събуди след час, час и нещо. Попитах я защо не я е събудила, отговора беше "Да бе, как да я събудя". Сутрин става към 7 и нещо за градина, събота и неделя спи до към 9. Спи по 3 часа следобяд.
Не че и при мен не заспива понякога по-късно, просто по-скоро са обикаляли по площадките и за това не я е сложила да спи на време. Не се сърдя и нямам причина да се сърдя. Както горе съм казала уважавам свекървата и съм благодарна, че ни помага, но понякога прави глупави неща.

Общи условия

Активация на акаунт