С какво ви дразнят свекървите - тема 97

• 62 414
  • 772
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Сглупила е. Но и да беше останала в Лозенец, това нямаше да я направи по-подвижна. Не е длъжна и на снаха си. На внците си, обаче, не знам, зависи колко са големи. Реално би могла да си помогне финансово с това жилище и да си купи помощ.

# 571
  • Най-красивата страна
Бабата е можела да им остави апартамента срещу гледане и издръжка обаче.

# 572
  • София

Пак щеше да е същото.
Те не искат сега да я погледнат, като нямат нищо и нормално би било да ѝ правят "мили очи", а я натискат да им го прехвърли......

# 573
Не разбирам, какъв е казуса тук изобщо и защо се коментира "една баба каза ...". Ми тя всяка втора баба си мисли, че някой иска да и вземе апартамента, печката, масата в хола ... и на някои им ги взимат, какво има за коментар?

# 574
Наглост,ако бабата иска е друго.Ще си отиде някой ден ,ще го имат.

# 575
  • София
Аз пък не разбирам защо това изобщо е постнато в темата "с какво ви дразнят свекървите" като няма нищо общо с дразнене от свекървенска страна. Освен ако се няма предвид, че бабата дразни снахата с недаването на апартамента. Да не говорим, че не е ясно навремето какви са им били отношения със снахата и защо тази зла снаха не идва да я гледа - оп - то това даже не го знаем, може и да идва и да й пазарува и т.н. Знаем само, че злата снаха не е взела свеки да я гледа в ап. в Лозенец, и иска този апартамент за децата си - внуци на бабата. Иначе нито снахата е длъжна да я гледа, нито бабата да даде жилището. Каквото повикало, такова се обадило.

Последна редакция: пт, 31 авг 2018, 13:07 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 576
Ами именно, никакъв свекървенски казус. Явно ще се трансформира темата наистина в "Злите снахи на лов за гарсониери".

# 577
  • София
Не разбирам, какъв е казуса тук изобщо и защо се коментира "една баба каза ...". Ми тя всяка втора баба си мисли, че някой иска да и вземе апартамента, печката, масата в хола ... и на някои им ги взимат, какво има за коментар?
На някои действително им се случва ДА ИМ ИСКАТ... и то съвсем в прав текст или пасивно-агресивно, тип: няма да те погледнем, докато не го прехвърлиш.

Не зная какъв е нейният характер и дали съжителството е било непоносимо, питах я дали там има място и потвърди, но махна с ръка: не питайте как е.
Снахата искала жилището в Лозенец, което далеч не било гарсониера. Знам, че за снахите Лозенец и Дружба са все едно, свеки е виновна. Не става въпрос за взимане, а за елегантно пъдене от собствеността й. Сори, че не пея в общия хор
Знам, че възрастните стават лесно докачливи и трудно им се угажда, живели сме 3 поколения и не е особено розово, и то родителите на майка ми, не свекърите.
Щом няма друго жилище, вероятно са живели заедно преди синът й да почине, което е грешка отвсякъде.
Скрит текст:
Не зная за други нации, но тук някак не приемаме идеята, че човек може да се разрита с тях, и то не по своя вина. Аз вярвам, че се раждаш с характера си и понякога родителите почти нямат вина с възпитанието.

# 578
  • София
Би могло, да. Обаче ако има съмнения, че наистина ще я гледат, не е много добра идея.

# 579
На мен са ми мега противни всички истории тип натиск върху възрастни хора да прехвърлят жилищата си. Техни са, ще правят каквото си искат.

# 580
Cuckoo - разбирам съчувствието ти към жената, заради реалната или плод на старческо безумие история, но ... какво има да се обсъжда там? Да се оправят.

# 581
  • София
Cuckoo - разбирам съчувствието ти към жената, заради реалната или плод на старческо безумие история, но ... какво има да се обсъжда там? Да се оправят.
Тук се дават всякакви примери, които не знаем доколко реални са, също не е чута другата страна.
Каква е разликата? Чак ме е яд, че не се запознахме официално.
Чак до гризачи стигнахме  Mr. Green

Последна редакция: пт, 31 авг 2018, 13:23 от Cuckoo

# 582
  • София
На мен са ми мега противни всички истории тип натиск върху възрастни хора да прехвърлят жилищата си. Техни са, ще правят каквото си искат.
И на мен са ми противни. Обаче също толкова ми е противно и "На ти това жилище и ме гледай", път ти не му искаш жилището, което се оказва доста голям проблем.

# 583
  • Blondeville
Много е грозно да се притиска някой за имот. Изобщо всякакви сметки с чужди имоти са грозни.

Но си мисля какво се очаква - да си изгони внуците на улицата ли, за да не живее в гарсониерата в Дружба? Тя със сина си как е уредила нещата, дала му е жилището “за малко” или му го е оставила, пък макар и не документално? Предполагам тези деца са родени и израснали в това жилище, и то е техен дом, и изведнъж щом бащата го няма, айде чао. За мен е редно на жената да ѝ се подсигурят нормални условия на живот, както и нужните грижи, но не е редно да се гони тричленно семейство.

# 584
  • София
Ааа, ето да изтипосам моите, не че на мен ми пречи нещо, даже лееекинко се кефя на зачестяващите ситуации.
От дъждовете преди месеци се наводнило мазето на село, но не нещо критично и свекър ми бил ужасно наплашен да го остави дори за 2-3 часа, колкото време му трябва да вземе свекърва ми от София и обратно. Затова звъннали на ММ и той излязъл по-рано от работа по неясни причини, специално да вози мама дотам. Нищо не налага присъствието й точно тогава, а има и автобуси, но тя си ги командори, а мъжът й мрънка като беквокал.
За награда - свекър ми звънял точно в деня, когато ММ си празнува годишнина и има тичане тук-там, за да мрънка как цял предиобед не сме доставили яйцата на щерка му, които ни е дал предната вечер
Дето се пееше в една песничка - так ему и надо

Общи условия

Активация на акаунт