С какво ви дразнят свекървите - тема 97

• 62 409
  • 772
  •   1
Отговори
# 585
Не видях някой да гони тричленното семейство. Тричленното семейство иска да отсвири напълно бабата. Сега вероятно все пак имат някакви терзания и привидни старания, щото нали, ако се държат лошо, ще вземе да им вземе апартамента... После и тези задръжки няма да ги имат.
За какво са се разбързали всъщност? Нали като почине бабата, пак за тях ще остане този имот. Освен ако има друг син или дъщеря в картинката.

... За награда - свекър ми звънял точно в деня, когато ММ си празнува годишнина и има тичане тук-там, за да мрънка как цял предиобед не сме доставили яйцата на щерка му, които ни е дал предната вечер
Дето се пееше в една песничка - так ему и надо
Колко ми е познато това Simple Smile

# 586
Малко човещина ,ако внуците на са малки деца, могат да общуват с баба си.
И аз пример да дам, почина синът и свекървата се оплаква публично каки  внуци няма.То няма пълно разбирателство снаха и свекърва ,и със собствените си деца човек няма ,но малко човещина не е излишна.Сигурно повече се страда от липсата  и.

# 587
  • Blondeville
А ние как разбираме, че внуците не проявяват човещина, и че не общуват с баба си? Естествено, че е редно да има човещина, грижа и обич помежду им. Просто ми е интересно как виждате решението на казуса, това е. За мен е редно да се погрижат за бабата, да живее нормално и да получава нужните грижи и внимание, но не е нормално да се изнесе тричленното семейство. Те са загубили съпруг и баща, тя син, странно би било и на двете страни в картинката само апартамента да им е в устата, че и първа тема на разговор с непознати...

# 588
Биха могли обаче да продадат жилището в Лозенец и да вземат в друг квартал, а с разликата бабата да си подпомогне старините.

# 589
Може бабата да иска да се нанесе в апартамента, което пък за семейството жена с 2 деца може да не е удобно. Съжителство с възрастни хора не е за всеки, има си специфични неща и както са най-стари и болни, така може да разбият здравето на няколко млади, че и живота да им скъсят.

Иначе мъжът сигурно се е хвалил, че "има свое жилище", само че "има" в кавички и "подарено" в кавички. Тоест мама го е жалила да не се заробва с ипотека, ама да го беше оставила да му припари под задника и да купи нещо семейно - сега нямаше да има драма. Или както казват китайците, камъчетата, които отместваме от пътя на децата, се превръщат в канарите, които ще ни смажат.

# 590
  • Blondeville
Биха могли, да. Просто се чудя защо смъртта на мъжа трябва автоматично да означава, че този дом вече не е баш техен. Внуците стават по-малко внуци ли? Снахата може и е редно финансово и инак да подпомага свекърва си, ако жената е в нужда. 

Много кофти е подобно житейска ситуация, най-вече заради един ненавреме приключил живот. Затова или собствен дом, или подобни неща да се уреждат някак преживе.

Биха могли обаче да продадат жилището в Лозенец и да вземат в друг квартал, а с разликата бабата да си подпомогне старините.

# 591
  • София
И според мен това е най-добър вариант.

А внуците може да са 5-годишни и да не могат да се грижат за себе си, камо ли за друг.

Обаче не съм съгласна, че свекървата е задължение на снахата. Както и снахата не е задължение на свекървата.

# 592
Всичко може ,може да е от онези дето записват жилището на мама синът и сега с право да  си го иска снахата.За децата си.Ама със сила няма да стане, пък може да успее, късмет.Но и на пет да са внуците , може да общуват и подобрят отношенията на възрастните.На тях да прехвърли бабата имота.При добро желание могат да се разберат,а не тормозят.

# 593
  • София
При добро желание много неща могат да станат, но като липсва и при двете...
Защото "дай ми този апартамент" е нахално, но пък и бабата какво добро отношение очаква от човек, когото плюе пред непознати. Защото и това е грозно.

# 594
То пред непознати по лесно ,няма да го видиш, а  и тук сме повече от непознати и си плюем безпрепятствено.То си е болка,ако я притискат силно жената.Още повече ако е неин.

# 595
Обаче не съм съгласна, че свекървата е задължение на снахата. Както и снахата не е задължение на свекървата.
Не, не са задължение един на друг, но в така създалата се ситуация елементарната човещина и взаимопомощ улесняват живота.

# 596
  • София
Ама не четете, ей. Лозенското жилище било нейно, но я натискали да го прехвърля, писах го. И другото жилище си е нейно.

Внуците били вече големи, не помня кога починал синът, не питах дали докато е бил жив, нещата са вървели. Но вярвам, че има поне един внук/чка  на 20+, едно време хората до 30 сколасваха минимум с 1 дете.
Колкото и да скачате, има логика снахата да се развихри след като децата са вече пораснали и мъжът й няма как да защити майка си. Няма нужда от помощ при гледане, пуберите не си падат особено по старци, искат пари и купони, зависи и как са възпитани.

миленака, на нейните години опитът отдавна е надвил надеждата. Да се надяваш някой да те погледне само защото не го плюеш пред хората? Айде не нам, аз съм поне 25 години по-млада от нея, но дори аз не го вярвам. Има приказка: Погледни ме с едното - да те погледна с двете.
Може да е най-проклетата свекърва, но по документи си има право. Снахата да пали свещ, че не е случила на свекър като моя баща, но жените по-рядко стигат до крайности, а би трябвало.

# 597
Ама не четете, ей. Лозенското жилище било нейно, но я натискали да го прехвърля, писах го. И другото жилище си е нейно.

Внуците били вече големи, не помня кога починал синът, не питах дали докато е бил жив, нещата са вървели. Но вярвам, че има поне един внук/чка  на 20+, едно време хората до 30 сколасваха минимум с 1 дете.
Колкото и да скачате, има логика снахата да се развихри след като децата са вече пораснали и мъжът й няма как да защити майка си. Няма нужда от помощ при гледане, пуберите не си падат особено по старци, искат пари и купони, зависи и как са възпитани.

миленака, на нейните години опитът отдавна е надвил надеждата. Да се надяваш някой да те погледне само защото не го плюеш пред хората? Айде не нам, аз съм поне 25 години по-млада от нея, но дори аз не го вярвам. Има приказка: Погледни ме с едното - да те погледна с двете.
Може да е най-проклетата свекърва, но по документи си има право. Снахата да пали свещ, че не е случила на свекър като моя баща, но жените по-рядко стигат до крайности, а би трябвало.
Да замълчим.

# 598
  • София
Скрит текст:

О, не, дори не съм намекнала за "надежда", нито съм я имала предвид.

Говоря за следното:
Нагло е да имаш очаквания от човек, по когото плюеш. Говори лошо за плюещия.

Съвсем отделен въпрос е, че снаха, която притиска свекърва си за жилище, едва ли би я гледала по принцип.

И двете са се намерили.

# 599
Да върна темата, където и е мястото - аз не бих гледала свекървата и не ми трябват жилищата и. Ако и хрумне подобно нещо, никога няма да и дам данните си, да ми прехвърля, каквото и да е. Не искам да прехвърля нищо и на децата ми. Абе нищо не искам от нея с две думи.

Общи условия

Активация на акаунт