С какво ви дразнят свекървите - тема 97

• 62 396
  • 772
  •   1
Отговори
# 600
Свекърва ти има ли нещо въобще?Синът и на какво мнение  е?

# 601
Свекърва ти има ли нещо въобще?Синът и на какво мнение  е?

Има, но все са общи - с мъжа и.

Сина и няма значение на какво мнение е. Със сигурност е завявял, че физически не може да се грижи, ако се наложи и ще се търси заведение за възрастни хора. За другото ми е все тая, на какво мнение е. Ако и иска скапаните имотчета, да си ги взема, аз няма да участвам там, нито да се занимавам с нотариуси, бумащина, данъци, нито 1 стотинка искам, ако ще ги продава някой, наистина нищо не искам.

# 602
  • София
Говоря за следното:
Нагло е да имаш очаквания от човек, по когото плюеш. Говори лошо за плюещия.
...И двете са се намерили.
Това ти казвам - тази жена, за да си излезе от жилището СИ, едва ли е видяла много добро. Тя отдавна няма очаквания, просто я попитах дали поне внуците  контактуват с нея.
Доста удобно разсъждаваш - получаваш нещо значително и после се фръцваш, че те гледал лошо или не бил достатъчно вежлив. Късаш връзката, но жилището (и то къде) не връщаш. Много удобно...

# 603
  • София
Говоря за следното:
Това ти казвам - тази жена, за да си излезе от жилището СИ, едва ли е видяла много добро. Тя отдавна няма очаквания, просто я попитах дали поне внуците  контактуват.
Като теб обичат да разсъждават доста хора - получаваш от някого, и после се фръцваш, че те гледал лошо или не бил достатъчно вежлив. Късаш връзката, ама жилището не връщаш. Много удобно...
В какъв смисъл като мен?
Няколко пъти написах, че И снахата е прекалила. И че свекървата може да продаде жилището, особено след като внуците са големи, и да си купи гледане и помощ.

# 604
Скрит текст:
Ама не четете, ей. Лозенското жилище било нейно, но я натискали да го прехвърля, писах го. И другото жилище си е нейно.

Внуците били вече големи, не помня кога починал синът, не питах дали докато е бил жив, нещата са вървели. Но вярвам, че има поне един внук/чка  на 20+, едно време хората до 30 сколасваха минимум с 1 дете.
Колкото и да скачате, има логика снахата да се развихри след като децата са вече пораснали и мъжът й няма как да защити майка си. Няма нужда от помощ при гледане, пуберите не си падат особено по старци, искат пари и купони, зависи и как са възпитани.

миленака, на нейните години опитът отдавна е надвил надеждата. Да се надяваш някой да те погледне само защото не го плюеш пред хората? Айде не нам, аз съм поне 25 години по-млада от нея, но дори аз не го вярвам. Има приказка: Погледни ме с едното - да те погледна с двете.
Може да е най-проклетата свекърва, но по документи си има право. Снахата да пали свещ, че не е случила на свекър като моя баща, но жените по-рядко стигат до крайности, а би трябвало.
О, не, дори не съм намекнала за "надежда", нито съм я имала предвид.

Говоря за следното:

Съвсем отделен въпрос е, че снаха, която притиска свекърва си за жилище, едва ли би я гледала по принцип.

И двете са се намерили.

1. Снахата няма как да го продаде, защото е чужда собственост.
2. Бабата е възрастна и не иска да продава, сантиментални или други причини
3. Сама бена с една заплата ако все пак издържа себе си, студент или нз - дали може реално да издържа още някого? Колко от вас могат да поемат със собствената си заплата разходите за дома и за децата си, и за още един човек? Аз ме мога

# 605
Само парите ли са помощ?

# 606
Мой познат пенсионер  ми се оплака, че очаква опредена сума на месец / не я получава/  от роднините си за това , че след време ще наследят апартамента. Според него така е редно, освен внимание, което пак твърди, че не получава достатъчно. Вече всичко е пари .

# 607
Нз... моята баба комшийка все казва, че нейните не я гледат достатъчно. А хората са всеки ден или почти всеки ден при нея. Носят й храна, внуците като са си тук винаги я наобикалят. Веднъж й казах, че все пак дъщеря й и зетят са все тук. Тя отговори, че идвали, но за по час - два, което било малко. Та те малко не знаят какво искат...

# 608
  • някъде в орбита...
Само парите ли са помощ?
Не "само", а "и" парите.
И да, това също е фактор.

# 609
  • ВАРНА
 Вече не вярвам на подобни приказки,ако не съм свидетел.Една позната така лъжеше,че синът и е получил инсулт и освен нея няма,кой да го погледне.Човека идея си нямаше,но бабата бе хазартен тип.2 апартамента проигра.На приказки от непознати вече не се вързвам.

# 610
  • София
Говоря за следното:
Това ти казвам - тази жена, за да си излезе от жилището СИ, едва ли е видяла много добро. Тя отдавна няма очаквания, просто я попитах дали поне внуците  контактуват с нея.
Доста удобно разсъждаваш - получаваш нещо значително и после се фръцваш, че те гледал лошо или не бил достатъчно вежлив. Късаш връзката, но жилището (и то къде) не връщаш. Много удобно...
Aми бабата да не мрънка, а да си ги занесе тия апартаментчета ... знаеш къде. Става върпос за нейните внуци взе пак и при условие, че това й е втори апартамент, не виждам какво лошо има да остане за внуците й. Щом са големи са или бъдещи или настоящи студенти. Майката на тези 2 деца  едва ли може с 1 заплата да гледа себе си, квартира и 2-ма студенти. Ама и бабата да я изрита - майката ще е зле няколко години, докато децата й започнат работа и допринасят за парите. Обаче бабата ще си кукува сама и ще се оплаква как никой не я гледа. Отделно познавам такива, дето редовно ходят да ги гледат, плащат им сметките, храна им носят, че и готвена в повечето случаи, следят от какво имат нужда и накрая бабите разправят как по цял ден и вечер били сами и никой не стоял притях, идвали за по малко да ги виждат и толкоз. Та монетата има 2 страни.

# 611
  • София
Но и бабата може да продаде апартамента/да го даде под наем и да си купи грижи, нали? Децата са задължение на родителите си, а не на баби и дядовци.

# 612
  • София

Aми бабата да не мрънка, а да си ги занесе тия апартаментчета ... знаеш къде. Става върпос за нейните внуци взе пак и при условие, че това й е втори апартамент, не виждам какво лошо има да остане за внуците й. Щом са големи са или бъдещи или настоящи студенти. Майката на тези 2 деца  едва ли може с 1 заплата да гледа себе си, квартира и 2-ма студенти. Ама и бабата да я изрита - майката ще е зле няколко години, докато децата й започнат работа и допринасят за парите. Обаче бабата ще си кукува сама и ще се оплаква как никой не я гледа. Отделно познавам такива, дето редовно ходят да ги гледат, плащат им сметките, храна им носят, че и готвена в повечето случаи, следят от какво имат нужда и накрая бабите разправят как по цял ден и вечер били сами и никой не стоял притях, идвали за по малко да ги виждат и толкоз. Та монетата има 2 страни.

Много си колоритна и много нахъсана, а аз се питам, на теб колко ли годинки ти остават, докато ти го пожелаят деца и внуци всичкото това? newsm78
И дали ще се сетиш какви си ги развявала по форумите? Mr. Green Mr. Green

# 613
  • София
Скрит текст:

Много си колоритна и много нахъсана, а аз се питам, на теб колко ли годинки ти остават, докато ти го пожелаят деца и внуци всичкото това? newsm78
И дали ще се сетиш какви си ги развявала по форумите? Mr. Green Mr. Green

Баба развява жената и говори лощо против нея пред почти непознати, представи си пред роднини и приятели, иска да си вземе златния апартамент, който навремето е "дала" на сина си, ама сега нищо, че семейството на сина живее там си го иска. Ок, не си го взима, нейн си е. Ама защо мрънка, че не я гледали? На какво основание снахата да я гледа? За това, че ще я изрита на пътя с 2 деца?

# 614
  • София
Другите баба и дядо къде блеят? Те защо не са осигурили жилище на дъщеря си и внуците си? Ако някой е длъжен на снахата, то това са те. Като наблягам върху "ако", защото все пак става въпрос за зрял, здрав човек.

Общи условия

Активация на акаунт