Критичната година във вашата връзка...

• 16 470
  • 181
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Напротив, точно обективни сме, защото се "поставяме в обувките" на съпруга, на когото не се разрешава да има други теми за разговор освен детето.
Ако той си гледаше детето, тя щеше да има време и за други неща, съответно да говори за тях.
В нейния пост нямаше подобни референции (към негледане), а не съм ѝ чела старите публикации, за да преценя.

# 121
Ами зависи от светогледа. Една жена може да се изкриви, да се пише мъченица, неподкрепена - а може и да си каже да, досадните задачи по бебето са мои, дай да ги оптимизирам и изпълня, без да мрънкам, а после ще разпускаме.

# 122
Ок. Жената си изтри поста, което е достатъчно красноречиво.
За съжаление има двойки, в които след като се роди дете, майката си гушва бебенцето и гони бащата на дивана в хола. Има разбира се и бащи, които не понасят коликите на децата си и намират тях самите коя да ги накърми

# 123
Напротив, точно обективни сме, защото се "поставяме в обувките" на съпруга, на когото не се разрешава да има други теми за разговор освен детето.
Ако той си гледаше детето, тя щеше да има време и за други неща, съответно да говори за тях.
В нейния пост нямаше подобни референции (към негледане), а не съм ѝ чела старите публикации, за да преценя.

За съжаление, не сте прочели коментирания пост, а Мари го е изтрила вече. Но аз си спомням много ясно, че тя каза, че съпругът ѝ не е пожелал дори да носи бебето, защото тежало и намирал отмора в супера на тишина.

# 124
Не ми се рови назад, пишеше, че не искал да го пипа, че му било тежко (3-те кила бебе), и излизал с часове навън, за да не го гледа и слуша.
Добре че и тя не е била толкова "добър" родител като него, а си е седнала на задника и го е отгледала сама.

Ами зависи от светогледа. Една жена може да се изкриви, да се пише мъченица, неподкрепена - а може и да си каже да, досадните задачи по бебето са мои, дай да ги оптимизирам и изпълня, без да мрънкам, а после ще разпускаме.
Ще са мои, когато няма баща. Като има, са на двамата родители. Оптимизират ги според свободното си време и остава още много за тях двамата. Светогледа - аз съм магарето, ще се впрегна и ще ора сама, не е в полза и на детето.

Не знаех, че си е изтрила поста, тогава да приключваме обсъждането.

# 125
  • София
Наистина не ми трябваше да чета "назад", излиза, че е учителка в Англия с 12 г. дъщеря, а уж било 10 месечно бебе...За пръв път нацелвам директно трол и усещането е странно.

# 126
Е, то е пораснало детето. Тя каза, че са преминали кризи, а сега е реализирана, занимава се с благотворителност даже...и спирам

# 127
Да, не знам за конкретния случай, но авторът пита коя е била критичната година във връзката. Много хора отговориха, че била едно коя си, преди 10 г. примерно, и е последвал развод. Нищо странно не виждам.

# 128
Ще ви кажа,че сигурно всички ние грешим....Запознати сме с твърде малко неща(не че ме интересуват) от живота на тази жена,че да правим изводи.
Грешката и беше,че се изрази малко пресилено,не си подбра думите и стана"сензация".
Да,самото изречение:"той ми говори за мен ,за нас,а аз му се сърдя и му казвам-ще говориш първо за детето"(точно така беше написала) е наистина налудничаво,но то не определя жената като цялостен характер.Най-вероятно го е написала просто така,без много да му мисли,малко необмислено,малко недооформено и се получи ....странно Simple Smile

# 129
Ще ви кажа,че сигурно всички ние грешим....Запознати сме с твърде малко неща(не че ме интересуват) от живота на тази жена,че да правим изводи.
Грешката и беше,че се изрази малко пресилено,не си подбра думите и стана"сензация".
Да,самото изречение:"той ми говори за мен ,за нас,а аз му се сърдя и му казвам-ще говориш първо за детето"(точно така беше написала) е наистина налудничаво,но то не определя жената като цялостен характер.Най-вероятно го е написала просто така,без много да му мисли,малко необмислено,малко недооформено и се получи ....странно Simple Smile
Не знам доколко е необмислено...предвид как организира изцяло времето на детето си.Аз се уморих, само докато я прочета, а ако трябва и да изпълня всичко това....!
Ама както и да е, животът си е неин, детето също.Има правото да го гледа както прецени.Щом и нея, и мъжа й ги устройва, проблем няма.

# 130

Аз мисля, че голям процент от здравомислещите, социално активни, търсещи полезна информация жени, по време на бременността искат/плануват/надяват се да се справят максимално добре с промяната, която настъпва с появата на бебето. Представят си ежедневието без излишни драми, без депресии, без скандали с половинката, без чувство на неудовлетвореност и изтормозеност... Обаче реалността за повечето майки е съвсем различна. Тревогите започват от първата секунда на раждането - ще засуче ли, защо плаче толкова много, тревожно ли е повръщането, от къде се появи тази хрема и още един куп въпроси, които тормозят и без това стресираната майка. Като прибавим следродилната депресия, борбата с качените килограми, недоспиването, домакинските задължения, нежеланието/невъзможността за секс, здравословните последствия от раждането.... и направо е чудо, че запазваме разсъдъка си - и ние, и ужасно-гадния-неразбиращ-егоист-мамино-синче, пардон - баща, който каквото и да прави все е виновен Simple Smile
Мисълта ми е, че всички искаме да сме организирани и умело да се справяме с всички нови задачи в ежедневието ни, без да истерясваме, но практиката показва, че в повечето случаи не се получава. И не от нежелание.

Разбира се има жени, самотни родители, които се мобилизират и се справят сами в всичко, но не съм сигурна с цената на какво.

# 131
Няма цена. Събираш се, изтупваш пръхоляка и се справяш.

# 132
  • тук-там
Явно сте се изказали всички вече, щом темата е забила в конкретика.  Laughing
Айде и моите 5 ст. ....
Няма критични години - има първоначално несходство в характери, мирогледи и ценности, което на 2, 3, 5, 7 година си проличава. Peace

След 30 г. заедно мога да кажа, че се обичаме все повече и повече... И не, не е свикване, не е удобство, не е уважение или просто обич. Любов, в най-чист вид!  Минали сме през мноооого! Надявам се и много да ни остава. Гледаме някак си да "избутаме" битовизми, роднини, работа и т.н с най-малко енергия и.... да остане повече за нас си.  

Дъщеря ми се омъжва другата седмица - надявам се да е намерила "своето" похлупаче... Само любов им пожелавам - когато я има всичко останало е много по-лесно! Peace

# 133
  • София
Зайче, да им върви по вода на младоженците.

Марги, възхищавам се на дъщеря ми и съпруга ѝ (бебчето им е на 11 м): зетят помага за всичко, а нощно време той става и сменя памперсите на бебето и ѝ го подава да го кърми. Те са наистина на отбор. И как за тази първа една година никой от двамата не измърмори, не се оплака...напротив, наслаждават се на времето с бебето.

# 134
зетят помага за всичко, а нощно време той става и сменя памперсите на бебето и ѝ го подава да го кърми. Те са наистина на отбор. И как за тази първа една година никой от двамата не измърмори, не се оплака...напротив, наслаждават се на времето с бебето.

Ей сега ще те изядат. Аз веднъж споделих, че мъжът ми правеше така с първото дете, а сега и с второто, и излезна, че съм убила всичко мъжко в него Wink

А иначе по темага, ние сме заедно от 8 години, с брак от 5, и нещата стават все по-хубави. Дано и напред да е така. С предна връзка имах критични моменти кажи речи през седмица... Но в момента съм си намерила половинката и между нас никога не е имало обтегнато напрежение. Много леко се живее така.

Общи условия

Активация на акаунт