Критичната година във вашата връзка...

• 16 468
  • 181
  •   1
Отговори
# 135
При нас имаше търкания, но след детето са си направо несъвместимости. На мен ми идва доста в повече, като един завършен егоист, да се съобразявам и грижа за някого на 100%. А мъжа ми пък работи и развива бизнес, та грижите му за детето са около 10%. Така, че подкрепям мненията, че годините са просто числа, а факторите определят трудностите във връзката

# 136
Ох, спомням си, че когато родих второто много ме беше яд на мъжа ми, че неговото ежедневие си е почти същото, а моят живот и тяло се променят радикално за дълъг период от време. Добре че осъзнавах,че е временно положение.

# 137
При нас осмата беше критична, тогава се и разведохме. Събрахме се пак след четири години, вече без брак. Сближихме се много след като децата напуснаха дома, преди това беше непрестанна борба за оцеляване и буквално нямахме време за нас двамата: да изучим децата, да създадем дом, и ние учехме, работехме на смени... Тази година също беше критична, на два пъти за малко не си тръгнах, последният път буквално преди дни. Но в момента имаме различни приоритети и на мен понякога ми дотежава, че някои неща не стават така, както ги искам и то веднага. Малко сме си взривоопасна комбинация, но вече 31 години сме заедно.

# 138
Шарки, Рамацоти, Сирена, Амур, цъкнах лампата и станах да проверя да не сте в коридора ми, момичета! Така добре да ме познавате, ехеййй!
За Шарки специално, ааа, твоят зет сменя нощем памперси, хубав е значи, но на мен не ми се полага да си разкажа кога ми беше кризата, а и да ми се спестят глупавите коментари. И да, Шарки, кризата ми беше преди 11 години, детето ни порасна, писах, че сме си влезли в ролите и се научихме успешно да живеем трима. Не се бутай да коментираш неща, които дори не можеш да свържеш.
За прочелия ме в други теми. О, да, така е организирана ваканцията на дъщеря ми. Така организирам обучението и на хорските деца, за което съм хвален професионалист. Ако не разбирате какво е да вдъхновяваш децата за знания, пропуснете да коментирате.
Към себе си - научен урок! Бг-маммата винаги знае повече за теб от самия теб. Ей така, от нета просто, звездите й го говорят. И никога повече не споделяй лични неща! Дори пак спри да пишеш 10-11 години, троле.
Не се сърди и още няколко момичета, благодаря ви за опита да пазите баланса. Наистина не очаквах да ми разнищят тука живота напълно непознати ми хора.
Към автора на темата, съжалявам за разводняването. Не очаквах някой да ме сложи под замъглената си лупа. А ми беше интересно да чета кой как се е справил и продължил напред.

# 139
За нас беше 12 година от връзката и осма от брака. Аз съвсем съзнателно се влюбих в друг. С другият нищо не стана, но разбрах, че нямаме общо бъдеще с мъжът ми след това (аз не се влюбвам лесно, а и другият си е абсолютен нещастник: има проблем с алкохола и е женкар). Осъзнах, че използвах другия за разсейване и за бягство. Прекратих всякаква комуникация с него. С мъжът ми сме заедно все още (четири години след тази история), но е мъчение: имаме много общи неща, но аз вече не го обичам :-/!

# 140
  • София
Мари, вече 25 години си вадя хляба със "свързване" (в превод, корелация и каузация, Еленна ще ме рабере). Иначе обожавам подобни забележки, като твоята - показват изпуснати нерви.

Еленна, дъщеря ми и съпругът ѝ са заедно вече 12 г, само с половин година по-малко от мен и втория ми съпруг. Ние (и те) също сме нямали критични години, а любовта (и в двете семейства) расте с годините. Нейният съпруг е лекар, дава нощни смени и въпреки това активно участва в гледането на бебето. Смятам, че дъщеря ми си е взела поука от моя неуспешен брак с баща ѝ и много внимателно си е избирала половинката. И критерия за "мъжко" не е "мачистко", а "равностойно".

Future_mummy, аз също "развивам" бизнес, и затова не смятам, че "развиването на бизнес" е оправдание за абдикацията от участието в отглеждането и възпитанието на децата. След като аз мога, и един мъж може Simple Smile.

# 141
Шарки,
А да кажеш "извинявай, попрекалих с глупостите си" показва добро възпитание. Особено за жена, която е вече и баба!
Разкажи сега повече за зетя, който сменя памперси? Дай го пак за пример на всички жени, невидели такова чудо в живота си. Разкажи как пак влизаш в обувките на моя мъж и го разбираш добре, докато аз си представям как твоя прекрасен лекар-зет нощно време будува... Давай още с анализите, тъй и тъй съм с изпуснати нерви... Давай още експертизи, съвети, примери, билки, хороскопи, премини на снимков материал - примерно какъв съм трол, как лъжа, че съм с бебе на 10 месеца, пък 12 годишно. Мисля, че имаш още какво да ми казваш. Свързването ти е работа все пак.

Напротив, точно обективни сме, защото се "поставяме в обувките" на съпруга, на когото не се разрешава да има други теми за разговор освен детето.
Ако той си гледаше детето, тя щеше да има време и за други неща, съответно да говори за тях.
В нейния пост нямаше подобни референции (към негледане), а не съм ѝ чела старите публикации, за да преценя.

# 142
Peace and love Nature Sunny

# 143
  • София
"Oбикновен" кардиолог е, дори не педиатър. Не съм казала, че "будува" - на български думата "будува" означава "не спи цяла нощ", писах,  че става той през нощта да смени памперса на бебето; и после пак заспива. И не сменя само памперси,а върши и всичко друго в домакинството, наравно с дъщеря ми. Истински милениал, а не класически български "мачо".

Иначе самото споменаване на "глупости" в пост, адресиран до някого, вече говори за нещо, но би искрено ме учудило, ако разбереш за какво. Продължавай с кръговата отбрана, показателна е за всички, които могат да правят изводи.

# 144
Темата започна добре и отново се превърна в говорилня - “аз съм по-по-най”.
Щях да споделя и аз, но се отказвам. Няма нужда от психоанализи - темата поначало беше за споделяне.

Последна редакция: пт, 17 авг 2018, 09:27 от Love_fairy

# 145
  • София
Темата, както е формулирана в заглавието, е по-скоро търсене на статистика и потвърждаване на теориите за третата, седмата и дванадесетата години като "критични" в една връзка.

Принципно, идеята за "споделяне" е  - някой друг да не повтаря твоите грешки, а не чрез споделяне да се облекчиш от душевния си боклук. Или греша? Обратното ли е?

# 146
Шарки, темата е за споделяне, не за глозгане на тоя и оня потребител. Ако Мари си пусне своя тема и ви поиска съветите - дайте ги, няма проблем, но тук идеята беше друга.

# 147
  • София
Думата "глозгане" емоционално натоварена ли е или само така изглежда?

# 148
Предлагам да скалъпим една тема "да си изкарам нервите" без правила и цензура. Белким някои съфорумки се поуспокоят и спрат да ползват другите теми за отдушник.

# 149
Не ми се влиза в излишна полемика. Както искаш я разбирай. И двете спамим в момента.
Когато аз имах нужда от съвет и друга гледна точка и пуснах тема тук, не съм протестирала срещу мнения, които не са ми били удобни в онзи момент.
Последно казвам, че тази тема е за споделяне, не за нежелани упражнения на чужд гръб.

Общи условия

Активация на акаунт