Няма лъжа, няма измама, ОКТОМВРИйчето вече казва "мама" - Тема 12

• 42 954
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
Днес направи малката рекорд от 11 до 18ч. будна. Все пак след час и половина заспа в 18ч. Аз съм инат и много държа да спи макар и един час, защото после нито вечерята е вечеря, нито някой е спокоен.
Ние ще ходим не планувано на вила в Гърция само жени и бебка. Ще видим как ще е, малко ми е премисли за пътя с кола, че 4 часа не ни мърдат и явно ще правим чести почивки. Майка ми ще готви там, дано яде, за първи път ще яде извън манджите от кухнята.  Относно обезопасяването ниските контакти са обезопасени.Имам и за ръбове, и едно, което пречи да се отварят шкафове, но ще остане без забавления, ако и забраня шкафа за дрехи. То и без това отваря един, в който има дрехи за домашно ползване и ги разнася 2 неща едни и същи всеки ден с огромна усмивка.

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 00:19 от TsvetelinaP

# 106
Честити крачета на Неда! Една нова “ера” започва за нея...
Момичета, а не ви ли е страх да пътувате в Гърция? Ние бяхме запланували море там идния месец, но само морбили ми липсва. Стига ми, че изкара рубеолата пролетта...

# 107
Ние ще сме в къща на самия плаж, извън населено място и сме само ние. За това се навих, иначе ме е страх и не бих ходила, ако трябваше да е контактна и с други.

# 108
Благодаря на всички!

Ние го мислихме много, но решихме да отидем. Не сме общували с други хора, бяхме си все само тримата. Единствено докато вечеряхме в ресторанта сядахме на една отдалечена маса, но това беше и заради по-силна музика и желанието на Неда да спи точно тогава. Смятам, че ако се ограничат контактите с хора няма проблем и се надявам да е така. А основният двигател за прохождането ѝ бе пясъка. Такъв интерес не е проявявала май към нищо друго и прекарваше много време в игра. А в морето показа какво са научили с баща ѝ на плуването и много се радваше.

# 109
по принцип съм параноик на тема болести, но морбили има и в Германия и в България и не вярвам много, че именно в Гърция е по-опасно от тук.
Мен в Италия ме беше много гнус от чуждестранни болести, особено в Рим, където има хора от цял свят. На летището бях изпаднала в истерия, защото мъжът ми сложи куфара, който сме влачили по земята в количката на бебето, където то би трябвало да лежи. Въпреки, че естесвено, че има колички за багаж на летището. Не ги бил видял, бил сложил куфара там "for transportational purposes". 
Мисля си, че страните с висока имиграция и големите градове са много по-опасни за болести, от някакво моренце и голям плаж, където все пак си изолиран и е подбрана публика.
И все пак най-гадни си остават летищата. Но някои родители остават бебетата им да пълзят по летищата. Едни израелтяни с разкошни близначета така си ги бяха пуснали да си лазят по земята. Simple Smile))

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 01:03 от ett2812

# 110
Офф, момичета много ме хвана шубето и от западнонилската треска.
Етт, дано си права, че няма да си го простя, ако разболея с морбили или с тая шибана треска малката. Колкото повече чета, толкова повече се чьдя дали да ходим. Попи, ти беше в Гърция, дай съвет и ти, че аз се превръщам в хипохондричка и ще се гръмна вече.

# 111
Аз ако съм на теб ще пропусна.
По- добре спокойна почивка, отколкото все да мислиш за последствията.

# 112
Цвети, не си хипохондричка, в случая са ти основателни притесненията. Ние бяхме не само в Гърция, но и в Южна Гърция, където са масовите случаи. Че и през летището на Атина 2 пъти минахме. Тогава изобщо не бях наясно, у нас ни убеждаваха, както и сега, да не ходим в Северна Гърция. А там май случаите са доста по-малко. Нямам време да се разтърся за сайта, в който ги описват, за да видя какво е положението точно в близка Гърция.

Имай предвид, че епидемията е основно по циганите им. Да, има случаи на заразени и извън тях, но не са така масови. Цигани по туристическите им места, като се замисля, не съм виждала. И ние се чудим дали да отидем пак. Само че аз мисля да е след 10.09, когато масовите туристи ги няма, а децата им са започнали училище. Ние така или иначе ходим само на диви плажове, приготвяме си риба и октоподи, които хващаме и спокойно можем и заведенията тази година да пропуснем.

# 113
  • София
Честити крачета на Неда! На колко проходи? Уверено да стъпва!
Моят май е далече от прохождане. Реално, върви супер уверено, когато го водя, но е с две ръце хванат. Тоест за двата ми показалеца де. По мебелите не успява да върви, но прави по 1-2 крачки, когато някой го държи и аз съм срещу него. Шубе го е.

# 114
Бърз въпрос, може би към майките на по-големи. Музейко подходящ ли е за нашите бебета, дали ще им е интересно вече или ще е губене на време? Пълзи и стои стабилно изправен, ако има значение за активности някакви?

# 115
На 10месеца проходи. 2 седмици седеше все повече изправена и се опитваше да прави крачки. Преди седмица някъде направи 2-3 и реших, че е инцидентно. Но на морето започна все по-често и се отпусна.

# 116
Имаше някакъв кът за по-малки деца в Музейко, но като цяло не е предвиден за бебета. Със сигурност в огромната си част не става за тях.

# 117
Здравейте, ние се върнахме малко преждевременно от морето че малкия пак се изприщи. Иначе на морско конче е страхотни,на къмпинг юг,препоръчвам го за деца. За морбилито,споко,избягвай контакъ с деца и възрастни,да не пипат бебето и не стойте на затворени места. Най—много морбили има във Франция и Италия в момента. В Гърция не толкова според статистиките,а и те са предимно по големите градове. Цунки на всички

# 118
Ема, точно така, в западната преса никъде не пише само за Гърция. Пише за Гърция, Италия Сърбия и Франция.

Всички зарази са там, където има много хора, а и бедност. За мен по някой лукс курорт има много по-малко риск за морбили от гето квартал на голям град. Никой не може да ме убеди, че в София на тази мръсотия и бедни цигани няма морбили. 

# 119
  • София
Е, то тогава трябва да се затворим вкъщи, изолирани.

Общи условия

Активация на акаунт